Φροντίδα Σχετικά με την αγορά παπαγάλου Κοκατίλ ή Parrotlet

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης jimsim
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Κοίτα γενικά εγώ αποφεύγω να τον έχω κοντά σε αρώματα κτλ. Λογικά επειδή τα πουλάκια έχουν ευαίσθητο αναπνευστικό σύστημα είναι καλό να μη τα εκθέτουμε σε τέτοια επεξεργασμένα χημικά, όπως και σε καπνούς κουζίνας, υδρατμούς κτλ. Οπότε θα πρέπει να ειμαστε καπως προσεκτικοί. Θα μπορείς πριν βγεις να βαλεις την κολονια και το άρωμα σε καποιο αλλο δωμάτιο και μετα να φύγεις, χωρις να εκθέσεις το πουλάκι σε αυτό.
Εκτροφείς έχουμε στο φόρουμ, δυστυχώς τα παιδιά που ξέρω ειναι στην Αθήνα, αλλά σίγουρα έχουμε και στη Θεσσαλονίκη, απλα μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή. Μπορεί να βοηθήσει και ενα google search, και στη συνέχεια μια ερώτηση εδώ αν ξέρει καποιος τον εκτροφέα.
Μιλώντας για πάροτλετ σίγουρα ο jk1980 είναι ο ένας (αλλά εδώ Αθήνα) και ίσως ξέρει και ποια παιδια΄εκτρέφουν στη Θεσσαλονίκη. Θα απαντήσει φαντάζομαι όταν δει το μηνυμα. Για κοκατιλ θα μας πει ο zack27 :D
 
Το χρυσό κλουβί το έχω και εγώ, ήταν το πρώτο που είχα πάρει, δεν κάνει για παρορλετ. το Διάκενο, είναι 2,5 εκατοστά. Για 1 κοκατιλ είναι μια χαρα.
 
Τελευταία επεξεργασία:
ευχαριστω δηλαδη για κοκατιλ ειναι καλο; Στο περιπου τιμη απο εκτροφιο;
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ναι για ένα κοκατιλ είναι καλό το χρυσό κλουβί, επίσης "σπάει" αν σε ενδιαφέρει να το μεταφέρεις με αυτοκίνητο (εγώ το μετέφερα με μηχανή όταν το πήρα να φανταστείς). Το πουλάκι σκοπεύεις να το έχεις και έξω από το κλουβί του ή αποκλειστικά μέσα;
 
Ναι για ένα κοκατιλ είναι καλό το χρυσό κλουβί, επίσης "σπάει" αν σε ενδιαφέρει να το μεταφέρεις με αυτοκίνητο (εγώ το μετέφερα με μηχανή όταν το πήρα να φανταστείς). Το πουλάκι σκοπεύεις να το έχεις και έξω από το κλουβί του ή αποκλειστικά μέσα;
θα το βγαζψ και εξω
 
Ε τότε είσαι σίγουρα οκ με το χρυσό, (αν πάρεις κοκατίλ όμως)
YEEvebR.webp

Ήταν μικρούλια βεβαία εδώ μόλις τα είχα πάρει και αναγκάστηκα να αλλάξω κλουβί , για να καταλάβεις όμως τη διάσταση του κλουβιού σε σχέση με τα πουλάκια δες τη φωτό.
 
Αν το πουλάκι βγαίνει και έξω και μπορεί να πετάει και να κινείται άνετα δε χρειάζεται να αλλάξεις κλουβί. Εγώ άλλαξα γιατί έχω 2 στο ίδιο κλουβί.
 
και κατι αλλο γενικοτερο που ξερω οτι τα πουλια πο τον εκροφεα που θα παρω οτι θα ειναι υγειιεις;
 
