Αναπαραγωγή Τα νέα budgie μέλη της οικογένειας

Καλο απογευμα σε ολους!Ηθελα να μοιραστω την εξέλιξη μας.Τα δυο πρωτα ειναι ηδη μεγαλα και τα φτεράκια τους σχεδόν ολα, τα δυο πιο μικρά ειναι πιο πίσω . Το αλμπινακι μου φαίνεται οτι δεν θα εχει και το πιο πυκνό φτέρωμα η θα αργήσει. Και το μικρουλι εχει κολλήσει στην ίδια κατασταση με τον πιγκουινο στο Happy Feet! Εχει μεγαλώσει αλλα εκτός απο τα φτερά και την ουρά που προχωράνε όλο το υπολοιπο κορμακι του ειναι καλυμμενο με το γκρι πουπουλάκι ενω ειναι ηδη 23 ημερων .

31 ημερων
IMG_20200902_161933_resize_32.webpIMG_20200902_162249_resize_89.webp

29 ημερων
IMG_20200902_163049_resize_2.webpIMG_20200902_162951_resize_44.webp

26 ημερων

IMG_20200902_164440_resize_72.webpIMG_20200902_165235_resize_13.webp

24 ημερων
IMG_20200902_165856_resize_6.webpIMG_20200902_165823_resize_28.webp

Πόσο όμορφα! Θυμάμαι όταν είχα κι εγώ τα δικά μου μικρά και σε ζηλεύω λίγο (με την καλή έννοια), το ομολογώ. 😁

Μου φαίνεται εντάξει η ανάπτυξή τους, σχετικά με τα φτερά έχε λίγο το νου σου μήπως αρχίσουν οι γονείς να τα μαδάνε θέλοντας να προχωρήσουν σε επόμενη γέννα. Έχεις σκεφτεί γενικά τι θα κάνεις, αν θα τους σταματήσεις ή θα τους αφήσεις και δεύτερη γέννα?

Σας ευχαριστώ πολυ oλους! Ειναι πραγματικα χαρα για το σπιτι μας!
@myr δεν εχω ιδεα.Του πρωτου το χαληνο ειναι ροζ ακομα, αλλα το ταμπεραμεντο με τις ευκολες ψευτοτσιμπιες μου θυμιζει την μαμα της που δεν θελει να με βλεπει και ειναι και πανομοιοτυπη εξωτερικα.Του δευτερου το χαληνο ειναι ομως ηδη γαλαζωπο -μωβ ανοιχτο. Το αλμπινακι ειναι θηλυκο λογω τροπου μεταφορας του γονιδιου,οπως μου εξηγησε ο ianos.To μικρουλι δεν ξερω!

@Φοίβος σε ευχαριστω πολυ για αυτην την πληροφορια,δεν ειχα ιδεα για την πιθανοτητα μαδηματος.Οχι δεν θα ηθελα να την ξαναβαλω,καθως θεωρω οτι θα εξαντληθει πολυ η Δεντρολιβανη. Και εδω θελω παλι τα φωτα σας. Νομιζω οτι την βλεπω απο χτες λιγο πρησμενη και βαρια πισω οπως τοτε που γεννουσε τα αυγουλακια.Νομιζω πως εχοντας την φωλια θα ξανακανει αυγα. Αλλα δεν μπορω να την αφαιρεσω, που θα βαλω τα μικρουλια που δεν καθονται σε πατηθρες ακομα? Τι κανουμε σε αυτες τις περιπτωσεις?

