Ασθένειες Τα λατρευτά αγριοπούλια μου και φλώρος με διάρροια

σκεφτομαι πολυ σοβαρα να την ελευθερωσω κατα το μεσημερι
Καλημέρα, η απελευθέρωση είναι η καλύτερη επιλογή. Πρόσεξε όμως τον καιρό, έχει αρχίσει βέβαια η βλάστηση στην φύση, όμως ακούγεται από την μετεωρολογική ότι θα ακολουθήσουν χιόνια. Μήπως πρέπει να περιμένεις λίγες μέρες να σταθεροποιηθεί ο καιρός προς το καλύτερο;
 
θα το δω και βεβαια θα την αφησω με βαση τον καιρο γιατι ακουσα και γω χιονια αλλα αυτη ξερει να προστατευτει ετσι ζει ελευθερη και ωραια!
 
Σημερα επειδη τα πουλάκια τα εχω μεσα σε''να δωματιο τα εβγαλα λιγο στην βεραντα που ειδα και πρωινο ηλιο
Έλενα μου μην τα μπαινοβγάζεις τα πουλάκια! Είναι ό,τι χειρότερο μπορείς να τους κάνεις! Είναι πολύ ευαίσθητα στις εναλλαγές της θερμοκρασίας! Στην καλύτερη θα σου κρυώσουν! Θα τα έχεις είτε μόνιμα μέσα είτε μόνιμα έξω.. Αν και την καρδερίνα που θα απελευθερώσεις άστην έξω να συνηθίζει! Γιατί δεν απευθύνεσαι σε κάποια οργάνωση βρε Έλενα που αυτό είναι και ό,τι καλύτερο για το πουλάκι; Απλά πάρε ένα τηλέφωνο να ρωτήσεις πότε είναι το καλύτερο να την αφήσεις. Στην τελική είναι ειδικοί στα άγρια πτηνά! Σκέψου το! 😉

Τον φλωρο χθες τον εβαλα ρυζονερο να πω οτι ειναι καλυτερα;δεν ξερω οι κουτσουλιες του ειναι πιο σταθερες απλα επειδη ασχολουμαι πολυ μαζι του οποτε πλησιαζω τρομαζει ενω αλλες φορες δεν το εκανε αυτο κελαηδαει κιολας αυτον δεν τον εβγαλα εξω στην βεραντα μην μου χειροτερεψει.
Οταν καθεται στο κλαδί και γυριζει το κεφαλι γυρω γυρω πιανεται με τα ποδια του στα καγκελα του κλουβιου και χτυπαει το ραμφος του τι μπορει να σημαινει αυτο; Καλό?υποθέτω.
Συνέχισε το ρυζόνερο για λίγες μέρες αφού οι κουτσουλιές είναι πιο σταθερές.. Και να τον έχεις μόνιμα μέσα μέχρι να γίνει καλά! Πάντως από αυτά που μου λες και ο φλώρος για άγριος φαίνεται.. Δαχτυλίδι έχει;
 
καλησπέρα σε όλη την παρέα και σας ευχόμαι ενα όμορφο χειμωνιάτικο απόγευμα.Λοιπόν σήμερα είμαι αρκετά στεναχωρημένη γιατί ο άρχοντάς μου[φλώρος μου]ανακάλυψα οτι έχει καρίνα[ετσι λέγεται δεν ξέρω αν το λέω και σωστά] η διάροια του 'εχει σταματήσει τα ούρα του όμως παραμένουν πράσινα. Τον κοίταξα την κοιλιά του και φαίνεται το κόκκαλο αλλά δεν είναι μελάνα τα έντερά του είναι καλός δεν δείχνει άρρωστος τρώει πίνει κελαηδάει και είναι και πυρωμένος.. Αυτό του''λειπε τώρα! Θα μπώ να διαβάσω για την καρίνα και τα σχετικά! Καμιά συμβουλή; θα μου ήταν πολύ χρήσιμη. Θεραπεύται η καρίνα; Τι να κάνω; Αλίκη τον φλώρο τον 'εχουμε γύρω στα 7 χρόνια- δαχτυλίδι δεν έχει, τον είχαμε πάρει απο το pet shop[ του κουμπάρο μου][ οπως και της καρδερινες[ οπως και αρκετα πουλια μας εδινε δεν ξερω της διαδικασιες παντως ηταν νομιμα δεν ηταν πιασμενα τα πουλια που πουλαει τωρα τι να σου πω;θα σε γελασω!βρισκεται στη Δραμα αλλιως θα του πηγαινα να τον δει] ηρεμος ειναι{φλωρος} απλα απο τοτε που αρρωστησε κανει ετσι. Θα μιλησω και μαζι του{κουμπαρο μου} απλα ηθελα να το συζητησω και μαζι σας. Η καρδερινα δεν την αφησα βεβαια να φυγει με τετοιο κρυο. Ειπα τον κουμπαρο μου που μου την εδωσε κιολας και με ειπε να την κρατησω και θα ημερευσει ειναι πολυ μικρο{σεπτεμβριο γεννηθηκε}προχθες τα εμαθα ολα αυτα εχει και δαχτυλιδι και σημερα το ειδα.
 
