Γενικά Τα νεα μου gouldian

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ariadnh
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Γιαννη μου αυτο ισως να πεθανε απο κρυο. Αλλα μονο χθες ειχε κρυο. Και σημερα ειναι χαμηλη η θερμοκρασια. Οι προηγουμενες μερες ηταν απλα ζεστη.

Την ανοιξη παλι. Τουλαχιστον εχω τα δυο. Απλα θα ηθελα να ξερα τι εφταιξε. Αν εκανα λαθος.

Την άνοιξη ξέχασε το. ότι κάνεις τώρα.

Να μαστε καλα κι θα βγουν κι αλλα. Τωρα που ξερουμε τον τροπο 😉.
Απλα πρεπει να μαθω γιατιιι...
Για να μάθεις το γιατί θα πρέπει να ξέρεις τι συμβαίνει στην κλούβα.
Εμείς οι εξωτερικοί με αναπαραγωγές μέσα στο χειμώνα αντιμετωπίζουμε πολλές δυσκολίες και έχουμε απώλειες.
ΑΛΛΆ αυτά που ζουν είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά και δυνατά πτηνά. Αν τα συγκρίνεις με τα γνωστά γκούλντιαν απο εσωτερικές θερμαινόμενες εκτροφές, με παραμάνες και φάρμακα είναι σαν την μέρα με την νύχτα.
Συνέχισε αυτό που κάνεις.

@YannisK μπορω να ξανα βαλω το πρωτο μου ζευγαρι σε αναπαραγωγη; Μολις ειναι ετοιμα τα μικρα; Ειναι εποχη τους;

Αν δω οτι αρχιζει το κρυο θα κλεισω το χωρο ολο με naylon και θα βαλω παλι θερμοστατες. Δεν το εκλεισα ακομη γιατι εμας εδω ειναι τρελο καιρος. Ακομη ειμαστε καλοκαιρι. Μονο χθες και σημερα επεσε λιγο η θερμοκρασια αλλα φοραμε κοντομανικα.

Εκλεισα την μια πλευρα με ναυλον. Οι δυο ηταν κλειστες απο πριν ( τοιχος και τσιγγος), μονο η μια εμεινε. Ειναι νωρις να τα κλεισω ολα.

Πόσο μπορεί να έπεσε απο τους 29 βαθμούς παιδιά για να πεθάνουν νεοσσοί απο το κρύο σε κλειστή φωλιά;
Χθες την μερα ειχαμε 25. Δεν γνωριζω νυχτα. Δεν κοιταξα. Δεν το σκεφτηκα.

Χθες την μερα ειχαμε 25. Δεν γνωριζω νυχτα. Δεν κοιταξα. Δεν το σκεφτηκα.

Αν υποθέσουμε ότι έπεσε και στους 20 βαθμούς τη νύχτα είναι αυτή η θερμοκρασία τόσο χαμηλή για να σκοτώσει νεοσσούς;

Μπορει να επεσε και πιο χαμηλα. Δεν νομιζω να φταιει το κρυο. Αν εφταιγε γιατι να ειναι η εποχη τους τωρα;

@YannisK μπορω να ξανα βαλω το πρωτο μου ζευγαρι σε αναπαραγωγη; Μολις ειναι ετοιμα τα μικρα; Ειναι εποχη τους;
Αν εννοείς το ζευγάρι με τα μικρά κίτρινα θα το ξαναβάλεις αφού τα μικρά τους ανεξαρτητοποιηθούν πλήρως.
Μόλις τα μικρά βγουν από την φωλιά θα την βγάλεις για να αποτρέψεις τους γονείς να κάνουν 2η γέννα ταυτόχρονα με τους νεοσσούς. Το αρσενικό θα τους τουμπανιάσει στο φαΐ!
Αν δω οτι αρχιζει το κρυο θα κλεισω το χωρο ολο με naylon και θα βαλω παλι θερμοστατες. Δεν το εκλεισα ακομη γιατι εμας εδω ειναι τρελο καιρος. Ακομη ειμαστε καλοκαιρι. Μονο χθες και σημερα επεσε λιγο η θερμοκρασια αλλα φοραμε κοντομανικα.
Εκλεισα την μια πλευρα με ναυλον. Οι δυο ηταν κλειστες απο πριν ( τοιχος και τσιγγος), μονο η μια εμεινε. Ειναι νωρις να τα κλεισω ολα.
Εγώ θα τα είχα κλείσει από τώρα, αλλά εξαρτάται από το αν η κατασκευή σου ανεβάζει υψηλή θερμοκρασία λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου. Η θερμοκρασία είναι μία παράμετρος. Τα ρεύματα αέρα και η υγρασία είναι το ίδιο, αν όχι περισσότερο, σημαντικά. Be proactive.

Το πρωι κτυπαει ο ηλιος και ειναι αρκετα ψηλη η θερμοκρασια.. και αν κλεισω και την αλλη πλευρς θα γινει χαμος. Θα παρακολουθω θερμοκρασια.

