Αναπαραγωγή Τάισμα νεοσσών budgie με αυγό που αναμιγνύεται με νερό

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ameli
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Ξέρει πολυ καλά. Απλά με εμπιστευεται επειδή έχω ξανακάνει τέτοια διαδικασία

Δεν λέω ότι ξέρω και καλά απλά με την βοήθεια σας κάτι παραπάνω θα μάθω
Λες ότι δεν ξέρεις και πολλά, αλλά ότι ο άνθρωπος σε εμπειστεύεται γιατί "το" έχεις ξανακάνει, υποθέτω εννοώντας σπουργίτια κλπ, αλλά άλλο άγρια φύση που είχε ατύχημα και άλλο ζώο το οποίο εμείς, οι άνθρωποι, αναπαράγουμε για παρέα. Παραδέχεσαι ότι δεν ξέρεις "και καλά", αλλά ελπίζεις να πάνε όλα καλά με βοήθεια. Αυτό δεν είναι υπεύθυνο ούτε από μέρους σου ούτε από μέρους των γονέων σου κια ούτε από μέρος του εκτροφέα.

Θέλεις ένα πουλάκι που να εκπαιδεύεται εύκολα. 'Ευκολα" δεν υπάρχει, υπάρχει μετρίως δύσκολο έως πρακτικά αδύνατο. Σημειωτέον, ότι ενα εκπαιδευμένο παπαγαλάκι δεν παύει να έχει άγρια ένστικτα και έλλειψη λογικής, το οποίο σημαίνει ότι ένα ανοικτό παράθυρο θα το τραβήξει και μπορεί να πετάξει μακριά. Μπορεί να μην του αρέσουν τα χάδια, μπορεί οτιδήποτε, ακόμα κι αν είναι εκπαιδευμένο και μεγαλωμένο στο χέρι. Σε αυτά δεν υπάρχει εύκολη λύση, ούτε τρόπος να κόψεις δρόμο. Εαν δεν είσαι διατεθημένη να περάσεις από ολόκληρη την διαδικασία για να φτάσεις στο "ιδανικό" αποτέλεσμα που φαντάζεσαι αυτήν τη στιγμή, με το παπαγαλάκι να σε χρησιμοποιεί για πατήθρα, τότε τα παπαγαλάκια δεν είναι το κατάλληλο κατοικίδιο για εσένα.
 
Παιδιά δεν καταλαβαίνω γιατί αυτή η ψυχολογική επίθεση. Δεν είμαι ειδική στα πουλια και σας ευχαριστω που με βοηθάτε αλλά σας παρακαλώ μην γράφετε σχόλια του τυπου " Δεν είσαι για παπαγάλους, είσαι ανευθυνη κλπ. " Καταλαβαίνω ότι θέλετε να μου πειτε το σωστό που είναι να περιμενω αλλα δίχως αυτά τα σχόλια.Τελος παντων η γνώμη όλων μετράει
 
Απλα οσοι σου εγραψαν δεν θελουν να βρεθεις σε καποια δυσαρεστη θεση που ισως αυτοι να ειχαν βρεθει οταν ηταν ακομα αρχαριοι. Να μην φτασεις στο σημειο δηλαδη να πεις ''μου το ειχαν πει και δεν ακουσα''. Οτι και να σου πουμε εμεις βεβαια η τελικη αποφαση ειναι δικια σου αυτο εννοειται. Ατομο να το προσεξει αν με το καλο το παρεις οσο θα λειπεις βρηκες τελικα?
 
@HxC δεν πρόκειται να πάρω έτσι και αλλιώς η ψυχολογία μου έπεσε με όλα αυτά τα σχόλια

Να πάρω ένα budgie και να ξέρω ότι μπορεί πάλι να πεθάνει εξ αιτίας κάποιου λάθους πχ στο τάισμα

@HxC δεν πρόκειται να πάρω έτσι και αλλιώς η ψυχολογία μου έπεσε με όλα αυτά τα σχόλια
Εννοώ ότι μπορεί να πάθει κάτι και μετά αντε πάλι στενοχώρια
 
Απλα οσοι σου εγραψαν δεν θελουν να βρεθεις σε καποια δυσαρεστη θεση
Κυρίως να μην βρίσκονται σε δυσάρεστη θεση αθωες ψυχες που δεν εχουν και αλλη επιλογή.
Γιατι εμεις απο επιλογη μας βρισκομαστε σε δυσάρεστη θεση αλλα τα ζωα που ερχονται στα χερια μας δεν ερχονται απο επιλογη τους.
 