15gwiae.webpΚαλότυχα όλα τα κουκλάκια! 😍 💕

.. Αλλα δεν μπορω να την αφαιρεσω, που θα βαλω τα μικρουλια που δεν καθονται σε πατηθρες ακομα? Τι κανουμε σε αυτες τις περιπτωσεις?
Χωρίς να έχω εμπειρία θεωρώ πως ένα ανοιχτό κουτάκι (χωρίς καπάκι), με τσαλακωμένα χαρτιά κουζίνας μέσα, θα σας βοηθούσε αυτή την χρονική περίοδο🙂

@Nicoletta Εαν όντως ετοιμάζεται για δεύτερη γέννα κι είναι φουσκωμένη η κοιλιά της δυστυχώς δεν μπορείς να την σταματήσεις. Δώσε της ασβέστιο είτε στο νερό είτε όπως το έδινες ως τώρα και μπορείς να αφαιρείς τα αυγά όταν γεννιούνται. Μέχρι να τελειώσει την ωοτοκία τα μικρά θα έχουν βγει απο τη φφωλιά θεωρώ και θα μπορείς να την αφαιρέσεις. Ίσως μέχρι τότε (θα κρίνεις και απο την συμπεριφορά των γονιών) αν έχουν ξεκινήσει να τρώνε μόνα τους να έχει έρθει η ώρα να μπουν και σε άλλο κλουβί.

@Φοίβος Πρεπει να χωριστουν τα μικρα οταν μεγαλωσουν απο τους γονεις ?Και αν ναι σε ποια ηλικια ωστε να ειναι ετοιμα ψυχοσωματικα?Σκεφτομουν να ειναι ολα μαζι χωρις ομως να ξερω αν πρεπει(θα ρωτουσα καποια στιγμη ουτως ή αλλως).Το κλουβι ειναι 105 υψος με πλευρες 55 χ 40, ειναι μικρο? Το ειχα παρει για να ειναι δυο μπατζι ανετα αλλα εχοντας και στο πισω μερος του μυαλου μου οτι αν γεννησουν ειναι οκ.

105 υψος με πλευρες 55 χ 40, ειναι μικρο?
Μπορούμε να δούμε φώτο? Νομίζω όμως πως δεν κάνει για τόσα πουλιά. Έπειτα, έχεις σκεφτεί τι θα κάνεις με τις αιμομιξίες όταν τα μικρά σου μεγαλώσουν?

Σχετικά με την απομάκρυνση απο τους γονείς, θα δεις πότε τα μικρά θα τρώνε ικανοποιητικά μόνα τους (βάλε ανοιχτές ταίστρες και μπολ νερού αν δεν έχεις ήδη στο κλουβί) και τότε θα σιγουρευτείς ότι μπορούν να ανεξαρτητοποιηθούν απο τους γονείς. Εκτός κι αν δεις επιθετική συμπεριφορά νωρίτερα απο κάποιον γονιό τότε θα πρέπει να φύγουν νωρίτερα.

@Φοίβος πρωτη φορα με γεννα και δεν εχω ακομα σκεφτει καποια πραγματα, εκτος απο το οτι αγνοω αρκετα γενικα γυρω απο την αναπαραγωγη.Να βαλω και τα 4 μαζι σε ενα αλλο κλουβι οταν ανεξαρτητοποιηθουν? Μεχρι να ειμαι σιγουρη για το φυλο δεν θα ειναι ωριμα ωστε να γινει μεταξυ αδελφων αιμομιξια(εικαζω),οποτε μπορω να τα βαλω ολα μαζι σε ενα αλλο.
Επισης οταν μεγαλωσουν και δω το φυλο πρεπει να τα χωρισω αγορια κοριτσια με τριτο κλουβι?
[automerge]1599203984[/automerge]
IMG_20200904_094440_resize_7.webp

Στην πρωτη φωτο κατω δεξια φαινεται το πρωτο μωρο που βγηκε απο την φωλια σημερα το πρωι! Εχω τρελαθει!
IMG_20200904_094313_resize_90.webp

Αλλη μια ερωτηση...μενοντας με τους γονεις που ειναι αγρια μηπως πανε στραφι ολα τα χαδια και αρχισουν λογω μιμησης να μην με θελουν και να πρεπει να τα χωρισω νωριτερα?Εβαλα το χερι μου αργα αργα στο κλουβι και ανεβηκε επανω κατευθειαν μονο του αλλα οταν το δαχτυλο μου ακουμπησε στον προλοβο με δαγκωσε δυνατα...