Σημερα βγηκαν απο φωλια. Ποτε περιπου θα ειναι ετοιμα; Να τρωνε μονα τους; δυο βδομαδες;

Αν υποθέσουμε ότι έπεσε και στους 20 βαθμούς τη νύχτα είναι αυτή η θερμοκρασία τόσο χαμηλή για να σκοτώσει νεοσσούς;
20 βαθμοί είναι κοντά στα όρια. Οι νεοσσοί γκουλντιαν δεν έχουν καθόλου φτερά και κανέναν να τα ζεσταίνει... (Ο αέρας και η υγρασία;)

Μπορει να επεσε και πιο χαμηλα. Δεν νομιζω να φταιει το κρυο. Αν εφταιγε γιατι να ειναι η εποχη τους τωρα;
Γιατί τα γκουλντιαν είναι πτηνά του νότιου ημισφαιρίου, σε μία ήπειρο, στις βορειότερες περιοχές και έχουν δύο εποχές, υγρή και ξηρή.

Δεν είναι καναρίνια.

20 βαθμοί είναι κοντά στα όρια. Οι νεοσσοί γκουλντιαν δεν έχουν καθόλου φτερά και κανέναν να τα ζεσταίνει... (Ο αέρας και η υγρασία;)

Οι γονείς δεν κοιμούνται στη φωλιά;

Ο γεωγραφικός χώρος τους (σε κόκκινο).

upload_2016-10-20_12-16-46.webp

Οι γονείς δεν κοιμούνται στη φωλιά;
Αν εννοεις το δευτερο ζευγαρι που πεθαναν τα μικρα... απο ενα σημειο και μετα σταματησαν να κοιμουνται.

Μετά την 9η μέρα οι γονείς δεν ζεσταίνουν τα μικρά. Σε αυτή την ηλικία δεν έχουν καθόλου πούπουλα.
Only the fitest of the fitest will survive.

Συνημμένα

• upload_2016-10-20_12-16-10.webp
    upload_2016-10-20_12-16-10.webp
    5 KB · Προβολές: 20
Οταν ομως πεθαναν τα δυο μικρα ειχαμε πολυ ζεστη. Για το σημερινο δεν το αποκλειω να ειναι απο το κρυο. Ειχαμε 33-35 βαθμους. Κοντα απο πανω και κατω.

Οταν ομως πεθαναν τα δυο μικρα ειχαμε πολυ ζεστη. Για το σημερινο δεν το αποκλειω να ειναι απο το κρυο. Ειχαμε 33-35 βαθμους. Κοντα απο πανω και κατω.
Όπως σου είπα το κρύο είναι ένα σενάριο (αισιόδοξο). Δεν λέω ότι φταίει αυτό.
Εδώ που είμαι τώρα έχω 10-11 βαθμούς το βράδυ.

• Οι γονείς αυτών τι εμπειρία και ηλικία έχουν;

Δεν θα ξαναβαλω το ζευγαρι αυτο σε αναπαραγωγη. Ανοιξη και μετα. Αν υπαρχει πιθανοτητα να μεταφερουν οι γονεις καποιο μικροβιο να μην ρισκαρω. Κριμα ειναι να γεννιουνται και να πεθαινουν ετσι. Παντως η κοιλια τους, η διαθεση τους ειναι μια χαρα.

Δεν θα ξαναβαλω το ζευγαρι αυτο σε αναπαραγωγη. Ανοιξη και μετα. Αν υπαρχει πιθανοτητα να μεταφερουν οι γονεις καποιο μικροβιο να μην ρισκαρω. Κριμα ειναι να γεννιουνται και να πεθαινουν ετσι. Παντως η κοιλια τους, η διαθεση τους ειναι μια χαρα.
Υπάρχουν ασθένειες που πληττουν μόνο τους νεοσσούς. Την άνοιξη δεν μπορείς να τα βάλεις.

• Like
Αντιδράσεις: ianos
  • Οι γονείς αυτών τι εμπειρία και ηλικία έχουν;

Μονο για το ενα μπορω να ξερω. Το αρσενικο. Ειναι δικο μου. Δεν εχει εμπειρια (ειναι αυτο στο προφιλ μου). Το αλλο ειναι του 15. Εκανα ανταλλαγη ενα δικο μου με ενα θηλυκο.

Υπάρχουν ασθένειες που πληττουν μόνο τους νεοσσούς. Την άνοιξη δεν μπορείς να τα βάλεις.

Ποτε μπορω ξανα; Εκτος απο τωρα;

Αυτό εσύ θα μου το πεις. Πότε αλλάζουν φτερά;

Μονο για το ενα μπορω να ξερω. Το αρσενικο. Ειναι δικο μου. Δεν εχει εμπειρια (ειναι αυτο στο προφιλ μου). Το αλλο ειναι του 15. Εκανα ανταλλαγη ενα δικο μου με ενα θηλυκο.
Το θηλυκό είναι ο αδύναμος κρίκος.

Τα πρωτα στον 3ο μηνα της ζωης τους. Κανουν το τελικο φτερωμα. Δεν ξερω ποτε αλλαζουν μετα. Εχω χασει την μπαλα.

Τα πρωτα στον 3ο μηνα της ζωης τους. Κανουν το τελικο φτερωμα. Δεν ξερω ποτε αλλαζουν μετα. Εχω χασει την μπαλα.
😀 εσύ με τόσο είδη που έχεις θα βλέπεις φτερά όλο το χρόνο. 🙄
Επειδή τα έχουμε έξω θα αλλάξουν φτερά όταν αρχίζει να μεγαλώνει η μέρα (χειμώνας προς άνοιξη) σε αντίθεση με τα καναρίνια. Τα μικρά είναι εξαίρεση.

Back