Διατροφή Τι διατροφή ακολουθούν οι παπαγάλοι μας;

Εγώ έχω άλλο πρόβλημα.. Ενώ είχα αγωνία πως θα δει τα pellets, τελικά τα καταβροχθίζει κανονικότατα (για την ώρα τουλάχιστον, μέχρι να του έρθει κάτι άλλο). Έτσι του έκοψα για την ώρα τους ηλιόσπορους και του βάζω pellets και φρούτα.. Όμως παιδιά από όταν ξεκίνησε τα pellets, από φρούτα τρώει ελάχιστα.. Να φανταστείτε βάζω τα φρούτα σε ψηλό σημείο του κλουβιού και τα pellets χαμηλά και παλόλα αυτά προτιμάει τα pellets.. Μπορώ να κάνω κάτι; Όταν του βάζω τα φρούτα μήπως να βγάζω τα pellets από μέσα; Ξερώ ότι αφού τρώει pellets είναι καλυμένος, αλλά δεν πρέπει να μη τρώει καθόλου τα φρούτα..

Εγώ απο την άλλη είχα την ελπίδα ότι θα χρησιμοποιώ τους ηλιόσπορους για την εκπέδευση του cockatiel μου και προς μεγάλη μου έκπληξη ανακάληψα οτι ούτε καν τους ακουμπάει! Τρώει όλα τα υπόλοιπα απο το μείγμα και τους ηλιόσπορους τους αφήνει ανέγγιχτους! Επειδή το έχω πολύ λίγο καιρό και ακόμα δεν έχει εγκληματιστεί καλά στον νέο του περιβάλλον για φρούτα και λαχανικά ούτε κουβέντα, μάλιστα τα φοβάτε όποτα τα βάζω στο κλουβί! Και του βάζω κάθε μέρα αλλα τίποτα! Τι να του δίνω τώρα για να τον δελεάσω με αυτά τα δεδομένα; Πρόβλημα...

Βαγγέλη απ'ότι διαβάζω έχεις το ίδιο πρόβλημα με εμένα☹.. Κ μένα το δικό μου έχει ακριβώς την ίδια συμπεριφορά.. Κ εγώ κάτι μερούλες το έχω...
Όσον αφορά τους ηλιόσπορους αν θυμάμαι καλά στο πετ σοπ που το πήρα ήταν η μοναδική τροφή που τους είχε. Γι'αυτό μπορεί να τους βαρέθηκαν κ τώρα να τρώνε όλα τα υπόλοιπα που βρίσκουν στο κυπελάκι με τα σποράκια που τους είναι γνώριμο..
Τώρα ότι έχει να κάνει με τα φρούτα κ τα λαχανικά.. Νομίζω οτι ο καλύτερος τρόπος είναι να τα κόψουμε σε μικρά κομματάκια και να τα βάλουμε σε ένα κυπελάκι διπλα σε αυτό με τα σποράκια τους, επειδή είναι κάτι που δεν έχουν ξαναδεί σίγουρα.. Κ οτιδήποτε άγνωστο μέσα στο κλουβί τους τα τρομάζει.. Ιδιαίτερα τώρα που δεν έχουν προσαρμοστεί ακόμα... Πιστεύω οτι ψιλοκομένα σε ένα κυπελάκι θα τους φανούν λιγότερο τρομακτικά.. 😉
Εγώ του αγόρασα κ στικάκι..φυσικά ουτε που το πλησίασε και επειδή το φοβόταν πολύ του το έβγαλα.. Θα του το βάλω αργότερα..

Εγώ μόλις του έβαλα το στικάκι μέσα όχι μόνο φοβήθηκε αλλα τον έπιασε πανικός! Ασε με τα φρούτα και τα λαχανικά εχω δοκιμάσει τα πάντα! Δεν γίνεται τίποτα! Σκέψου οτι παρόλο που τον έχω λίγες μέρες όταν του λέω ΜΑΜ έρχετε και τρώει απο το χέρι μου (επειδή είμαι αρκετές μέρες όλη μέρα πάνω απο το κεφάλι του και με φοβάται λιγότερο) αλλα όταν έχω στο χέρι μου οτιδήποτε άλλο εκτός απο τα σποράκια του έρχεται και απλά τα κοιτάει και ούτε καν τα δοκιμάζει! Απο τότε που πήρα τον πικατζού μου εχω γίνει τελείος αντικοινονικός και δεν ασχολούμε με τίποτα άλλο! Ούτε καν με τα καναρινάκια μου τα οποία επίσης τρώνε απο το χέρι μου ακόμα και όταν τα έχω ελεύθερα μέσα στο σπίτι! Επαθες και εσύ τίποτα τέτοιο;

