Αναπαραγωγή Τα καταφέραμε στην τέταρτη προσπάθεια αναπαραγωγής

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Dimnik
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Dimnik

PB New Member
Εγγραφή
14 Φεβ 2021
Μηνύματα
134
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα σε όλους. Στο τελευταίο post και μετά από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες πήρα την απόφαση να μεταφέρω τα πουλιά στο μπαλκόνι, όπως και έγινε. Λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν είχα τη δυνατότητα να παρέχω ιδιαίτερη φροντίδα για τέταρτη προσπάθεια αναπαραγωγής. Για να είμαι ακριβής δεν ασχολήθηκα καθόλου. Προέκυψε και τέταρτη γέννα, αναμενόμενο. Σίγουρος ότι τα αυγά είναι πάλι άσπορα δεν έδωσα σημασία αλλά είπα ε, ας τα αφήσω μπας και…. Κάνω λοιπόν ωοσκόπηση και είχα 4/4 ένσπορα! Και όλο αυτό χωρίς να το επιδιώξω, χωρίς διατροφή, απλά μεταφέροντάς τα έξω! Κάποια στιγμή κατά την απουσία μου από το σπίτι με ενημέρωσαν ότι αφαίρεσε όλο το νήμα από τη φωλιά, όπως ήταν, πλεγμένο, το πέταξε κάτω και έμεινε με την τσόχα. Υπάρχει περίπτωση εκείνη την ημέρα να προέκυψε η πρώτη εκκόλαψη και να αντιλήφθηκε ότι η φωλιά είναι μικρή?

Μέχρι τώρα έχω τρία πουλάκια, 24 & 25/5 κατ’ εκτίμηση. Το τέταρτο δεν εκκολάφθηκε ακόμη. Δεν έχω και πολλές ελπίδες βέβαια, αλλά η 18η μέρα συμπληρώνεται στις 30/5 οπότε τότε μάλλον θα το αφαιρέσω. Αυτό όμως που μου έκανε εντύπωση σήμερα το απόγευμα είναι ότι δεν βρήκα ΠΟΥΘΕΝΑ το 4ο αυγό. Αλλά προσέχοντας την θηλυκιά, η οποία σηκώθηκε για να ταΐσει, την είδα πολύ πρησμένη στο στήθος, ένα πρήξιμο ακριβώς στο μέγεθος του αυγού, και αναρωτιέμαι, είναι δυνατόν να το κράτησε με τα πούπουλα στο στήθος της για να το διατηρήσει σε σωστή θερμοκρασία μέχρι να ολοκληρώσει το τάισμα? Έπεται και συνέχεια..
 
Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές όλων σας.

Τωρα πως να το κρατησε που λες, δεν καταλαβα πως το περιεγραψες, μεσα στη φωλια εννοεις?
Αναρωτιέμαι λοιπόν, αν είναι δυνατόν να κρύψει το αυγό στο στήθος της καλύπτοντάς το με τα πούπουλα για να το κρατήσει ζεστό ενώ ταυτόχρονα ταΐζει τα μικρά. Δηλαδή να το κουβαλά μαζί της κρυμμένο στο στήθος της.
 
μαζι της δεν νομιζω δεν μου εχει τυχει στα καναρια που ειχα,ή στη φωλια θα ηταν ή κατω αν επεφτε κανενα.Εψαξες κατω μηπως επεσε καπου? Δεν το εχω δει να γινεται αυτο που λες στα καναρια που ειχα.Η΄μεσα στη φωλια θα ηταν ή θα τους επεφτε καποιο αβγο κατω.
 
Μέσα στη φωλιά δεν ήταν. Στο κλουβί δεν ήταν. Είναι δυνατόν να μη δω το αυγό? Το μεσημέρι καρούμπαλο στο στήθος δεν είχε. Τι να πω, αν το πουλί κατάφερε αυτό που περιέγραψα πριν, πράγμα που με κάνει να αισθάνομαι χαζός που το αναφέρω , τοτε μιλαμε για περιπτωση! Η αλήθεια είναι οτι ήθελα να τη φωτογραφίσω αλλά δίστασα διότι σουρούπονε και δεν ήθελα να την ενοχλήσω για να ολοκληρώσει το τάισμα. Θα φανεί αύριο.
 
Μπορει και να το εφαγε το τσοφλι και το αβγο,συμβαινει οταν δεν εχει επαρκες ασβεστιο,πχ απο τροφη και τρωει το τσοφλι και μετα ολο το αβγο.Και δεν βρισκεις κατι.
Το να μεταφερει το αβγο ειναι απιθανο,θελω να πω εζησα μεγαλωματα καναρινιων δεν το εχω δει να γινεται.Να το παιρνει πανω της.
Να το τρωει το τσοφλι ναι εχω δει.
 
