Ασθένειες Τελικά μετά από πολύ ψάξιμο βρήκα τη λύση για τα ακάρεα της τραχείας

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης billio
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Βύρωνας
Τελικα μετα απο πολυ ψαξιμο βρηκα τη λυση για τα ακαρεα(τουλαχιστον σε εμενα δουλεψε,1000% επιτυχια)!

SCATT 50mL - Vetafarm Pty Ltd

Ειναι τρομερο. Εχει και μια καινουργια ουσια που παραμενει μεσα στο πτηνο για πολυ καιρο και δεν χρειαζεται επαναληψη!
Το εβαλα σε δυο καναρινια και απο την επομενη μερα ηταν πολυ καλυτερα!
Το μονο προβλημα ειναι οτι δεν υπαρχει στην Ελλαδα.

Ειναι τρομερο. Εχει και μια καινουργια ουσια που παραμενει μεσα στο πτηνο για πολυ καιρο και δεν χρειαζεται επαναληψη!

Sto Link pou mas edines grafei omos : RETREAT AFTER 21 DAYS IF NECESSARY.
I xorigies einai idio me to kainourgio Pulmosan.

Από αυτό που καταλαβαίνω, το συγκεκριμένο σκεύασμα εφαρμόζεται κατά τον ίδιο τρόπο με αυτό του Pulmosan. Το μόνο που αλλάζει στην ουσία είναι η θεραπευτική ουσία που στην πρώτη περίπτωση είναι η ivermectin, ενώ στη συγκεκριμένη είναι η Moxidectin. Για την ιβερμεκτίνη λίγο πολύ ξέρουμε κάποια πράγματα. Περισσότερα για το Moxidectin υπάρχουν εδώ Moxidectin - Wikipedia, the free encyclopedia

Ακολουθεί η μετάφραση των ιδιοτήτων του σκευάσματος:

Για τη θεραπεία του Scaly face (Knemidocoptes sp) και των ακάρεων των αεροσάκων (Sternostoma sp) στα ωδικά πουλιά.

Το Scaly Face και τα ακάρεα των αεροσάκων είναι συχνές ασθένειες των πτηνών συντροφιάς όπως τα Budgerigars, Finches και Καναρίνια. Οι τακτικές θεραπείες του κοπαδιού μπορεί να είναι απαραίτητες για τον έλεγχο των προσβολών στα πουλιά των κλουβιών και των εκτροφείων.

Οδηγίες:

SCALY FACE: Εφαρμόστε μια σταγόνα στα πουλιά βάρους κάτω των 30 γραμμαρίων και δύο σταγόνες σε πουλιά βάρους μεταξύ των 30 - 100 γραμμαρίων. Τοποθετήσετε τη σταγόνα/ες πάνω στο δέρμα του μηρού. Εφαρμόστε τη θεραπεία σε όλα τα πουλιά της εκτροφής.

Επαναλάβετε τη θεραπεία σε 21 ημέρες εάν είναι απαραίτητο.

Η πλήρης αποκατάσταση μπορεί να διαρκέσει έως 6 εβδομάδες.

AIR SAC MITE: Εφαρμόστε μια σταγόνα στα πουλιά βάρους κάτω των 30 γραμμαρίων και δύο σταγόνες σε πουλιά βάρους μεταξύ των 30 - 100 γραμμαρίων. Τοποθετήσετε τη σταγόνα/ες πάνω στο δέρμα του μηρού. Εφαρμόστε τη θεραπεία σε όλα τα πουλιά της εκτροφής.

Για καλύτερα αποτελέσματα εφαρμοστεί τη θεραπεία σε όλα τα πουλιά 3-4 φορές το χρόνο.

Ενεργά συστατικά:
Moxidectin 1000 µg/mL

Να συμπληρώσω ότι διάβασα ότι η Moxidectin και η Ivermectin έχουν διαφορετική σύνθεση και διαφορετικό τρόπο δράσης, απλά ανήκουν στην ίδια "οικογένεια" φαρμάκων, τα παράγωγα της Avermectin.H Moxidectin είναι πιό "συνθετική" έκδοση της Ivermectin. Στα άλογα (από ότι είδα χρησιμοποιείται σε ευρύ φάσμα) και οι δύο σκοτώνουν τις προνύμφες που έχουν μεταναστεύσει απο το πεπτικό σύστημα σε άλλα όργανα. Η Moxidectin όμως σκοτώνει και τις προνύμφες που δεν έχουν εκκολαφθεί ακόμα.
Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να είναι πιο δραστική από την κοινή ιβερμεκτίνη και δεδομένου ότι τα πάντα εξελίσσονται και αποκτούν ανοσία μερικές φορές ΙΣΩΣ μια θεραπεία που συνδιάζει τα παραπάνω φάρμακα (εφαρμογή το ένα και στην επανεφαρμογή το άλλο) να είναι αποτελεσματική.
Πάντως προσωπικά οι 21 ημέρες εφαρμογής των δόσεων μου φαίνονται πολύ μακρυνές.

