Γενικά Τι πιστεύεις για το κυνήγι πουλιών και ζώων;

kristhegreek

PB Member
Εγγραφή
27 Νοε 2007
Μηνύματα
829
Πόλη
Τήνος
Επειδή σε άλλη συζήτηση αναφέρθηκε το θέμα κυνήγι πουλιών και ζώων, χωρίς όμως να δοθεί η ευκαιρία στα μέλη να αναφερθούν σε αυτό λέγοντας ο κάθε ένας μας την άποψή του.
Καλώ όλα τα μέλη να τοποθετηθούν και να πουν τη γνώμη τους για το κυνήγι και τους κυνηγούς.
 
Είμαι αντίθετος με το σκότωμα κάθε ζωντανού οργανισμού χωρίς λόγο και εφόσον λόγοι βιοπορισμού δεν υπάρχουν πλέον, αλλά το κυνήγι γίνεται αποκλειστικά και μόνο για "διασκέδαση" των κυνηγών, δεδομένου ότι είναι επιβλαβές για το περιβάλλον, θα έλεγα ότι πρέπει να περιορίζεται σε συγκεκριμένες περιοχές αυστηρά περιορισμένες. Δηλαδή να μην υπάρχουν ζώνες προστασίας της πανίδας αλλά παντού να απαγορεύεται το κυνήγι εκτός από τις μικρές περιοχές που οι κυνηγοί θα μπορούν να κάνουν το "κέφι" τους.
 
λοιπον khristhegreek
δεν ειχα δει το δικο σου και

χθες το βραδυ σκεφτομουν ν ανοιξω το θεμα αλλα ηταν αργα κ το αφησα.
κ τωρα αργα ειναι, αλλα να πω 2 λογια, ετσι να μου φυγει ο κομπος...

αυτες τις μερες, αρκετα ακουσα κ διαβασα περι βασανισμου ζωων.
δυστυχως βεβαια δεν ειναι μονο αυτες τις μερες.

κ σκεφτηκα τον ανθρωπο κ τη σταση του στα ζωα.

το κυνηγι, τον βασανισμο ακομα κ τον εμμεσο,τον χωρις προθεση, που ομως δεν τον σταματαει κανεις.
κ μικρα παιδακια, μπορει να συμβει να βασανισουν ζωα, αθελα τους για να παιξουν.
γιατι δεν βρεθηκε ο μεγαλος να τους πει οτι τα ζωα δεν ειναι παιχνιδι.
οτι χωρις τη συμπονια, τη φροντιδα κ την αγαπη, μας υποφερουν.

αν παρατηρησεις τους ανθρωπους σε σχεση με τα ζωα,
σπανιως θα δεις ανωτεροτητα προστασια κ ευγενεια απ τους πρωτους στα δευτερα,
λες κ αλλαζουν οι ρολοι...

ποσοι ειμαστε πραγματικα φιλοζωοι;

αρχεγονο αισθημα του ανθρωπου μεν... (το κυνηγι)
ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ σπορ δε!

κ οσο εξυπηρετει την αναγκη για φαγητο κ επιβιωση οκ
στη φυση συμβαινει παντου αυτο.

αλλα απο κει κ μετα
S T O P
! ! ! ! ! ! ! ! ! !

κατα τη γνωμη μου δεν θελει ουτε ιδιαιτερη παιδεια ουτε φοβερη ευαισθησια,
να συνειδητοποιησουμε οτι κ τα ζωα πονανε, φοβουνται κ αγαπανε τη ζωη σαν εμας.Αναπαραγονται κ
παλευουν για μια θεση στον πλανητη.

κ τους αξιζει οσο κ σε οποιοδηποτε αλλο πλασμα, που θελει να λεγεται ανθρωπος κ θεωρητικα εχει λογικη σκεψη, αγαπη, ενδιαφερον, για τον κοσμο που κ ο ιδιος ζει.
ΚΑΙ ωφελειται απ αυτον...

