Αναπαραγωγή Τι να κάνω όταν βγουν τα μικρά;

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης esam
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Τι είναι η τσόχα. Δεν ξέρω, ότι μου έδωσαν στο πετ-σοπ. Είναι μια εξωτερική φωλιά που κρεμιέται πάνω στο κλουβί και είναι ανοιχτή εκεί που είναι το παράθυρο του κλουβιού για να μπαίνει μέσα η καναρα. Πλαστική είναι και όταν την έστρωνε είχε κόψει και είχε βάλει μαζί με το νήμα και κομματάκια από το χαρτί που βάζω κάτω στον πάτο. Δεν είχα βάλει τίποτε εγώ. Το αρσενικό μου το είχε δώσει ένας φίλος δεν έχω ιδέα από αυτά. Τώρα διαβάζω εδώ στο σαιτ όποτε έχω χρόνο γιατί δουλεύουμε. Συγνώμη αν είμαι κουραστικός αλλά δεν είχαμε άλλο πουλάκι ποτέ. Αυτό ήταν το πρώτο. Πάντως τα μωρά τα έλεγξα για τίποτε ατέλειες (πόδια, φτερούγες, ράμφος όλα εντάξει μου φαίνονται) και μαύρες τελείες που είδα εδώ στο σαιτ ότι είναι επικίνδυνες, δεν έχουν. Το δεύτερο αυτό της Δευτέρας δεν βλέπω πολύ να κουνιέται άλλα το ταΐζει. Έχουν στο λαιμό φαΐ συνέχεια. Μου είπε ο πετ-σοπ αν πάνε 10 μερών να τα πάω να τα δει. Δεν έχω πειράξει το κλουβί καθόλου. Την φωλιά την έβγαλα και είδα τα μικρά με το μάτι δεν τα ακούμπησα. Την ξαναεβαλα και μπήκε αυτή μέσα αμέσως. Φυσιολογικά όλα φαίνονται. Δεν θα ρίξω σκόνη αφού όλα είναι εντάξει. Α ξέχασα να πω ότι το κλουβί είναι μέσα στο διαμέρισμα δεν το έχω στο μπαλκόνι και το βράδυ μετά τις 10, βάζουμε μια λάμπα που έχει η μικρή να διαβάζει, να φέγγει προς την φωλιά για να ταΐζει η καναρα τα μωρά το βράδυ.

• Like
Αντιδράσεις: ianos
Μην τα πολυπειράζεις τα πουλιά. Να μη τα πάς πουθενά 10 ημερών τα πουλάκια και να τους δίνεις καθημερινά ένα αυγό καλοβρασμένο, κομμένο στην μέση (πρωί-βράδυ απο μισό)

Συγνώμη αν είμαι κουραστικός
Καθόλου κουραστικός δεν είσαι. Να ρωτάς ό,τι θέλεις.
και το βράδυ μετά τις 10, βάζουμε μια λάμπα που έχει η μικρή να διαβάζει, να φέγγει προς την φωλιά για να ταΐζει η καναρα τα μωρά το βράδυ.
Εκτός κι αν συντρέχει άλλος σημαντικός λόγος, αυτό δεν είναι απαραίτητο στα καναρίνια. Οπότε άσε τα χωρίς φως να κοιμούνται τις ώρες της νύχτας. Απλώς επειδή τα έχετε μέσα στο σπίτι, βεβαιώσου ότι όποτε κλείνει το φως του δωματίου η κανάρα βρίσκεται μέσα στη φωλιά, εκτός κι αν το φωτάκι που βάζετε δεν είναι δυνατό και απλά της επιτρέπει να βλέπει λιγάκι, χωρίς να την ενοχλεί στον ύπνο.

