Αναπαραγωγή Τι λετε, κανω καλα που θελω να τους ζευγαρωσω;

elena politidou

PB New Member
Εγγραφή
19 Ιαν 2015
Μηνύματα
92
Πόλη
Θεσσαλονίκη
καλημερα πρωτη φορα σας γραφω για να μπω και'γω στο ομορφο παρεακι και να με συμβουλεψετε σωστα για τα καναρινακια μου. Εχω 2 καναρινια ο αρσενικος{μαλενουα}και η θυληκια ειναι κιτρινη την εχει βγαλει ο αντρας μου πριν 2 με 3 χρονια, ειναι η δευτερη φορα που την ζευγαρωνω το καλοκαιρι με'να φλωρο, εκανε αυγουλακια 8 με 9 αλλα ενα ειχε πιασει το οποιο ειχε ψοφησει γιατι δεν μπορεσε να σπασει το αυγο τον λογο δεν τον ξερω απλα ο φλωρος την ειχε τραυματισει αρκετα την τσιμπουσε, εγω αργα το καταλαβα και τους χωρισα.Απο τοτε η καναρα μου τρελαθηκε μου κανει ανα διαστηματα αυγα κελαηδαει τοσο σαν αρσενικο δειχνει οτι θελει να ζευγαρωσει. Γι' αυτο ξεκινησα να την γνωρισω απο το νοεμβριο με το αρσενικο καναρινι μου, ολα καλα τους ειχα μαζι με χωρισμα αλλα αυτη δεν κρατιεται αφου τον τσιμπουσε ομως επειδη τραυματιστηκε ο αρσενικος με την κλωστη απο την σακουλα τους χωρησα μεχρι να γιατρευτει και τωρα παλι τους εχω μαζι. Για 2 βδομαδες με χωρισμα ολα καλα και χθες τους αφησα ελευθερους. Μπορω να πω οτι τα πανε καλα απλα ο αρσενικος δεν τον βλεπω θετικο ειναι μικρος αλλα δεν μαλωνουν, μεχρι χθες κελαηδουσε ο ατιμος σημερα το παιζει βαρυς η θυληκια τον κυνηγαει απο πισω.Α! Ξεχασα να σας πω οτι το καλοκαιρι την ειχα παει σε pet shop να την δουνε για τα αυγα που σας ειπα παραπανω μου ειχαν πει οτι ειναι υγιεστατη απλα επρεπε να την χωρισω να μην ακουει κελαηδισματα αρσενικων γιατι εχω και καρδερινες το εκανα αλλα αυτη συνεχιζε να κανει αυγα και τα ειχα ολα μαζι στον ιδιο χωρο μεχρι που την ζευγαρωσα τωρα. Εσεις τι εχετε να μου πειτε εκανα καλα που θελω να τους ζευγαρωσω;την λυπαμαι την μικρουλα μου μηπως ηρεμησει αλλιως την βλεπω να την κλεινω στο δαφνή.χα χα χα χα!
 
Καλημέρα @elena politidou.
Έχεις έρθει στην κατάλληλη φτεροπαρέα μια και όλοι έχουμε λίγο πολύ την τρέλα με τα πτηνά μας.
Εύλογες οι ερωτήσεις σου... λογικές οι απορίες σου.
Πολλές φορές το PetBird έχει γίνει αποδέκτης παρόμοιων ερωτήσεων...
Όσο τα πτηνά σου θα προετοιμάζονται θα σε προέτρεπα, αν φυσικά θέλεις να διαβάσεις όλα τα σχετικά με το Ζευγάρωμα καναρινιών • PetBirds Είμαι σίγουρος πως πολλές απορίες σου θα λυθούν και φυσικά θα είσαι πολύ πιο ενήμερη.
Υπάρχει επιπρόσθετα δυνατότητα να διαβάσεις και τη "διαδρομή" Από το αυγό του καναρινιού μέχρι τον απογαλακτισμό των νεοσσών • PetBirds για καλύτερη ενημέρωση και φυσικά για τα Πιθανά προβλήματα στην αναπαραγωγή καναρινιών • PetBirds
Διαβάζοντας θα δώσεις λίγες μέρες χρόνο στα φιλαράκια σου να προετοιμαστούν μια και πλησιάζει ο κατάλληλος για την αναπαραγωγή τους χρόνος Ποτε ειναι η εποχη για αναπαραγωγη στα καναρινια; • PetBirds και θα το διαπιστώσεις πιο εύκολα αν "ρίξεις και μια ματιά" στο Πότε θα καταλάβω ότι είναι έτοιμα για ζευγάρωμα; • PetBirds
Έχω όμως μια απορία.. από τη στιγμή που ο αρσενικός σου όπως λες είναι malinois. Γιατί δεν του βάζεις μια κοπελιά της ράτσας του;
 
