Ασθένειες Τι έχει το μάτι του κοκατίλ μου;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Natalie08
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Έχουμε ρωτήσει αρκετές φορές πιο είναι το φάρμακο, ποιος είναι ο γιατρός που το έδωσε, ποια η γνωμάτευση που έκανε αλλά δεν έχουμε πάρει απάντηση. Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε περισσότερο εμείς;
Συγγνωμη που δεν σας εχω πει, λυπαμαι... Το φαρμακο δεν ξερω τι ειναι απλα μας εδωσε το φαρμακο μεσα σε συριγγα, τον γιατρο τον λενε - δεν ειμαι και σιγουρη- Σουρανακη, το ονομα του δεν το θυμαμαι. Ελπιζω να σας βοηθησα και παλι συγγνωμη..
 
@Natalie08 μην ζητάς συγνώμη, απλά καλό θα ήταν να μας δώσεις περισσότερες πληροφορίες για να σε βοηθήσουμε και εμείς.
Χαίρομαι που ο φτερωτός σου φίλος γίνεται όλο και καλύτερα και εύχομαι να γίνει εντελώς καλά.
 
Kαλημερα, σημερα ειναι η 3η μερα που του βαζω το φαρμακο και νομιζω οτι το ενα του ματακι εχει γινει ηδη καλα! Δεν ειμαι και σιγουρη γιατι εδω που βρισκομαι δεν εχει πολυ καλο φωτισμο και δεν καθεται σταθερος για να τον ελεγξω αλλα ειμαι σιγουρη στο οτι εχει γινει πολυ καλυτερα. Αλλα ακομα δεν εχω καταλαβει τι εχει, μερικα παιδια απο εδω μου εχουν πει οτι ειναι πρισμενα και ο γιατρος μας ειπε οτι εχει αιμα στα ματια του. Καναμε εναν ελεγχο στο κτηνιατρειο και ο γιατρος του εβαζε εναν φακο στα ματακια του με κλειστο το φως, παρατηρησαμε οτι ειναι κοκκινα απο μεσα. Λετε οντως να εχει αιμα μεσα τους;
 
@giannisvlg εδώ και τόσες σελίδες, τόσα μέλη το ίδιο ρωτάνε. Εφόσον δεν είναι αναγκαίο να γνωρίζουμε την θεραπεία, τότε μάλλον δεν ενδιαφέρει και η πάθηση. Μιας και αυτά τα δύο είναι αλληλένδετα
 
Συγγνωμη μα νομιζω οτι εχει γινει ενα μπερδεμα. Ο γιατρος μας εχει δωσει αντιβιωση για το παπαγαλακι μας, συγγνωμη κιολας εγω νομιζα την μαρκα του φαρμακου να σας πω.
 
Για οσους δεν το γνωριζουν και δεν με πειραζει αυτο, ειμαι ακομα παιδι, περναω την φαση της εφηβιας και εδω υπαρχουν μεγαλυτεροι μου, χωρις παρεξηγηση. Οι γονεις μου δεν ενδιαφερονται πολυ για τα παπαγαλακια μας και εγω επρεπε να ενημερωθω καπως μιας και πολλα σάιτ λενε μερικες φορες συμβουλες που δεν ειναι αληθινες ή δεν εχουν καποιο αποτελεσμα. Μπηκα εδω για να ενημερωθω πληρως και να μην ξανα χασω παπαγαλακια γιατι ειναι κριμα. Δεν μπορω να καταλαβω οπως καταλαβαινεται εσεις και επισης θελω αν δεν υπαρχει προβλημα απο σας, να παιρνω λιγο πιο ηρεμα σχολια, ομως δεν λεω οτι εγω θα σας μιλαω οπως θελω, απλα εγω ειμαι πιο νεαρη. Αν σας πειραζει που σας κανω τοσες πολλες ερωτησεις, τοτε θα μπορουσα να αποσυνδεθω, αλλα δεν θελω γιατι ειματσε μια πολυ καλη παρεα και ειμαστε εδω για να συμβουλευουμε ο ενας τον αλλο οπως μπορει ο καθενας. Ευχαριστω.
 