Μην τα πολυπειράζεις τα πουλιά. Να μη τα πάς πουθενά 10 ημερών τα πουλάκια και να τους δίνεις καθημερινά ένα αυγό καλοβρασμένο, κομμένο στην μέση (πρωί-βράδυ απο μισό)
Ναι δεν τα πάω πουθενά όλα πάνε καλά από ότι βλέπω άλλα το θέμα είναι ότι λειπουμε όλοι πολλές ωρες και την περισσότερη μέρα είναι μόνα τους. Δουλειά εγώ και η γυναίκα μου και τα παιδιά σχολείο φροντιστήριο. Είναι μόνα τους πολλές ώρες. Άλλα τα ταΐζει και όλα μου φαίνονται φυσιολογικά. Την λάμπα που μου λεει ο κύριος την γυρισα προς τον τοίχο να την βγάλω τελείως; Διάβασα οτι αυτά τρώνε κάθε 2 ώρες θα βλέπει αυτή να ταΐσει με σκοτάδι; (Για αυτο που λεει ο κυριος ιανος λεω)Συγνώμη που κουράζω άλλα κάθε μέρα είμαι απογευματινος και μόνο το πρωί μπορώ να δω λίγο ίντερνετ.
.

το θέμα είναι ότι λειπουμε όλοι πολλές ωρες και την περισσότερη μέρα είναι μόνα τους.
Αυτό δεν τα ενοχλεί τα καναρίνια σου. Ισα ισα που δεν τα ενοχλεις και αφηνεις την μαμα να κανει τη δουλεια της ανενοχλητη. Το δικός σου "χρεος" ειναι να εφοδιαζεις τις ταιστρες με φρεσκους σπορους, τις ποτιστρες με φρεσκο νερο και τις αυγοθηκες με επωνυμη συσκευασμενη αυγοτροφη. Ολα τα αλλα τα αφηνεις πανω στην καναρα.

Την λάμπα που μου λεει ο κύριος την γυρισα προς τον τοίχο να την βγάλω τελείως;
Ποια λαμπα; Θερμαντικη ή βγαζει και φως; Για ποιο λογο την εχεις εκει;

Διάβασα οτι αυτά τρώνε κάθε 2 ώρες θα βλέπει αυτή να ταΐσει με σκοτάδι;
Αν τα εχουμε μεσα στο σπιτι ενα φωτακι σαν αυτο που βαζουμε στα παιδακια για να κοιμουνται χρειαζεται. Αν τα εχουμε σε εξωτερικο χωρο δε χρειαζεται να προσθεσεις εξτρα φως.

Την λάμπα που μου λεει ο κύριος την γυρισα προς τον τοίχο να την βγάλω τελείως; Διάβασα οτι αυτά τρώνε κάθε 2 ώρες θα βλέπει αυτή να ταΐσει με σκοτάδι; (Για αυτο που λεει ο κυριος ιανος λεω)Συγνώμη που κουράζω άλλα κάθε μέρα είμαι απογευματινος και μόνο το πρωί μπορώ να δω λίγο ίντερνετ.***
.
Ο Γιάννης, please , όχι ο κύριος γιατί με σκοτώνεις... (είμαι και τζόβενο, μικροδείχνω κιόλας😱)
***Καθόλου δεν μας κουράζεις. Ίσα - ίσα που χαιρόμαστε να σε ακούμε και να απαντούμε όσο μπορούμε στους προβληματισμούς σου.

Επί του θέματος... Κάθε λίγο και λιγάκι τρώνε όσο είναι μικρά. Όσο πιο μικρά μάλιστα, τόσο πιο συχνά τα γεύματά τους και τόσο μικρότερης ποσότητας το κάθε τους γεύμα. Παρόλα αυτά, ο πρόλοβός τους (στα δικά μου που έχω παρατηρήσει τουλάχιστον) με το ξημέρωμα φαίνεται εντελώς άδειος, οπότε οι κανάρες μου δεν ταΐζουν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οπότε το φωτάκι νυκτός που σου προτείνει η Αλίκη, αφήνει μια ελαφριά άλω φωτός, όπως περίπου ο ορίζοντας τις περισσότερες νύχτες, και νομίζω ότι αυτό αρκεί.

το φωτάκι νυκτός αφήνει μια ελαφριά άλω φωτός, όπως περίπου ο ορίζοντας τις περισσότερες νύχτες
Ωραίο θέμα για συζήτηση, σε ό,τι μας αφορά ως φροντιστές - εκτροφείς πουλιών.

