Γενικά Τι να προσέχει κανείς και τι να ρωτάει τους πωλητές πουλιών;

Nikos91

PB New Member
Εγγραφή
23 Ιουν 2015
Μηνύματα
27
Πόλη
Μαρούσι
Καλησπέρα σας,

Καταρχας να σας ευχαριστησω όλους για τις αμέσες απαντήσεις σας και για το ενδιαφερον που δείχνετε, είναι σημαντικό για καποιον που ουσιαστικά μπαινεί σε ενα καινουργιο "κόσμο" (εννοώντας και του φορουμ αλλα και απόκτηση ενος παπαγάλου) να βλεπει οτι υπάρχουν ατομα που είναι πρόθυμα να τον βοηθήσουν και να του δώσουν πληροφορίες σε οτι χρειαστεί.

Μετα απο αρκετο ψαξιμο σημέρα και συζητώντας το και λίγο με τους γονείς, προσπαθώντας να τους πείσω για την απόκτηση ενός μεγαλύτερου είδους παπαγάλου, θα με ενδιέφεραν τα κοκατιλ μιας και τα βρίσκω αρκετά όμορφα. Ψαχνοντας λοιπόν σε διάφορες αγγελείες, ειδα οτι υπάρχουν διαφορα είδη τιμών.

Δεν γνωρίζω κατα πόσο είναι επιτρεπτό στο φορουμ να δημοσιεύουμε αγγελίες, (οποιαδήποτε ενέργεια ενάντια στους κανονισμούς του φορουμ, παρακαλώ να μου επισημανθεί και δεν θα ξανασυμβεί, απλα επειδή μου ειπατε να τις ανεβάσω εδω, λεω να το κάνω)

α) xe.gr/zoa/papagaloi|ad-99814670.html
β) xe.gr/zoa/papagaloi|ad-94853636.html

Κοιτώντας τις παραπάνω αγγελίες διαπίστωσα αρκετές διαφορές μεταξύ των πωλητών, τις οποίες εγω δεν μπορώ να πολυκαταλάβω, μερικές είχαν υψηλές τιμές αλλες οχι, άλλες πουλούσαν μωρά ενώ άλλες όχι, άλλες ειχαν αρκετές φωτογραφίες αλλες 2-3 κλπ κλπ.

Επομένως θα ήθελα μιας και εσεις ειστε πιο έμπειροι να μου πείτε την γνώμη σας για τις παραπάνω αγγελίες και γενίκα τι να προσέχει κανεις και τι πρέπει να ρωτάει τους πωλητές.

Σας ευχαριστώ πολύ και πάλι για το ενδιαφέρον σας και συγνώμη αν σας κούρασα με την φλυαρία μου..

Καλό σας βράδυ
 
Η πρωτη ειναι υπερεκτιμιμενη, η δευτερη ενταξει φαινεται, για την τριτη εχουν πολοι παραπονα, εγω προσωπικα οχι τις υπολοιπες θα σου πουν και τα αλλα παιδια
 
Μερικά από αυτά που θα ρωτούσα εγώ είναι :

- Είναι ήμερο, δέχεται χειρισμούς με τα χέρια;
-Έχει ταϊστεί το μικρό καθόλου από τους γονείς του; (είναι σημαντικό για την δική του καλή ψυχολογική υγεία)
-Σε ποια ηλικία τα δίνετε; Θα έχουν ξεκινήσει να τρώνε μόνα τους; (Ειναι καλό να έχει ξεκινήσει το πουλάκι να τρώει μόνο του ώστε να μην διατρέξει κίνδυνο με την απειρία κάποιου να το ταΐσει στο χέρι)
-Τι τροφές τα μαθαίνετε να τρώνε;
- Είναι εξοικειωμένα με παιχνίδια;
 
Νίκο εδώ θα βρεις μερικές χρήσιμες πληροφορίες για την αγορά πουλιών αλλά και την αγορά καναρινιού, παραβλέποντας φυσικά το γεγονός ότι μιλάει για καναρίνι αφού η γενική ιδέα είναι η ίδια.
 
Και προπαντός να πας να το δεις και να το πάρεις μόνος σου, όχι να σου το στείλουν.
 
Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας, το εκτιμω παρα πολυ, και μενα η πρωτη μου φανηκε λιγο υπερβολικη απο αποψη τιμης, για τις αλλες τεσσερις λεω να παρω τηλεφωνο και να δω τι θα μου πουν, απο περιεργεια θα παρω σε ολα ωστε να εχω μια αντικειμενική αποψη και να μπορω και εγω να σας πω την εμπειρια μου 🙂
 
Πάντως για cockatiels μπορείς να επικοινωνήσεις με δύο μέλη μας τον @Daria IRN & τον @tzavegio .
Απλή πληροφορία, δεν γνωρίζω την δουλειά τους να σου προσφέρω εγγυήσεις. Αλλά προκειμένου να ψάχνεις στα τυφλά...
 
Για κοκατίλ ήμερο μπορείς να μπεις σε αυτό το άλμπουμ και να επικοινωνήσεις με τον εκτροφέα. Ξέρω πως είχε πολλά φέτος.
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.483230555168227.1073741845.261147114043240&type=3

Βέβαια, μια που είσαι Αθήνα, η λογική λέει να πάρεις ένα πουλί που θα το δεις από κοντά και θα τσεκάρεις την υγεία και τη συμπεριφορά του πριν το πάρεις.