τιποτα δεν ειναι αχρηστο.
κανενα φυτο, εντομο, η ζωο.

δεν εχουμε δικαιωμα ν αφαιρουμε ζωες (περα απ την αναγκη μας για τροφη)
οσο μικρο κ αν ειναι το ζωο, οσο μικρος κ αν ειναι ο κυκλος ζωης του.

δεν εχουμε δικαιωμα να παρεμβαινουμε στη φυση κ στον κοσμο γυρω μας εκτος κ αν ειναι για καλο.

για να σωσουμε

οχι να σκοτωσουμε, οχι να βασανισουμε, οχι να ικανοποιησουμε διεστραμμενα ενστικτα.

και για να κλεισω
ΝΑΙ ειμαι ΚΑΤΑ

του σκοτωμου
του βασανισμου

κ ολων των "ευγενων"σπορ
(ταυρομαχιες, κυνομαχιες κ οτι αλλο...)
που εχουν να κανουν με το κτηνωδες ενστικτο του πιο νοημονος οντος στον πλανητη.

στον πλανητη που εχουμε καταστρεψει με την απληστια μας κ την αδιαφορια μας.

θα θελα ολοι οι ανθρωποι ν αγαπησουν τη φυση κ οτι αυτη περιεχει...

κ οχι μονο γιατι η φυση εκδικειται...

γιατι η φυση δικαιουται την ομορφια κ την αρμονια

****αν ακομα προλαβαινουμε****
 
τον σκυλο μου τον πολυφημο τον εσωσα απο ευθανασια 3 μηνων τον ειχε μια οικογενεια και το παιδακι τους 4 χρονων ετρωγε σουβλακι καλαμακι και οταν τελειωσε μιας και ηταν διπλα ο πολυφημος,τοτε 3 μηνων κουταβι, το καρφωσε το καλαμακι στο ματι του και το αφησε το καλαμακι μεσα στο ματι, οι γονεις του μη μπορωντας να ακουν το σκυλι να κλαιει το εδερναν συνεχως επι μια εβδομαδα χωρις να το πανε στον κτηνιατρο και το καλαμακι παρεμενε μεσα στο ματι του σκυλιου, μετα απο μια εβδομαδα ξυλου, πεινας και δεν ξερω τι αλλο το πηγαν στον κτηνιατρο να του κανει ευθανασια μιας και δεν μπορουσαν να το ακουνε να κλαιει, ο κτηνιατρος το λυπηθηκε του εραψε το ματι, βεβαια εχασε και την οραση του και το ματι του, ετσι μια ωραια ημερα καθως πηγα με την γυναικα μου να υιοθετησουμε ενα κουταβι{δεν μας ενδιεφερε η ρατσα} μας ειπε ο κτηνιατρος αν μπορουμε να παρουμε αυτο μιας και δεν μπορουσε να το κρατησει για πολυ και μαλλον θα το θανατωνε και αυτος για αλλους λογους βεβαια, ετσι αποκτησαμε τον πολυφημο {ετσι πηρε το ονομα του} που σημερα ειναι 3 ετων ας μου πει ενας οτ ιαυτοι οι "ανθρωποι" ειναι κυνηγι ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ . Αυτοι ειναι "οικολογοι" για να μαθεις χρηστο εμεις οι κυνηγοι εχουμε απο τον νομο ορισμενες τοποθεσιες που ασκουμε θηρακαι λεω θηρα γιατι ολοι οι κυνηγοι δεν εχουν σκυλο και κυνηγι σημαινει αγω τον κυνα, δεν παμε οπου μας καπνισει τελος θα ηθελα να πω οτι επειδη δεν εχουμε φαει ποτε φαλαινα σημαινει οτι δεν θα ειναι και ωραιαστη γευση αφου δεν δοκιμαζουμε για να εχουμε γνωμη ετσι και ανθρωποι οι οποιοι δεν εχουν ασχοληθει με το κυνηγι ΔΕΝ πρεπει να μιλανε για το κυνηγι μιας και δεν ξερουν ουτε τις διαδικασιες ουτε τον τροπο ουτε τα μερη ουτε τιποτα πως μπορω εγω να πω στον αλεξανδρο τον μουζεβαλτ πως θα εκθρεψει τις μεταλλαγμενες καρδερινες του ενω εγω δεν ξερω καν τι παει να πει λουτινο; οριστε μια φωτο του αγαπητου μου πολυφημου και ολοι οι κακοι ανθρωποι δεν ειναι κυνηγοι αλλα ουτε ολοι οι καλοι ειναι ειναι κυνηγοι και το αντιστροφο αυτα δεν ξανατοποθετουμαι στο θεμα παει και τελειωσε ο εχων ωτα ακουετω
 
