Αναπαραγωγή Τα κοκατιλ μου ζευγαρωσαν, τι να κάνω τωρα;

καλημέρα!
ήδη είναι πολύ ευχάριστο ότι τα πουλάκια σου ταίριαξαν και έγιναν ζευγάρι. Θα σου πρότεινα εφ' όσον το θηλυκό σου είναι νέο απόκτημα, να βγάλεις την φωλιά, να ακολουθήσεις την φυσιολογική για την εποχή φωτοπερίοδο και να εστιάσεις στον εμπλουτισμό της διατροφής του και των ιδανικών συνθηκών διαβίωσής τους. Λίγο πριν την άνοιξη ενίσχυσε την διατροφή με καλής ποιότητας σπόρους, αυγοτροφή, χόρτα, λαχανικά, φρούτα, φύτρα και ασβέστιο και στην συνέχεια ξαναβάλε την φωλιά. Η σωστή προετοιμασία, διασφαλίζει κατά το δυνατό την υγεία της μητέρας κατ' αρχήν και των μωρών στην συνέχεια. Με τον καιρό θα δεις ότι έχουμε
δυστυχώς πολλές απώλειες θηλυκών (ακόμα και κατά την διάρκεια του κλωσσήματος ή του ταϊσματος των μωρών) από βεβιασμένες γέννες ή γέννες που έγιναν χωρίς σωστή προετοιμασία. Το θηλυκό καταπονείται και πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση υγείας για ν' ανταπεξέλθει. Δώσε χρόνο στον εαυτό σου και στα πουλάκια σου να γνωριστείτε και όταν έρθει ο σωστός χρόνος θα είστε όλοι σωστά προετοιμασμένοι για μια πετυχημένη γέννα. Σουπιοκόκκαλο πάντα στο κλουβί. Να σου ζήσουν!
Οκ ευχαριστω πολυ εχω ασβεστιο στο νερο τους δεν ειναι το ιδιο με το σουπιοκοκαλο;

πολύ αργότερα, μετά την χειμερινή ισημερία προς το τέλος Ιανουαρίου, ν' αρχίσει να μεγαλώνει η μέρα. Γενικά οι γέννες με μέτρο να μην καταπονείται το πουλάκι

Δεν το γνωριζα απτην αρχη απτα λαθη μαθαινουμε μου προτεινεις να βγαλω την φωλια;
Ναι Δημητρη, συμφωνω απολυτα, κι εγω δεν ηξερα πολλα πραγματα οταν πρωτο πηρα τα πουλακια και μεσα απ τα φορουμ κι εγω εμαθα, στο λεω για να μαθεις ποιο ειναι το σωστο, δεν το λεω κακοπροαιρετα :)

Ναι Δημητρη, συμφωνω απολυτα, κι εγω δεν ηξερα πολλα πραγματα οταν πρωτο πηρα τα πουλακια και μεσα απ τα φορουμ κι εγω εμαθα, στο λεω για να μαθεις ποιο ειναι το σωστο, δεν το λεω κακοπροαιρετα :)
Λοιπον αφου εχουμε πει οτι θα βγαλουμε την φωλια θελω να τους παρω μεγαλυτερο κλουβι αυτο θα τα επηρεασει καπως; η να περιμενω λιγο; Μηπως μια δευτερη αλαγγη για την κικη της ερθει λιγο στραβη; γιατι τωρα εχει 10-11 μερες που την εχω

πιστευω οτι θα ειναι καλυτερα, εγω οταν πηρα τον παρη μου πανω στη βδομαδα τον εβαλα σε μεγαλυτερο και ηταν πιο ηρεμος και ανετος. Τι διαστασεις εχει το κλουβι που τα εχεις τωρα;

ένα μεγαλύτερο κλουβί είναι πάντα επιθυμητό :) αφού μπορείς και το έχεις στο πρόγραμμα, αγόρασέ το. υγρό ασβέστιο δεν χορηγούμε σε άσχετα χρονικά διαστήματα, παρά μόνο την περίοδο της αναπαραγωγικής προετοιμασίας, σταδιακά, στην αρχή 2 φορές την εβδομάδα και στην συνέχεια 4. επίσης το διακόπτουμε πάλι σταδιακά μετά την ολοκλήρωση της ωοτοκίας. το υπόλοιπο διάστημα για τις συνήθεις ανάγκες των πτηνών μας σε ασβέστιο, έχουμε πάντα σουπιοκόκκαλο στο κλουβί και άμμο με όστρακα

