Αναπαραγωγή Τάισμα νεοσσών budgie με αυγό που αναμιγνύεται με νερό

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ameli
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Ameli

PB New Member
Εγγραφή
13 Ιουν 2021
Μηνύματα
312
Πόλη
Ιωάννινα
Θέλω να σας ρωτήσω αν γίνεται να ταίσεις νεοσσούς με αυγό και νερό. Παλιά ταίσανε κάτι μωρά Σπουργιτακια με αυτό το μείγμα. Ευχαριστώ
 
  • Like
Αντιδράσεις: Vada
@Chrisad Από που μπορώ να προμηθευτώ τέτοια κρέμα?

@Tony Forpus Πάντως τα Σπουργιτακια που ταίζαμε ήταν κομπλέ και είχαν πολυ πολυ δύναμη...
 
Άλλο παπαγαλάκι μπατζι, αλλο σπουργιτι και πάει λέγοντας. Πάντως η ανατροφή ενός μωρου πτηνου ειναι αρκετα απαιτητικη και δεδομένης της δυσκολίας που είχες με ενήλικα πουλάκια, δεν θα το συνιστούσα. Φυσικά είναι δικη σου και των γονιών σου επιλογή, αλλα νομιζω οφειλω να το πω.
 
@Nausicaa Δεν είχα δυσκολία με τα ενήλικα πουλακια απλά δεν μπορουσα να εκπαίδευσω το ένα... Δεν είμαι η μόνη. Επίσης έχω ταΐσει πολλες φορές πουλακια μικρά και όλα έγιναν υγιέστατα... Καλά κάνεις που το λες απλά σου λέω ότι δεν είχα κάποια δυσκολία
 
@Ameli
Κρέμα για νεοσσούς πουλάνε στα pet shop.
Επειδή το τάισμα των νεοσσων θέλει ιδιαίτερη προσοχή διάβασε αυτό το χρήσιμο άρθρο
Thread 'Τάισμα νεοσσών στο χέρι' https://community.petbirds.gr/threads/Τάισμα-νεοσσών-στο-χέρι.23537/
Νομίζω όμως ότι για το τάισμα καλύτερα θα ήταν να υπάρχει και η παρουσία ενός ατόμου με σχετική εμπειρία.
 
@Vada Έχω διαβάσει πολυ για αυτό το θέμα ξέρω τι πρεπει να κάνω απλά πιστευα ότι το αυγό έχει αρκετές βιταμίνες... Ξέχασα βαζαμε και ελαιόλαδο μέσα... Δηλαδή θα παθει κάτι αν το ταιζω με αυτό?
 
Επίσης θα το βάλω σε ένα χαμηλό καλαθάκι με μια πετσετα σε θερμοκρασία δωματίου... Θα είναι οκ?
 
@Vada Έχω διαβάσει πολυ για αυτό το θέμα ξέρω τι πρεπει να κάνω απλά πιστευα ότι το αυγό έχει αρκετές βιταμίνες... Ξέχασα βαζαμε και ελαιόλαδο μέσα... Δηλαδή θα παθει κάτι αν το ταιζω με αυτό?
Το θέμα δεν είναι αν θα πάθει κάτι η όχι, (μπορεί και να μην πάθει τίποτα), αλλά το ότι ή κρέμα ταισματος έχει όλα τα απαραίτητα συστατικά ,( βιταμίνες ,πρωτεΐνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και άλλα) που είναι απαραίτητα για τους νεοσσούς.
Είναι μια τροφή που βρίσκεται πιο κοντά στα στάνταρ της μητρικής τροφής.
Επίσης το ότι έχεις διαβάσει κάτι δεν σημαίνει ότι μπορείς και να το εφαρμόσεις άμεσα.
Άλλο η θεωρία και άλλο η πράξη.
 
Δεν ηξερα καν ότι πωλούνται τόσο νεαρά πτηνά, όλοι οι υπευθυνοι εκτροφείς με τους οποίους μίλησα όταν έψαχνα για παρέα στην Ίριδα το νεαρότερο που έδιναν ήταν 50 ημερών, και συνήθως 2 μηνών. Από μόνο του αυτό μου φαίνεται κάπως υποπτο.
 
