Διατροφή Τι να κανω για να φανε τα παπαγαλακια μου φρουτα

Πόλη
Ρόδος
Γεια σας και παλι, εχω νεα απορια που σιγουρα ειναι πιο ευκολο να λυθει.:) Βλεπω σε πολλες συζητησεις πως τα παπαγαλακια σας τρωνε φρεσκα φρουτα και λαχανικα, τα δικα μου δεν τα πλησιαζουν καν. Εχω δοκιμασει μπανανα, μηλο, τριμμενο καροτο, μαρουλι και λαχανο, ομως δεν δοκιμασαν τιποτα. Τι μπορω να κανω για να δοκιμασουν φρουτα και λαχανικα;

στα δικά μου που και εμένα δεν τρώγανε φρούτα, εβγαλά τους σπόρους τους το πρωί και τους έβαλα φρούτα, μήλο βασικά. Πεινάνε εκείνη την ώρα και πήγαν και τσιμπολόγησαν. το απόγευμα τους ξαναέβαλα τους σπόρους και έφαγαν και από αυτούς. Δοκίμασέ το..

ουτε τα δικα τρωνε! Μονο οταν τους το δινω απο το χερι μου τα τρωνε. Δοκιμασε οπως τους τα δινεις να τρως ταυτοχρονα κι εσυ με απολαυση το ιδιο! Θα ζηλεψουν και που θα παει θα φανε και αυτα!

Eγω προσωπικα δεν χρησιμοποιω τον εξαναγκασμο για να φανε κατι που δεν ξερουνε. Δεν τα τρωνε οχι απο πεισμα αλλα επειδη δεν εχουν μαθει να τα τρωνε. Ειναι λοιπον σα να μη θελει ενα παιδι να φαει οσπρια και να το αφηνεις νηστικο μεχρι να αναγκαστει να τα φαει. Υπαρχει και ο ορθοδοξος τροπος χωρις να στρεσαρεις τα πουλια θελει ομως προσπαθεια και περισσοτερο χρονο. Τα πουλια δεν ειναι σαν οργανισμοι φτιαγμενοι ωστε να μενουν παρα πολλες ωρες νηστικοι.

Μπορεις να κανεις εσυ οτι τρως κατι μπροστα τους, κανοντας ηχο οπως "Μμμμμ" οτι σου αρεσει πολυ. Το πιο πιθανο ειναι να ενδιαφερθουν και να ζηλεψουν. Οι περισσοτεροι παπαγαλοι θα ζηλεψουν και θα θελουν εστω να το δοκιμασουν. Μπορει την πρωτη φορα να το ακουμπησει απλα με τη γλωσσα του και να αποτραβηχτει. Εσυ πρεπει να προσπαθησεις ξανα και τις επομενες ημερες. Σιγα σιγα με ενα ενα φρουτο η λαχανικο τη φορα για να μην τρομαζει και μετα περισσοτερα μαζι κομμενα σε κομματια σε ενα μπολ.

Δοκιμασε ακομη να κοψεις μερικα κομματακια απο λαχανικα και να ριξεις επανω λιγους σπορους. Επισης να βαζεις το μπολ με τα λαχανικα η οποιαδηποτε νεα τροφη θελεις να δοκιμασουνε σε ψηλοτερο σημειο απο τα μπολ της τροφης.

εννοείται όχι νηστικά! Απλά τη στιγμή που θα ψάξουν για φαγητό να βρούν μπροστά τους τα φρούτα και όχι την κανονική τροφή. Και πιστεύω όχι όλα σε μπολ, να το ψάχνει και λίγο το πώς θα το φάει γιατί και καλό τους κάνει και την προσοχή τους τραβά! Αρκεί βέβαια να μην κάνουμε πράγματα που τα τρομάζουν.

εννοείται όχι νηστικά! Απλά τη στιγμή που θα ψάξουν για φαγητό να βρούν μπροστά τους τα φρούτα και όχι την κανονική τροφή. Και πιστεύω όχι όλα σε μπολ, να το ψάχνει και λίγο το πώς θα το φάει γιατί και καλό τους κάνει και την προσοχή τους τραβά! Αρκεί βέβαια να μην κάνουμε πράγματα που τα τρομάζουν.

Αφου δεν θα βρουν αυτο που εχουν μαθει να τρωνε και αναγνωριζουν ως τροφη τους τοτε εγω πιστευω οτι ειναι νηστικα, δηλαδη νιωθουν την πεινα εντονα και αναγκαζονται να φανε αυτο που θελεις εσυ παρα τη θεληση τη δικη τους αφου αν ειχαν την τρφη τους δεν θα τα ετρωγαν. Καποια πουλια τρομαζουν ακομη και στη θεα ενος κομματιου καροτου τη στιγμη που μπορει να μην το εχουν ξαναδει.

έτσι γίνεται στη φύση όμως. Δεν βρίσκουν μόνο ένα βασικό είδος τροφής.
τρώνε ό,τι βρίσκουν, ανάλογα και με την εποχή.

Σας ευχαριστω ολους πολυ, θα δοκιμασω να τρωω και εγω μπορστα τους και ισως καποια στιγμη τα καταφερουμε 😛

Δοκιμασε κ σπανακι, τα δικα μου τρελαινονται για σπανακι

οκ θα τα δοκιμασω ολα για να μαθω τις προτιμησεις τους. Σιγουρα και αυτα θα εχουν το δικο τους αγαπημενο γευμα :)

Εγω τους βαζω μια φετουλα αγγουρι και περιμενουν πως κια πως. Ξετρελαίνονται και το τρώνε όλο. Παλιά ετρωγαν μήλο αλλα απο τοτε που γνωρισαν το αγγουρι παρατησαν το μηλο.

Δεν ξερω αν σε βοηθαει αυτο αλλα στα δικα μου εχω παρατηρησει οτι το λαχανικο/φρουτο το θελουν σε μικρη ποσοτητα μαγκωμενο στα καγκελα. Παλιοτερα τους τα εκοβα σε κυβους και τα εβαζα σε πιατακι, ουτε το κοιταζαν, αλλα απο τοτε που βαζω φετες στα καγκελα δεν εχω παραπονο.

Back