Παιδιά δεν καταλαβαίνω γιατί αυτή η ψυχολογική επίθεση. Δεν είμαι ειδική στα πουλια και σας ευχαριστω που με βοηθάτε αλλά σας παρακαλώ μην γράφετε σχόλια του τυπου " Δεν είσαι για παπαγάλους, είσαι ανευθυνη κλπ. " Καταλαβαίνω ότι θέλετε να μου πειτε το σωστό που είναι να περιμενω αλλα δίχως αυτά τα σχόλια.Τελος παντων η γνώμη όλων μετράει
Δεν είναι ψυχολογική επίθεση. Είναι η προσπάθεια κάποιων ανθρώπων, με μεγαλύτερη εμπειρία από σένα, να σε αποτρέψουν από το να επιχειρήσεις κάτι πολύ δύσκολο το οποίο μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες και στο πουλάκι αλλά και στη δική σου ψυχολογία αν κάτι πάει στραβά. Ίσως κάποιοι να χρησιμοποίησαν λίγο πιο σκληρή γλώσσα. Από τη δική μου πλευρά σε δικαιολογώ εν μέρει, λόγω του ενθουσιασμού και της έλλειψης ωριμότητας, συνέπεια του νεαρού της ηλικίας σου. Από κει και πέρα θες να επιχειρήσεις κάτι έχοντας σημαντική έλλειψη γνώσεων σε βασικά θέματα που αφορούν τη διαδικασία. Αυγό αραιωμένο με νερό αποτελεί λύση ανάγκης για 1-2 μέρες και όχι ιδανικό τρόπο ταΐσματος για μεγαλύτερη χρονική περίοδο. Το πουλάκι θα υποσιτίζεται. Το καλαθάκι με την πετσέτα δεν αποτελεί σωστό τρόπο διαμονής. Επίσης έχεις σκεφτεί πως θα διατηρήσεις την ιδανική θερμοκρασία περιβάλλοντος των 25 - 30 βαθμών Κελσίου σταθερή όλο το 24ωρο σε έναν νεοσσό χωρίς πτέρωμα, συνθήκη πολύ σημαντική για την επιβίωσή του; Φαντάζομαι ο ανεύθυνος (συγγνώμη αλλά εδώ δεν υπάρχουν ελαφρυντικά) κύριος που θα στο δώσει δεν μπορεί να σου παρέχει τις παραπάνω πληροφορίες. Εγώ θα σου πρότεινα να πάρεις ένα πουλάκι περίπου 2 μηνών απογαλακτισμένο πλήρως το οποίο αν ασχοληθείς, που φαντάζομαι έχεις τη διάθεση, εξημερώνεται σχετικά εύκολα και θα έχεις και πολύ ωραίο δέσιμο μαζί του κάτι που θα σε βοηθήσει στην μετέπειτα εκπαίδευση.
 
Σε ένα μήνα θα παω διακοπές οπότε αν είναι του χρόνου
Μετά τις διακοπές πάρε ένα απογαλακτισμένο πουλάκι, με την καθημερινή επαφή και φροντίδα θα καταφέρεις να αναπτύξεις μια καλή σχέση μαζί του.
Δεν είναι απαραίτητο να ταΐσεις ένα πουλί για να σε αποδεχτεί.
Υπάρχουν πολλά μέλη που τα έχουν καταφέρει με πουλάκια αρκετά μεγάλης ηλικίας, η φροντίδα, η υπομονή και η επιμονή κάνουν θαύματα.
 