Καλέ μου Λευτέρη, δεν είμαι οικολόγος όπως δεν είναι οικολόγοι και οι περισσότεροι που λένε ότι είναι. Για να είσαι οικολόγος όπως εγώ καταλαβαίνω δεν φτάνουν τα λόγια, πρέπει να περνάς και στις πράξεις και να προστατεύεις το περιβάλλον κάθε ώρα και στιγμή και με κάθε τρόπο και αυτός να είναι ο γνώμονας και η πυξίδα όλων των πράξεων σου.
Δεν αμφισβητώ τις καλές σου προθέσεις και ότι αγαπάς τα ζώα, έχεις όμως ένα πάθος (όπως είναι το τσιγάρο πχ) το οποίο προσωπικά δεν εγκρίνω αλλά αφού είναι νόμιμο δεν μπορώ (και δεν θέλω αφού μου είσαι ιδιαίτερα συμπαθής) να σε κατηγορήσω για αυτό. Άρα δεν είναι προσωπικό το θέμα ούτε έχω εγώ τη δύναμη να το απαγορεύσω ή να το επιτρέψω.
Όταν ήμουν μικρός πήγαινα και εγώ με τον πατέρα μου για κυνήγι και ξέρω πως το πάθος αυτό προσφέρει συγκινήσεις, ενθουσιασμό και αναπτύσσονται φιλίες μεταξύ των κυνηγών ήταν άλλωστε το σπορ των βασιλιάδων. Άρα δεν είμαι από αυτούς που δεν ξέρουν (εξάλλου άλλο εκτροφή και άλλο κυνήγι) και εγώ μικρός αν και δούλευα το πρωί πολλές φορές δεν κοιμόμουν για να πάω με τον πατέρα μου για κυνήγι πρωί πρωί.
Δεν λέω ότι όλοι οι κυνηγοί είναι καλοί ή κακοί, λέω πως εγώ δεν το εγκρίνω σαν σπορ επειδή όπως εσύ λυπήθηκες το σκύλο σου και εγώ λυπάμαι τα καημένα τα πουλάκια που τρώνε χορταράκι στο κτήμα μου και δεν μου αρέσει να τα σκοτώνουν.
Πιστεύω ότι δεν θα βρεις πολλούς να σε υποστηρίξουν ανοικτά αλλά μου αρέσει που συζητάς ήρεμα αν και το θέμα "σε χαλάει".
Φίλε Λευτέρη συγνώμη αν σε στεναχωρώ αλλά δεν μπορώ να μην πω την άποψή μου (μη μου κρατάς κακία).
 