Επίσης να πω πως με τόσα αυγά που έχει κάνει η θηλυκιά, χρειάζεται επειγόντως ασβέστιο! Σουσάμι, τσόφλι αυγού, κόκκαλο σουπιάς και ασβέστιο στο νεράκι! Να ζητήσεις υδατοδιαλυτό ασβέστιο από το πετ σοπ και να το της βάζεις στο νεράκι!

Ακόμα, ναι μεν θέλει απεγνωσμένα να γίνει μάνα, αλλά είναι σε θέση; Μετά από τόση ταλαιπωρία και γέννες μήπως έχει αδυνατίσει και έχει κουραστεί και μια γέννα με αυγά και με ανατροφή νεοσσών θα την εξουθενώσει; Έλενα πιάσε την κανάρα και κοίταξε από κάτω την κοιλιά της. Αν το κόκκαλο στο στέρνο πετάγεται πολύ προς τα έξω, είναι πολύ αδύνατη! Και η κοιλιά της πρέπει να είναι όλη ροζ, χωρίς μελανά σημεία..
Δες λίγο αυτό: kiklos.info/ges-check.html
 
καλησπερα. Ευχαριστω για την απαντηση και χαιρομαι που θα κανουμε τετοιες συζητησεις.Βασικα εχω μονο 1 θυληκια και επειδη την βλεπω να γενναει αυγα ειπα να την ζευγαρωσω να μην το κανει ασκοπα τουλαχιστον μηπως και ηρεμησει. Θα την ελεγχω απο κατω οπως μου ειπες Αλικη{ετσι δεν σε λενε μην μπερδευτηκα } αλλα δεν νομιζω, οσο για το ασβεστιο της εχω κρεμασμενο αυτο που το τσιμπαει αλλα θα χρειαζεται αυτο στο νερο της[πειραζει που τους εχω μια ποτηστρα σαν ζευγαρι να πιει και ο αρσενικος;}τα τσοφλια αυγου και το σουσαμι που να της τα βαλω χωριστα η στους σπορους. Απλα θα τρωει και ο αρσενικος. Διαβασα και αυτα που μου συστησες, ενημερωθηκα καλα αν χρειαστω θα με βοηθησετε ετσι δεν ειναι;
 
Αλίκη με λένε ναι! :)

Υδατοδιαλυτο ασβέστιο μπορεί άνετα να πιει και ο αρσενικός! Τα τσόφλια και το σουσάμι ξεχωριστά σε μια αυγοθήκη. Όχι με τα σποράκια.

Ο,τι χρειαστείς μη δηλιασεις να μας ρωτήσεις! 😉
 
καλησπερα φτεροπαρέα. Σας γραφω για το γαμο των καναρινιων μου,τελικα ο αρσενικος ουτε σημασια την δίνει πιο πολυ φιλαρακια τα βλεπω παρα ζευγαρι.Βασικα Αλικη δεν καθεται η θυληκια να την πιασω να την δω οπως μου ειπες να φανταστεις στο τσαφ την προλαβα να μην μου φυγει απο την ζευγαρωστρα, ομως ειναι μια χαρα ετσι δειχνει τουλαχιστον,θα το ξαναπροσπαθησω αυριο παλι γιατι δεν θελω να την τρομαζω στην φαση που ειναι το κοριτσι μου{ελενιτσα μου την φωναζω].Αυτο ομως που δεν καταλαβαινω ειναι οτι βρηκα ξανα σπασμενα αυγουλακια κατω, ακομα δεν εβαλα φωλια γιατι δεν πιστευω να ζευγαρωσαν. Να βαλω;ομως ειναι ησυχα καποιες στιγμες βλεπω τον χιονουλη μου{ετσι τον λεω γιατι ειναι ασπρος με μια βουλα μαυρη στο λαιμο του} να την ανοιγει ταφτερα και να τα κουναει ανοιγοντας το στομα του. Και ολο τρωνε καλε! τους εχω μηλο ενα παστελι φρουτων και τα τσοφλια αυγων. Επισης{εδω θελω συμβουλη}εχω μαζι τους στο ιδιο δωματιο και 2 καρδερινες και τον φλωρο μου, αυτο λετε να τους ενοχλει. Αλλα απο κατω τους.Αυτα τα υπολοιπα στην συνεχεια. Περιμενω σχόλια!
 
