Αναπαραγωγή Τα budgies μου ταΐζονται αλλά δεν ζευγαρώνουν

marios2407

PB New Member
Εγγραφή
12 Απρ 2016
Μηνύματα
88
Πόλη
Κύπρος
Χαιρετώ και πάλι μετά απο αρκετό καιρό,

Απο τον Δεκεμβριο έχω ένα ζευγάρι budgies, πριν 2 εβδομάδες έχω βάλει φωλιά, ένω είναι αγαπημένα και ταΐζει το ένα το άλλο δεν τα έχω δει να ζευγαρώνουν. Σήμερα έχω παρατηρήσει ότι έχουν σκίσει σε αρκετά σημεία το χαρτί που έχω στην βάση του κλουβιού.

Δεν γνωρίζω την ηλικία τους.

Τους παρέχω βιταμίνες στο νερό και λαχανικά και πάντα σουπιοκοκκαλο.

Βλέπω αρκετα φτερά στο κλουβί.

Χρειάζεται να κάνω κάτι; ή μήπως λόγω ηλικίας δεν είναι έτοιμα;

Ευχαριστώ.
 
Τι χρώμα (και πόσο έντονο είναι αυτό) είναι οι χαλινοί τους; Έχεις παρατηρήσει αλλαγή του χρώματος των χαλινών το τελευταίο διάστημα; Κι αν ναι, ποια ήταν αυτή η αλλαγή;
Μια φωτογραφία θα βοηθούσε
 
Μάριε βάλε αν θέλεις το κίτρινο πουλάκι φωτο ανφας στο φως της ημέρας. Έχω την εντύπωση ότι είναι κι αυτό αρσενικό χωρίς να είμαι σίγουρος. Το κλουβί στη φώτο όμως είναι εντελώς ακατάλληλο. Θα ήταν καλό να το αντικαταστήσεις άμεσα. Τα μπάτζι πιάνουν με το στόμα τους τα κάγκελα και σύντομα θα κινδυνέψουν απο τη σκουριά. Αυτό προέχει να κάνεις πριν απο την αναπαραγωγή. Με λίγα χρήματα μπορείς να πάρεις μια καινούρια κινέζικη ζευγαρώστρα σε ορθογώνιο σχήμα που είναι ότι ακριβώς χρειάζονται.
 
@marios2407
Νομίζω ότι ο αρσενικός έχει ακαρεα στα πόδια του, και ίσως και στο ράμφος,
το μικρό έχει λίγα στο ράμφος του. Θα πρέπει να βάλεις κρέμα epithol για μία εβδομάδα.
Thread 'Epithol - Beaphar' https://petbirds.gr/product/beaphar-epithol/.
Τα budgie σου άν συνεχίσουν να ζουν κάτω από αυτές τις συνθήκες σύντομα θα αρρωστήσουν.
Μπορείς να βρεις εδώ Thread 'Η φροντίδα των κατοικίδιων πουλιών' https://community.petbirds.gr/threads/Η-φροντίδα-των-κατοικίδιων-πουλιών.17656/ χρήσιμες πληροφορίες για τα πουλάκια σου.
Καλά είναι πριν αποκτήσουμε κάποιο pet ,να έχουμε ενημερωθεί πολύ καλά τι πρέπει να κάνουμε για την σωστή φροντίδα του.
Και κάτι τελευταίο
Να κάνεις μπάνιο τα πουλάκια, και να πετάξεις αυτό το κλουβί.
 
Συμφωνώ με όσα σου έγραψαν πιο πάνω για την φροντίδα, για τα ακάρεα έχω την υποψία κι εγώ αλλά η ανάλυση στις εικόνες σου δεν είναι πάρα πολύ καλή οπότε δεν μπορώ να πω με σιγουριά αν βλέπω ακάρεα στα ράμφη, τα πόδια όμως μου φαίνονται καθαρά. Παρόλα αυτά αν έχεις την υποψία μια θεραπεια μιας εβδομάδας δεν θα τα βλάψει. Σου έβαλε λινκ ο Βάιος για το πως και τι.

Σχετικά με το κίτρινο πουλάκι σου, η μετάλλαξη του λέγεται dark eyed clear, δεν θα σχηματίσει ποτέ άσπρη ίριδα στα μάτια του σε αντίθεση με το άλλο πουλάκι και πιστεύω ότι είναι αρσενικό. Σε αυτή την μετάλλαξη το θηλυκό θα είχε ελαφρώς γαλάζιο ή ανοιχτό καφέ-μπεζ χαλινό. Ο ροζ-απαλό μωβ χαλινός στις ανοιχτόχρωμες ειδικά μεταλλάξεις δηλώνει με βεβαιότητα αρσενικό. Η φώτο σου όμως δεν είναι στο έντονο φως της ημέρας οπότε και γι'αυτό δεν ορκίζομαι.

Να ξέρεις ότι 2 μπάτζι του ίδιου φύλου μπορούν να ζήσουν αρμονικά κι αγαπημένα, ειδικά τα αρσενικά που είναι πιο ειρηνικά σε αυτό το είδος.
 
Back
Top