Ο πετσοπ μου είπε για την λάμπα. Είναι μια λάμπα από αυτές του γραφείου. Την έχει η μικρή στο γραφείο της για να διαβάζει στο δωμάτιο της. Όταν πέφτουν για ύπνο όλοι, παίρνω την λάμπα (εχει κατευθυνομενο φως) και την βάζω δίπλα στο κλουβί από την άλλη μεριά οχι εκει που ειναι η φωλια και με κατεύθυνση τον τοίχο. Έτσι υπάρχει ένα άσπρο φως όχι έντονο προς το κλουβί.
Μου έδωσε σήμερα το πρωί που πήγα να πάρω καινούρια σπόρια και ένα φακελάκι που μου είπε να τους βάλω στην αυγοτροφη. Μια κουταλιά σε 300 γραμμάρια αυγοτροφης. Δεν μου πηρε λεφτα για το φακελάκι. (TABERNIL CRIA)ένα άσπρο φακελάκι είναι με εικόνα ένα πουλάκι. Δεν έχω βάλει τίποτε ακόμα όμως. Ούτε την άσπρη σκόνη στο κλουβί ούτε το φακελάκι στην τροφη. Φοβάμαι. Τα έχω με αυγό σπόρια και αυγοτροφη. Σήμερα το πρωί που ανέβηκα και κοίταξα, είναι καλά έχουν άσπρες τρίχες και κουνιούνται. Κόβω το αυγό σε τέσσερα κομμάτια και τους βάζω το ένα τέταρτο το πρωί και το αλλάζω το μεσημέρι πριν φύγουμε για την δουλειά. Μέχρι τις 11 το βράδυ δεν τα ενοχλεί κανείς. τα παιδια δεν πλησιαζουν. Τα βρίσκω φαγωμένα. Πάντα έχουν φαΐ στο λαιμό τους. Έμπλεξα έχω αγωνία. ΣΗμερα δεν θα βάλω καθόλου την λάμπα αφού μου το λέτε

Διάβασα τις ενδείξεις του προϊόντος, αλλά δεν ξερω τελικά τι θα πρόσθετε στο σιτηρεσιο των πουλιων σου και αν αξίζει να το δώσεις.

Διάβασα τις ενδείξεις του προϊόντος, αλλά δεν ξερω τελικά τι θα πρόσθετε στο σιτηρεσιο των πουλιων σου και αν αξίζει να το δώσεις.
Για να δυναμώσουν μου είπε. Άλλα δεν το έχω βάλει. Κοίταξα και γω σύμπλεγμα βιταμινών είναι και μάλλον καλό θα κάνει. Αν το βάλω όμως και πάρει βιταμίνες η καναρα μήπως ξαναπυρωσει; Αν πυρώσει θα παρατήσει τα μωρα; Ξαναπυρωνουν μέσα σε μια βδομάδα αυτές; Χωρίς αρσενικό στο χώρο; Πάντως τα ταΐζει.

Δεν έβαλα την λάμπα και τα είδα ταϊσμένα το πρωί που κοίταξα αλλά δεν ξέρω μπορεί να τα τάισε μόλις έφεξε. Τα έχω στο σαλόνι με ανοιχτές τις κουρτίνες. έχουν όλη την ημέρα φως.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ο πετσοπ μου είπε για την λάμπα. Είναι μια λάμπα από αυτές του γραφείου
Μην τη βάζεις αυτήν. Δεν είμαστε κοτοπουλάδες, αλλά φροντίζουμε πουλιά συντροφιάς. Όλα αυτά τα κόλπα που προτείνονται από διάφορους εφαρμόζονται σε παραγωγικά ζώα για να αποδώσουν τη μέγιστη παραγωγή στο σύντομο διάστημα της ζωής τους. Με τα πουλιά συντροφιάς η προσέγγιση πρέπει να είναι περισσότερο φυσική, δηλαδή να τους προσφέρει όσο γίνεται περισσότερα από αυτά που θα τους προσέφερε η φύση, αν δεν ήταν κατοικίδια.

