δαγκωσε το πουλι, να της πω μπραβο. Ακομα και με το πουλι παιζουμε ξυλο καμια φορα. Μονο που με το πουλι κανω εγω πρωτα πισω με αιματα στα χερια.Τις έριχνες σφαλιάρες;
δαγκωσε το πουλι, να της πω μπραβο. Ακομα και με το πουλι παιζουμε ξυλο καμια φορα. Μονο που με το πουλι κανω εγω πρωτα πισω με αιματα στα χερια.Τις έριχνες σφαλιάρες;
Έχω ένα ροτβάιλερ εδώ και 8 χρόνια. Δεν μιλάω εκ του ασφαλούς ούτε και χωρίς να γνωρίζω τα προβλήματα που δημιουργούνται.ζιζι εχεις σκυλο;
Εξαρτάται από την ιεραρχία που έχεις επιτρέψει να υπάρχει μεταξύ σκύλου και ανθρώπων.του παιρνεις το κοκκαλο απ το στομα χωρις να σου κανει τσαμπουκαδες;
Ακριβώς. Στα 8 χρόνια που είμαστε μαζί αναγκάστηκε να συμβιώσει με πολλά πτηνά και όχι σε εξωτερικό χώρο αλλά σε 45 τετραγωνικά. Δεν πείραξε ποτέ τίποτα γιατί από την αρχή έμαθε ότι δεν πρέπει να το κάνει. Και της το έμαθα αυτό επιβραβεβοντας την κάθε προσπάθεια της. Ποτέ δεν την ακούμπησα και εύχομαι αν ποτέ το κάνω να σταματήσει να με σέβεται και να μου δείξει τη δύναμη της. Δεν ξεχνώ ότι εγώ την επέλεξα και εγώ καθοριζω τη ζωή της. Θέλω η σκυλίτσα μου να έχει σωστή συμπεριφορά επειδή με σέβεται και με αγαπάει και όχι επειδή με φοβάται.του παιρνεις το κοκκαλο απ το στομα χωρις να σου κανει τσαμπουκαδες;χρειαστηκε να μαθει να συμβιωνει με αλλα μικρα κατοικιδια που για το σκυλο κανονικα ειναι θηραματα οπως κοτοπουλακια και κουνελια; Και αν ναι με τι τροπο; Με θετικη εκπαιδευση;
Στα σκυλιά αυτό συνδυάζεται πάντα με το φόβο..Θέλω η σκυλίτσα μου να έχει σωστή συμπεριφορά επειδή με σέβεται και με αγαπάει και όχι επειδή με φοβάται.
Δεν είναι απαραίτητο το ξύλο για να βάλουμε όρια. Έχω έναν σκύλο που με σέβεται απόλυτα και λειτουργεί σαν στρατιωτακι. Αποτέλεσμα θετικής εκπαίδευσης και μόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα τιμωρηθεί εάν κάνει κάτι κακό, αλλά όχι με φάπες.Στα σκυλιά αυτό συνδυάζεται πάντα με το φόβο..
Σ αγαπάει έτσι κι αλλιώς...
Αλλά αν δε σε "φοβάται" δε θα σε σέβεται... και θα κυριαρχήσει αργά ή γρήγορα.
Δυστυχώς για μας... Το μάλωμα συνδυάζεται σχεδόν πάντα με την ιεράρχηση που αμφισβητείται τακτικά από τα σκυλάκια μας.
Στο μέγεθος από τα αρκουδάκια αυτά... Οι φάπες είναι χάδια...αλλά όχι με φάπες.
Παίρνω τα πάντα από το στόμα της. Δεν είναι δύσκολο να το πετύχεις αυτό εάν τις πρώτες φορές προσπαθήσεις να του το πάρεις δίνοντας του κάτι άλλο. Τα πουλιά μου πετούσαν πάντοτε ελεύθερα μέσα στο σπίτι. Το ένα μου ζεμπρακι μάλιστα πήγαινε και καθόταν πάντοτε πάνω της. Τα πουλιά δεν τα άφηνα ελεύθερα όσο έλειπα επειδή φοβόμουν για οποιονδήποτε τραυματισμό από αντικείμενα του σπιτιού και όχι από τον σκύλο.τα πουλια που λες τα εβγαζες απο το κλουβι τους να φανταστω οσο ησουν και συ μαζι κ ηταν στο ιδιο δωματιο με το σκυλο. Δε νομιζω να αφηνες πουλια αμολητα στο δωματιο μονα τους μαζι με το σκυλο μια ολοκληρη μερα να δεις τι θα γινει. Το φαι απο το στομα της το παιρνεις; Εκει θελω να μου πεις πως επιτυγχανεται αυτο με επιβραβευση μονο.
Το ζώο καταλαβαίνει πολύ περισσότερο αν του στερήσεις κάτι που του αρέσει πάρα αν το χτυπήσεις. Έχω ένα δύσκολο και πολύ δυναμικό ζώο. Όταν έγινε 1 έτους και άρχισαν τα προβλήματα αντί να άσκησω βία προτίμησα να απευθυνθώ σε έναν θετικό εκπαιδευτή προκειμένου να εκπαιδεύσει εμένα πρώτα απ όλα. Συγχωρέστε με άλλα το θεωρώ άδικο να επιλέγουμε εμείς ένα ζώο, να του επιβάλουμε τις συνθήκες διαβίωσης που εμείς επιλέγουμε και από πάνω να το χτυπάμε.Στο μέγεθος από τα αρκουδάκια αυτά... Οι φάπες είναι χάδια...
Δε νομίζω πως μπορείς να επιβληθείς σε τέτοιους "χαρακτήρες" χωρίς να ασκήσεις βία...
Υπάρχει ξέρεις ένας τρόπος εκπαίδευσης τα τελευταία πολλά χρόνια που θεωρείται ο πλέον ενδεδειγμένος, τουλάχιστον στις πολιτισμένες χώρες. Αυτός λέγεται:φαπες
Με την ευκαιρία @Corvus6, να σε καλωσορίσουμε στο 2018.θετικής εκπαίδευσης και μόνο
εμεις στο montenegro ετσι κανουμε και το 2018...Υπάρχει ξέρεις ένας τρόπος εκπαίδευσης τα τελευταία πολλά χρόνια που θεωρείται ο πλέον ενδεδειγμένος, τουλάχιστον στις πολιτισμένες χώρες. Αυτός λέγεται:
Με την ευκαιρία @Corvus6, να σε καλωσορίσουμε στο 2018.
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας