Διατροφή Τι διατροφή ακολουθούν οι παπαγάλοι μας;

Σήμερα έδωσα στο Πάρη κολοκύθι και μαρούλια που δεν τα ήθελε ποτέ και τα κατασπάραξε.Ακόμα του άρεσαν για πρώτη φορά τα κεράσια. Είδομεν.
 
κι εγω, οταν πρωτομπηκα στο φορουμ δεν ηξερα τιποτα για τη διατροφη του ζακο μου. Ακουσα πολλα(τα αμφισβητησα στην αρχη!)και αρχισα να πειραματιζομαι! ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ... Ο παπαγαλος μου κανει σαν τρελος με τις νεες γευσεις!
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
 
Παιδιά θα παρακαλούσα να συνεχίσουμε(τα παλαιά μέλη) να γράφουμε τη διατροφή που ακολουθούμε με τούς παπαγάλους μας αλλά και τα νέα μέλη που δεν το έχουν κάνει και όχι μόνο, δηλαδή αν τους έχουμε εισαγάγει σε κάτι νέο που ίσως δεν έτρωγαν και με πιο τρόπο το κάναμε για να μαθαίνουμε όλοι από όλους αφού το θέμα είναι πολύ σημαντικό και διαχρονικό επίσης.
Ευχαριστώ.:)
 
Πρόσφατα αγόρασε ένα πακέτο Harrison του πουλιού μου Ψωμί για τα πτηνά. Στο παρελθόν, ήταν απρόθυμοι να γεύση ψωμιά. Ωστόσο, σκέφτηκα πως θα ήθελα να προσπαθήσω ξανά.

http://theperchstore.net/habibrhotpe.html

Αυτό το ψωμί γίνεται από το έδαφος σβόλων, ολόκληρο το καλαμπόκι, το πιπέρι Καγιέν, κεχρί, κάρδαμο, και αρτοσκευασμάτων σε σκόνη. Κατά την προετοιμασία αυτή, πρέπει να προσθέσετε μερικές dende oil (red palm oil) (ή ακόμη και το ελαιόλαδο) 2 αβγά και νερό.

Μου προσέφερε ορισμένα σε όλα μου τα πτηνά. Η Budgies αγαπούσε και την σπίνων άρεσε επίσης. My cockatiels και conures δεν αρέσει πάρα πολύ. Ωστόσο, θα προσπαθήσω ξανά για να δει αν θα φάνε.

Νομίζω ότι ήταν μια επιτυχημένη δοκιμή.

Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες.
1. το πακέτο
2. dende oil (αυτή είναι μια σταθερή, όταν στο ψυγείο, αλλά υγρό στη θερμοκρασία της αίθουσας)
3. αυγά
4. το μίγμα σε ένα μπολ
 

Συνημμένα

  • IMG_1118.webp
    IMG_1118.webp
    26 KB · Προβολές: 125
  • IMG_1119.webp
    IMG_1119.webp
    61,3 KB · Προβολές: 107
  • IMG_1122.webp
    IMG_1122.webp
    55,6 KB · Προβολές: 93
  • IMG_1123.webp
    IMG_1123.webp
    28,6 KB · Προβολές: 107
εδώ οι φωτογραφίες του ψωμιού πριν από το φούρνο και μετά το φούρνο.
 

Συνημμένα

  • IMG_1125.webp
    IMG_1125.webp
    30 KB · Προβολές: 92
  • IMG_1126.webp
    IMG_1126.webp
    30,8 KB · Προβολές: 94
εμενα βρε παιδια αντιθετως απο μικρος ο πιπις λατρευει καθε τι απο ψωμι
το αγαπημενο του ειναι το κουλουρι με σουσαμι... Τωρα τελευταια ανακαλυψα
πως τρελαινεται και για πιτες απο σουβλακι...
 
αυτα που λετε ταδα και γω σε ενα πετσοπ στη γλυφαδα τωρα προσφατα.
αν λεμε τα ιδια ειναι σαν μικρα πλαστικα ταπερ και εχουν μεσα διαφορα, λεει στις οδηγιες οτι θελουν φουρνο μικροκυματων κλπ αρα μαλλον τα ιδια λεμε.
αλλα τον ρωταγα αυτον αν αυτο ειναι σαν λιχουδια η σαν πληρες γευμα και δεν ηξερε!
εκει παντος ειχε αρκετα πραγματα που δεν τα βρισκουμε συχνα και το καυχιοταν αυτος οτι εγω εχω πραγματα που τα φερνω μονο εγω σε ολη την ελλαδα, δεν ειχε και τελιως αδικο αλλα ειχε πολυ γελιο ο τυπος
Που ακριβώς στη Γλυφάδα είναι το pet Νάσο;
 