@Nausicaa Μην ανησυχείς δεν είναι καθόλου υπόπτο.. Είναι από αυτόν τον γείτονα που έχει τα πολλα τα budgie... Τον θυμάσαι πιστευω.. Έμαθε για την απώλεια μου και είπε μιας που είχε πολλες γέννες να μου δώσει ένα για να το μεγαλωσω εγώ και να με συνηθίσει ( ξαναλέω δεν είχα θέμα με τα ενήλικα πουλακια μόνο λιγο στην εκπαίδευση) Δεν είναι εκτροφεας και έχει πολυ πολυ μεράκι σε αυτό που κάνει και εμπειρία..
 
@Tony Forpus Να σου πω την αλήθεια, και οι 50 ημέρες μου έκαναν εντύπωση και μάλιστα το έθεσα ως θέμα εδώ. Το βασικό είναι το πουλακι να τρώει κανονικό φαγητό και όχι κρέμα (ναι, κρέμα, όχι σπιτικά μίγματα κλπ).

Έχω περιορισμένη εμπειρία με μεγάλωμα και υιοθεσία παπαγάλων. Δυο φορές τα παπαγαλάκια που είχα παιδί έκανα αυγά, αλλά τελικα μόνο ένα επιβίωσε από τα τρία συνολικά. Κάποια αυγά απλά δεν εκκολάφθηκαν, ένας ή δύο νεοσσοί πέθαναν(νομίζω ότι οι γονείς έκαναν κάτι) και το τελευταίο επιβίωσε. Τώρα μιλάμε τέλη '90 αρχές 2000, δεν είχαμε σωστές πληροφορίες (δλδ καμία), αλλά έχω αρκετή εμπειρια με γάτες. Συνήθως μας εγκαταλείπουν αρσενικούς γάτους, αλλά καμιά φορά είναι και θηλυκά που κάνουν γατάκια, όπως αυτό την ημέρα που φέραμε την Αυγή. Συνήθως οι γονείς είναι πολύ άγριοι για υιοθεσία, αλλά τα μωρά τα δίνουμε. Αφού όμως πρώτα απογαλακτιστούν πλήρως και ξέρουμε ότι είναι υγιή και κάνουν αυτά που πρέπει να κάνουν οι γάτες. Και το λέω αυτό διοτι στην φύση, κάποια μικρά απλώς δεν επιβιώνουν. Καμιά φορά δεν είναι σαφές το πρόβλημα, failure to thrive το λένε κάποιοι εκτροφείς. Σε κάθε περίπτωση, είναι επικίνδυνο να αναλάβει κανείς ένα μωρό ζωακι, όταν υπάρχουν καλές εναλλακτικές.
 
Δεν ηξερα καν ότι πωλούνται τόσο νεαρά πτηνά, όλοι οι υπευθυνοι εκτροφείς με τους οποίους μίλησα όταν έψαχνα για παρέα στην Ίριδα το νεαρότερο που έδιναν ήταν 50 ημερών, και συνήθως 2 μηνών
Ούτε στο PetBirds επιτρέπονται οι αγοραπωλησίες πουλιών ηλικίας μικρότερης των δύο μηνών.
8. Οι αγγελίες πώλησης πουλιών ηλικίας μικρότερης των δύο μηνών, δεν επιτρέπονται.
Κάθε σοβαρός εκτροφέας τηρεί αυτή την αρχή και δεν πουλάει, ακόμη και αν επιμένει ο αγοραστής.
 
ΠΑΡΑ πολύ μικρό. Όχι μόνο θα συμβούλευα να μην το πάρεις, αλλά να μην έχεις επαφές με τον άνθρωπο που το πουλά/χαρίζει, γιατί σαφώς δεν ξέρει να φροντίζει τα ζώα του.
 
@Nausicaa Ξέρει πολυ καλά. Απλά με εμπιστευεται επειδή έχω ξανακάνει τέτοια διαδικασία

Δεν λέω ότι ξέρω και καλά απλά με την βοήθεια σας κάτι παραπάνω θα μάθω
 
Το φόρουμ δεν συμφωνεί με αυτή την τακτική. Είναι δικαίωμά σου να κάνεις ό,τι θέλεις, αλλά να μην περιμένεις βοήθεια από το φόρουμ σε αυτό. Είναι άλλο να βοηθάμε ένα πουλάκι που έπεσε από φωλιά στη φύση ή που για οποιοδήποτε λόγο έχασε τους γονείς του σε ηλικία τριών εβδομάδων, και άλλο να ενθαρρύνουμε δημόσια μια ενέργεια που θεωρούμε καταρχήν ανεύθυνη.
 
Back
Top