Λοιπόν σήμερα είμαι αρκετά στεναχωρημένη γιατί ο άρχοντάς μου[φλώρος μου]ανακάλυψα οτι έχει καρίνα[ετσι λέγεται δεν ξέρω αν το λέω και σωστά] η διάροια του 'εχει σταματήσει τα ούρα του όμως παραμένουν πράσινα. Τον κοίταξα την κοιλιά του και φαίνεται το κόκκαλο αλλά δεν είναι μελάνα τα έντερά του είναι καλός δεν δείχνει άρρωστος τρώει πίνει κελαηδάει και είναι και πυρωμένος.. Αυτό του''λειπε τώρα! Θα μπώ να διαβάσω για την καρίνα και τα σχετικά! Καμιά συμβουλή; θα μου ήταν πολύ χρήσιμη. Θεραπεύται η καρίνα; Τι να κάνω;
Η καρίνα δεν είναι ασθένεια, είναι σύμπτωμα και μάλιστα πολλών ασθενειών των πτηνών (για να μην πω όλων!). Πρέπει να μας ανεβάσεις φώτο των κουτσουλιών του. Αν η κοιλίτσα του είναι έτσι:
Kontr-ok.jpg
τότε δεν είναι κάτι σοβαρό!
Πόσες μέρες του έδινες ρυζόνερο;
Αλίκη τον φλώρο τον 'εχουμε γύρω στα 7 χρόνια- δαχτυλίδι δεν έχει, τον είχαμε πάρει απο το pet shop[ του κουμπάρο μου][ οπως και της καρδερινες[ οπως και αρκετα πουλια μας εδινε δεν ξερω της διαδικασιες παντως ηταν νομιμα δεν ηταν πιασμενα τα πουλια που πουλαει τωρα τι να σου πω;θα σε γελασω!βρισκεται στη Δραμα αλλιως θα του πηγαινα να τον δει] ηρεμος ειναι{φλωρος} απλα απο τοτε που αρρωστησε κανει ετσι. Θα μιλησω και μαζι του{κουμπαρο μου} απλα ηθελα να το συζητησω και μαζι σας.
Πουλιά εκτροφής ΧΩΡΙΣ δαχτυλίδι δεν υπάρχουν Έλενα μου! Δυστυχώς...
Η καρδερινα δεν την αφησα βεβαια να φυγει με τετοιο κρυο. Ειπα τον κουμπαρο μου που μου την εδωσε κιολας και με ειπε να την κρατησω και θα ημερευσει ειναι πολυ μικρο{σεπτεμβριο γεννηθηκε}προχθες τα εμαθα ολα αυτα εχει και δαχτυλιδι και σημερα το ειδα.
Καλά έκανες και δεν άφησες ακόμα την καρδερίνα! Περίμενε να φτιάξει και να ανοίξει ο καιρός! Συγγνώμη το δαχτυλίδι πως το είδες τώρα βρε Έλενα; Μπορείς να μας το βγάλεις μια φώτο να δούμε αν είναι κλειστού ή ανοιχτού τύπου δαχτυλίδι;
 
Πουλιά εκτροφής ΧΩΡΙΣ δαχτυλίδι δεν υπάρχουν Έλενα μου! Δυστυχώς...
επιτρέψε μου να σε διορθώσω φυσικά και υπάρχουν αν δεν το δέχεται καρδερίνα η θυλικη τότε τι θα κάνεις; Όσο περί ασθένειας ότι σου είπε η Αλικη είναι ολοσωστο και ακόλουθα συμβουλές της.
 
επιτρέψε μου να σε διορθώσω φυσικά και υπάρχουν αν δεν το δέχεται καρδερίνα η θυλικη τότε τι θα κάνεις;
Σωστό, αλλά θεωρώ πως ένας καλός εκτροφέας ιθαγενών (γνωρίζοντας όλα τα προβλήματα και αυτά που γίνονται) όλο και κάτι σκέφτεται για να βάλει δαχτυλίδι (πχ χανζαπλαστ κτλ).
 
Εδώ ναι συμφωνώ ένας καλός εκτροφεας.. Νταξει μιλάμε για πέτ σοπ.. Το νοών νοητό..
 