Κ εγώ έχω κολλήσει μαζί του.. Όλη την ώρα παρέα είμαστε..Αυτή την περίοδο δεν έχω αλλα ζωάκια..Αν είχα μάλλον κ εγώ θα τα είχα παραμελήσει..:s.. Έχεις κάνει πολλά βήματα από τη στιγμή που τρώει απ'το χέρι σου ήδη... Εγώ αν το πλησιάσω πολύ με το χέρι μου το πιάνει πανικός κ το βγάζω αμέσος...Βέβαια δεν το έχω δοκιμάσει με σποράκια.. Θα το δοκιμάσω αύριο αν κ νομίζω οτι το ίδιο αποτέλεσμα θα έχει τώρα στην αρχή..Αυτό που θέλουν είναι πολύ υπομονή κ αγάπη...
Τώρα το δικό σου πιστεύω οτι είναι λίγο διστακτικό στο να δοκιμάσει κάτι καινούργιο, επειδή ακόμα δεν έχει συνηθίσει αυτά που του συμβαίνουν ήδη... Έχετε κάνει μαζί πολλά βήματα πολύ γρήγορα.. Έχεις κερδίσει κατά μεγάλο βαθμό την εμπιστοσύνη του αλλά όχι πλήρως ακόμα ώστε να δοκιμάσει κάτι που δε γνωρίζει.. Πιστεύω όμως ότι πολύ σύντομα θα δοκιμάσει κ φρούτα και ότι άλλο του δώσεις... Δίνε του τα(ψιλοκομμένα) με το χέρι σου, τακτικά κατά τη διάρκεια της μέρας. Κράτα το χέρι σου μπροστά του κανένα πεντάλεπτο αν μπορείς, κάνε πως δοκιμάζεις κ εσύ από αυτά..Βάλε κ μερικά σποράκια μαζί..Ή δώσε τα σποράκια πρώτα κ μετά τα φρούτα ή το αντίθετο.. Πάντως να κάνεις πολλές επαναλήψεις.. Ε δε μπορεί κάποια στιγμή θα δοκιμάσει...)

Εγώ μόλις του έβαλα το στικάκι μέσα όχι μόνο φοβήθηκε αλλα τον έπιασε πανικός!

Εγώ του αγόρασα κ στικάκι..φυσικά ουτε που το πλησίασε και επειδή το φοβόταν πολύ του το έβγαλα..

Παιδιά ο, τιδήποτε καινούριο που είναι λίγο ογκώδες καλό θα ήταν να το αφήνατε κοντά στο κλουβί του (εξωτερικά) για να το συνηθίσει και να δει ότι δεν θα του κάνει κακό και μετά βάλτε το μέσα. Αυτό ισχύει και με τα παιχνίδια!

Όσο για τα φρούτα... Κανένας νεοφερμένος παπαγάλος δεν τρώει από τις πρώτες μέρες φρούτα και λαχανικά. Δεν έχει εξοικειωθεί με το καινούριο του περιβάλλον, με τους θορύβους του σπιτιού και με την παρουσία των ανθρώπων του σπιτιού. Καλό θα ήταν να τα δίνουμε όμως συχνά για να τα συνηθίσουν και να τα δοκιμάσουν. Οι παπαγάλοι είναι περίεργα πλάσματα, αυτό είναι κάτι το οποίο μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε! Αν τους έχουμε βάλει μια νέα τροφή και δεν την πλησιάζουν καν και κάτσουμε εμείς απ' την άλλη τρώγοντας την ίδια τροφή και δείχνουμε ότι μας αρέσει και το απολαμβάνουμε, τότε δειλά δειλά ίσως το πλησιάσει και το δοκιμάσει (Αυτό βέβαια ισχύει με τροφές που μπορούν να καταναλωθούν από τον άνθρωπο, με τις παπαγαλοτροφές κάνουμε ότι τις τρώμε). Φυσικά μπορεί να μην πιάσει με την πρώτη φορά που θα το κάνουμε αλλά με επιμονή και αν του τα δίνουμε συχνά, που θα πάει θα τα δοκιμάσει.😎

Εμενα ο Πεπιτο τρελαινεται για ο,τιδηποτε τρωμε εμεις ψωμι, κρουασαν,(δεν κανει)αχλαδι, μηλο, πορτοκαλι του αρεσει στιμμενο!(δεν ξερω αν κανει).Φυστικια, αμυγδαλα ουτε να τα δει, τυρι φετα (χτες οπως τρωγαμε πατησε πανω στο ταπερ κι αρχισε και ετρωγε και ειδα κι επαθα να τον ξεκολλησω απο πανω).Αυτα. Μαρουλι και σπανακι δεν του δινω γιατι μου'χουν πει οτι προκαλλουν διαρροια.