Βασικα Αλικη δεν καθεται η θυληκια να την πιασω να την δω οπως μου ειπες να φανταστεις στο τσαφ την προλαβα να μην μου φυγει απο την ζευγαρωστρα, ομως ειναι μια χαρα ετσι δειχνει τουλαχιστον,θα το ξαναπροσπαθησω αυριο παλι γιατι δεν θελω να την τρομαζω στην φαση που ειναι το κοριτσι μου{ελενιτσα μου την φωναζω].
Αν υπάρχει φόβος να σου φύγει, άστο καλύτερα! Μην το ξαναδοκιμάσεις! Μόνο με αποχή και μέσα σε εσωτερικό χώρο μπορείς να το κάνεις αυτό..

Αυτο ομως που δεν καταλαβαινω ειναι οτι βρηκα ξανα σπασμενα αυγουλακια κατω, ακομα δεν εβαλα φωλια γιατι δεν πιστευω να ζευγαρωσαν. Να βαλω;
Προφανώς η θηλυκιά έχει πυρώσει και ο αρσενικός ακόμα δεν είναι πυρωμένος.. Βάλε φωλιά και νήμα και περίμενε να στρώσει, να κάνει αυγουλάκια (πιθανότατα θα είναι άσπορα) να τα κλωσήσει για 10-14 μέρες και μετά να περάσει στη δεύτερη γέννα, που λογικά θα έχει πυρώσει και ο αρσενικός.

καποιες στιγμες βλεπω τον χιονουλη μου{ετσι τον λεω γιατι ειναι ασπρος με μια βουλα μαυρη στο λαιμο του} να την ανοιγει ταφτερα και να τα κουναει ανοιγοντας το στομα του.
Αυτό εμένα μου ακούγεται σαν τσακωμός. Προφανώς ο αρσενικός δεν είναι έτοιμος, νιώθει τη θηλυκιά σαν εισβολέα και γι αυτό της τα χώνει! 😛 Αυτό γίνεται συνέχεια;

Και ολο τρωνε καλε! τους εχω μηλο ενα παστελι φρουτων και τα τσοφλια αυγων.
Η τροφή τους δεν είναι και πολύ πλήρης. Πέρα από τα σποράκια που ανανεώνουμε ή φυσάμε τα τσόφλια καθημερινά, μέρα παρά μέρα (στα μέσα προς τέλη Φλεβάρη να το δίνεις κάθε μέρα!) καλά βρασμένο (>12') αυγό ή αυγοτροφή που μπορείς να φτιάξεις εσύ! Εγώ τους κάνω αυτή: Η δικιά μου σπιτική αυγοτροφή • PetBirds
Πέρα από αυτά πρέπει να δίνεις και λαχανικά και χόρτα. Μπρόκολο, ζοχός, κουνουπίδι, σπανάκι, γλυστρίδα κτλ καλά πλυμένα και στεγνωμένα! Θέλουν ποικιλία στη διατροφή τους τώρα! Κάθε μέρα και από κάτι διαφορετικό! Τα τσόφλια, το σουσάμι και το κόκκαλο σουπιάς σε πρώτη ζήτηση μιας και γεννάνε αυγά! Το παστέλι φρούτων θα έλεγα να μην το δίνεις... Μόνο λίπος τους προσφέρει.. Ακόμα αν θες να πας παρακάτω τη διατροφή τους σε άλλο επίπεδο μπορείς να δίνεις αποξηραμένα βότανα (δυόσμο, ρίγανη κτλ) αυτά που βάζουμε στο φαγητό ή και χλωρά! Μόνο καλό κάνουν! Οι Σπόροι φυτρώματος, Βλαστωμένοι σπόροι • PetBirds κάνουν πολύ καλό όπως και το Τσάι βοτάνων για προληπτική και θεραπευτική χρήση • PetBirds ! Αν δίνεις ΌΛΑ αυτά τότε σε πολύ λίγο καιρό θα πυρώσουν και τα αρσενικά!