Θέλω να προσθέσω πως τα μέλη του petbirds με βοήθησαν κι εξακολουθούν να με βοηθούν κι εμένα πάρα πολύ. :)
 
να σας πω κι εγω μερικες επισημανσεις που δεν εχει δει κανεις σας απο τα 5 λιγκ των αγγελιων που εβαλε ο φιλος νικος.
η πρωτη αγγελια εχει δημοσιευτει 22 νεοεμβριου 2014.η τελευταια αγγελια εχει δημοσιευτει 26 οκτωβριου του 2013.ως εκ τουτου δεν χρειαζετε κανενας σχολιασμος.η τριτη και η τεταρτη αγγελια απο την τιμη και μονο θα επρεπε να σας πονηρεψει οτι μιλανε για αγρια πουλια και οχι ημερα.η μονη λοιπον σοβαρη αγγελια ειναι η δευτερη και κατα συμπτωση ειναι ενος πολυ καλου παιδιου και μελους των ομαδων μου.υπαρχουν φυσικα και αλλες αγγελιες σοβαρες στη συγγεκριμενη σελιδα. Ομως η συμβουλη μου στο φιλο νικο ειναι η εξης. Κατα την γνωμη μου δεν εισαι ακομα καταλληλα ετοιμος να αποκτισεις ενα πουλι ημερο (κοκατιλ). Θα πρεπει να ενημερωθεις σχετικα με το συγκεριμενο ειδος, τις αναγκες του,την διαβιωση του και γενικα τον χειρισμο του. Τοτε πλεον θα μπορεσεις να αποκτησεις ενα τετοιο πουλι. Μονον οταν εσυ νοιωσεις ετοιμος και οχι οταν θα ρωτησεις να σου πουν οι αλλοι τοτε να βρεις ενα πουλι ημερο και να ασχολησε οσο μπορεις περισοτερο μαζι του.
 
. Κατα την γνωμη μου δεν εισαι ακομα καταλληλα ετοιμος να αποκτισεις ενα πουλι ημερο (κοκατιλ)
Ευχαριστούμε κ. Γιώργο για την απάντηση, δεν διαφωνώ πιθανόν, αλλά θα ήθελα λίγο να μας εξηγήσετε την σκέψη σας. Πέραν της ενημέρωσης τι θα έπρεπε να κάνει ο Νίκος και ο καθένας μας;
 
ο φιλος νικος βλεπω οτι ρωταει, πραγμα που σημαινει οτι δεν ειναι σιγουρος, δεν εχει καθαρη δικη του γνωμη. Ομως με την αποκτηση ενος ημερου πουλιου πλεον δεν μπορει να σε βοηθησει κανενας. Εσυ μονος σου καλεισε να το χειριστεις και γενικα να ανταποκρινεσε σε ολες του τις αναγκες. Δεν γινετε να ρωτας και να σου απαντανε τι να κανεις καθε μερα σε καθε σου κινηση.η γνωριζεις η δεν γνωριζεις. Γι αυτο δεν χρειαζοντε βιαστικες κινησεις ως προς την αποκτηση ενος πουλιου. Μην ξεχναμε οτι τα πουλια δεν ειναι πεχνιδια, εχουν χαρακτηρα, εχουν αναγκες, εχουν ζωη.
 
Νομίζω πως το βασικό που πρέπει να κατανοήσει όποιος θέλει να πάρει για πρώτη φορά ήμερο πουλί, είναι πως θα χρειαστεί να αφιερώνει πάρα πολύ χρόνο σε αυτό και γι' αυτό το λόγο η απόκτησή τους δεν ενδείκνυται για τους περισσότερους.
 
ο φιλος νικος βλεπω οτι ρωταει, πραγμα που σημαινει οτι δεν ειναι σιγουρος, δεν εχει καθαρη δικη του γνωμη
Νομίζω πως όλοι μας οταν πήραμε το πρώτο μας ζωάκι δεν ξέραμε πολλά πράγματα ρωτήσαμε τα βασικά πριν πάρουμε και τα υπόλοιπα τα μάθαμε στην πορεία! Έτσι είναι...
 
Γενικα εχω ιδαιτερη αγαπη στα ζωάκια επομένως οτι ζωάκι και να παρω εχω σκοπό να ασχοληθώ μαζι του και να αφιερώνω οσο περισσότερο χρονο μπορώ, ειμαστε και φιλόζωη οικογένεια επομένως δεν θα εχω θεμα και με τους γονείς μου, οι οποίοι σίγουρα θα το λατρέψουν... Ευχαριστώ ολα τα μέλη του φορουμ για τις συμβουλές τους, ανυπομονώ να παρω ενα παπαγαλάκι...
 
Βρίσκω αξιολατρευτα τα κοκατιλ, λόγω οτι ειναι και πιο μεγάλα απο το Μπάτζι που ειχα και γενικα μ αρέσουν τα χρώματα τους
 
Ναι είναι ωραία πουλιά, έξυπνα και φιλικά, κάπως ευαίσθητης ιδιοσυγκρασίας. Αν πάρεις ένα και δεν έχεις σκοπό να τα κάνεις ζευγάρι, καλύτερα να πάρεις αρσενικό κατά την γνώμη μου.
 
Οο Μαρία σ ευχαριστώ πολυ για αυτη την συμβουλή σου, δεν το γνώριζα και δεν μου ειχε περασει απο το μυαλό... Πραγματικά σ ευχαριστώ πολυ... Αν επιτρέπεται εσυ εχεις κοκατιλ;
 
Back
Top