Μου έδωσε σήμερα το πρωί που πήγα να πάρω καινούρια σπόρια και ένα φακελάκι που μου είπε να τους βάλω στην αυγοτροφη. Μια κουταλιά σε 300 γραμμάρια αυγοτροφης. Δεν μου πηρε λεφτα για το φακελάκι. (TABERNIL CRIA)
Με βάση τα παραπάνω περί παραγωγικών ζώων, για ποιο λόγο πρέπει να δοθεί σε πουλιά συντροφιάς ένα σκεύασμα που περιέχει αντιβίωση, όταν δεν υπάρχει ασθένεια;

δεν είναι αντιβίωση. Η σύσταση που είδα στο ίντερνετ λέει για πολυβιταμινες. Και ο πετσοπ για αυτό μου είπε δεν είναι φάρμακο. Εγώ πάντως φοβάμαι και δεν βάζω τίποτε. όλα καλά πάνε δόξα το θεό. Μόνο που η καναρα άρχισε πάλι τα πάνω κάτω και τις φωνές όπως έκανε όταν άκουγε το αρσενικό που πέθανε. Στη φωλιά κάθεται λίγο από ότι βλέπω. Άλλα είναι ταϊσμένα πάντα.

Ναι σωστά, το διαπίστωσα μόλις. Ευτυχώς γιατί παλιότερα το ίδιο σκεύασμα ήταν ένα ελαφρύ αντιβιοτικό πασπαλισμένο με βιταμίνες. Από ό,τι φαίνεται, η σύσταση του έχει αλλάξει.

Νομίζω όμως, ότι εάν χορηγείς στους γονείς μια πλήρη αυγοτροφή, δεν χρειάζεται να δοθεί κάτι περισσότερο στους νεοσσούς.

βάζω αυγοτροφη αυτή που πήρα από το μαγαζί. Την κίτρινη. Δεν τους βάζω κάτι άλλο. Αυγό βραστό το πρωι και το μεσημέρι τους το αλλάζω με φρέσκο, αυγοτροφη, και σπόρια, μήλο έβαλα 3 φορές μέσα στη βδομάδα δεν είδα να το τρώει η καναρα λίγο τσίμπησε Μεγάλωσαν τα είδα να έχουν ανοιχτό στόμα το πρωί και τα τάισε η καναρα. Όλα καλά μέχρι στιγμής ευχαριστώ
Νομίζω όμως, ότι εάν χορηγείς στους γονείς μια πλήρη αυγοτροφή, δεν χρειάζεται να δοθεί κάτι περισσότερο στους νεοσσούς.
Δεν είναι με γονείς. Ο αρσενικός μου πέθανε από εγκεφαλικό. είναι μόνη της η καναρα.
.

Δεν είναι με γονείς. Ο αρσενικός μου πέθανε από εγκεφαλικό. είναι μόνη της η καναρα.
Στον γονιό τότε. Στο πουλί που ταΐζει τα μικρά πουλάκια.

esam , να σιγουρευτώ θα ήθελα για το θέμα της κίτρινης αυγοτροφής... Είναι πράγματι αυγοτροφή, συσκευασμένη, επώνυμη κτλπ ή την έχεις αγοράσει σε διάφανο σακουλάκι από πετσοπ ως αυγοτροφή; Π.χ. στη συσκευασία της αναγράφει ότι πρόκειται για αυγοτροφή (eggfood);

esam , να σιγουρευτώ θα ήθελα για το θέμα της κίτρινης αυγοτροφής... Είναι πράγματι αυγοτροφή, συσκευασμένη, επώνυμη κτλπ ή την έχεις αγοράσει σε διάφανο σακουλάκι από πετσοπ ως αυγοτροφή; Π.χ. στη συσκευασία της αναγράφει ότι πρόκειται για αυγοτροφή (eggfood);
Όχι είναι αυγοτροφη σε διάφανο σακουλάκι. Δεν είναι κάποια επώνυμη.
Όμως παρατήρησα ότι τρώνε ελάχιστα από αυτήν. Έβαλα σε μια αυγοθήκη δίπλα από το βραστό αυγό από την πρώτη μέρα που βγήκε το πρώτο πουλάκι. Την αλλάζω κάθε μέρα το μεσημέρι άλλα βλέπω ότι δεν την καταναλώνουν. Το καταλαβαίνω γιατί όταν την βγάζω για να την αλλάξω είναι σχεδόν ίδια ποσότητα με αυτήν που είχα βάλει. Οπότε δεν την τρώει η καναρα. Νομίζω ότι ταΐζει με αυγό και σπόρια μόνο.
Όμως επειδή είμαι άσχετος με όλα αυτά.
Και επειδή δεν αντέχω να δω να πεθαίνει κάποιο άλλο πουλάκι.
Και επειδή έχω στεναχωρηθεί πολύ με τον αρσενικό. Τον είχα 1 χρόνο και ήταν μόνος του.
Κάθε πρωί όταν έφευγαν τα παιδιά για το σχολείο, κελαηδούσε μέσα στο σπίτι και με ξύπναγε.
Τον έβγαζα στο μπαλκόνι και καθόμουν εξω μαζί του και τον άκουγα. (Είχε μαγικό κελάηδισμα)
Αποφάσισα για το καλό των πουλιών άλλα και το δικό μου να τα δώσω σε έναν συνάδελφο μου που ξέρει από πουλάκια, μόλις μεγαλώσουν και βγουν από την φωλιά, όπως μου είπε. Οπότε δεν πειράζω τίποτε αφού όλα είναι εντάξει και μεγαλώνουν.