Εμενα ο Πεπιτο τρελαινεται για ο,τιδηποτε τρωμε εμεις ψωμι, κρουασαν,(δεν κανει)αχλαδι, μηλο, πορτοκαλι του αρεσει στιμμενο!(δεν ξερω αν κανει).Φυστικια, αμυγδαλα ουτε να τα δει, τυρι φετα (χτες οπως τρωγαμε πατησε πανω στο ταπερ κι αρχισε και ετρωγε και ειδα κι επαθα να τον ξεκολλησω απο πανω).Αυτα. Μαρουλι και σπανακι δεν του δινω γιατι μου'χουν πει οτι προκαλλουν διαρροια.

Τα κρουασαν να ειναι με μαρμελαδα η μονο ελαχιστη ζυμη απο την ακρη διοτι το κακαο απαγορευεται!

Yasmin είπε:
Εγώ έχω άλλο πρόβλημα.. Ενώ είχα αγωνία πως θα δει τα pellets, τελικά τα καταβροχθίζει κανονικότατα (για την ώρα τουλάχιστον, μέχρι να του έρθει κάτι άλλο). Έτσι του έκοψα για την ώρα τους ηλιόσπορους και του βάζω pellets και φρούτα.. Όμως παιδιά από όταν ξεκίνησε τα pellets, από φρούτα τρώει ελάχιστα.. Να φανταστείτε βάζω τα φρούτα σε ψηλό σημείο του κλουβιού και τα pellets χαμηλά και παλόλα αυτά προτιμάει τα pellets.. Μπορώ να κάνω κάτι; Όταν του βάζω τα φρούτα μήπως να βγάζω τα pellets από μέσα; Ξερώ ότι αφού τρώει pellets είναι καλυμένος, αλλά δεν πρέπει να μη τρώει καθόλου τα φρούτα..

Eφη και τα πελετς εχουν γευση απο φρουτα και λαχανικα διαφορετικη το καθενα (δεν ξερω βεβαια ακριβως ποια του εχεις παρει) αλλα μαλλον ειναι απο τη χαρα του που εχει μια νεα τροφη που του αρεσει πολυ στη γευση. Σε λιγο καιρο που θα του φυγει ο πολυς ο ενθουσιασμος τοτε θα τα ξανατρωει κανονικα οπως πριν. Εσυ απλα να τα προσφερεις καθε μερα.

Και μια συμβουλη αν θελεις, ειναι να μην του δινεις καθε μερα τα ιδια φρουτακαι λαχανικα. Αυτο που κανω εγω ειναι τη μια μερα φρουτα και την αλλη λαχανικα, κι επειδη αυτη την εποχη τα λαχανικα ειναι πολλα και παιρνουμε διαφορα στο σπιτι, δεν του βαζω καθε φορα τα ιδια, ετσι ωστε να εχει ενδιαφερον να αχοληθει μαζι τους και αυτα που ειναι τα αγαπημενα του να μην τα βαρεθει γρηγορα τρωγοντας τα καθε μερα. 😉

Μαρουλι και σπανακι δεν του δινω γιατι μου'χουν πει οτι προκαλλουν διαρροια.
Φίλη, αυτό με το μαρούλι και το σπανάκι είναι μύθος... Να τα προσφέρεις άφοβα όπως και όποιο άλλο φρούτο θέλεις εκτός του αβοκάντο που είναι δηλητηριώδες για τα πουλιά. Αυτό που μπορούν να προκαλέσουν το μαρούλι και το σπανάκι (και που λανθασμένα θεωρείται διάρροια) είναι απλά λίγο πιο νερουλές ακαθαρσίες και αυτό μόνο στα πουλιά που δεν είναι "μαθημένα" πολύ στα φρούτα και στα λαχανικά... Αυτό δεν είναι καθόλου πρόβλημα και θα φύγει σε μια-δυο μέρες... Συμβαίνει επειδή τα φρούτα και λαχανικά έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό και έτσι οι κουτσουλιές των πουλιών μας έχουν αναλογικά περισσότερα "ούρα" απ' ότι τροφή για να στο δώσω να το καταλάβεις... Τα δικά μου ας πούμε, ενώ στην αρχή με το παραμικρό που τους έδινα έκαναν υδαρές κουτσουλιές επειδή δεν ήταν μαθημένα, τώρα που τα έχω συνηθίσει να τρώνε καθημερινά φρούτα και λαχανικά πλέον δεν το έχω ξαναπροσέξει...

