Αναπαραγωγή Τα καναρίνια μου κι η πρώτη τους γέννα

Manos Tyro

PB New Member
Εγγραφή
13 Ιαν 2019
Μηνύματα
330
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
καλησπέρα και καλώς ήρθες! Όπως καταλαβαίνω έχεις αρχίσει την προσπάθεια για αναπαραγωγή ! Εκτός το θα σου ευχηθώ καλή επιτυχία να έχεις αν επιτρέπεις θα ήθελα να κάνω κάποιες παρατηρήσεις και αν θέλεις να αναπτύξουμε το θέμα! Δυστυχώς θεωρώ πολύ νωρίς το ξεκίνημα εκτός αν έχεις φροντίσει ο χώρος να είναι ελεγχόμενος όσο αφορά θερμοκρασία, φωτισμός! το κλουβί που διάλεξες είναι μικρό, στο πάτο έχεις μονο χαρτί και από τη στιγμή που δεν έχεις σχάρα θα σου δημιουργήσει προβλήματα! το νήμα κατά την γνώμη μου είναι ακατάλληλο και στην γωνία που έχεις την φωλιά θα προτιμούσα να πήγαινε στο κέντρο ώστε να είναι πιο άνετη η καναρα, τώρα όσο αφορά προετοιμασία διατροφή αν θέλεις Κάνε κάποια παρουσίαση!

όλα αυτά φιλικά πάντα στο κάτω κάτω σκοπός είναι η βελτίωση για όλους μάς!
 
Καλησπέρα, σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο!
Τα πουλάκια τα εχω μέσα στο σπίτι συνέχεια. Τα έδινα ένα μηνα πιο μπροστά αυγό βραστο, φρούτα, λαχανικά και συμπληρώματα διατροφής όπως ασβέστιο, βιταμίνη Ε και άλλες βιταμίνες. Το κλουβί είναι ζευγαριερα απλώς έτσι όπως έχω τοποθετήσει τη καμερα φαίνεται κάπως. Αύριο γεννάει το πρώτο της αυγό δεν θέλω να το διακινδύνευση και να αλλάξω θέση τη φωλιά. Σε ευχαριστώ για αυτό που είπες για το χαρτί θα το βγάλω και θα πάρω υπόστρωμα. Έχω μια απορία το νήμα γιατί είναι ακατάλληλο; Ευχαριστώ και πάλι!
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Αύριο γεννάει το πρώτο της αυγό δεν θέλω να το διακινδύνευση και να αλλάξω θέση τη φωλιά.
σίγουρα μην αλλάξεις θέση στη φωλιά τώρα αλλά αν σε περίπτωση έχουμε αρνητικά αποτελέσματα στην πρώτη γέννα μην βιαστείς να σηκώσεις την καναρα ώστε να προχωρήσει στην δεύτερη και την θέση της φωλιάς την πας όπου θες πλέον !

στο σπίτι μέσα που τα έχεις; Πόση διάρκεια φωτός έχει το δωμάτιο που τ έχεις και πόσο φασαρία;


Έχω μια απορία το νήμα γιατί είναι ακατάλληλο;
αν δεν κάνω λάθος είναι σαν σπάγκος, λεπτό, μαλακό και αρκετά δυνατό, εκτός ότι δεν μπορεί εύκολα να το πλέξει η καναρα, δεν θα μπορείς να το καθαρίσεις στο μέλλον εύκολα και εγκυμονεί κίνδυνος να μπλέξει στα πόδια της κανάρας ( που δεν το εύχομαι ) όλα αυτά δεν είναι και καραντι αλλά υπάρχουν πιθανότητες καλό λοιπόν να τις αποκλείσουμε!
 
Είναι στο δωμάτιο μου έχουν φως από τις 8 το πρωί έως τις 11 το βράδυ. Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου, τι λες να χρησιμοποιώ ως υλικό φωλιας;
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
το νήμα γιατί είναι ακατάλληλο
Στα καναρίνια το χρησιμοποίησα στο παρελθόν πολλές φορές χωρίς προβλήματα. Το κακό βέβαια δεν αργεί να γίνει. Είναι όντως επικίνδυνο επειδή είναι λεπτό σαν κλωστή. Μια φορά το χρησιμοποίησα στα ζεμπρακια μου. Δεν ξέρω πως τα κατάφερε η θηλυκιά αλλά μπλέχτηκε μια κλωστουλα στο πόδι της. Ήταν πολύ δύσκολο ακόμη και για τον πτηνιατρο να το κόψει γιατί το πόδι πρήστηκε αμεσως και λίγο έλειψε να ακρωτηριαστεί.
 
