Φροντίδα Τι καθαριστικό να χρησιμοποιήσω για το κλουβί;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Vagelis
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Vagelis

PB New Member
Εγγραφή
19 Μαϊ 2008
Μηνύματα
15
Πόλη
Αθήνα
Καλημέρα σας,
μήπως θα μπορούσατε να μου πείτε τι καθαριστικό μπορώ να χρησιμοποιήσω για να καθαρίσω το κλουβί; Μπορώ να το καθαρίσω με σαπούνι για τα πιάτα; Θα επηρεασει το πουλί αρνητικά;
Διαβασα καποια posts αλλα δεν με καλύπτουν.
Αναγκαστικά ο Andy θα είναι μέσα στο κλουβί ενώ θα το καθαρίζω. Οπως σας είπα δε μπορω να τον πιάσω.
 
Αν είναι να το καθαρίσεις με κάτι που περιέχει χημικές ουσίες θα πρέπει να το ξεπλύνεις πολύ καλά πράγμα που δεν γίνεται αν το πουλί είναι μέσα στο κλουβί. Το καλύτερο είναι να αφαιρέσεις τον πάτο αν γίνεται και να τον πλύνεις με καυτό νερό και ένα σφουγγαράκι.
 
Γειά σου Μυριαμ, σ'ευχαριστω για την ανταπόκριση. Αυτο το κανω καθημερινά. Στα τοιχοματα όμως εχει πιασει πολλές βρωμιές όπως επισης και στα σίδερα του κλουβιού. Μου ειναι λίγο απροσεκτος το μανάρι μου! 😛
Θέλω να του το πλύνω. Το μόνο που υπαρχει στο σπιτι είναι AVA, TIDE απο ήπια υλικά. Για χλωρίνη και τετοια σίγουρα δεν το συζητάω. Γνωρίζεις αν υπάρχουν συγκεκριμενα υλικά για κλουβιά;
 
Το πατωμα εγω το βγαζω και το πλενω με ενα παλιο σφουγγαρι πιατων και απορρυπαντικο πιατων. Μετα το ξεπλενω πολυ καλα! Το απορρυπαντικο πιατων ειναι πολυ καλο στο να ξεκολλανε οι βρωμιες και αφου το χρησιμοποιουμε και στα πιατα-ποτηρια που χρησιμοποιουμε για εμας το θεωρω το πιο ασφαλες σε σχεση με χλωρινες-azax κτλ. Αλλα πολυ καλο ξεπλυμα μετα! 😉 Τα καγγελα με σκετο χλιαρο νερο στο σφουγγαρι καθαριζουνε! 😉
 
Θα πρέπει να βρεις έναν τρόπο να του αλλάξεις κλουβί προκειμένου να καθαρίσεις αυτό που χρησιμοποιεί ήδη. Προσπάθησε να βάλεις δύο κλουβιά κολλητά το ένα με το άλλο και τις πόρτες τους ανοιχτές για να περάσει από το ένα στο άλλο.

Θα σου πρότεινα να μη χρησιμοποιήσεις κανενός είδους καθοριστικό προϊόν με το πουλί μέσα στο κλουβί. Θα πρέπει όμως να επιχειρήσεις με κάποιο τρόπο τη μεταφορά του, διότι ο περιοδικός καθαρισμός των κλουβιών με απορρυπαντικά ή ακόμη και διάλυμα νερού με χλωρίνη, είναι απαραίτητος.

Πως να σκοτώσετε τα πουλιά σας χωρίς προσπάθεια!
 
Καλημέρα και σε σενα Φοίβο.
Ευχαριστω πολυ. Είναι ευκαιρια σήμερα που είναι Σαββατο να κάνω ενα γενικό καθαρισμο.
 
Συμφωνώ με τον Ανέστη Βαγγέλη. Δεν ξέρω αν υπάρχουν ειδικά καθαριστικά για κλουβιά.Ίσως τα παιδιά που κάνουν αναπαραγωγή καναρινιών ξέρουν.
 
Ενταξει παιδάκια σας ευχαριστω!
θα ψάξω τωρα να βρω τρόπο να το μεταφέρω κάπου αλλού.
Καλημέρα σε όλους!
 
αμα ειναι το πουλι μεσα δε θα κανεις σωστη δουλια.
αμα δεν εχεις αλλο κλουβι βγαλτον σε κανενα μπανιο που ειναι ελεγχομενος χωρος ωστε να μπορεις να τον πιασεις μετα. Απλα κοιτα να καλυψεις οτι δηποτε θελει προσοχή,το καπακι της λεκανης κλειστο κλπ.
μετα με σαπουνονερο η αβα για τα πιατα εισαι οκ για το κλουβι και μετα ξεπλυμα με νερο.
και αμα δεν βγαινουν ευκολα οι βρωμιες μην τριβεις με μισος, αστα λιγο να μουλιασουν με το σαπουνονερο και θα βγουν ευκολα σε κανα τεταρτο.
 