Το πουλάκι θα πρέπει να το πάρεις απογαλακτισμένο και να μπορεί να τρώει μόνο του σπόρους. Θα κοιτάξεις να είναι "ζωηρό" και όχι νωχελικό... και γενικότερα ότι σου κάνει εντύπωση στην όψη ή την συμπεριφορά του πουλιού καλό θα είναι να το περιγράψεις εδώ για να σε βοηθήσουν τα εμπειρότερα μέλη σχετικά. Θα σου πρότεινα όταν βρεις τον εκτροφέα αν είναι δυνατό να τον επισκεφθείς και να δεις τις συνθήκες που έχει τα πουλάκια.
Ακριβώς επειδή 1000% σίγουρος δεν μπορείς να είσαι κακά τα ψέματα, ψάχνεις έναν σωστό εκτροφέα με αγάπη για τα πουλιά και επαγγελματική συνείδηση απέναντι σου. Πρόσφατα ένας γνωστός πήρε πουλάκι από έναν "εκτροφέα" που είχε κόψει το ένα φτερό από το πουλάκι για να μην μπορεί να πετάει καλά. Για λόγους ασφαλείας! Ένα άλλο μέλος εδώ διάβασα ότι ένας άλλος "εκτροφέας" του συνέστησε να ταΐζει μόνο το πουλάκι με το χέρι και να μην του έχει τροφή στο κλουβί... Προκειμένου να το εκ-ΠΑΙΔΕΥΣΕΙ! Γενικότερα παίζουν πάρα πολλοί τσαρλατάνοι γύρω γύρω, η υγεία του πουλιού είναι ένα ζήτημα, η πνευματική υγεία του εκτροφέα ένα μεγαλύτερο... , για αυτό καλό θα είναι να βρεις κάποιον από εδώ. Τα παιδιά που είναι εκτροφείς στο φόρουμ θα διαπιστώσεις και εσύ ότι έγιναν εκτροφείς σαν συνέπεια της αγάπης τους για τα πλασματάκια αυτά και όχι γιατί είδαν χρήμα και μπήκαν. Και αυτό το καταλαβαίνεις από το στίγμα που αφήνει ο καθένας με τα ποστ του και το ενδιαφέρον που δείχνει κυρίως όταν ΔΕΝ είσαι πελατάκι του.
 
αν γινετε περιγραψτε μου μια καθαριωτητα κλουβιου δλδ την διασηκασια τι κανουμε για να το καθαρισουμε το κλουβι;
 
θελω βοηθεια αν μπορει καποιος η ξερει να μ πει εκτροφα στην θεσσαλονικη γτ δεν βρισκω με τιποτα
 
θα ανεβασω καποιες φοτο και θελω να μ πειτε αν κανουν για parrotlet

dfdfdfdf.webp

ggggg.webp

#

νομιζω το τελευτεο ειναι παρομιο με του ερνεστο
 
Το τελευταίο είναι πιο μικρό μεν απ' του Ερνέστο (το κλουβί του ερνέστο είναι υπερβολή καπως για ένα μονο παπαγαλάκι καθως είναι κλούβα), αλλα σαν μέγεθος ικανό για ενα πάροτλετ, αφού έχεις και σκοπό να το βγάζεις και έξω. Είναι και σχεδον ίδιο με ενα παλιότερο που είχα τον Ερνέστο.

Το μόνο που δε βλεπω είναι το διάκενο μεταξύ των καγκελων, γιατί δεν το γράφουνε συνήθως τα καταστήματα. Αυτό θα πρεπει να το δεις εσύ στο κατάστημα, δεν μπορεί να φανει εύκολα απ' τις εικόνες.

Γενικότερα θα σου πρότεινα να κάνεις μια "βολτα" από τα πετ σοπ της γειτονιάς σου και να δεις με τα ίδια σου τα μάτια κατι που θα σε ικανοποιήσει. Κάτι τέτοιο έκανα κι εγώ με τον δικό μου, και πήρα άλλο κλουβί τελικά απ' αυτό που είχα αρχικά αποφασίσει γιατί βρήκα καλύτερο μπροστά μου.
Θυμήσου, τα πουλάκια είναι οπως κι εμείς. Οσο μεγαλύτερο το σπίτι τόσο καλύτερα. Φυσικά στα πλαίσια των οικονομικών μας δυνατοτήτων.