Επισης{εδω θελω συμβουλη}εχω μαζι τους στο ιδιο δωματιο και 2 καρδερινες και τον φλωρο μου, αυτο λετε να τους ενοχλει. Αλλα απο κατω τους.Αυτα τα υπολοιπα στην συνεχεια. Περιμενω σχόλια!
Τελικά τα έχεις σε δωμάτιο; Δεν κατάλαβα.. Αλλά και πάλι γιατί να τα ενοχλούν; Ίσα ίσα που με το τραγούδι τους μπορεί να πυρώσουν και πιο γρήγορα τα αρσενικά! 😉

Υδατοδιαλυτό ασβέστιο πήρες;
 
καλημέρα σας, παρα πολυ ενδιαφέρον αυτα που διάβασα για τους σπόρους και τα τσαι με τα διαφορα βότανα ευχαριστω και θα τα κανω ολα.Αυτα θα τα δινω σε ολα τα πουλάκια μου ετσι;οχι μονο στα καναρίνια; Και η αυγοτροφη που την κανεις μόνη τέλεια! Τα παρακολουθω συνεχεια σημερα τωρα συγκεγκριμενα πηγα να βαλω την φωλια και τσακωθηκαν, δεν το κανουν συχνά αλλα σημερα ηταν λιγο εντονο θα δω πως θα παει και μπορει να τους χωρισω μεχρι να πυρωσει και ο αρσενικος. Η τροφη τους τους βαζω και λαχανικα και χορτα, δηλ μπορω να τους δωσω ξερη ριγανη-βασιλικο-δυοσμο. Αυτη που βαζουμε στο φαγητο μας μεσα σε μια αυγουλοθηκη και να τους κανω και τσαι με χαμομηλι και να προσθεσω και αλλα βοτανα ολα μαζι η εναλλαξ?τους εχω και βιταμινη και αυγοτροφη μηπως πεσουν πολυ ολα αυτα μαζι;. Τους εχω σε''να δωματιο το ζευγαρι κοντα στο παραθυρο και διπλα τους εχω της καρδερινες και τον φλωρο. Πηρα υδατοδιαλυτό ασβεστιο. Εχω και ενα αλλο θεμα με τον φλωρο μου και με μια καινουργια καρδερινα μαλλον θα γραψω στο θεμα για τα αγρια πουλια. Τα λεμε ξανα.
 
Αυτα θα τα δινω σε ολα τα πουλάκια μου ετσι;οχι μονο στα καναρίνια;
Ναι σε όλα τα πουλάκια που έχεις.
μπορω να τους δωσω ξερη ριγανη-βασιλικο-δυοσμο. Αυτη που βαζουμε στο φαγητο μας μεσα σε μια αυγουλοθηκη και να τους κανω και τσαι με χαμομηλι και να προσθεσω και αλλα βοτανα ολα μαζι η εναλλαξ?τους εχω και βιταμινη και αυγοτροφη μηπως πεσουν πολυ ολα αυτα μαζι;
Σε μία αυγοθήκη μπορείς να βάλεις διάφορα ξηρά μυρωδικά. Δεν αλλοιώνονται, μπορείς να τα αφήσεις και μία εβδομάδα μέσα στο κλουβί. Ό,τι περισσέψει το πετάς μετά και βάζεις φρέσκο.
Βιταμίνη, τι βιταμίνη βάζεις;
Τσάι με ρίγανη, βασιλικό και θυμάρι να τους δίνεις για 3-4 μέρες τον μήνα Τσάι βοτάνων για προληπτική και θεραπευτική χρήση • PetBirds .
Αυγοτροφή θα δίνεις ανάλογα με την φάση που βρίσκονται 3-4 φορές την εβδομάδα, για την συχνότητα αυτή θα σου πουν τα παιδιά με τα καναρίνια.
Δεν πειράζει αυτά τα συγκεκριμένα να συμπέσουν όλα μαζί στην διαθεσιμότητα του πουλιού.
[QUOTE="elena politidou, post: 243261, member: 19500]Εχω και ενα αλλο θεμα με τον φλωρο μου και με μια καινουργια καρδερινα μαλλον θα γραψω στο θεμα για τα αγρια πουλια.[/QUOTE]
Ανάλογα με το θέμα που σε απασχολεί γι' αυτά τα πουλάκια, θα ανοίξεις θέμα στην αντίστοιχη κατηγορία των ιθαγενών Ιθαγενή Ωδικά Πουλιά και Υβρίδια • PetBirds .
 