Η Κούκυ μου λατρεύει το βραστό κοτόπουλο, τα μακαρόνια και το ωμο μπρόκολο. Ολα βέβαια της τα δίνω σε μικρές ποσότητες και μια με δυο φορές την εβδομάδα. Να τονίσω ότι το κοτόπουλο της το δίνω νερόβραστο χωρίς αλάτι, πιπέρι ή άλλα μπαχαρικά :)
 
Στα δικα μου παπαγαλακια δινω σπορους κυριως. Τρελαινονται για ψωμι και για κεικ. Επισης για σουσαμι. Τα φρουτα δεν τα συμπαθουν και πολυ, κανω προσπαθεια να μαθουν να τα τρωνε. Τσιμπολογησαν λιγο σταφυλι, πιο πολυ απο περιεργεια παρολο που ηταν μαυρο, γιατι δεν τρωνε τιποτα σκουρο. Και λιγο ροδακινο και μηλο με το ζορι. Εκει που γινεται ο χαμος ειναι με το μαρουλι. Σκοτωμος ποιο θα πρωτοφαει. Τα δινω 2 φυλλα, ενα στεγνο και ενα βρεγμενο. Το στεγνο το τρωνε και στο βρεγμενο κανει μπανιο η θηλυκια, καθεται και σαν τις κοτες ριχνει τις σταγονες στα φτερα της. Αφου το κανει πατσαβουρι το παραταει. 😀 Επισης βραστο αυγο το οποιο το αναμιγνυω με λιγο τυρι φετα και καμμια φορα και καροτο. Το λατρευουν. Κατα τα αλλα οταν ειναι ελευθερος τρωει τα ψιχουλα απο το τραπεζι, οτι χαρτι βρει, τις κλωστες απο τα ρουχα μας και αλλα σχετικα! :D
 
Σταυρουλα αφου τρωνε τα πρασινα φυλλωδη λαχανικα οπως το μαρουλι δοκιμασε να τους δωσεις φυλλα απο σπανακι (καλα πλυμμενα παντα). Ειναι πολυ πιο πλουσιο λαχανικο σε βιταμινες απο το μαρουλι!
 
Σταυρουλα αφου τρωνε τα πρασινα φυλλωδη λαχανικα οπως το μαρουλι δοκιμασε να τους δωσεις φυλλα απο σπανακι (καλα πλυμμενα παντα). Ειναι πολυ πιο πλουσιο λαχανικο σε βιταμινες απο το μαρουλι!

Τους εδωσα αλλα ουτε γυρισαν να το κοιταξουν. Ειπα μηπως ξεγελαστουν επειδη ειναι πρασινο και το μπερδεψουν με το μαρουλι αλλα δεν το δοκιμασαν καν μεχρι που μαραθηκε και το πεταξα και δεν ξαναδοκιμασα να τους βαλω
 
Τους εδωσα αλλα ουτε γυρισαν να το κοιταξουν. Ειπα μηπως ξεγελαστουν επειδη ειναι πρασινο και το μπερδεψουν με το μαρουλι αλλα δεν το δοκιμασαν καν μεχρι που μαραθηκε και το πεταξα και δεν ξαναδοκιμασα να τους βαλω


Ισα ισα επρεπε να τους ξαναβαλεις και πολλες φορες ωστε να το συνηθισουν. Παρε ενα φυλλο μαρουλι και ενα φυλλο σπανακι και βαλτα μαζι κολλημενα στο ιδιο σημειο. 😉 Καποιος κατα λαθος θα το φαει πρωτος και σιγουρα θα ξαναφανε και οι δυο! Μην τα παρατας αν δεις και δεν τους αρεσει κατι με την πρωτη! :D
 
Ισα ισα επρεπε να τους ξαναβαλεις και πολλες φορες ωστε να το συνηθισουν. Παρε ενα φυλλο μαρουλι και ενα φυλλο σπανακι και βαλτα μαζι κολλημενα στο ιδιο σημειο. 😉 Καποιος κατα λαθος θα το φαει πρωτος και σιγουρα θα ξαναφανε και οι δυο! Μην τα παρατας αν δεις και δεν τους αρεσει κατι με την πρωτη! :D

Ναι εχεις δικιο γιατι με κανουν ο,τι θελουν! :D
 
Αυτά τα μικρά μας, μας κάνουν ότι θέλουν μου φαίνεται...
 
Εμενα τα δικα μου τρελαινονται για σπανακι, ξαναπροσπαθησε, οπως σου ειπε ηδη ο Ανεστης ειναι πολυ πλουσιο σε βιταμινες!
 
Εμενα τα δικα μου τρελαινονται για σπανακι, ξαναπροσπαθησε, οπως σου ειπε ηδη ο Ανεστης ειναι πολυ πλουσιο σε βιταμινες!