Εγω προσωπικα δεν ειδα βελτιωση με το Pulmosan αλλα ουτε με καποιο αλλο παρομοιο σκευασμα! Οσο για την επαναχορηγηση δεν χρειαζεται για την περιπτωση των ακάρεων των αεροσάκων!Ωστοσο ο κτηνιατρος μου ειπε να τους ξαναβαλω σε 15 μερες για καλυτερα αποτελεσματα.
Εγω παντως ειδα τεραστια διαφορα.

Εγω προσωπικα δεν ειδα βελτιωση με το αλλα ουτε με καποιο αλλο παρομοιο σκευασμα! Οσο για την επαναχορηγηση δεν χρειαζεται για την περιπτωση των ακάρεων των αεροσάκων!Ωστοσο ο κτηνιατρος μου ειπε να τους ξαναβαλω σε 15 μερες για καλυτερα αποτελεσματα.
Εγω παντως ειδα τεραστια διαφορα.

Βασίλη δεν κατάλαβα τί εννοείς. Απο την μια αναφέρεις οτι δεν είδες βελτίωση με τα σκευάσματα και στο τέλος λές οτι είδες τεράστια διαφορά.:) Αν θες, μας λες τί ακριβώς έδωσες και τι διαφορά διαπίστωσες

Τελικα μετα απο πολυ ψαξιμο βρηκα τη λυση για τα ακαρεα(τουλαχιστον σε εμενα δουλεψε,1000% επιτυχια)!

SCATT 50mL - Vetafarm Pty Ltd

Το μονο προβλημα ειναι οτι δεν υπαρχει στην Ελλαδα.

Πρώτο ποστ Georgina :)

Μαλλον κατι δεν διαβασες σωστα!

Στο 1ο SCATT 50mL - Vetafarm Pty Ltd

Στο 2ο Εγω προσωπικα δεν ειδα βελτιωση με το Pulmosan Anti-windpipemite[/URL] αλλα ουτε με καποιο αλλο παρομοιο σκευασμα-κι εδω εννοω απο τα πλεον γνωστα φαρμακα που υπαρχουν στην ελληνικη αγορα δεν ειδα διαφορα κι οτι απο το καινουργιο SCATT 50mL - Vetafarm Pty Ltd υπαρχει βελτιωση!
Φιλικα Βασιλης.

Μου το εφερε ενας συγγενης μου απο την Αυστραλια. Ηρθε για διακοπες και μου εφερε και δωρακι! Το ειχα βρει εγω απο το internet και το πηρε αυτος και το εφερε.10ε το πληρωσα. Εαν παραγγειλουμε καμποσα κομματια μπορει και να μας τα στειλουν!
Εαν το εχει καποιος αναγκη και ειναι εντος αθηνων μπορω να τον βοηθησω με το δικο μου!

Η δραστικη ουσια moxidectin υπαρχει στο παρακατω σκευασμα με την εμπορικη ονομασια CYDECTIN της εταιριας american cyanamid στην ελλαδα το διανεμη η ΛΑΠΑΦΑΡΜ σε διαφορες μορφες ενεσιμο γελη ταμπλετες ποσιμο εναιωριμα διαλυμα για εξωτερικη χρηση κτλ
πληροφοριες κτηνιατρικο συνταγολογιο

Το Cydectin απο την λαπαφαρμ χορηγήτε σε σκύλους για την πρόληψη της διροφιλαρίωσης. Υπάρχει το αντίστοιχο και για πουλιά; 😕

Το Cydectin απο την λαπαφαρμ χορηγήτε σε σκύλους για την πρόληψη της διροφιλαρίωσης. Υπάρχει το αντίστοιχο και για πουλιά; 😕
γρηγορη συμφωνα παντα με το κτηνιατρικο συνταγολογιο δεν αναφερεται η χορηγηση του στα πτηνα αλλα μονο σε σκυλο αλογο βοοειδη και προβατο

θελα να ρωτησω και κατι αλλο... ειναι βεβαιο οτι δεν κυνδυνευουναπο το αντιγονικο φορτιο που δημιουργειται απο το μαζικο θανατο των ακαρεων στο σωμα τους; Γιατι αν δεν κινδυνευουν τοτε αμην βρεθηκε η λυση!

Γι' αυτό έχει πάντα σημασία το στάδιο της προσβολής.Αν το
αντιληφθούμε γρήγορα, θα μειώσουμε και αυτήν την πιθανότητα.

Back