@Manos Tyro καλή επιτυχία με την αναπαραγωγή.
Όπως είπε παραπάνω ο @JAPAN HOSO11 ξεκίνησες αρκετά νωρίς και για αυτό το λόγο θα πρέπει να ξεκαθαρίσεις και να προετοιμαστείς για κάποια θέματα.
Το πρώτο είναι πόσες γέννες θα αφήσεις να κάνει το ζευγάρι σου 1- 2-3;, παραπάνω γέννες θα εξαντλήσουν την κανάρα.
Επίσης θα πρέπει να διαβάσεις για τους τρόπους ξεπυρώματος της κανάρας, ίσως μετά τις γέννες και τον απογαλακτισμό των νεοσσών να χρειαστεί να την απομακρύνεις από τον αρσενικό.

Καλή τύχη στην πρώτη σας προσπάθεια!
 
Είναι στο δωμάτιο μου έχουν φως από τις 8 το πρωί έως τις 11 το βράδυ. Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου, τι λες να χρησιμοποιώ ως υλικό φωλιας;
έχεις παρατηρήσει αν και πότε κάνουν προετοιμασία για να κουρνιασουν; ως συνήθως αν δεν έχουμε τεχνίτη Ανατολή Δύση ηλίου ( ούτε εγώ έχω) όταν ξεκινάω τέλος Φλεβάρη αρχές Μάρτη ( πλέον) το φώς προτιμώ να ανοίγει ( με αυτόματο διακόπτη )νωρίτερα το πρωί και να κουρνιασουν φυσιολογικά με την δυση του ήλιου! σαν υλικό επιστρώσεις χρησιμοποιώ του εμπορίου χοντρό σπάγκο τζιβα με κομματάκια από βαμβάκι και τσόχα ανάλογως την περίσταση ή στην αλλαγή φωλιάς, πολλοί εκτροφείς χρησιμοποιούν με επιτυχία τσόχα με τρίχα!
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Καλημέρα σε όλους! Και καλό Σαββατοκύριακο!
Η Μιμίκα εκανε 5 αυγα σε 7 ημέρεςθα τα κάνω ωοσκόπηση.
Μερικές φωτογραφίες
 

Συνημμένα

  • 20190119_074236.webp
    20190119_074236.webp
    182 KB · Προβολές: 40
  • 20190119_074221.webp
    20190119_074221.webp
    138,9 KB · Προβολές: 45
  • 20190119_074208.webp
    20190119_074208.webp
    190,4 KB · Προβολές: 40
Πέραν απο τις ευχές για καλούς απογόνους και κάτι χρήσιμο.
Εδώ φαίνεται καθαρά η χρησιμότητα της τσόχας. Αν η φωλιά παραμείνει ώς έχει, υπάρχει κίνδυνος τα αυγά να βρεθούν σε επαφή με το σκληρό πλαστικό. Θα υπάρξει δηλαδή κίνδυνος αφ' ενός μεν να σπάσουν, αφ' ετέρου να μήν ζεσταίνονται ομοιόμορφα και σωστά.
 
Μερικές φωτογραφίες

αντε με το καλο να τα δεχτεις, περα οτι ειναι λιγο νωρις για γεννητουρια, θα ηθελα να σου κανω μερικες ερωτησεις, αυτο το κοκκινο που φαινεται ειναι αυγοτροφη η καποιου ειδους βιταμινης; Επισης αν βλεπω καλα στο κλουβι δεν υπαρχει σχαρα;
 
Σου εύχομαι να είναι όλα ένσπορα και σε 14 ημέρες να καμαρώσεις τους νεοσσούς τους!
Ευχαριστωωω
[automerge]1547900808[/automerge]
Εδώ φαίνεται καθαρά η χρησιμότητα της τσόχας. Αν η φωλιά παραμείνει ώς έχει, υπάρχει κίνδυνος τα αυγά να βρεθούν σε επαφή με το σκληρό πλαστικό.
Ευχαριστώ πολύ για το σχολιο! Τώρα δεν διακινδυνευω να τα πειράξω στην επόμενη γέννα!
[automerge]1547900910[/automerge]
αυτο το κοκκινο που φαινεται ειναι αυγοτροφη η καποιου ειδους βιταμινης; Επισης αν βλεπω καλα στο κλουβι δεν υπαρχει σχαρα;
Ειναι αυγοτροφή κόκκινη γιατί ο αρσενικός είναι κοκκινοπρασινος, σχάρα υπάρχει την είχα στον νεροχύτη για σαπουνισμα
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Back
Top