Τα παρακολουθω συνεχεια σημερα τωρα συγκεγκριμενα πηγα να βαλω την φωλια και τσακωθηκαν, δεν το κανουν συχνά αλλα σημερα ηταν λιγο εντονο θα δω πως θα παει και μπορει να τους χωρισω μεχρι να πυρωσει και ο αρσενικος.
Πως θα τα χωρίσεις ακριβώς; Η κλούβα έχει και θέση για χώρισμα;

τους εχω και βιταμινη
Όταν λες βιταμίνη εννοείς την κίτρινη, κόκκινη, πράσινη που πουλάνε σε διαφανή σακουλάκια;

Ναι όλα αυτά να τα κάνεις! Ξέρω θέλει πολύ χρόνο, αλλά έτσι χτίζεις το ανοσοποιητικό τους σύστημα και πίστεψε με με όλα αυτά θα είναι πιο υγιή! Πέρα από την αναπαραγωγή και το πύρωμα! Να τους τα κάνεις και τον υπόλοιπο χρόνο! Όχι μόνο την άνοιξη! 😉
 
Nai η ζευγαρωστρα εχει χωρισμα που μπορουν ανετα να βλεπονται γιατι και τωρα μου το εκανε ο αρσενικος την μαλωνει αλλα εχουν πλακα, ο φλωρος που ειναι διπλα την κελαηδαει και αυτος την ξαναμαλωσε γιατι αυτη η σουσουραδα τον ανταποκρινεται. Να τα χωρισω εαν συνεχισουν και αυριο;Ξερεις αλικη τωρα δεν δουλευω και αρχισα να ασχολουμαι μαζι τους, ο αντρας μου τα ειχε και μαλιστα ειχε παρα πολλα 100 πουλια ομως τα παρατησε και πολλα του ψοφησαν αλλα τα χαρισε και αποφασισα αυτα τα 6 που απεμειναν να τα φροντιζω εγω και εχω χρονο να τα περιποιηθω. Θα τα κανω γιατι τα λατρευω τις ψυχουλες μου! Απο βιταμινη ναι εχω την κιτρινη που πουλανε αλλα τωρα θα κανω αυτην την δικιά σου.

maria p ευχαριστω για την απαντηση σου και το''κανα ηδη αυτο,το τσαι θα το αλλαζω καθε μερα και θα το πεταω το μειγμα ή θα το ξαναβραζω;
 
Nai η ζευγαρωστρα εχει χωρισμα που μπορουν ανετα να βλεπονται γιατι και τωρα μου το εκανε ο αρσενικος την μαλωνει αλλα εχουν πλακα
Βρε Έλενα μου δεν έχουν πλάκα! Χώρισε τα γιατί αλλιώς δε θα τα βρουν και δε θα ζευγαρώσουν! Να τα έχεις χωρισμένα και να κάνεις διατροφική προετοιμασία. Όταν πυρώσουν και τα δύο βγάζεις το χώρισμα και τα αφήνεις μαζί! Διάβασε αυτά: Ζευγάρωμα καναρινιών • PetBirds
Προγραμμα διατροφης για το πυρωμα των καναρινιων • PetBirds
Πότε πρέπει να αρχίσω προετοιμασία στα καναρίνια μου; • PetBirds
Προγραμμα προετοιμασιας καναρινιων για αναπαραγωγη • PetBirds
Από το αυγό του καναρινιού μέχρι τον απογαλακτισμό των νεοσσών • PetBirds
Είναι καλό το πρόγραμμα προετοιμασίας των καναρινιών μου; • PetBirds
Ζευγάρωμα καναρινιών • PetBirds