Ααα... Το μόνο που πρέπει να προσέχεις είναι να τα σκουπίζεις καλά αφότου τα πλύνεις για να είναι στεγνά όταν τους τα δώσεις (βέβαια αυτό ισχύει για όλα τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά)...

Οπότε μπορείς να τα δίνεις άφοβα και καλή τους όρεξη...

Κι εγω εχω μια απορια! Γιατι ενω τρωνε λαχανικα, δοκιμαζουν οτι τους βαζω, γιατι τα φρουτα δεν τα πλησιαζουν; Το μονο φρουτο με το οποιο ασχοληθηκαν ειναι το ροδι (πιο πολυ παιξαν νομιζω παρα εφαγαν:D) Εχω διαβασει οτι στη φυση βασιζονται περισσοτερο στην οραση τους (η οποια ειναι οξυτατη) παρα στην οσφρηση τους για την ανευρεση τροφης, γιατι τα φρουτα τα βλεπουν με μισο ματι;😛 κ δεν τα θελουν; Μηπως ειναι τα δικα μου δυσκολα; Οσοι εχετε κοινα παπαγαλακια τρωνε φρουτα;
Τι να σου πω... Εγώ που έχω μπάτζι τρώνε και φρούτα... Βέβαια έχω ζοριστεί πολύ μέχρι να τα κάνω να δοκιμάζουν αυτά που τους βάζω... Είναι πολύ καχύποπτα πουλάκια και δοκίμαζαν ελάχιστες φορές κάτι... Τελευταία όμως ξαφνικά άρχισαν να δοκιμάζουν σχεδόν τα πάντα... Τι να πω... Ας μην το γρουσουζεύω, αλλά τελευταία είμαι πολύ ευχαριστημένος με αυτό το θέμα...

Εγώ πάντως τους βάζω ότι φρέσκο έχω να τους δώσω στο ίδιο μέρος πάντα του κλουβιού κι έτσι (φαντάζομαι ότι) ξέρουν ότι αυτό που τους βάζω σε εκείνο το σημείο είναι για να το φάνε... Μάλιστα πριν λίγες μέρες πήρα ένα απ' αυτά τα "σουβλάκια" να τα πω από το πετ σοπ που περνάς όλα τα φρουτάκια και λαχανικά σαν σουβλάκι, το βιδώνεις και το κρεμάς στο κλουβί... Δεν ξέρω αν τα γνωρίζεις πάντως εμένα με βόλεψε πολύ και γλίτωσα από τις οδοντογλυφίδες που έπρεπε να χρησιμοποιώ... Άσε που το συνήθισαν και τα μικρά μου και ξέρουν ότι εκεί τους περνάω τις λιχουδίτσες τους... 😀

Κάποια στιγμή, όταν θα είναι έτοιμα και θα θελήσουν, θα φάνε τα πάντα... Εσύ, απ' τη στιγμή που τους τα δίνεις, δεν έχεις να ανησυχείς για κάτι...

Εγω συνεχιζω κ τους δινω φρουτα, αλλα δεν... Παντα στο ιδιο σημειο τους τα βαζω κ εγω, αυτο το καλαμακι που λες το ξερω αλλα δεν το εχω αγορασει, γιατι ακριβως δεν τρωνε φρουτα,
λαχανικα ομως τρωνε κ απλα τους τα πιανω με ενα μανταλακι! 🙂

Σήμερα ψιλοέκοψα μαρούλι με καρότο και τα ανακάτεψα μαζί με τους σπόρους που του αρέσουν! Φυσικά τα βάζω σε μία πολύ μεγάλη αυγοθήκη που έχω και την τοποθετώ παντα στο ίδιο μέρος! Σας πληροφορώ οτι έφαγε όλους τους σπόρους μέχρι τον πάτο και ο άτιμος δεν δοκίμασε ούτε ένα κομματάκι απο τα άλλα! Και αν έπιανε κατα λάθος κανένα με το ράμφος του το έφτυνε κάτω! Φυσικά ψάχνοντας για τους σπόρους τα μισά τα έριξε και εκείνα κάτω! Δοκίμασα και με το χέρι να του δώσω και όχι μόνο δεν έφαγε αυτά αλλα μετά δεν έτρωγε και τα σποράκια του που του έδινα! Μου γυρνούσε την πλάτη κιόλας! Με τσάτισε έτσι όπως έκανε μετά! Τι, μούτρα μου κρατούσε ο μπαγάσας;! Ελπίζω όλα αυτά να τα θυμόμαστε "μεθαύριο" και να γελάμε!