Δεν διαφωνώ. Και εμένα μου κάνει τεράστια εντύπωση. Απλά μεταφέρω αυτό που είδα. Να το εφαγε οκ, ομως και το έμβρυο? Και πρεπει να ηταν έτοιμο να βγει, δηλαδή μεγάλο.
 
Να το κρατησει στο στηθος της ειναι δυσκολο,το να εχει σπασει το αυγο και να εχει κολλησει καπου μεσα στα πουπουλα και αυτο δυσκολο αλλα ας πουμε οτι υπαρχει πιθανοτητα.
 
Δεν διαφωνώ. Και εμένα μου κάνει τεράστια εντύπωση. Απλά μεταφέρω αυτό που είδα. Να το εφαγε οκ, ομως και το έμβρυο? Και πρεπει να ηταν έτοιμο να βγει, δηλαδή μεγάλο.
Αμα ηταν αδειο το αβγο?Ησουν σιγουρος οτι ειχε πτηνο μεσα?
Γιατι τα πουλια τα αδεια αβγα τα καταλαβαινουν και ή τα σπανε ή τα πετανε κατω.Η΄ τρωνε τα τσοφλια.
 
Συμφωνώ απόλυτα. Το περίμενα αυτό που γίνεται, έπρεπε να βγάλω φωτογραφία.
[automerge]1622148154[/automerge]
4 στα 4 ενσπορα. Τα τρία εκκολάφθηκαν. Υπάρχει ρε παιδιά περίπτωση να κατάλαβε ότι είναι ένσπορο και να έκρυψε επάνω της? Απόλυτα σεβαστή η επιφυλακτικότητα όλων σας. Και εγώ είμαι. Πείτε όμως, το καρούμπαλο στο στήθος της πως εξηγείται?
 
Τελευταία επεξεργασία:
Θα ειναι το κολλημενο τσοφλι απο το αβγο ενδεχομενως.Μπορεις να ανεβασεις μια φωτο αν θελεις να σου πουν και οι πιο εμπειροι τι ακριβως ειναι. Αν αρρωστησε συνηθως σηκωνεται απο τη φωλια και καθεται φουσκωμενο σε ενα κλαρακι,εγω εκει μπορω να το ενταξω αυτο που λες,μπορει να γεννηθηκε και νεκρος ο νεοσσος,συμβαινει και αυτο.
Μια ερωτηση το να ειναι πλακωμενο το 4ο που ψαχνεις εσυ και δεν βλεπεις απο τους αλλους νεοσσους,το ελεγξες?Καμια φορα το αδυναμο ή το τελευταιο το πλακωνουν τα αλλα απο πανω και δεν μπορει να ανεβει.Για ριξε μια ματια και για αυτο,και ενημερωσε μας παλι.
 
Πλακωμενο αυγο δεν υπηρχε στη φωλια. Το πουλι δεν ειναι φουσκωμενο. Κολλημένο τσόφλι μέσα σε καθαρό πέτρωμα? Αναφέρθηκα σε καρουμπαλο στο στηθος στο μεγεθος του αυγου, σαν μπιλια. Νωρίτερα ανέφερα τον λόγο για τον οποίο δεν έβγαλα φωτογραφία. Θα δω το πρωί τι συμβαίνει, αν την πετύχω εκτός φωλιάς.
 
Ναι ενημερωσε μας αυριο παλι πως θα ειναι και τι γινεται κιολας,πεταει,τρωει κλπ
Να δουμε και τι εχει γινει τελικα και με το αβγο και με την καναρα.
 
Καλημέρα, το μυστήριο λυθηκε. Το αυγό βρέθηκε κρυμμένο μέσα στην ταίστρα. Άντε τώρα να εξηγήσουμε πως το πήγε εκεί και γιατί. τα κατάφερε να με εκθέσει. Όσον αφορά το στήθος της, θα ανεβάσω φωτογραφία το απογευμα.
 
Καλημερα! Τουλαχιστον το βρηκες 👍😂
Μπορει να κολλησε πανω της, ειναι σε ακεραιη κατασταση το αβγο? Σωζεται?
Ολα καλα θα πανε! 👍😊Μας ενημερωνεις
 
Καλησπέρα, επισυνάπτεται φωτογραφία της θηλυκιάς με φουσκωμένο το στήθος. Παρακαλώ πολύ για την άποψή σας. Ευχαριστώ.
 

Συνημμένα

  • 20210528_070158.webp
    20210528_070158.webp
    28,4 KB · Προβολές: 15
  • Like
Αντιδράσεις: LillyW
Καλησπέρα, επισυνάπτεται φωτογραφία της θηλυκιάς με φουσκωμένο το στήθος. Παρακαλώ πολύ για την άποψή σας. Ευχαριστώ.
Καλησπερα!Ειναι δραστηριο ή καθεται ετσι και φουσκωνει ας πουμε,καθεται μαζεμενο στο κλαρακι?Μπορεις να μας περιγραψεις?Αν τρωει κλπ
 
Back
Top