Αναπαραγωγή Τάισμα νεοσσών budgie με αυγό που αναμιγνύεται με νερό

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ameli
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
@Tony Forpus Δεν έχεις άδικο, απλά επειδή δεν έχεις αναφερθεί κάποια συγκεκριμένη τεχνική αμφιβολης εκπαίδευσης πέραν της αγοράς υπερβολικά μικρού πτηνού, το οποίο έχει πλέον αποκλειστεί, είναι δύσκολο να είμαστε πολύ συγκεκριμένοι. Το μόνο που μπορούμε να πούμε, και αυτό ισχύει για όλους μας, ακόμα και τους πιο έμπειρους, είναι ότι πάντα ενημερωνόμαστε, διαβάζουμε, τσεκάρουμε πηγές και πάει λέγοντας. Κοντολογις, επιστημονική προσέγγιση.

Σε αυτο το θεμα οχι αλλα γενικοτερα υπαρχει προβλημα,μην ξεχναμε οτι ουτε καταλληλο κλουβι δεν υπηρξε.
Απο το καταλληλο κλουβι μεχρι τις τεχνικες εκπαιδευσης ειναι ενας αιωνας δρομος.
Το λεω γιατι η γενικοτερη ιστορια εχει αναπτυχθει σε 2-3 ξεχωριστα θεματα.
 
@Tony Forpus Πράγματι, αν και νομίζω ότι έχω διαβάσει μόνο τα δύο θέματα, μπορεί όμωε και να τα έχω συγχωνεύσει στο μυαλό μου. :Ρ Αυτό πάλι ανήκει στο θέμα της ενημέρωσης, η οποία είναι σαφώς ανεπαρκής. Βεβαίως δυσκολα εκπαιδεύεις πουλάκι σε στρογγυλό κλουβί που φοβάται ότι θα πεταχτούν φίδια από κάθε πλευρά.
 
@Nausicaa φίδια δεν ξέρει καν τι είναι. Χέρια ναι οκ. Αλλά είπαμε είναι σαν να μου λες οτι θα μου επιτεθεί δράκος ενώ ξέρω γω απλά παει να με ακουμπήσει σκυλί. Το ίδιο πραγμα ειναι χέρι παει να το ακουμπήσει όχι κίνδυνοι της φύσης
 
@Tony Forpus δεν λέμε ουτε κατάλληλο κλουβί δεν υπήρξε βάζεις το ουτε ,οποτε δεν χρειάζεται να βάλεις κι άλλη αρνητική λέξη. Ουτε κατάλληλο κλουβί υπήρξε είναι το σωστό.
 
Ουτε κατάλληλο κλουβί υπήρξε είναι το σωστό.
Το σωστό θα ήταν να υπήρχε κατάλληλο κλουβί. Αυτό αφορά εμάς εδώ που προσπαθούμε να δώσουμε μερικές συμβουλές σε όποιον τις ζητά.

Εν πάση περιπτώσει, το θέμα δεν είναι προσωπικό αλλά βλέπω ότι πηγαίνει προς τα εκεί. Ότι είχε να ειπωθεί επί της ουσίας στη συζήτηση "Τάισμα νεοσσών budgie με αυγό που αναμιγνύεται με νερό", ειπώθηκε στα πρώτα ~30 μηνύματα. Από εκεί και πέρα αναμασώνται τα ίδια και τα ίδια πράγματα από τα ίδια άτομα. Το θέμα σέρνεται πλέον, κούρασε και αυτό δεν θα συνεχιστεί για πολύ ακόμη. Δεν έχει να προσφέρει κάτι άλλο.
 
@Nausicaa φίδια δεν ξέρει καν τι είναι. Χέρια ναι οκ. Αλλά είπαμε είναι σαν να μου λες οτι θα μου επιτεθεί δράκος ενώ ξέρω γω απλά παει να με ακουμπήσει σκυλί. Το ίδιο πραγμα ειναι χέρι παει να το ακουμπήσει όχι κίνδυνοι της φύσης
Βασικά τώρα που το σκέφτομαι όντως αυτά μας βλέπουν τεράστιους και επομένως φοβουνται πολυ.
 
@Ameli Καλά, η διαφορά μεγέθους είναι τεράστια, δεν το συζηταμε καθόλου, προσωπικά εκλπίσσομαι που γάτες και σκύλοι ακόμα δέχονται να είναι γύρω μας όταν ίσα που φτάνουν το καλάμι.
Έχεις δίκιο, δεν ξέρουν τι είναι ένα φίδι με την αφαιρετική έννοια που το ξέρουμε εμείς. Πολλά πράγματα που τα περιβάλλουν όμως, καθημερινά αντικείμενα μέσα στο σπίτι ή στο μπαλκόνι/κήπο είναι ακατανόητα γιαυτά και ως συχνά θηράματα (budgerigar στην γλώσσα των Αβοριγίνων της Αυστραλίας σημαίνει μεζεδάκι)είναι γενετικά προγραμματισμένα να φοβούνται σχεδόν τα πάντα. Σε κάποιο βαθμό αυτός ο γενετικός αταβισμός φτάνει μέχρι και σε εμάς, τις (υποτίθεται) πολιτισμένες μαϊμούδες. Άνθρωποι των σπηλαίων με αραχνοφοβία ή οφειοφοβία είχαν περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσουν και να έχουν απογόνους, αφού απέφευγαν δηλητηριώδη και μη εκδόσεις των ζώων αυτών. Συγκριτικό πλεονέκτημα δηλαδή. Και οι άνθρωποι 100.000 χρόνια πριν διαφέρουν λίγο σε σχέση με εμάς, και έτσι υπάρχουν άνθρωποι και σήμερα που δεν πλησιαζουν φίδια, ακόμα κι αν όλοι οι ερπετολόγοι του κόσμου ορκίζονται ότι ο βόας δεν έχει δηλητήριο.
Μπορείς να ψάξεις στο youtube βιντεάκια όπου άνθρωποι βάζουν αγγούρια δίπλα στις γάτες του και τα καημένα τα ζωντανά πετάγονται μέχρι το ταβάνι. Η επικρατούσσα επιστημονική άποψη είναι ότι τα περνούν για φίδια και, όπως κι εμείς, δεν κάθονται να το φιλοσοφήσουν αν πρόκειται για ταϊπάν ή φιδάκι κήπου, απλά το σκάνε. Και εδώ που τα λέμε, η Αυστραλία είναι γεμάτη από δηλητηριώδη, εχμ, τα πάντα.
 
Back
Top