Eφη και τα πελετς εχουν γευση απο φρουτα και λαχανικα διαφορετικη το καθενα (δεν ξερω βεβαια ακριβως ποια του εχεις παρει) αλλα μαλλον ειναι απο τη χαρα του που εχει μια νεα τροφη που του αρεσει πολυ στη γευση. Σε λιγο καιρο που θα του φυγει ο πολυς ο ενθουσιασμος τοτε θα τα ξανατρωει κανονικα οπως πριν. Εσυ απλα να τα προσφερεις καθε μερα.
Και μια συμβουλη αν θελεις, ειναι να μην του δινεις καθε μερα τα ιδια φρουτακαι λαχανικα. Αυτο που κανω εγω ειναι τη μια μερα φρουτα και την αλλη λαχανικα, κι επειδη αυτη την εποχη τα λαχανικα ειναι πολλα και παιρνουμε διαφορα στο σπιτι, δεν του βαζω καθε φορα τα ιδια, ετσι ωστε να εχει ενδιαφερον να αχοληθει μαζι τους και αυτα που ειναι τα αγαπημενα του να μην τα βαρεθει γρηγορα τρωγοντας τα καθε μερα. 😉
Και εγώ προσπαθώ να μην τρώει κάθε μέρα τα ίδια και τα ίδια, αλλά τελευταία έχει γίνει πολύ επιλεκτικός και δεν τρώει πράγματα που πρώτα τα λάτρευε.. Οπότε προσπαθώ να του βάζω λίγο από όλα, δηλαδή και κάτι που δεν πολυτρώει και κάτι που του αρέσει πολύ αλλά όχι όλα τα αγαπημένα του, μήπως δοκιμάσει και τίποτα από τα άλλα και φάει περισσότερο.. Αλλά είναι δύσκολο γιατί από λαχανικά και ειδικά πρασσινάδες δεν τρώει σχεδόν τίποτα και τα φρούτα από την άλλη αυτή την εποχή είναι ελάχιστα... Δεν πειράζει, εγώ συννεχίζω και θα δούμε!

Σας πληροφορώ οτι έφαγε όλους τους σπόρους μέχρι τον πάτο και ο άτιμος δεν δοκίμασε ούτε ένα κομματάκι απο τα άλλα! Και αν έπιανε κατα λάθος κανένα με το ράμφος του το έφτυνε κάτω! Φυσικά ψάχνοντας για τους σπόρους τα μισά τα έριξε και εκείνα κάτω! Δοκίμασα και με το χέρι να του δώσω και όχι μόνο δεν έφαγε αυτά αλλα μετά δεν έτρωγε και τα σποράκια του που του έδινα! Μου γυρνούσε την πλάτη κιόλας! Με τσάτισε έτσι όπως έκανε μετά! Τι, μούτρα μου κρατούσε ο μπαγάσας;!
Χα χα... Το πονηρό! Εμένα σήμερα έφαγε μήλο πρώτη φορά.. Του το έδινα μέρες με το χέρι, είχε ανοίξει δειλά και το στόμα του αλλά φοβόταν.. Σήμερα ένιωσε τη γεύση και ξετρελάθηκε.. Μετά αφού κατάλαβε οτι είναι καλό, όποτε του το έδινα ερχόταν αμέσως 😉

Κατ'αρχας να σας ευχαριστησω ολους! Παιδια τι υπεροχες ιδεες!
Θελω να δοκιμασω το ψωμακι να δω πως θα αντιδρασει.
Αυτο που ξερω για τα φρουτα ειναι οτι τα κουκουτσια (ειδικα του μηλου) ειναι δηλητηριωδη κ πρεπει να αποφευγονται.
Οσο για τα κοκατιλ, εχω ακριβως το ιδιο προβλημα με τα φρουτα κ τα λαχανικα, αρνειται να δοκιμασει οτιδηποτε, κ που τα ανακατευω με σπορακια τα φτυνει! Διαβασα ομως καπου οτι τους αρεσει οτι αιωρειται απο πανω, δηλαδη μπορουμε να βρασουμε ενα φασολι κ να το κρεμασουμε απο μια κλωστη. Προσπαθοντας να παιξει κατι θα φαει δεν μπορει...
Επισης διαβασα οτι ο χυμος ειναι καλος, κ μια φορα που 'χα δωσει στο ζακο μας να δοκιμασει του αρεσε πολυ, αλλα φοβηθηκα επειδη το πορτοκαλι ειναι οξινο μην του προκαλεσει κανενα προβλημα... Ξερει κανεις σιγουρα;