Απο βιταμινη ναι εχω την κιτρινη που πουλανε αλλα τωρα θα κανω αυτην την δικιά σου.
Και καλά θα κάνεις! Καλύτερα να πετάξεις την βιταμίνη αυτή γιατί μόνο λίπος τους προσφέρει! Την αυγοτροφή που σου είπα ή και σκέτο αυγό να τους βάλεις θα είναι μια χαρά! 😉

το τσαι θα το αλλαζω καθε μερα και θα το πεταω το μειγμα ή θα το ξαναβραζω;
Από το τσάι που έφτιαξες (που λογικά θα είναι γύρω στο λίτρο), θα γεμίσεις τις ποτίστρες και την επόμενη θα ανανεώσεις από αυτό που έμεινε! Να το συντηρείς στο ψυγείο! 😉

και αποφασισα αυτα τα 6 που απεμειναν να τα φροντιζω εγω και εχω χρονο να τα περιποιηθω. Θα τα κανω γιατι τα λατρευω τις ψυχουλες μου!
Μπράβο σου! Όταν θα τα δεις να ζευγαρώνουν και να κάνουν μικρά θα κολλήσεις για τα καλά! :D

Καλό διάβασμα Έλενα! 😛
 
Α! Αλίκη μου σ''ευχαριστώ οντως εχω πολυ διάβασμα.Απο το στομα σου και στου θεού τ''αυτί να βγάλω μικρά θα ξετρελαθωωω. Διαβασα οτι θα πρεπεί να προσθεσω μεσα και νερο επιπλεον εβαλα 4 βοτανα απο 1 κουταλια του γλυκου σε''να μεγαλο μπρικι και το μειγμα αυτο το κραταω στο ψυγειο για 4 μερες οσες και θα τους το δινω δηλ θα το ξαναβραζω, σωστα;
 
Θα φτιάξεις το τσάι, θα το αραιώσεις, θα το φυλάξεις στο ψυγείο. Το πρωί θα γεμίζεις τις ποτίστρες και θα τις βάζεις στα κλουβιά αφού το τσάι έχει έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, όχι κρύο κατευθείαν από το ψυγείο.
Δεν το ξαναβράζεις, όχι.
 
Γεια σας παιδια, τα καναρινακια μου εχουν παψει μαλωνουν γι''αυτο τα αφησα ξανα μαζι τους εχω και την φωλια αλλα η θυληκια οπως και το καλοκαιρι που την ειχα ζευγαρωσει δεν εκανε φωλια και τωρα παιρνει το νημα και το πεταει κατω εγω τις το εβαλα μεσα στην φωλιά και βλεπω παει εκει ο αρσενικος. Τσαι που τους εκανα δεν το πινουν μηπως παιζει ρολό οτι τους το δινω για πρωτη φορα και δεν ξερουν την γευση; Και επειδη δεν εβαλα λιγο μελι;
 
Η γεύση δεν νομίζω να αποτελεί εμπόδιο... απλά αυτό το διάστημα κανένας οργανισμός δεν έχει πολλές απαιτήσεις για νερό.
Όσο για το νήμα... απλά παίζει... αν δεν αρχίσει να το βάζει στη φωλιά και να την ετοιμάζει να μη βάλεις άλλο.
 
Tα καναρινακιά μου που έχω για ζευγάρωμα βλέπω πάνε καλά, αφού πρώτα όμως αναγκάστηκα να τα ξαναχωρίσω με το χώρισμα που έχει η ζευγαρώστρα γιατί ο αρσενικός την τσιμπούσε. Είναι ετσι 3 μέρες Βλέπω τώρα πηγαίνει και την κελαηδάει στο κλάδι του και αυτή κουνάει την ουρά της πέρα δώθε,έχει αρχίσει να κάνει και την φωλιά της και κάθεται στο άσπορο αυγό της. Σκέφτομαι απο βδομάδα να τα ενώσω ξανά,τα δίνω πολύ καλή διατροφή για να πυρώσει και ο αρσενικός όπως μου είχες πεί Αλίκη,τώρα τα αυγά που κάνει να τα πετάω. Αφου είναι άσπορακαι το υποδιάλυτο ασβέστιο να το συνεχίσω σε όλη την διάρκεια του ζευγαρώματος και της αναπαραγωγής;{πρώτα ο θεός}!
 