το απορρυπαντικο ειναι απαραιτητο... Κ ενα σφουγγαρακι επισης!
η βρωμια σταδιακα θα φερει προβληματα... Εκτος της αντιαισθητικης εμφανισης>!
μεταφερε το καπου αλλου το πουλι!
παρε ενα μικροτερο κλουβακι... Κ να το εχεις για το σκοπο αυτο... Ολοι σχεδον ετσι τα καθαριζουμε τα κλουβια!
οπως σου ειπαν κ τα παιδια παραπανω... Πολυ καλο ξεβγαλμα!
 
Μπορεις να βαλεις και ξυδη κανει πολυ καλη δουλεια και ειναι ακινδυνο για το πουλακι
 
Ego to plino mera para mera sto dous me aplo nero kai sfougaraki...kai otan kano geniko xrisimopio sampouni piaton gia kagela kai xlorini me nero gia pato (pou den mporei na to dagosi to pouli)... meta sigoura to kseplino kala...
 
Λοιπόν παιδάκια μολις το τελείωσα και το κλουβί αστράφτει όπως επίσης και ο Andy. Δεν μπόρεσα να τον βγάλω από το κλουβί έκανε σαν τρελό και προσπαθούσε να με δαγκώσει με μανία. Οπότε παρατησα την προσπάθεια να τον βγάλω εκτός γιατι κατατρομαξε το καημένο. Το έπλυνα όλο με ΑΒΑ και πρέπει να έφαγε και λιγο σαπουνάδα. Εύχομαι μην πάθει τιποτα. Του έριχνα και νερό απο πάνω αυτο δεν φανηκε να τον ενοχλούσε και πολύ. Μετά τον εβγαλα για λίγο στον ήλιο και καθόταν και το απολάμβανε. Αν έκανα κάτι λάθος σας παρακαλώ πείτε μου να μην το ξανακάνω.
 
Μα πως εγινε αυτο και εφαγε ΑVA?
Αφου μονο το πατωμα επρεπε να σαπουνισεις! Σαπουνισες και τα καγγελα; Εφτανε να τα πλυνεις με χλιαρο νερο! Ελπιζω να μη δεις τιποτα διαρροιες! Θελει προσοχη με αυτα!
 
Τι να κάνω τώρα; Με ανησυχείς. Μπορώ να κάνω κατί έστω και τωρα; Δεν μπορούσα να μην το πλύνω. Δευτερο κλουβί δεν έχω. Επρεπε να το πλύνω οπωσδήποτε. Τον παπαγάλο τον εχω στο δωματιο μου.
 
Μα ο τύπος που το είχε στο Pet Shop δεμ πρέπει να το πρόσεχε καθόλου. Ηταν πολύ βρώμικα όλα. Επίσης παρατήρησα ότι του λείπει ενα νύχι και το δαχτυλίδι στο ποδαρακι του δεν έχει κωδικό. Ειναι ενα απλό σιδεράκι από μπρελόκ. Τέσπα, τώρα την έκανα την βλακεία. Τρώει κανονικά πάντως, παίζει με το παιχνίδι του (σήμερα πρωτη φορά το ζυγωσε) και τα περιτωματα κανονικα μέχρι στιγμής.
 
αν δεις οτι κατι δεν παει καλα παρε τηλεφωνο κανενα πτηνιατρο!
 
Το κλουβι καινουριο δεν ειναι; Μεσα σε τοσες λιγες μερες που τον εχεις δεν πιστευω να βρωμισε τοσο πολυ! Τελοσπαντων, δεν θα παθει τιποτα πιστευω αλλα καλο ειναι να εισαι πιο προσεκτικος την επομενη φορα! 😉 Δεν πειραζει για το νυχι, δεν εχει προβλημα με ενα λιγοτερο, εχω δει πουλια που τους λειπουνε ολοκληρα δαχτυλα και ζουνε μια χαρα φυσιολογικη ζωη! Το οτι το δαχτυλιδι δε λεει τιποτα δεν ξερω πως να το ερμηνευσω...
 
Οχι το κλουβί δεν ειναι καινουριο. Είναι παλιό και εχει και λίγες σκουριές. Περιμένω να πληρωθω για να παω να του αγορασω ένα καινουριο οπως επισης και ενα μικρό για τις μεταφορες. Αν γνωρίζεις κάποιο πετ σοπ στον πειραιά ή Αθήνα σας παρακαλω πείτε μου. Μπορω να διαθέσω μέχρι 300 ευρώ.
 
Back
Top