Καταρχάς ας ξεμπλέξουμε κάτι. Το να κοιταξει κανείς, ο οποιοσδήποτε, την κατάστασή του και να αποφασίσει ότι η δεδομένη στιγμή δεν του επιτρέπει να κάνει κάτι, ειδικά όταν αυτό το κάτι αφορά ζωντανά όντα, δεν είναι ούτε ταμπού, ούτε αποτυχία ούτε τίποτα. Και καλώς ή κακώς, η φροντίδα ενός ζώου σχετίζεται άμεσα με την υπευθυνότητα. Παραδείγματος χάριν, είμαι παντελώς ακατάλληλη για σκύλο. Δεν νομίζω ότι αυτό είναι επιθετικό προς το πρόσωπό μου, απλώς αναγνώριση των δεδομένης της ζωής μου αυτό το διάστημα: το πρόγραμμά μου εξαρτάται 100% από αν και πότε υπάρχει δείγμα του ιστού με τον οποίο δουλεύω για το διδακτορικό μου στο νεκροτομείο με το οποίο συνεργαζεται η ακαδημία. Μπορεί να, ας το πούμε ωμά, πεθάνει κάποιος τώρα κι εγώ να πρέπει αύριο να φύγω στις οκτώ το πρωί για πείραμα που κρατά 10-12 ώρες, αν και κάποιες φορές φεύγω μεσάνυχτα. Ποιος θα βγάλει βόλτα τον σκύλο τρεις φορές, όπως είναι αναγκαίο? Ο κήπος είναι μικρός και κατηλειμμένος από γάτους οι οποίοι, αν ξυπνήσουν στραβά, τρομάζουν και γερμανικό ποιμενικό. Είναι και η εκπαίδευση: οι σκύλοι είναι έξυπνα ζώα, αλλά θέλει κάποιο χρόνο (και χρήμα) η εκπαίδευση, και μέχρι τότε θα πρέπει να υπομένω γαβγίσματα και σάλια, τα οποία για να είμαι ειλικρινής δεν θέλω να υπομείνω. Δεν νομίζω ότι θα με κατηγορούσε κάποιος για το ότι δεν υιοθετώ σκύλο.

Δεν θα έχω χρόνο για καλή εκπαίδευση μετά
Αν καταλαβαίνω καλά, θέλεις ένα μικρό παπαγαλάκι, γιατί πιστεύεις ότι σε ένα μήνα, μέχρι να φύγετε διακοπές, θα είναι πλήρως εκπαιδευμένο. Δυστυχώς, αυτό δεν ισχύει, ανεξαρτήτως ηλικίας. Φυσικά όσο μικρότερο, τόσο το καλύτερο στην εκπαίδευση και την εξοικίωση με τους ανθρώπους, αλλά ένας μήνας και μάλιστα που ακολουθείται από παρατεταμένη απουσια, δεν επαρκεί. Άλλωστε, η εκπαίδευση ενός παπαγάλου, ακριβώς επειδή είναι πολύ έξυπνα ζώα που χρει'αζονται προσοχή και παιχνίδι/εκπάιδευση κάθε μέρα, αποτελεί δέσμευση για όλη την διάρκεια ζωή του, που μπορεί να φτάσει και δύο δεκαετίες. Αν λοιπόν δεν θα έχεις χρόνο για αυτό που καλείς καλή εκπαίδευση αφότου γυρίσεις από τις διακοπές, τότε ίσως δεν έχεις χρόνο για παπαγαλάκι, γενικώς. Θυμάμαι πόσο πιεστικό ήταν το γυμνάσιο, οπωσδήποτε δεν είχα χρόνο για παπαγάλους, εδώ δεν είχα χρόνο να κοιμηθώ επαρκώς. Το καλύτερο που μπορείς να κάνει, είναι να έχεις μια ειλικρινή και αντικειμενική συζήτηση με τον εαυτό σου και τους γονείς σου για το πρόγραμμα της ερχόμενης χρονιάς και τις υποχρεώσεις που θα έχεις λόγω σχολείου και ενδεχομενων λοιπόν υποχρεώσεων. Το καταλαβαίνω απόλυτα ότι τα μπάτζι είναι παρα πολύ χαριτωμένα και αστεία και θέλεις ένα, αλλά πρέπει να έχεις σωστές προτεραιότητες, να είσαι εν τάξει με τις υποχρεώσεις σου απέναντι στν εαυτό σου και προς το πουλάκι, αλλιώς μόνο θλίψη θα ακολουθήσει. Και αυτό δεν είναι προσωπικό θέμα, είναι κάτι που ισχύει για όλους μας σε όλες τις περιστάσεις. Σκέψου το με μετριοπάθεια, συζήτησέ το με τους γονείς σου που πιθανώς ξέρουν κάποια πράγματα κια για την ερχόμενη χρονιά και για την φροντίδα κατοικιδίων, και λάβε την απόφασή σου. Σε διαβεβαιώ ότι μετά από αυτήν την διαδικασία θα καταλήξεις στην σωστή απόφαση, όποια κι αν είναι αυτή, και θα είσαι περήφανη γιαυτό.
 
