Διατροφή Τι ακριβως ειναι το vitamix egg-formula;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης akis07
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

akis07

PB Member
Εγγραφή
27 Νοε 2008
Μηνύματα
185
Πόλη
Πάτρα
γεια σας παιδια.
πηρα σημερα ενα φακελακι της vitamix το οποιο λεει egg-formula πολυβιταμινουχο ενισχυτικο συμπληρωμα το οποιο διαλυεται στο νερο αλλα αν θελω μπορω να το βαλω και ετσι στη τροφη. μπορειτε να με βοηθησετε τι ακριβως ειναι αυτο;
επισης δε λεει καθε ποτε να βαζω. Αν ξερετε πειτε μου
 
Δεν γνωρίζω ακριβώς το προϊόν αυτό, ωστόσο θα κάνω μια πρόταση. Δεν θα διαλυθεί σε νερό. Ωστόσο, θα ήθελα να αναμιχθεί με τα μαλακά τρόφιμα όπως το ρύζι ή λαχανικά. Είναι το προϊόν παρόμοιο με αυτό:


Quiko? Egg Foods Bird Diets
 
παντως μου εκανε περιεργεια δεν ειναι μονο για πτηνα ειναι σχεδον για ολα τα ζωα. καθε ποτε να βαζω;
 
Ένα πρόβλημα με την προσθήκη νερού πράγματα να είναι ο κίνδυνος για αλλοίωση από την ανάπτυξη των βακτηρίων.
Πολλοί άνθρωποι θα τροφοδοτήσουν αυγά τροφίμων ως ξηρά τροφή. Άλλοι άνθρωποι θα κάνουν την υγρή τροφή και να το αφαιρέσετε από το κλουβί μετά από 2 ή 3 ώρες. Αν η θερμοκρασία είναι ζεστό, μπορεί να είναι μια καλή ιδέα να το αφαιρέσετε μετά από 2 ώρες.
 
το εβγαλα απο το νερο και το εβαλα στην τροφη. εβαλα πολυ λιγο.
μπορω να το αφησω μεχρι να το φαει η θα χαλασει; Και επισης καθε ποτε να βαζω;
 
Μπορεί να έχω γίνει σύγχυση σχετικά με το προϊόν που έχετε αγοράσει. Μπορείτε να μου μετά τη σύνδεση με αυτό το προϊόν;
 
το παρασκευαζει η TAFARM. ειναι σε φακελακι οχι σε μπουκαλακι και γραφει πανω (ειναι στα γαλλικα) VITAMIX POUDRE ORALE EGG-FORMULA ΠΟΛΥΒΙΤΑΜΙΝΟΥΧΟ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ.
απο πισω λεει οτι ειναι για πτηνα, χηρους, μοσχους, αιγοπροβατα και κουνελια
 
ακη καπου θα γραφει στα ελληνικα ή εστω στα αγγλικα "συστατικα" ή "ingrentients". Αν θελεις γραψε τι αναφερει
 
Και στ αγαλλικα να το γραφει αντεγραψε η σκαναρισε τι γραφει και θ αμεταφραστει...
 
λοιπον τα συστατικα ειναι

βιταμινες Β1, C, μαγγανιο, βιταμινη Κ3
επισης εχει λακτοζη, σακχαροζη, κιτρικο οξυ, βιταμινη ΡΡ, παντοθενικο ασβεστιο, φολικο οξυ, βιταμινη Β2, βιταμινηΒ6, βιοτινη και βιταμινη Β12

στη συνθεση λεει
ακατεργαστες προτεινες, νωπο γαλα λιπος, ινες, λυσινη

αυτα ελπιζω να βοηθησετε
 
ειναι ενα συμπληρωμα που περιλαμβανει το συμπλεγμα βιταμινων Β , καθωε και καποιες αλλες, εχει ασβεστιο, το αμινοξυ λυσινη(μεχρι εδω καλα) αλλα και λακτοζη (τα πουλια δεν την μεταβολιζουν), γαλα(επισης το ιδο προβλημα) καθως και "ακατεργαστες" πρωτεινες (μου φαινεται πολυ αφηρημενο) και λιπος 😱. Τα παραπανω που δεν γινοντε αποδεκτα απο το μεταβολισμο των πουλιων καθως και οι εικονες που ειναι ζωγραφισμενες οπως ειπες στη συσκευασια παραπεμπουν σε συμπληρωμα για μεγαλυτερα ζωα. Εκτος απο ασυμβατες ουσιες στη διατροφη των πουλιων θα εχεις πιθανοτατα και προβλημα υπερδοσολογιας. Δεν σου προτεινω να το χρησιμοποιησεις😕
 
τωρα προσεξα οτι το ποστ ειναι στο φορουμ για παπαγαλους. Δεν γνωριζω αν σε αυτα τα πουλια υπαρχει προβλημα στη λακτοζη οπως στα καναρινια. Οποτε επιφυλλασομαι για την ορθοτητα της χρησης του σκευασματος. Παντως δεν το βλεπω με καλο ματι ετσι κι αλλιως.
 
τωρα προσεξα οτι το ποστ ειναι στο φορουμ για παπαγαλους. Δεν γνωριζω αν σε αυτα τα πουλια υπαρχει προβλημα στη λακτοζη οπως στα καναρινια. Οποτε επιφυλλασομαι για την ορθοτητα της χρησης του σκευασματος. Παντως δεν το βλεπω με καλο ματι ετσι κι αλλιως.


Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος απο την λήψη λακτόζης στους παπαγάλους, απλά η θρεπτική της αξία είναι μηδαμινή μιας και όπως αναφέρεις δεν έχουν τα κατάλληλα ένζυμα για τον μεταβολισμό της. Αρκετά προιόντα έχουν λακτόζη μέσα και τα δίνουμε στους παπαγάλους πχ το κίτρινο τυρί που λατρεύουν οι περισσότεροι.
 
τελικα να δινω;
παντως η δοσολογια που λεει για πτηνα ειναι ελαχιστη βαζω στο μικρο κουταλακι λιγο στην ακρη της μυτης.
να του βαζω; στο νερο ή ετσι στην τροφη; και καθε ποτε να βαζω;
 
Back
Top