Αναπαραγωγή Τάισμα νεοσσών από εμάς

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης drafter
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

drafter

PB Member
Εγγραφή
12 Δεκ 2007
Μηνύματα
108
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Υπαρχει καποιος συγκεκριμενος τροπος να τα'ι'σουμε εμεις τους νεοσους αν δεν τους τα'ι'ζει η καναρα; Τι πιθανοτητες εχουμε να επιζησουν; Αν ξερει καποιος την τεχνικη μπορει μας την πει;
 
η τεχνικη ειναι πολυ απλη θα πας σε καταστηματα με πουλια και θα παρεις ετοιμη τροφη για νεοσσους την οποια θα τη αραιονεις με χλυαρο νερο θα γεμιζεις την συρριγγα και με προσοχη παντα χωρις να λερωνεις τους νεοσσους θα τους ταιζεις αλλα υπαρχει και αλλος τροπος να φτιαξεις την τροφη για τους νεοσσους εσυ θα σου προτεινω μια καλη θα παρει τον κροκο του αυγου αφου τον βρασεις καλα θα βαλεις λιγο φριγανια λιγο μηλο παρα πολυ καλα τριμμενο νερο και θα το χτυπησεις στο μπλεντερ μετα θα γεμισεις την συριγγα και θα ταισεις τα μικρα. Προσοχη να μην ειναι το υλικο ουτε πολυ σκληρο ουτε πολυ μαλακο. Τα μικρα εχεις πολλες πιθανοτητες να τα μεγαλωσεις εσυ γιατι το δυσκολο ειναι να επιβιωσουν τις πρωτες 3 μερες μετα ειναι ολα ευκολα ως προς το ταισμα.
 
Η τεχνική είναι λίγο εμπειρική και δύσκολη (κυρίως όταν πρόκειται για μικρά πουλιά όπως τα καναρίνια) Υπάρχουν έτοιμες φόρμουλες σε σκόνη στην αγορά για το τάισμα που διαλύονται σε νερό. Το τάισμα γίνεται με σύριγγα αλλά παίζει ρόλο η θερμοκρασία του μείγματος. Πρέπει να είναι χλιαρό για το πουλί (και όχι για εμάς). Πολύ ζεστό μείγμα κάνει ζημιά στο πουλί όπως και το πολύ κρύο (της βρύσης). Καλό είναι να δεις την διαδικασία πρώτα και μετά να την εφαρμόσεις με την επίβλεψη κάποιου που το έχει ξανακάνει. Τα πουλιά είναι πολύ ευαίσθητα και μπορεί εύκολα να τους κάνεις ζημιά. Το ποσοστό επιτυχίας παίζει ανάλογα με την ηλικία του μικρού. Η καλύτερη τακτική (κατά την γνώμη μου) είναι να ταίζουμε βοηθητικά το μικρό χωρίς να το αφαιρέσουμε από τη φωλιά. Πολλές φορές τις πρώτες μέρες δεν ταΐζει η κανάρα αλλά όταν γεννηθούν όλοι οι νεοσσοί ταΐζει κανονικά. Άλλη πιθανότητα να χρειαστεί να ταΐσουμε με το χέρι είναι να μην προλαβαίνει τα πουλιά η μάνα (κυρίως αν δεν βοηθάει ο αρσενικός) οπότε πάλι βοηθάμε μόνο στο τάισμα. Αν έχεις κάποιο πουλί που το παράτησε η μάνα του λάβε υπόψη ότι χρειάζεται και ζέστη εκτός από τάισμα. Αν το αφήσεις τις πρώτες μέρες να κρυώσει δεν υπάρχει περίπτωση να ζήσει. Μου φαίνεται ότι επεκτάθηκα υπερβολικά, ελπίζω να σε κάλυψα πάντως Ρίξε και μια ματιά εδώ αν και είναι για παπαγάλους "http://www.parrotparrot.com/Lovebirds/handfeed.htm"
 
Υπαρχει καποιος συγκεκριμενος τροπος να τα'ι'σουμε εμεις τους νεοσους αν δεν τους τα'ι'ζει η καναρα; Τι πιθανοτητες εχουμε να επιζησουν; Αν ξερει καποιος την τεχνικη μπορει μας την πει;
Υπαρχει τροπος να ταισουμε εμεις τους νεοσσους. Για να εχουμε ομως καλα αποτελεσματα οι νεοσσοι πρεπει να ειναι 5-6ημερων. Ητροφη αποτελειται απο μια αναλογα βρασμενου κροκου αβγου και δυο αναλογιες τριμμενο παξιμαδι.Αραιωνουμε το μειγμα με ζεστο νερο μεχρι να γινει νερουλο. Υστερα το δινεις στους νεοσσους με συρριγα. Πρεπει να τα ταιζεις καθε 2ωρες καθε μερα.
 
Back
Top