Θα προσπαθησω να σας ανεβασω μια φωτογραφια και απο τον φλωρο και απο την καρδερινα απλα πρεπει να δω πως να το κανω γιατι δεν ξερω πολυ καλα να χειριζομαι τον υπολογιστη ισως το στειλω απο το κινητο που το κατεχω καλυτερα. Θα πρεπει να τις αποθηκευσω λογικα της φωτο στον υπολογιστη για να σας τις στειλω. Σε πολλα pet shop και γω ξερω πως δεν βαζουνε σε ολα τα αγρια πουλια δαχτυλιδι ετυχε να δω που τα πουλανε και τα περισσοτερα δεν ειχαν τελοσπαντων. Ξερω επισης πως οταν καποιος εκτροφεας εχει καποιο προβλημα με''να πουλακι κατευθειαν παει σε''να pet shop να παρει τις αναλογες πληροφοριες και αυτο εκανα και γω. Γι''αυτο εγινα μελος στο foroum δεν βγαζω ακρη με τα pet shop μαθαινω καλυτερα απο σας που γνωριζετε πολλα περισσοτερα, αυτοι κανουν εμποριο δεν ενδιαφερονται τι και πως για το πουλακι. Τωρα μου ειπαν να παρω κατι δεν θυμαμαι πως λεγεται κιολας δεν το συγκρατησα{ ηθελα πρωτα να σας το αναφερω}για το φλωρο χωρις καν να μου πουν για κουτσουλιες να δουν. Τι μπορω να του δινω να τρωει να καλυτερευσει η καρινα; Μεχρι να δω πως μπορω να σας στειλω φωτο. Η καρδερινα σημερα κελαηδαει λιγο λιγο. Ειδα το δαχτυλιδι χθες γιατι πρωτη φορα γιατι χθες την επιασα στα χερια μου για πρωτη φορα αφου χτυπιοταν σαν το ψαρι φοβομουν μην ψοφησει{, ετσι οπως μου την εφεραν δωρο μονο τροφη-νερο και της καθαριζα τον πατο του κλουβιου και τα σχετικα και την σκεπαζα}και το δαχτυλιδι ειναι κλειστου τυπου.Α! Ξεχασα ρυζονερο του εδωσα για 2 μερες μετα 2 μερες τσαι τσουκνιδας{μου το ειχε προτεινει ο κ. Νικος} και τωρα νερο σκετο με τα σπορακια του τιποτα αλλο.
 
Δώσε σκορδόνερο για 3-4 μέρες Έλενα και περίμενε και άλλες γνώμες. Διάβασε και αυτά τα άρθρα, να δώσεις μερικούς πιο λιπαρούς σπόρους να πάρει βάρος το πουλάκι. Προσπάθησε να βγάλεις φωτογραφία τις κουτσουλιές του, καθαρή σε λευκή κόλλα Α4.
Φλώρος https://petbirds.gr/article/european-greenfinch/
Σπόροι υγείας | PetBirds
Οι σπόροι και η θρεπτική τους αξία | PetBirds
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
ευχαριστω πολυ Μαρία. Το σκορδονερο πως θα το κάνω;ωμό η σκονη σκορδου; και θα κανω και σπορους διαβασα κανουν καλο στο φλωρακο μου μπορω να του δινω και λαχανικα-φρουτα-αυγοτροφη{εγω την εκανα}ή αυγό σκετο;.λιπαρους σπορους;τι να παω να παρω; Ετσι να πω;συγνωμη που στα ρωταω ετσι μαζεμενα απλα θελω το πουλακι να μην παθει κατι! Θα σας στειλω φωτο σιγουρα

και αν μπορουσες να μου πεις τι σπορους να κανω για να δωσω σε ολα τα πουλακια μου και στην καναρα μου που την εχω για ζευγαρωμα.
 