Δεν έχω χρόνο να διαβάζω και από ότι κατάλαβα θέλει πολύ ψάξιμο.
Ίσως έκανα λάθος που τον έβαλα να ζευγαρώσει. Ίσως να μην παρατήρησα κάτι και να είχε αυτή την εξέλιξη.
Μπορεί αν δεν τον έβαζα με άλλο καναρίνι να τον είχα ακόμα. Τι επειδή είχα ένα καναρίνι έγινα και εκτροφεας.
Έτσι είναι δεν κάνουν τα ράσα τον παπά. Σας ευχαριστώ.

Όχι είναι αυγοτροφη σε διάφανο σακουλάκι. Δεν είναι κάποια επώνυμη.
Δυστυχώς αυτό που τους δίνεις, πιθανότατα δεν είναι αυγοτροφή, αλλά αυτό που κάποια πετσοπ πουλάνε ως αυγοτροφή ή άλλες φορές ως βιταμίνη. Είναι ένα αγνώστου συστάσεως παρασκεύασμα πιθανά φίσκα στις γλυκαντικές ουσίες και σε προϊόντα ή υποπροϊόντα αρτοπαρασκευασμάτων. Καλό θα ήταν να πας να αγοράσεις συσκευασμένη επώνυμη αυγοτροφή π.χ. cede morbido https://www.google.gr/search?q=cede....69i57j0l5.14796j0j4&sourceid=chrome&ie=UTF-8 ή κάποια άλλη μάρκα.
Αποφάσισα για το καλό των πουλιών άλλα και το δικό μου να τα δώσω σε έναν συνάδελφο μου που ξέρει από πουλάκια, μόλις μεγαλώσουν και βγουν από την φωλιά, όπως μου είπε.
Φυσικά, αν νιώθεις έτσι είναι καλύτερα να τα δώσεις σε κάποιον που ασχολείται και είναι γνώστης. Εννοείται ότι δεν θέλω να υπονοήσω κάτι για τον συνάδελφό σου, αλλά πρόσεξε διότι στην Ελλάδα όλοι "ξέρουμε" κι επομένως, προκειμένου να διαπιστώσεις πόσο μπορεί να απέχει κανείς από την αλήθεια, θα μπορούσες ενδεχομένως να κάνεις μια, ας πούμε αυτοψία... Μία επίσκεψη δλδ στο συνάδελφό σου, ώστε να δεις τουλάχιστον την κατάσταση των κλουβιών, της καθαριότητάς τους και των πτηνών. Σου επισυνάπτω λοιπόν την προσοχή, κινδυνεύοντας να φανώ στριμένος, αλλά μου έχουν τύχει μερικές περιπτώσεις ανθρώπων που "ήξεραν" "ήταν χρόνια εκτροφείς" "έβγαλαν τουλάχιστον 100 πουλάκια" "είχαν, ούτε κι αυτοί ήξεραν πόσα πουλιά" και όταν έτυχε να πάω να δω, έφριξα στην κυριολεξία, από τη μεγαλομανία, το δήθεν, τη βρώμα και κυρίως την ασχετοσύνη τους.
Τέλος, έχε το και υπόψη σου (αν θέλεις, πες στο συνάδελφο που ξέρει), ότι τα μικρά, αναλόγως και των συνθηκών φυσικά ότι τα καναρινάκια όταν βγαίνουν από τη φωλιά, σπανίως τρέφονται μόνα τους, και οι γονείς συνεχίζουν να τα ταΐζουν έως (ανάλογα και προς την ανάπτυξή τους) και 30+ ημέρες μερικές φορές, και υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που πουλάκια πέθαναν διότι δόθηκαν πρόωρα στους τελικούς αποδέκτες τους, και κράτα στο νου σου ότι εκτός μεγάλης ανάγκης, πουλάκια κάτω των 2 μηνών δεν δίνουμε.

