Αναπαραγωγή Ταϊσμα στο χέρι μωρό cockatiel, μετάλλαξη whiteface cinnamon pearl

Daria IRN

PB New Member
Εγγραφή
28 Αυγ 2014
Μηνύματα
24
Πόλη
Θήβα
Δείτε ένα μικρό video από το τάισμα στο χέρι ενός νεοσσού cockatiel.
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
Καλησπερα απεκτησα ενα μωρο κοκατιλ το οποιο γεννηθηκε 20\3\15 ακομα δεν εχει απογαλακτιστει. Δεν εχω ξαναφροντισει μωρο παπαγαλακι και απο το καταστημα με ενημερωσαν οτι θα πρεπει μεχρι να γινει 2,5 μηνων να το ταιζω 3 φορες τη μερα με κρεμα. Τι χρειαζεται να προσεξω και πειτε μου σας παρακαλω αν πρεπει να του βαλω και νερο σε ποτιστρα. Ευχαριστώ
 
Να σου ζήσει αλλά πήρες το πουλί και δεν σου έδωσαν λεπτομερείς οδηγίες;
Ρίξε μια ματιά σ' αυτό το θέμα και δώσε μας πληροφορίες για το πουλί να δούμε πως μπορούμε να σε βοηθήσουμε
Πως να ταϊσετε ένα μωρό κοκατιλ .
 
Καλησπερα απο καταστημα το πηρα, αρχικα σκοπευα να παρω απογαλακτισμενο γαιτι δεν εχω καμια εμπειρια αλλα με ενημερωσαν οτι επειδη δεν ειναι πολυ μικρο δεν θα ειναι δυσκολη η φροντιδα του

Ειδα το βιντεο με τις οδηγιες. Προσεξα οτι σημαντικο ρολο παιζει η θερμοκρασι της κρεμας. Στο κταστημα ομως οχι μον δεν μου το ανεφεραν αλλα ηδη ταιζαν τα παπαγαλακια με κρεμα η οποια ηταν σε υερμοκρσια δωματιου. Θα εχει προβλημα;
 
Επισης προσεξα οτι ολα τα μωρ που ειδα στα βιντεο ειναι πολυ μικροτερα απο το δικο μου. Το κοκατιλ μου εχει ολο το πτερωμα του και πεταει κανονικα, δεν ξερω αν αυτο παιζει καποιο ρολο.
 
Οπωσδήποτε παίζει ρόλο η ηλικία, θα πρέπει να αρχίσεις να του δίνεις και σπόρους εκτός από κρέμα.
 
Ευχαριστω πολυ,θα ανεβασω αυριο φωτογραφια του για να το δειτε.
 
rsz_img_20150501_082941.webp
Καλημερα ανεβασα την φωτογραφια του. Σημερα προπαθησα να το ταισω αλλα δεν εδειχνε να πειναει πολυ και οι κουτσουλιες του ηταν πιο υγρες απι τον αλλο ενηλικο κοκτιλ που εχω.
 
Όμορφο φτου φτου!
Μεγάλη προσοχή. Είσαι σε θέση να ξέρεις πόσο έχει φάει; Τρώει και σπόρους; Σ΄αυτή την ηλικία μία μέρα νηστεία μπορεί να είναι μοιραία. Προσοχή στην καθαριότητα των σκευών που ταΐζεις μην κολλήσει κάποιο μικρόβιο. Επίσης στα χέρια σου να είναι σχολαστικά καθαρά. Μην κοιτάς τι έκαναν στο μαγαζί, εκεί και να πεθάνει ένα δεν τρέχει τίποτα. Εσένα είναι φιλαράκι σου. Στενή παρακολούθηση και δώσε του ρυζόνερο να πιει. Δηλαδή το νερό από ρύζι που θα έχει βράσει και φυσικά να έχει κρυώσει.
 
Σε αυτη την ηλικια η κρεμα σε θερμοκρασια δωματιου δεν δημιουργει προβλημα. Εγω βεβαια θα την εκανα χλιαρη διοτι την απολαμβανουν πολυ περισσοτερο οταν ειναι ζεστη.
 
Βλεπω οτι ειναι πολυ δραστηριο αλλα μαλλον εχει διαροια. Στο καταστημα του εδιναν αλλη μαρκα κρεμας αλλα επειδη δεν ειχαν την ιδια μου εδωσαν αλλη και σκεφτομαι μηπως αυτο φταει. Σκεφτομαι να το παω παλι στο καταστημα και να ζητησω να το κρατησουν μεχρι να απογαλακτιστει
 
Τα μωρα που τρωνε κρεμα κανουν πιο υδαρεις κουτσουλιες απο τα μεγαλυτερα πουλια. Σαφως και η αλλαγη της κρεμας δεν ειναι οτι καλυτερο. Αν δεν νιωθεις ασφαλης, πηγαινε το πισω, το πουλακι ομως στη φωτο δεν θελει και πολυ χρονο ακομη για να ξεπεταχτει. Ειδικα αφου πεταει κιολας.
 
Ίσως και πολύ πιθανόν να φταίει η αλλαγή της τροφής. Κάνε αυτό που σου είπα με το ρυζόνερο. Δεν απαντάς όμως στις ερωτήσεις. Σπόρια τρώει καθόλου;
Κοίτα ότι το πήρες τόσο μικρό ήταν ένα λάθος που έγινε. Αλλά και να το γυρίσεις πίσω τώρα πλέον, είναι ένα λάθος που πας να κάνεις. Τώρα πρέπει να το φροντίσεις όσο το δυνατόν καλύτερα. Διαφορετικά θα έχει εκτός των άλλων και ψυχολογικά κουσούρια με το πήγαινε-έλα.
 
Του εβαλα σπορια αλλα δεν δειχνει ενδιαφερον, απο 5ml κρεμα εφαγε τα 2\3 . Το ρυζονερο να του το δωσω με συριγγα; Του εχω βαλει και ποτιστρα αλλα προς το παρον δεν εχει πιει νερο.
 
Του εχω βαλει και ποτιστρα αλλα προς το παρον δεν εχει πιει νερο.
Ναι, εφόσον δεν πίνει νερό. Λίγο όχι μεγάλη ποσότητα. Φύλαξέ το στο ψυγείο και βγάζε λίγο να έρχεται σε θερμοκρασία δωματίου πριν το δώσεις.
 
Του εβαλα σπορια αλλα δεν δειχνει ενδιαφερον, απο 5ml κρεμα εφαγε τα 2\3 . Το ρυζονερο να του το δωσω με συριγγα; Του εχω βαλει και ποτιστρα αλλα προς το παρον δεν εχει πιει νερο.

Τα πουλια που τρωνε κρεμα πινουν ελαχιστο νερο. Το προσλαμβανουν σχεδον ολο οσο χρειαζονται απο την κρεμα.
 
Θα ξεκινησω το ρυζονερο αλλα αν δεν δω βελτιωση θα το παω στο καταστημα γιατι σιγουρα ειναι πιο εμπειροι και επειδη τους γνωριζω θεωρω οτι θα κανουν οτι καλυτερο μπορουν, ειναι κριμα απο δικο μου λαθος να πεθανει
 
Back
Top