Κατ'αρχας να σας ευχαριστησω ολους! Παιδια τι υπεροχες ιδεες!
Θελω να δοκιμασω το ψωμακι να δω πως θα αντιδρασει.
Αυτο που ξερω για τα φρουτα ειναι οτι τα κουκουτσια (ειδικα του μηλου) ειναι δηλητηριωδη κ πρεπει να αποφευγονται.
Οσο για τα κοκατιλ, εχω ακριβως το ιδιο προβλημα με τα φρουτα κ τα λαχανικα, αρνειται να δοκιμασει οτιδηποτε, κ που τα ανακατευω με σπορακια τα φτυνει! Διαβασα ομως καπου οτι τους αρεσει οτι αιωρειται απο πανω, δηλαδη μπορουμε να βρασουμε ενα φασολι κ να το κρεμασουμε απο μια κλωστη. Προσπαθοντας να παιξει κατι θα φαει δεν μπορει...
Επισης διαβασα οτι ο χυμος ειναι καλος, κ μια φορα που 'χα δωσει στο ζακο μας να δοκιμασει του αρεσε πολυ, αλλα φοβηθηκα επειδη το πορτοκαλι ειναι οξινο μην του προκαλεσει κανενα προβλημα... Ξερει κανεις σιγουρα;

Ο δικος μου πινει πορτοκαλαδα καθε 2η-3η μερα χωρις κανενα προβλημα. :) Σε κανονικο φλυτζανι. :D Τωρα τελευταια πινει και απο τα σανγκουΐνια. Επισης πινει Αμιτα μοσιον. :D Μην του δωσεις ενα ποτηρι ολοκληρο. Αφησε το εκει για 3 λεπτα και μολις σταματησει να πινει παρτο. Αν οι επομενες κουτσουλιες του ειναι λιγο πιο υδαρες (οχι διαρροια ανακατεμενες δηλαδη απλα με περισσοτερο νερο) θα ειναι φυσιολογικο και μην ανησυχησεις. 😉

και ο δικος μου ειχε πιει μια φορα amita motion!:D Αλλα κ παλι δεν του εδωσα πολυ γιατι δεν ημουνα σιγουρη. Του εφτιαξα φυσικο χυμο πορτοκαλι σημερα και ηπιε αλλα μου φαινεται προτιμαει αυτους του εμποριου. 🙄
Σκεφτομαι αυριο να του φτιαξω στον αποχυμωτη χυμο με διαφορα φρουτα μεσα. Ισως αν γλυκανει η γευση του πορτοκαλιου να του αρεσει καλυτερα.

και ο δικος μου ειχε πιει μια φορα amita motion!:D Αλλα κ παλι δεν του εδωσα πολυ γιατι δεν ημουνα σιγουρη. Του εφτιαξα φυσικο χυμο πορτοκαλι σημερα και ηπιε αλλα μου φαινεται προτιμαει αυτους του εμποριου. 🙄
Σκεφτομαι αυριο να του φτιαξω στον αποχυμωτη χυμο με διαφορα φρουτα μεσα. Ισως αν γλυκανει η γευση του πορτοκαλιου να του αρεσει καλυτερα.
Φυσικό χυμό από βιολογικά πορτοκάλια, ναι και φρέσκα φρούτα, αλλά ποτέ amita κλπ, είδες τι περιέχουν; Όσο θέλει - όταν θέλει. Κι'εμάς άλλες φορές δοκιμάζει & άλλες όχι!

Φυσικό χυμό από βιολογικά πορτοκάλια, ναι και φρέσκα φρούτα, αλλά ποτέ amita κλπ, είδες τι περιέχουν; Όσο θέλει - όταν θέλει. Κι'εμάς άλλες φορές δοκιμάζει & άλλες όχι!

Η amita γιατι δεν κανει; Αφου την πινουν μικρα παιδια;

Back