Γενικά Τι να κάνω με τον επισκέπτη που μπήκε απ' το παράθυρο;

Κατάσταση
Κλειστό.
Φροντίδα καναρινιών, βασικές οδηγίες

Κλουβιά για καναρίνια - Τι να προσέξετε για την αγορά τους | Σκυλια, Γατες, Ψαρια, Πτηνα, Τρωκτικα, Ολα τα Κατοικιδια Ζωα - All Pets 2014

Και σε οποιοδήποτε άλλο φόρουμ για πουλιά αν ψάξεις και γίνεις μέλος τα ίδια θα σου πουν γιατί πολύ απλά τα καναρίνια χρειάζονται χώρο κατά μήκος ώστε να πετάνε. Όταν κάτι είναι τόσο οφθαλμοφανες δε χρειάζονται έρευνες και στατιστικές. Και αν ρωτήσεις όλους τους εκτροφεις, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στη Γερμανία και στην Ολλανδία, τα καναρίνια τους τα ζευγαρώνουν σε ζευγαρωστρες που έχουν 60εκ. μήκος, 40 εκ. Πλάτος και 30 εκ. ύψος περίπου. Γιατί όλοι χρησιμοποιουν μακρόστενα κλουβιά; Αν τα στρογγυλά κλουβιά ήταν κατάλληλα για τα καναρίνια τότε όλοι οι εκτροφεις θα ζευγαρωναν εκεί τα καναρίνια τους. Για να μη δώσεις κι άλλα χρήματα, γιατί δεν πας να αλλάξεις το στρογγυλό κλουβί με ένα ορθογώνιο, μακρόστενο κλουβί;

Βλέπω ότι θες να το φροντίσεις και νοιάζεσαι γι αυτό, αλλά όταν στο λέμε όλοι τότε πρέπει να σκεφτείς ότι ίσως να έχουμε και δίκιο. Και εδώ μη ξεχνάς ότι είμαστε μια κοινότητα που όλοι αγαπάμε τα πουλια (όλων των ειδών) και απλά στο λέμε και επιμένουμε επειδή θέλουμε το καλύτερο για το καναρινακι που σε διάλεξε ως "μπαμπά" του! Και όλα αυτά δεν στα λέω ούτε με ύφος δασκάλας ούτε θέλω να το παίξω έξυπνη.. Στα λέω πολύ φιλικά!

Είναι ένα πολύ όμορφο καναρινακι που μοιάζει πολύ με ένα δικό μου που έβγαλα πέρσι! Να το χαίρεσαι! :)
 
Σήμερα έφαγε αυγό, μπρόκολο, λιναροσπορο, μήλο.
Στο μπαλκόνι έδειχνε ευτυχισμένο και άρχισε τα πρώτα του τσιου δειλά δειλά. Το κλουβί το έχω τοποθετήσει μεσα σε μια μεγάλη γλάστρα με μανολια.

"mgerom, post: 222363, member: 27"]Ενημερωτικά...

The Ideal Canary Bird Cage...Size and Shape

Robirda's Basic Canary Care[/QUOTE]
Ευχαριστω!
 
Σήμερα έφαγε αυγό, μπρόκολο, λιναροσπορο, μήλο.
Στο μπαλκόνι έδειχνε ευτυχισμένο και άρχισε τα πρώτα του τσιου δειλά δειλά. Το κλουβί το έχω τοποθετήσει μεσα σε μια μεγάλη γλάστρα με μανολια.
Με τον καιρό θα αρχίσει να λέει συνέχεια, εφόσον είναι αρσενικό και υγιές. Με τις γλάστρες υπάρχει ένα θέμα. Εκτός από το φύλλωμα, το νερό μαζεύει κουνούπια και τα κουνούπια μπορούν να μεταδώσουν ασθένειες. Αφιέρωσε δύο λεπτά όταν έχεις χρόνο για αυτό Ο ιός της ευλογιάς στα πουλιά
 
Προσπαθώ να του διαμορφώσω φυσικό περιβάλλον. Το κλουβί μέσα στις πρασινάδες ανεβάζει την ψυχολογία του.

Κυριε Σταύρο για λίγες ώρες μόνο για αλλαγή περιβάλλον
 
Είναι καλό, αν και θα πρότεινα να γίνεται κατά τη διάρκεια της ημέρας με καλό καιρό, για το λόγο των κουνουπιών όπως ανέφερα.
 
Δεν εχω καμιά διάθεση αντιπαράθεσης απλά αμφισβητώ οτι τα στρογγυλά κλουβιά είναι ακατάλληλα για τα καναρίνια. Μπορείτε να μου πείτε μια έρευνα που να υποδεικνύει τούς ισχυρισμούς σας; Αν ναι! τότε με χαρά να την διαβάσω γιατι ψάχνω στο διαδίκτυο και δεν βρίσκω μια σοβαρή τεκμηριωμένη απάντηση.
Δεν υπάρχει καμμία άλλη ''απόδειξη'' η τεκμηρίωση από την απλή-απλοϊκή, αλλά λογική εξήγηση...
Το καναρίνι δεν θα πετάξει καθ'ύψος (εκτός κι αν το κλουβί είναι πολύ μεγάλο), αλλά σε μήκος...Αν η διάμετρος του στρογγυλού κουβιού είναι μικρή, η ακτίνα πετάγματος (με ότι αυτό συνεπάγεται για το καθημερινό ξεμούδιασμα -κίνηση- άθληση) μειώνεται.
Αν ψάχνεις τη λεπτομέρεια και το σωστό τρόπο, θα καταλάβεις και θα συμφωνήσεις με τους προλαλίσαντες.
Αν όχι, δεν δίνεις σημασία στα γραφόμενα. Κάποιοι εξάλλου κρατάνε τα πουλιά σε κραχτόκλουβα.
Κάποιος φίλος - μέλος σε άλλο πόστ (και δεν το αναφέρω με κακία), θέλει να ζευγαρώσει καρδερίνα σε 40άρα ''ζευγαρώστρα''.
Πολλοί άνθρωποι, διαφορετικές επιλογές και πρακτικές, άλλες απόψεις...
 
Έχω γράψει τις διαστάσεις του κλουβιού. Όταν γνωριστούμε καλύτερα θα τον βγάζω έξω στο δωμάτιο να κάνει την εναέρια γυμναστική του. Τα υπόλοιπα ειναι θεωρίες.
 
Τίποτα δεν πάει χαμένο.

AIANAS, post: 222441, member: 14902"]To βρίσκεις διασκεδαστικό;[/QUOTE]
Γιατί οχι
 
Νομίζω όμως ότι το θέμα εξαντλήθηκε. Πάμε παρακάτω, εκτός κι αν θέλεις να συνεχίσεις το τρολλάρισμα.
 
Κατάσταση
Κλειστό.
Back
Top