@Natalie08 Δεν υπάρχει λόγος να απολογείσαι. Τα υπόλοιπα μέλη σε αντιμετωπίζουν σοβαρά και με σοβαρότητα προσπαθούν να σε βοηθήσουν. Για να σε βοηθήσει κάποιος όμως πρέπει να γνωρίζει την κατάτασταση πρώτα. Αν δεν ξέρεις βασικά πράγματα για την θεραπεία των πουλιών σου εμείς δεν είμαστε σε θέση να μαντέψουμε τίποτα. Θα πρέπει λοιπόν πρώτη εσύ να είσαι σε θέση να δώσεις μερικές βασικές πληροφορίες αλλιώς η κουβέντα μας γίνεται χωρίς λόγο. 🙂 Ας επανέλθουμε στο θέμα τώρα.
 
@Φοίβος συμφωνω μαζι σου, αλλα εγω σας λεω οσα ξερω γι αυτο απολογουμαι. Μην με πιεζεται για παρα πανω πραγματα, εγω προσπαθω να σας βοηθησω οπως μπορω να καταλαβεται τι γινεται αλλα απ οτι φαινεται δεν σας ειναι αρκετο, οποτε θα προσπαθησω πιο πολυ να γινεται καθε φορα κατανοητο απ ολους 🙂
 
Μην με πιεζεται για παρα πανω πραγματα
@Natalie08 μου, δεν σε πιέζουμε, δεν έχουμε καμία τέτοια πρόθεση. Αν υποθέσουμε ότι αυτή η συζήτηση θα μείνει εδώ, δεν πρόκειται να σε ρωτήσουμε τίποτε άλλο. Όταν όμως επανέρχεσαι για να ρωτήσεις τα ίδια και τα ίδια πράγματα ξανά, πρέπει να ξέρεις ότι δεν πρόκειται να να πάρεις κάποια άλλη απάντηση από αυτές που έχεις πάρει ήδη, από τη στιγμή που κανείς μας δεν γνωρίζει κάτι περισσότερο από αυτά που γνώριζε ήδη.

Καταλαβαίνω την αγωνία σου, αλλά για να πούμε κάτι ουσιαστικό θα πρέπει να γνωρίζουμε κάποια βασικά πράγματα. Αν μιλήσω για τον εαυτό μου, θα σου πω ότι δεν θα τολμήσω να σου πω την άποψή μου (άποψη και όχι τι να κάνεις από τη στιγμή που προηγήθηκε γιατρός), αν δεν γνωρίζω πρώτα από όλα ποιο ακριβώς (ονομασία) είναι το φάρμακο που έδωσε. Αν δεν γνωρίζεις ούτε εσύ, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα ούτε σε κατηγορεί κανείς, αρκεί να καταλάβεις ότι χωρίς επιπλέον στοιχεία δεν υπάρχει κάτι επιπλέον να ειπωθεί από αυτά που ειπώθηκαν ήδη.

Εύχομαι τα καλύτερα για το πουλάκι σου και περαστικά γρήγορα.
 
Αν σας πειραζει που σας κανω τοσες πολλες ερωτησεις
Προσωπικά δεν με πειράζει, και φαντάζομαι ότι όποιος πειραχτεί, μπορεί και να μην ασχοληθεί με την απάντηση. Απλά στο μέλλον (κι αχρείαστη να είναι η συμβουλή μου), όπως σου είπαν και πιο πάνω άλλα μέλη, όταν χορηγείται / συστήνεται κάτι από γιατρό, καλό θα ήταν να το ξέρουμε, ώστε πρώτα από όλα να δούμε ότι αυτό το κάτι είναι ή όχι αποτελεσματικό στην ιατρική κατάσταση την οποία θέλουμε να αντιμετωπίσουμε. Υπάρχουν φυσικά και πολλοί άλλοι λόγοι, ένας επίσης σημαντικός εκ΄των οποίων είναι ότι αν αναγκαστούμε να αλλάξουμε γιατρό ή να πάρουμε μια δεύτερη γνώμη, καλό θα ήταν να μπορούμε να ενημερώσουμε εκείνη την ώρα ότι έχει λάβει αυτό το σκεύασμα και δεν είδαμε βελτίωση κλπ.
Εύχομαι πλήρη κι επιτυχή αποθεραπεία στο πουλάκι.
 