@Nicoletta To κλουβί αυτό έχει περίεργο σχήμα και δεν κανει για παραπάνω απο ένα ζευγάρι κατά τη γνώμη μου. Ναι, μπορείς να βάλεις όλα τα αδερφάκια μαζί μόλις ανεξαρτηοποιηθεί και το μικρότερο. Μη φοβάσαι για αιμομιξίες στο άμεσο μέλλον, μίλησα για αργότερα μιας και σκοπεύεις να μείνουν όλα μαζί, ίσως γύρω στο χρόνο. Μόλις τα μικρά ξεπεταχτούν λίγο, βάλε μας κοντινές φωτο απο τους χαλινούς στο φως της ημέρας και θα σου πούμε το φύλο τους κατά πάσα πιθανότητα με αρκετή ακρίβεια, αν χρειάζεσαι βοήθεια.

Και ναι, αν τα μικρά είναι ήμερα και μείνουν μαζί με τους άγριους γονείς ίσως να ακολουθήσουν σύντομα το παράδειγμά τους. Αγνόησε τα δαγκώματα τους προς το παρόν και συνέχισε να τα πιάνεις καθημερινά ίσως περισσότερο απο όταν ήταν μέσα στη φωλιά για τον λόγο ότι τώρα βλέπουν τις αντιδράσεις των γονιών τους. Να τα παίρνεις μακριά απο το κλουβί των γονιών για λίγη ώρα (σε αυτό το στάδιο και 20-30 λεπτά τη φορά) ώστε να συμφιλιωθούν πλήρως με τους χειρισμούς απο χέρια, να τους δείχνεις μικρά ασφαλή παιχνίδια για να παίζουν όπως και να τους δίνεις με το χέρι σου μαλακές τροφές (μπορείς να ξεκινήσεις με μπανάνα, βρασμένο καρότο, μήλο, αυγό).

Το μπέντζαμιν και τα αραχνάκια φρόντισε να έχουν απόσταση από το κλουβί, δεν γνωρίζω τι αναφέρουν γενικά οι λίστες αλλά είναι τοξικά=επικίνδυνα για τα πουλιά.

Καλησπέρα παιδιά! Τα δυο μεγαλυτερα απογαλακτιστηκαν ( ίσως με το ζόρι).Το πρώτο που εκανε την βραδινή τσάρκα, παρακαλούσε αλλα δεν το τάιζαν, αλλα σύντομα αντέγραφε τον μπαμπα του και αρχισε να τρώει. Το δεύτερο το γαλάζιο αρχισε ο μπαμπάς να το τσιμπάει και να το τραμπουκιζει οποτε το πήρα μαζί με το πρωτο και τα έβαλα σε αλλο κλουβί με φυσικά θαλασσοξυλα που ειχα βράσει.Ειναι τωρα τριτη μερα και τα πάνε πολυ καλα με το φαγητο και μεταξύ τους ειναι πολυ τρυφερά και μερικές φορες ταιζουν το ενα το αλλο όπως εκανε η μαμα τους.Το κλουβί ειναι προσωρινό γιατι ειναι μικρο αλλα για πρωτη φορά μόνα τους σκεφτηκα καλο είναι να μην ειναι χαοτικό. IMG_20200908_174747_resize_96.webpIMG_20200908_174447_resize_30.webpIMG_20200908_174403_resize_94.webpIMG_20200908_181658_resize_42.webp
[automerge]1599579515[/automerge]
Τα υπολοιπα δυο δεν έχουν βγει απο την φωλια,ειναι 30 και 32 ημερων. Τα ταιζουν μια χαρα.
[automerge]1599580379[/automerge]
IMG_20200908_184659_resize_44.jpg
30 ημερων και 32 το αλμπινακι
IMG_20200908_184435_resize_12.jpg

Τελευταία επεξεργασία:
Πω! Πω! Σωστά μοντέλα! 🧿😍 Τα βλέπουμε και εμείς από μωρά και καμαρώνουμε την αλλαγή και την πρόοδο τους.Μπράβο και πάλι.Είναι τυχερούλια που είσαι «μαμά» τους! 🙂

Back