χα χα να σου ζήσουν τα τσουλουφάκια σου! Η οπτική της φωτογραφίας δεν βοηθάει και πολύ :) έχω την εντύπωση πως οι πατήθρες σου είναι κάπως στενές για κοκατιλάκια. λίγο πιο χοντρούτσικες χρειάζεσαι. εγώ στα δικά μου (που δυστυχώς έχασα την θηλυκιά μου αιφνιδιαστικά και χωρίς κανένα σύμπτωμα πρόσφατα) έχω αυτό το κλουβί

κλουβας.webp

Εκεινο που θελω εγω να παρω εχει και υψος και περισσοτερο μακρος ακομη δεν εχω αποφασησει πιο να παρω
Θα βαλω και αλλες φωτογραφιες πιο μετα

Θα δωσω οσα και οσα για να ναι καλα τα 'μωρα' μου😛:-D

Προτεινετε μου κανα κλουβι εσεις εγω απο αυτα που εχω δει στο πετ φαινονται ικανοποιητικα και μεγαλα

Προτεινετε μου κανα κλουβι εσεις εγω απο αυτα που εχω δει στο πετ φαινονται ικανοποιητικα και μεγαλα
οταν πήρα το δικό μου, το θεώρησα ικανοποιητικό για ένα ζευγάρι κοκατίλ κι ακόμα έτσι το βλέπω. Φυσικά όσο μεγαλύτερο είναι, τόσο το καλύτερο. μπορείς να βάλεις φωτό απ' αυτό που σκέφτεσαι;

Πολύ καλή επιλογή είναι η 76αρα ζευγαρωστρα στα 28 ευρώ και διαστάσεις 76cm(μήκος) x 46cm x 45.5cm, την έχω πάρει εγώ και πολλά παιδιά που γνωρίζω απο φόρουμ. Αν έχεις την οικονομική δυνατότητα μπορείς να πάρεις δύο και να τις ενώσεις για περισσότερο ύψος. Επιτρέπεται να βάλω σαιτ?

κάτι γίνεται στο θέμα και δεν μπορώ ν' ανοίξω την 3η σελίδα

Πολύ καλή επιλογή είναι η 76αρα ζευγαρωστρα στα 28 ευρώ και διαστάσεις 76cm(μήκος) x 46cm x 45.5cm, την έχω πάρει εγώ και πολλά παιδιά που γνωρίζω απο φόρουμ. Αν έχεις την οικονομική δυνατότητα μπορείς να πάρεις δύο και να τις ενώσεις για περισσότερο ύψος. Επιτρέπεται να βάλω σαιτ?

Περιμενω το σαιτ βασιλη 🙂 και μια τιμη αν ξερεις

δεν το εκπροσωπω με κανενα τροπο, ο μονος λογος που θα ηθελα να βαλω το σαιτ ειναι επειδη πιστευω οτι πολυ πιθανο να συμφερει οικονομικα τον Δημητρη, ειτε σε περιπτωση που ψαχνει μια οικονομικη λυση ειτε σε περιπτωση που μπορει να διαθεσει λιγα παραπανω χρηματα και να φτιαξω μια κλουβαρα για τα πουλια του (αν παρεις δυο μπορεις να βγαλεις τον πατο απο τη μια και την οροφη απο την αλλη και να τις ενωσεις με δεματικα, το εχω δει σε φωτογραφια απο φιλο μου σε αλλο φορουμ και δεν ειναι ασταθες)
το σαιτ ειναι BIRD CAGE WHITE WIRE ΖΕΥΓΑΡΩΣΤΡΑ (9670)

Επισης επειδη ο πατος του κλουβιου μου τωρα ειναι χαλια τι προτεινεται να βαλω; Εχω διαβασεi οτι η εφημεριδα ειναι τοξικη λογο του μελανιου σκεφτομαι για κολα Α4 για εκτυπωτη

στο κλουβί που σκέφτεσαι να αγοράσεις, να προσέξεις να υπάρχει σχάρα σε απόσταση με τον πάτο. Για το υπάρχον, αν πατάνε πάνω στον πάτο, καλύτερα λευκό χαρτί, ή πέλετς

Back