Καναμε εναν ελεγχο στο κτηνιατρειο και ο γιατρος του εβαζε εναν φακο στα ματακια του με κλειστο το φως, παρατηρησαμε οτι ειναι κοκκινα απο μεσα. Λετε οντως να εχει αιμα μεσα τους;
Σε όλα τα ζώα φαίνεται κόκκινη η κορη του ματιού αν την φωτίσεις απευθείας, επειδή έτσι φαίνονται τα αιμοφόρα αγγεία που υπάρχουν στο βάθος. Η κόρη δεν είναι πραγματικά μαύρη απλώς είναι μια "τρύπα"(φυσικά καλύπτεται από τον φακό που είναι διαφανος) που στο βάθος έχει φωτοευαισθητους αισθητήρες που τροφοδοτουνται από τριχοειδή αγγεία, γι'αυτό στις φωτογραφίες με φλάς φαίνονται κόκκινα τα ματια μας κάποιες φορές.
 
Το πουλάκι αυτό είναι λουτίνο αν διέκρινα καλά στις φωωτοραφίες. Έχει κόκκινα μάτια απο μόνο του συν το αιμάτωμα που φάνηκε σε κάποια λίγο πιο καθαρή φωτογραφία.
 
A.jpg
Εμένα παιδιά δεν μου δίνει την εντύπωση απλού αιματώματος (στο λευκό του ματιού).

Natalie08 Το φάρμακο που σας έδωσε ο γιατρός είναι σίγουρα αντιβίωση ή μήπως πρόκειται για αντιφλεγμονώδες;

Δείχνει να υπάρχει πάχυνση (μιας ''πέτσας'') και μου θυμίζει πτερύγιο
δηλαδή υπερπλασία (πάχυνση) του ινώδους ιστού, η οποία συνήθως εμφανίζεται στην εσωτερική γωνία του ματιού (προς την μύτη-ράμφος).
Τις περισσότερες φορές περνά μόνο του και κάποιες άλλες μπορεί να χρειαστεί χειρουργική αφαίρεση.
 
Δείχνει για φλεγμονή του "τρίτου βλεφάρου" ή στα αγγλικά nictitating membrane (σκαρδαμυκτική μεμβράνη). Συμφωνώ με τη Σίσσυ κι όσα είπε αλλά δυσκολευόμαστε λίγο στην επικοινωνία με την Ναταλία για τους λόγους που ήδη μας εξήγησε και δεν έχουμε μάθει ακόμη τι φάρμακο πήρε το πουλί.
 
@Sissy μιλησαμε με τον γιατρο γιατι παρατηρησα οτι οι μερες που επρεπε να μεινει μονο του για να πιει το φαρμακο εχουν τελιωσει και υπαρχει ακομα ελαχιστο κοκκιναδι στα ματακια του και ηθελα να δω αν χρειαστει να του αυξησουμε τις μερες που πρεπει να μεινει στο μικρο κλουβι ή αν πρεπει να του αλλαξουμε το φαρμακο και να μην το ταλαιπωρω πηγενοντας το απο κλουβι σε κλουβι. Μας ειπε λοιπον, οτι θα περασει με τον καιρο και για επιβεβαιωση τον ρωτησα τι φαρμακο διναμε στο πουλακι, μας ειπε οτι ηταν αντιβιωση. Ελπιζω να σας βοηθησα, αλλα θα περασει το κοκκιναδι απο το ματι του; Τι πρεπει να κανω σ' αυτην τη φαση που βρισκομαι;
 
Τελευταία επεξεργασία:
Back
Top