Tα καναρινακιά μου που έχω για ζευγάρωμα βλέπω πάνε καλά, αφού πρώτα όμως αναγκάστηκα να τα ξαναχωρίσω με το χώρισμα που έχει η ζευγαρώστρα γιατί ο αρσενικός την τσιμπούσε. Είναι ετσι 3 μέρες Βλέπω τώρα πηγαίνει και την κελαηδάει στο κλάδι του και αυτή κουνάει την ουρά της πέρα δώθε,έχει αρχίσει να κάνει και την φωλιά της και κάθεται στο άσπορο αυγό της. Σκέφτομαι απο βδομάδα να τα ενώσω ξανά,τα δίνω πολύ καλή διατροφή για να πυρώσει και ο αρσενικός όπως μου είχες πεί Αλίκη,τώρα τα αυγά που κάνει να τα πετάω. Αφου είναι άσπορα,
Πότε έκανε το αυγό; Πριν τα ενώσεις; Αν ναι τότε είναι άσπορο... Πως γίνεται να κλωσάει και να φτιάχνει και νέα φωλιά; 😛
Άστη να το κλωσήσει για καμιά βδομάδα και μετά βάζεις πάλι καινούργια φωλιά και νέο νήμα να ξαναστρώσει. Πριν τελειώσει τη φωλιά, ενώνεις το ζευγαράκι! Βλέπεις καθόλου φιλιά και ταίσματα από τα κάγκελα; Τραγουδάει έντονα προς το θηλυκό, το αρσενικό;

το υποδιάλυτο ασβέστιο να το συνεχίσω σε όλη την διάρκεια του ζευγαρώματος και της αναπαραγωγής;{πρώτα ο θεός}!
Πόσες μέρες έχεις δώσει ασβέστιο στο νερό?
 
καλησπέρα σας η κανάρα μου βρε παιδια καθεται και κλωσαει τα 2 αυγα της. Ισως δεν σας εδωσα να καταλαβετε Αλικη μου το αυγο το εκανε μετα που τους χωρισα την Τριτη αυτην και την Παρασκευη αλλο ενα, αυτο δεν μπορω να καταλαβω{ γιατι εκανε και πριν αυγα αν ειναι ασπορα ή οχι}. Την τσιμπουσε το αρσενικο και τους χωρισα. Την φωλια ηθελα να πω👎 οτι την είχε φτιαξει πριν τους χωρισω και την επομενή εκανε αυγο[μολις τους χωρισα} και καθεται συνεχεια εκει. Δεν την ταϊζει- κανενα φιλι μονο την κελαηδαει και οχι πολυ εντονα και ουτε συνεχεια. Να τους ενωσω; Δεν ξερω αν αγαπηθηκαν 😳. Τι να πω;

Πότε έκανε το αυγό; Πριν τα ενώσεις; Αν ναι τότε είναι άσπορο... Πως γίνεται να κλωσάει και να φτιάχνει και νέα φωλιά; 😛
Άστη να το κλωσήσει για καμιά βδομάδα και μετά βάζεις πάλι καινούργια φωλιά και νέο νήμα να ξαναστρώσει. Πριν τελειώσει τη φωλιά, ενώνεις το ζευγαράκι! Βλέπεις καθόλου φιλιά και ταίσματα από τα κάγκελα; Τραγουδάει έντονα προς το θηλυκό, το αρσενικό;
[Τι εννοεις να βαλω καινουργια φωλια και νεο νημα;να βγαλω την παλια που εστρωσε για να στρωσει αλλη;

Πόσες μέρες έχεις δώσει ασβέστιο στο νερό?
2 βδομαδες αλλα οχι καθεμερα 3 φορες την βδομαδα
 
Back
Top