Λευτερη σε ευχαριστω παρα πολυ, μιας και μου ειναι δυσκολο να εκφραζομαι με καλυψες εσυ! Καταρχην δε μιλαμε για λαθροθηρες, αλλα για κυνηγους, οι οποιοι εχουν επιλεξει αυτο σα σπορ, κυνηγουν σε ορισμενες περιοχες επιτρεπτες,τις μερε ςπου επιτρεπεται και τ αθηραματα που επιτρεπονται. Ο πατερας μου ειναι κυνηγος και δεν μπορω να το αλλαξω αυτο, κι οσο κι αν ασας φαινεται απιστευτο φροντιζει τα ζωακια μου οταν δεν μπορω,τα μαζευει μεσα οταν εχει κρυο,τα βγαζει εξω οταν εχει ηλιο, φροντιζει να ειναι παντ ακαθαρα, με τροφη και νερο! Οταν καποιο "θηραμα"ειναι ακομη ζωντανο,το περιποιειται και το αφηνει ελευθερο.
Και στην τελικη, οι κυνηγοι ειναι περισσοτερο οικολογοι απο τους οικολογους, ειναι αυτοι που απελευθερωνουν ζωα και τα εκτρεφουν κιολας.
Ειμαι αντιθετη στο θανατο οποιουδηποτε ζωντανου οργανισμου, αλλα καλως η κακως συμβαινουν. 😡
 
ξερω οτι οι αποψεις μου για τα δικαιωματα των ζωων ειναι πολυ συγκεκριμενες κ ενδεχομενως ενοχλουν.
δεν τις εχω γι αυτο το λογο (για να ενοχλησω), κ
στεναχωριεμαι οταν αυτο συμβαινει.
ο καθενας πορευεται με οτι του λεει η συνειδηση του
κ οτι η εμπειρια του,
του εχει διδαξει.
επισης νομιζω οτι ο ανθρωπος, δεν ειναι μονοδιαστατος.
κανενας δεν ειναι σε θεση να διαπραττει μονο καλο.
οπως κ ενας δολοφονος,θα μπορουσε να κανει, χιλια δυο αλλα, καλα κ χρησιμα πραγματα.
οτι δεν ειναι μαυρο, δεν ειναι απαραιτητα ασπρο...
οι ανθρωποι ειμαστε "πολυχρωμοι".
προσπαθω ωστε στον "καμβα" μου, συνολικα κοιτωντας, να εχω ανα πασα στιγμη λιγα εως καθολου "μελανα χρωματα".
ο καθενας κανει τον αγωνα του.
δεν με εξυπηρετει σε τιποτα να κατηγορω αλλους.
αυτο δεν με απαλλασει ομως απ το να διακρινω γυρω μου(εννοειται κ πανω μου) το κακο,το ασκοπο,ή το βλαβερο.
μπορει ακομα αυριο, να κινδυνευσω κ να με σωσει ενας κυνηγος, ενας ταυρομαχος... Ενας... Κατι... Που για καποιο λογο με στεναχωρουν οι πραξεις ή, η δραση του.
κ οχι γιατι βλαπτουν εμενα ή δεν αρεσουν σε μενα.
απλα προτιμω κ "παλευω" ωστε αυτα που συμβαινουν, αν τουλαχιστον δεν εχουν την ικανοτητα να εξυπηρετουν σε κατι, τουλαχιστον να μην βλαπτουν-τιποτα γυρω μου.

επισης δεν υιοθετω κανενος τυπου ταμπελα πανω μου... Πχ
"οικολογος"
ή οτι αλλο.
αν τυχει να απευθυνθειτε σε μενα, παρακαλω εξω απο ταμπελες.

επισης χαιρομαι που ειμαστε σε θεση να ανταλλασουμε αποψεις σαν ανθρωποι, μεσα σε φορουμ κ γενικοτερα εξω στον κοσμο.
οσο κ αν μπορει κατι να μας χαλασει, μπορει κ να μας προσφερει μια νεα οπτικη.
:)
 
χρηστο και κατερινα με καλυψατε ΠΛΗΡΩΣ και πειδη ειμαι της εξωκοινοβουλευτικης αριστερας που κινειται στο κεντρο και ενιοτε γερνει λιγο δεξια οπως λεει και ενας καλος μου φιλος για μενα θα πω οτι χρηστο το μονο καλο στην δημμοκρατια ειναι οτι ολοι λεμε την γνωμη μας ελευθερα χωρις ενδοιασμους και να ξερετε ενα πραγμα ολοι για μενα οταν θα εχετε επιχειρηματα θα ΑΚΟΥΩ τι λετε γιατι διαλογος ειναι ακουω τον αλλον πρωτα και μετα μιλαω και οχι μιλαει ενας και μετα ο αλλος χωρις νοημα να ειστε καλα
 
