Αναπαραγωγή Τα νέα budgie μέλη της οικογένειας

Οχι το πουλακι που βρήκα πεθαμενο δεν το ειχα ταισει εγω καθολου γεννηθηκε μολις χτες,ηταν το 5ο και τελευταίο.Το 4ο, αυτο στην φωτο 5 ημερων σημερα,ειναι το πρόβλημα μου. Εχω σταματήσει να το ταιζω απο χτες το μεσημερι που του εδινα υποστηρικτικα οπως με συμβουλευσε ο Φοιβος, γιατι ειναι πλεον παντα ταισμενο πολυ καλα, γεμάτος προλοβος και πρεπει και να αδειαζει μια φορά την μερα τουλάχιστον. Και η κρεμα που εδινα ηταν 1 μερος σκονη και 5 μερη νερο, πολυ αραιο. Αλλα αυτο λέω στο μήνυμα μου. Ειναι μεν ταισμενο αποκλειστικά απο του γονεις πια και επαρκως αλλα με σπόρους! Το ταιζουν ολόκληρους σπόρους ενω τα μεγαλυτερα αδέλφια του τα ταιζουν με πιο μασημενους σπόρους. Εγω πια δεν ταιζω κανένα τα καταφέρνουν καλα μόνοι τους.Απλως τσεκαρω τους προλοβους να παρακολουθώ οτι σιτίζονται επαρκώς.
 
H τροφή απο τους γονείς έτσι είναι κι έτσι δείχνει στον πρόλοβο των νεοσσών. Πολλοί παράγοντες μπορεί να παίζουν ρόλο στην απώλεια των νεοσσών συμπεριλαμβανόμενης και της απειρίας των γονιών. Νικολέτα γενικά μην τα ενοχλείς όλη την ώρα, ελπίζω το κλουβί να είναι σε σημείο με ησυχία κι ότι με περατζάδα. Να ελέγχεις διακριτικά και γρήγορα και να φεύγεις.
 
Ναι! Τα κατάφεραν μια χαρα! Ακομα και το μικρουλι ειναι μια χαρα. Πολυ εξουθενωτικο όλη μερα τρώνε σπόρους και ταιζουν, αλλα για πρωτάρηδες τα πήγαν θαυμάσια. Αυτα στην φωτογραφία ειναι τα δυο μεγαλυτερα, 20 και 22 ημερών! Το τρίτο μας βγήκε αλμπίνο( θα βγάλω και θα στείλω φωτο).IMG_20200821_105021_resize_32.webp
 
@Nicoletta Τέλεια! Τι ωραία σκαντζοχοιροδεινοσαυρακια είναι αυτά 😁 Δύσκολη αποστολή ανέλαβαν καλοκαιριάτικα οι γονείς αλλά τα κατάφεραν πολύ καλά φαίνεται! Μπράβο και σε εσάς που τους προσέχετε φυσικά, και το co-parenting είναι ότι καλύτερο για τα μικρουλια!
 
@Nicoletta Να τα χαιρεσαι! Ειναι γλυκουλια! Πω πω ποτε ηταν τοσο δα και ποτε πηραν μποϊ! Να τα χαιρεσαι και παλι! Και θα χαρουμε πολυ οποτε μπορεις να βαζεις φωτογραφιες να βλεπουμε τα ομορφα budgie σου 😍
 
Αχ σε ευχαριστώ πολυ! Να και η ομαδουλα ολόκληρη! Το μικρουλι ειναι το τέταρτο,15 ημερων σημερα, που ταιζα συμπληρωματικά στο χερι στην αρχή(δεύτερη φωτο). Οποτε είμαστε 22 και 20 στην πρωτη φωτο,15 ημερων το μικρουλι στην δεύτερη φωτο και 17 το αλμπινακι μας!

IMG_20200825_203507_resize_75.jpgIMG_20200825_203704_resize_43.jpgIMG_20200825_203754_resize_58.jpg
 
Είναι απίθανα τα μωρά μπατζάκια! 😍

Ολα υπεροχα απλως αν βλεπω καλα το αλπινο εχει στα νυχια του κατι απο τις κουτσουλιές βαλτο σε χλιαρό νερο να μαλακώσουν και μετα τριψτα και θα φύγουν

Σκόπευα να σου το πω κι εγώ Νικολέτα. Καλύτερα να τα καθαρίσεις το συντομότερο.
 
Ευχαριστώ πολυ για την συμβουλή παιδιά,τα πλένω σχεδόν κάθε μερα αλλα ξαναγίνεται. Την ξύλινη φωλιά τους επειδή την κανουν χαλια συνέχεια,είδα οτι δεν οφελει να την αλλαζω με την δεύτερη που εχω,οποτε της αλλαζω συνεχεια πάτο, εχω κόψει μαλακό χαρτόνι και αλλαζω μια ή δυο φορες την μερα,εξαρτάται απο το ποσο χαλιά είναι.Αλλα και παλι θα δω σε καποιο ποδι ξεραμένη κουτσουλια.
 
@Nicoletta Αφού εκκολαφθούν τα μικρά σε επόμενη φορά μπορείς να προσθέσεις λίγο πριονίδι. Μπορείς και σε αυτή τη φάση τώρα ώστε να υπάρχει ένα απορροφητικό υπόστρωμα και να μην γίνεται αμέσως χάλια.
 
Καλημερα σε ολους! Η άμμος υγιεινής ηταν πραγματικα η καλύτερη λύση. Την είχα σκεφτεί και στην αρχή αλλα πριν σταθούν στα πόδια τους είχαν μόνιμα το κεφαλακι τους κατω και το έσερναν για να μετακινηθούν οποτε φοβόμουν μήπως έμπαινε στα ρουθουνακια τους γιατι εχει πολυ μικρούς κόκκους. Τωρα όμως που περπατάνε και στέκονται ειναι λύση. δυο μέρες και τα πόδια τους πεντακάθαρα και η φωλιά καθαρότερη απο τα χαρτόνια.IMG_20200828_095500_resize_30.webpIMG_20200828_095453_resize_37.webpIMG_20200828_095614_resize_11.webpIMG_20200828_095632_resize_39.webp
 
Back
Top