κινδυνεύοντας να φανώ στριμένος
Γιάννη, είμαι σίγουρος ότι ο esam καταλαβαίνει την πρόθεση σου και δεν κινδυνεύεις να κατηγορηθείς.

esam, αν θέλεις πες του φίλου σου ότι αν χρειαστεί βοήθεια όταν αναλάβει, μπορεί να μας επισκεφτεί. Θα είναι ευπρόσδεκτος.

Γιάννη, είμαι σίγουρος ότι ο esam καταλαβαίνει την πρόθεση σου και δεν κινδυνεύεις να κατηγορηθείς.

Εννοείτε! Βέβαια δεν μπορώ να ξέρω αν ο συγκεκριμενος έχει τις απαραίτητες γνώσεις και τον χώρο να διαχειριστεί πουλιά. Όμως σε μια κουβέντα που έκανα μαζί του, μου έδωσε μια λογική εξήγηση για το τι μπορεί να έγινε και έχασα το αγαπημένο μου καναρίνι. Έτσι αφού με έπεισε για τις (γνώσεις του στη θεωρία) του πρότεινα να του τα δώσω όλα. Την καναρα δηλαδή τα μωρά και την ζευγαρωστρα. Μου είπε ότι νομίζεις, άλλα καλύτερα να περιμένω να βγουν από την φωλιά.

Όμως εδώ και 3 μέρες τα πράγματα έχουν αλλάξει.
Είδα ένα ενδιαφέρον που ομολογώ δεν υπήρχε, από την οικογένεια μου.
Δέχτηκα απειλές ακόμα και για την σωματική μου ακεραιότητα και για την διατροφή μου,
από την γυναίκα μου και τα παιδιά μου, όταν τους είπα ότι θα δώσω τα καναρίνια. (έπεσε που λέμε παντόφλα)
Μου απαγόρευσαν να ασχολουμε μαζί τους γιατί μεταδίδω στρες και άγχος στη καναρα.
Και τα ματιάζω!
Έβαλαν ματάκια στο κλουβί, αγόρασαν συσκευασμένη τροφή για τα μωρά, έφεραν φρούτα και λαχανικά από την λαϊκή.
Μια καρτέλα αυγά άσπρα, που τους βάζουν κάθε πρωί. Και γενικά όλοι είναι πολύ ενθουσιασμενοι που έχουμε μωρά καναρίνια. Ακόμα και η πεθερά μου και η μάνα μου όταν παίρνουν τηλέφωνο με ρωτούν πρώτα αν είναι καλά τα μωρά.
Αυτές τις μέρες τα καναρίνια τρώνε πολύ καλύτερα από ότι τρώω εγώ!
Ε βέβαια αυτό, εμένα με κάνει χαρούμενο και αισιόδοξο για την συνέχεια. Μου είπαν μάλιστα ότι αν κάποιο είναι αρσενικό θα μου το δώσουν να το βάζω στο μπαλκόνι να κελαηδάει όπως έκανε ο μπέμπης μου. (ήταν γεννημένος το 2016 τον είχα όλο το 2017 και μου τραγουδούσε. Σκέφτηκα να τον κάνω πατέρα το 2018) Λάθος μου!
Αγόρασα εχτές το απόγευμα από τα πετ-σιτι ένα κλουβί απίθανο με έντονο κόκκινο χρώμα 40 ευρω.
Τώρα που θα σταματήσουν τα παιδιά το σχολείο για το πασχα θα είναι συνέχεια κάποιος στο σπίτι. Είμαι πιο ήσυχος να πω την αλήθεια, ότι δηλ. Δεν θα πάθουν κάτι τα καναρίνια αφού εγώ θα δουλεύω.
Αυτά μεγαλώνουν. Η καναρα τα έχει σκάσει στο φαΐ.
Όλα πάνε καλά, δόξα το θεό. Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές που μου δώσατε.

Back