Από σήμερα το βράδυ σε ένα μπουκάλι νερό βρύσης βάζεις 3-4 καθαρισμένες σκελίδες σκόρδο (για μπουκάλι 1,5 λίτρου) και κλείνεις το καπάκι του μπουκαλιού. Μένουν όλο το βράδυ και το πρωί βάζεις αυτό το νερό στην ποτίστρα. Αφαιρείς τα σκόρδα από το μπουκάλι, το ταπώνεις και το βάζεις στο ψυγείο. Την επομένη αλλάζεις το νερό της ποτίστρας, αφού την πλύνεις καλά γιατί πιάνει γλίτσα, με νέο από το μπουκάλι. Το δίνεις στο πουλάκι αφού το αφήσεις για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου να ξεπαγώσει το νερό. Την επομένη πάλι τα ίδια. Το σκόρδο είναι αντιμικροβιακό, αντιμυκητικό και είναι άριστο για πρόληψη ίσως και θεραπεία ελαφρών καταστάσεων.
Λιπαρούς σπόρους θα διαβάσεις αυτούς που αναφέρονται στα links που σου έβαλα να διαβάσεις πιο πάνω.
Όταν λες θα κάνω σπόρους τι εννοείς; Φύτρα - βλαστωμένους σπόρους;
Χορταρικά, λαχανικά και φρούτα επιβάλλεται να δίνουμε στα πουλάκια μας αλλά εφόσον κάτι βλέπεις στα κόπρανα, καλύτερα μέχρι να βεβαιωθείς ότι είναι εντελώς καλά, να μην δώσεις, γιατί τα λαχανικά κάνουν πράσινες και μαλακές κουτσουλιές και θα μπερδευτούμε τι είναι ασθένεια και τι φυσιολογικό από την διατροφή του.
Αυγό μπορείς να δώσεις, χωρίς πολλά πολλά μέσα, δώσε ένα απλό μείγμα αυγού με κουάκερ (βρώμη) και λίγο τρίμμα φρυγανιάς.
Σ' ένα μπωλάκι βάλε του ξερή ρίγανη, βασιλικό και θυμάρι, να τσιμπολογάει.
Βάλε τις φωτογραφίες ναι, για να τις δουν όσοι ξέρουν, έτσι μιλάμε στα τυφλά και όσα σου γράφω, πρέπει έτσι κι αλλιώς να τα κάνεις περιστασιακά σε όλα τα πουλάκια που έχεις.
 
οκ Μαρια μου θα του δωσω αυγο αυριο το πρωϊ και το σκορδονερο και θυμαρι κλπ του''δωσα την προηγουμενη βδομαδα ξανα;ναι εννοω τι βλαστωμενους σπορους;χιλια ευχαριστω.
 
θυμαρι κλπ του''δωσα την προηγουμενη βδομαδα
Την προηγούμενη εβδομάδα του είχες δώσει τσάι νομίζω. Τώρα σου είπα όπως είναι ξηρά, να τα βάλεις σε μία αυγοθήκη από ένα κουταλάκι του γλυκού και όποτε θέλει να τσιμπολογάει.
Για τους βλαστωμένους διάβασε εδώ Σπόροι φυτρώματος, Βλαστωμένοι σπόροι | PetBirds αλλά παρ' όλο που είναι πολύ ωφέλιμοι για την υγεία, πρόσεξε γιατί αν δεν τους σουρώνεις και τους αερίζεις καλά, μπορεί να σου πιάσουν μύκητες και αντί για καλό να βλάψεις το πουλάκι.
 
Σε πολλα pet shop και γω ξερω πως δεν βαζουνε σε ολα τα αγρια πουλια δαχτυλιδι
Για να το ξεκαθαρίσεις και εσύ καλύτερα τα αγρία πουλάκια καρδερίνες φλώροι, και άλλα πολλα για ν θεωρούνταν εκτροφης δηλαδή γεννημένα σε κλουβι πρέπει να έχουν δαχτυλίδι κλειστού τύπου.. Προς το παρόν οι εκτροφείς είναι λίγοι στην χώρα μας.. Και αυτοί σε καμία περίπτωση δεν θα έδινα πουλάκι σε πέτ σοπ εφόσον σέβονται την δουλειά τους και τον εαυτό τους.. Το 99% τον άγριων πουλιών στα πέτ σοπ είναι πιασμενα και αιχμαλωτησμενα με βάναυσο τρόπο..
 
Έλενα τρώει καθόλου ο φλώρος; Άμορφες κουτσουλιές και φαίνεται σαν να μην τρώει! ☹
 
τι να σου πω βρε Αλίκη δειχνει οτι τρωει οι ταϊστρες του αδειάζουν οτι φρουτο ή λαχανικο του βαλω το τρωει, αλλα ομως πως απεκτησε καρινα θα μου πεις αν ετρωγε;τωρα αδυνατισε το Δεκεμβριο Ιανουαριο που τον εβλεπα δεν ηταν ετσι αδυνατος.Απο τοτε που ξεκινησε η διαροια κανενα μηνα δηλ αλλα οπως βλεπεις στην φωτο δεν κανει αλλο. Τα ουρα που ειναι πρασινα πρεπει να ανησηχω;τωρα εχει 3 μερες αγορασα και σπορους τον δινω εξτρα σε αυγουλοθηκη{λιναροσπορο-σιταρι-βρωμη-chia}κλπ. Για να παιρνει βαρος}. Τι μου προτεινετε να κάνω;να τον παρω καμια αντιβιωση;
 
Back
Top