Τελικά το πας για πάροτλετ; :)
 
Οσο αναφορα τομεγεθος θελω και εγω κατι σαν το δικο σ δηλσδη μεγαλυτερο απο τ κανικο
το πρωτο αν υποθεσουμε οτι ολα οκ με το διακενω ειναι καλο για ποιο μεγαλο;
ΜΑΛΛΟΝ προσς εκει το παω λογο του οικονομικου κα επειδη διαβασα οτι τα Parrotlet εχεουν πολυτ καλο χαρακτηρα ισχυειι; Ευχαριστω

Επισης θεκω περιπου τιμη γι προττλετ
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Τι ακριβώς εννοειται με το πολυ καλός χαρακτήρας;
Τα παροτλετ ειναι πανέξυπνα, ιδιοτροπα και το καθένα εχει τον χαρακτήρα του. Καποια μάλιστα λέγεται οτι εμφανίζουν και ψυχολογικά προβλήματα. Επίσης πολλοί που έχουν ενα παροτλετ, σκέφτονται οτι αν ήταν ποτε να ξεκινούσαν ξανά, θα ξεκινούσαν με δύο μικρά παροτλετ για να έχουν παρέα.
Για να μην παρεξηγηθώ, δεν έχω παροτλετ, και απλά γράφω τα συμπεράσματα που έχω αποκομίσει απο λεγόμενα κατόχων τους.
 
Οσο αναφορα τομεγεθος θελω και εγω κατι σαν το δικο σ δηλσδη μεγαλυτερο απο τ κανικο
το πρωτο αν υποθεσουμε οτι ολα οκ με το διακενω ειναι καλο για ποιο μεγαλο;
ΜΑΛΛΟΝ προσς εκει το παω λογο του οικονομικου κα επειδη διαβασα οτι τα Parrotlet εχεουν πολυτ καλο χαρακτηρα ισχυειι; Ευχαριστω

Το πρώτο είναι καλό, αλλά όπως το βλέπω μάλλον είναι για κοκατιλ (δηλαδή το διάκενο είναι καπως μεγάλο). Αν το διάκενο είναι καλό είσαι οκ.
Σαν το δικό μου ίσως οικονομικά να μην βγαίνει καθως αν θυμάμαι καλά το είχα παρει πανω απο 100 ευρώ (βαση, κλουβί, ροδάκια κτλ). Αργότερα ίσως να του πάρεις ένα όταν εξοικειωθείς και περισσότερο.

Ο χαρακτήρας των παπαγάλων είναι οπως ο χαρακτήρας των παιδιών. Δηλαδή αν του φέρεσαι καλά και σωστά, θα διαμορφώσει ανάλογα τη συμπεριφορά του και θα σου συμπεριφερθεί κι αυτο σωστα. Ξέρουν και νιώθουν πότε τα αγαπάς και τα προσέχεις και το ανταποδίδουν, αλλά θέλουν τρομερή υπομονή (όπως τα παιδιά) και πολλές ώρες ενασχόλησης μαζί τους. Αγάπη φυσικά και κατανόηση.

Τα παροτλετ είναι αρκετά "ιδιόμορφα" παπαγαλάκια με τεράστιο εύρος χαρακτήρων και συμπεριφορών και εξαιρετικά υψηλό επίπεδο κατανόησης και δυνατότητα μάθησης, αλλά θα πρέπει να ασχοληθείς μαζί τους ώστε να μπορείς να "επικοινωνείς" και να καταλαβαίνεις τι θέλουν και χρειάζονται. Αν έχεις το χρόνο, την όρεξη και την επιμονή και υπομονή, τότε θα ανταμειφθείς. Ποτέ μη το δεις σαν "πετ" αλλά σαν φίλο και αυτό θα στο ανταποδώσει.

Ο δικός σου χαρακτήρας, και η αντανάκλασή του στο πουλάκι θα διαμορφώσει και τον δικό του.

Επισης θεκω περιπου τιμη γι προττλετ
Τις τιμές δεν τις ξέρω καθώς τον δικό μου τον αγόρασα πριν 5 χρόνια και λογικά θα έχουν αλλάξει. Εάν επικοινωνήσεις με κάποιον εκτροφέα ή καποιο μέλος του φόρουμ που εκτρέφει πάροτλετ νομίζω θα σε κατατοπίσει καλύτερα.
 
Βασικα εχω ενθουσιαστει με την παρεα ενος πυουλιοου ποσο μαλλον παπαγαλου αλλα εγψ αγχωθει παρα πολυ φοβαμαι μηπος κανω κατι λαθος!
 
Back
Top