@Nausicaa Δεν μου φαίνεται πιεστικό το γυμνάσιο με σωστό προγραμμα όλα γίνονται. Εχω πολυ καλο προγραμμα και όχι αυτό που λες οτι δεν θα έχω χρόνο και έπειτα δεξ ισχυει διότι αν ήταν δεν θα μπορούσα να φροντίσω ουτε τα προηγουμενα παπαγαλάκια. Όταν λέω δεν έχω χρόνο εννοώ για εκπαίδευση όχι για καθαρισμα κλπ. 🤔
 
@Ameli Κι εγώ στην εκπαίδευση αναφερόμουν, το καθάρισμα ειναι θέμα λεπτών αν έχεις 1-2 παπαγαλάκια.
 
@Nausicaa επειδη βλεπω οτι οι περισσότεροι εχετε επικεντρωθεί στην εκπαιδευση και τον χρονο αυτης,να θυμίσω οτι το προβλημα εκ περιγραφης ειναι πουλακια που πεθαινουν,χανονται με αγνωστες πρακτικές και μεθόδους.
Δεν δουλευουν ολα ρολοι και ξαφνικα το προβλημα ειναι η εκπαιδευση δλδ.
 
@Nausicaa Οκ ευχαριστώ θα δω τι θα κάνω ( σίγουρα θα πάρω ξανά budgie απλά δεν ξέρω ποτε ) Όσο και να προσπαθείτε αυτό δεν μπορείτε να το αλλάξετε 😅
 
Όσο και να προσπαθείτε αυτό δεν μπορείτε να το αλλάξετε
...δεν νομίζω ότι αναφέρθηκε πουθενά κάτι τέτοιο, και οπωσδήποτε δεν έχω προσωπική ατζέντα να μην πάρεις εσύ ειδικά μπάτζι. Αν δεν με απατά η μνήμη μου ήμουν η πρώτη που είπε ότι δεν υπάρχει λόγος να μην ξαναπάρεις μπάτζι όταν το έλεγες με το που το έσκασαν αυτά που είχες. Αυτό που νομιζω όλοι μας (και διορθώστε με αν δεν μιλώ εκ μέρους κάποιου) θέλουμε είναι να έχεις τις απαραίτητες γνώσεις ώστε να αποφασίσεις αν θέλεις παπαγαλάκι και αν ναι, πώς να επιλέξεις ποιο και πώς να το φροντίσεις. Αυτός είναι και ο λ΄πγος υπαρξης αυτού του φόρουμ. Από την άλλη, οφείλω και πάλι να πω ότι το να πάρεις ένα ζωντανό πλάσμα απλά γιατί "θέλεις" και δεν πρόκειται να αλλάξεις γνώμη, αυτό είναι καταρχήν λάθος. Το πείσμα και η σκέτη επιθυμία δεν έχουν θέση στην υιοθεσία κατοικιδίου, και άρα οφείλεις να έχεις πάντα ανοικτή την πιθανότητα ότι δεν θα έχεις ποτέ. Το θετικό είναι ότι η φροντίδα των μπάτζι είναι σχετικά απλή, με την κατάλληλη μελέτη και υπομονή, οπότε δεν βλέπω τον λόγο να μην έχεις κάποια στιγμή στο μέλλον.

@Tony Forpus Δεν έχεις άδικο, απλά επειδή δεν έχεις αναφερθεί κάποια συγκεκριμένη τεχνική αμφιβολης εκπαίδευσης πέραν της αγοράς υπερβολικά μικρού πτηνού, το οποίο έχει πλέον αποκλειστεί, είναι δύσκολο να είμαστε πολύ συγκεκριμένοι. Το μόνο που μπορούμε να πούμε, και αυτό ισχύει για όλους μας, ακόμα και τους πιο έμπειρους, είναι ότι πάντα ενημερωνόμαστε, διαβάζουμε, τσεκάρουμε πηγές και πάει λέγοντας. Κοντολογις, επιστημονική προσέγγιση.
 
Back
Top