Κλουβιά Τι διαστάσεις πρέπει να έχει ένα κλουβί για Ringkneck;

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης maria ma
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Καλησπέρα. Σκέφτομαι να αγοράσω ένα Ringneck. Μπορεί κάποιος να μου πει τι διαστάσεις θα πρέπει να έχει το κλουβί;

Καλησπερα

Αν μπορείς, επέλεξε ένα κλουβί 1 μέτρο μήκος × 80 cm πλάτος × 1,5 μέτρο ύψος, γιατί οι Ringnecks είναι πολύ δραστήριοι και χρειάζονται χώρο για να κινούνται.

@Tony Forpus Μάλιστα σε ευχαριστώ πολύ. Έχω ένα κλουβί 78x48 το οποίο απ ότι κατάλαβα είναι λίγο μικρό. Οπότε θα παω στην επόμενη επιλογή μου που είναι το κοκατιλ

Το κοκατιλ ειναι καλυτερη επιλογη αν παμε με την αντιστροφη λογικη οτι εχουμε το κλουβι και ψαχνουμε το ειδος του πτηνου.
Περα απο αυτο ομως ειναι και μια καλη επιλογη ειδους γενικοτερα ειδικα για νεους φροντιστες.

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ιδιαίτερη εμπειρία. Από αυτά που έχω διαβάσει και εγώ κατάλαβα ότι καλύτερη επιλογή είναι το κακατιλ. Βέβαια έχω πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μου ώστε να μάθω και να μπορώ να του προσφέρω όλα όσα χρειάζεται. Έχω διαβάσει τόσα άρθρα και έχω λίγο μπερδευτεί η αλήθεια είναι οπότε αν έχεις κάποια συμβουλή για διατροφή για το πως πρέπει να είναι το κλουβί κλπ θα το εκτιμούσα. Αυτό που με μπέρδεψε αρκετά ήταν η άμμος. Είναι κάτι που πρέπει να υπάρχει στην διατροφή του σε καθημερινή βάση ή μια δυο φορές την βδομάδα για παράδειγμα;

@maria ma καλημέρα! Υπάρχουν άρθρα εδώ σχετικά με τη διατροφή αλλά δε τα βρίσκω ,οπότε αν μπορει κάποιο άλλο μέλος να τα παραθέσει. Σχετικά με το κλουβί, να είναι ευρύχωρο, να έχει διαφορά μεγέθη και "υφες" πατηθρων εγώ πχ έχω 2 πατηθρες από φυσικό ξύλο και έχουν διαφορά πάχη και υφές και μια ασβεστίου. Να έχει παιχνίδια διαφόρων υλικών (η δικιά μου προτιμάει με φυσικά υλικά και οχι με χρωμα κλπ) , αλλά αυτό πάει και με τον χώρο του κλουβιού. Στο δικό μου δε χωράνε πάνω από 3 ,μετά δεν έχει χώρο η ίδια οπότε για να μην βαριέται τους αλλάζω θεση ανά διαστήματα ή βαζω καινούργια εναλλάξ με κάποια "παλια". Επίσης η άμμος είναι είδος υποστρώματος χαχαχα! Αλλά υπάρχουν πουλιά που τσιμπάνε λίγο

@maria ma άμμο δεν βάζουμε σε παπαγάλους για τροφη ,μόνο για υπόστρωμα!λανθασμενα την πλασάρουν στα πετ σοπ ότι και καλά κάνει καλό στην πέψη αλλά απευθύνεται μόνο σε είδη πτηνών που καταναλώνουν τα σπόρια αυτούσια χωρίς να τα ξεφλουδίσουν!οσο αφορά το κλουβί αν θέλεις βάλε μια φωτογραφία να σε κατατοπίσουμε καλύτερα!εκτος από τις διαστάσεις παίζει ρόλο και το διάκενο που έχουν τα κάγκελα μεταξύ τους!

@mouloudaki @Ιβαν σας ευχαριστώ πάρα πολύ! Έχω διαβάσει κάποια άρθρα σχετικά με την διατροφή. Γνώριζα ότι υπάρχει άμμος για υπόστρωμα απλά είδα σε μια συζήτηση (δεν θυμάμαι αν ήταν εδώ) ότι υπάρχει άμμος και για να φάνε και τους έδιναν. Γι αυτό είπα να ρωτήσω για να είμαι σίγουρη. Σε πετ σοπ δεν ρωτάω καθώς δεν τα εμπιστεύομαι πολύ . Όταν έχω όλα τα πράγματα θα ανεβάσω μια φωτογραφία για να κάνω όλες τις αλλαγές που χρειάζεται!

Back