Έχετε δοκιμάσει το ψήσιμο ένα ψωμί ParrotSmile όπως περιγράφεται; Μπορείτε να προσθέσετε το σπανάκι και άλλα λαχανικά στο μίγμα το ψωμί. Πολλές φορές αυτό θα πείσει ο παπαγάλος να τρώνε τα λαχανικά. :D
 
Τους δύο τελευταίους μήνες ο Πάρης είχε σταματήσει να τρώει pellets και φρέσκια τροφή, και όταν έτρωγε ήταν ελάχιστη.Αυτό με είχε ανησυχήσει και προσπαθούσα να του βάζω μπας και πειστεί να φάει. Έτρωγε λοιπόν μόνο σπόρους και δεν μου άρεσε καθόλου.
Σήμερα το πρωί του έφτιαξα την σαλάτα που είχε πεί ο Jamie με τα εφτά στρώματα https://community.petbirds.gr/threads/Επτά-στρώματα-σαλάτα.6293/.
Του την έδωσα το πρωί γιατί διάβασα στο άρθρο parrothouse.com/pamelaclark/feedingcompanion.html ότι οι παπαγάλοι τρώνε το πρωί και αργά το απόγευμα.έτσι πριν φάει κάτι άλλο πήρα τη σαλάτα μπροστά μου και έκανα ότι έτρωγα αγνοώντας τον. Σε λίγα λεπτά η περιέργειά του είχε φτάσει στο αποκορύφωμα. Τότε τον άφησα να φάει και εγώ έβγαζα επιφωνήματα του τύπου μμμμμμμμμμμμμμμ καλόο για να τον παρακινώ. Έφαγε αρκετά. Το ίδιο έκανα γύρω στις έξι και έφαγε πάλι δίνοντάς του και σπόρους μετά,όπου έφαγε λίγους. Όλη την ημέρα είχε διαθέσιμες τισ κροκέτες του.
 
Κωνσταντινε αυτο με τις ωρες φαγητου το ειχα παρατηρησει κι εγω στο Φοιβο και μου εκανε εντυπωση διοτι συνηθως τα αλλα πουλια που ειχα και οσους ηξερα με πουλια και ρωτησα μου λεγανε οτι τα δικα τους τρωνε σε τακτα χρονικα διαστηματα απο λιγο και συχνα. Ο δικος μου αντιθετα εχει 3 σχεδον σταθερα γευματα απο μονος του ενω εχει διαθεσιμη τροφη 24h.
Ειναι παντως καποιες περιοδοι μερικων ημερων που δεν εχουνε την ιδια ορεξη να φανε αυτα που τρωνε συνηθως και τους αρεσουν, φαινονται σα να μην τους αρεσει τιποτα και αλλες ημερες τρωνε το καταπετασμα. :D Ασε που αλλαζουνε γουστα στο τι τους αρεσει και τι οχι. Τα πιατα και τα μπωλ που τρωμε εμεις νομιζω ειναι ουτως η αλλως ενδιαφεροντα γι αυτους διοτι ετσι νομιζουν οτι παιρνουν το φαγητο αλλου και το βρισκουν νομιζω πολυ διασκεδαστικο. 😉

Μπραβο για την επιμονη σου και που βρηκες τον τροπο να τον καταφερεις! Και μπραβο και στον Jamie που προτεινε τη σαλατα αυτη!
 
Ανέστη σήμερα δούλεψε αύριο το πρωί που θα είμαι στη δουλειά θα δούμε τι θα γίνει. Ο Πάρης τσιμπολογάει όλη την ημέρα αλλά το πρωί και αργά το απόγευμα θα κάτσει για δεκαπέντε λεπτά να φάει.
 
Tι διατροφή... Από βιβλία για παπαγάλους, γνώμες κτηνιάτρων & άρθρα του site, δίνουμε στον Αfrican Grey μας εκτός από τους μόνιμους σπόρους με συμπλήρωμα ΤRILL κεχρί, ρόδια, κουκουνάρι και σιτάρι, πορτοκαλλάδα (φυσική) σε ένα μικρό ποτηράκι, μία ροδέλλα από καλαμπόκι φρέσκο, σαλάτα λαχανικών το μεσημέρι από: καρότο, κουνουπίδι, μπρόκολο, λάχανο, πιπεριά κόκκινη, μαρούλι, βρασμένα (με νερό μόνο) ξερά φασόλια. Θα δοκιμάσω να προσθέσω ρυζάκι και σπανάκι. Για τη φρουτοσαλάτα το απόγευμα: σταφύλι κομένο, πεπόνι, μήλο, αχλάδι, ροδάκινο, σύκο (+ ρόδι & κουκουνάρι). Μπανάνα δε θέλει. Λιχουδιές: καρύδια, φιστίκια. Τυρί και αυγό δε θέλει.
 
Back
Top