  • Like
Αντιδράσεις: ΙΟΑ
Η γνώμη είναι ότι δεν μπορεί κανείς να πει ξέρετε εμένα δεν μου αρέσει το κυνήγι αν δεν έχει προσωπική εμπειρία το μονό που μπορεί να πει είναι ότι είναι κατά τον κυνηγών ένταση αν είναι έτσι και εγώ είμαι κατά τον καπνιστών αλλά τι να κάνουμε δεν μπορώ να τούς αποφύγω
 
Ειμαι εναντιον στο να σκοτωνονται ζωα, πουλια, ψαρια, ΟΤΙ ΖΩΝΤΑΝΟ τελος παντων και αυτο να αποκαλειται σπορ η΄ διασκεδαση! Βλεπω ομως οτι καμια φορα ενα μπαμ και κατω ειναι προτημοτερο απο το να βασανιζεις Απορω... αυτοι που πρατουν τα δυο προηγουμενα, βαζουν ποτε τον εαυτο τους στη θεση του θυματος τους;
 
Από αυτά που λες φαίνεται πώς ίσε εναντίον αλλά κανείς κάτι για αυτό? και δεν το λέω μονό για σένα αλλά για όλους.
 
αντι να ειστε ολοι εναντιον αυτων που σκοτωνουν τα πουλια ή αν θελετε τα ζωα γενικως να ειστε εναντιων αυτων που κτιζουν παρανομα μεσα στα δαση, αυτωνπου καινε τα δαση για οικοπεδα, αυτων που σκοτωνουν τους ανθρωπους για να εχουν χρημα και δοξα και τελος αυτων που μας βουλωνουν τα ματια και το στομα λεγοντας "σωστε την καρετε-καρετα " αλλα ριχνουν ολα τα βοθρολυμματα και τα σκουπιδια και τα καρκινογονα χρωμια και δεν ξερω τι μεσα στο φαϊ μας και στο νερο. Εκει αγαπητη σισσι δεν σε ειδα να παιρνεις μια θεση για τα μεσογεια που ολο το νερο εχει μεσα χρωμιο οπως και στο κορωπι οπως και για τις χωματερες που ξεκινησαν να γινονται στην αττικη οποτε σωστε τον βιοτοπο των θηραματων για μενα αθωων πτηνων για εσας ωστε να γινονται πολλα και ΠΟΤΕ δεν θα υπαρξει προβλημα εξαφανισης τους
 
Αγαπητοί φίλοι και συνεκτροφείς επιτρέψτε μου να παραθέσω και εγώ την δική μου γνώμη γνώμη, σαν πρωην εποχιακός θηροφύλακας και σαν εκτροφέας πτηνών. Οι αριθμοί μερικές φορές είναι η καλύτερη απόδειξη για μερικά πράγματα. Αν ανατρέξουμε στο παρελθόν περι το 15.000 πΧ ο πληθυσμός ανερχόταν περι τα 10 εκατομύρια και οι κυνηγοί σαν ποσοστό ήταν 100% Στο 2000 μ.Χ περι τα 6 δισεκατομύρια και ποσοστό κυνηγών 0,00001%. Σαν πρώτο συμπερασμα λοιπόν βλέπουμε οτι οι κυνηγοί είναι ελάχιστοι σαν σύνολο ενάντια στα θηράματα (επιτρεπτά). Ο εμπλουτισμός κάθε χρόνο με θηράματα και οι σπορές που γίνονται αναπληρώνουν τα ελάχιστα αποθανώντα. Οι κυνηγετικές ομοσπονδίες και σύλλογοι καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την ομαλή διεξαγωγή του κυνηγίου και φυσικά χωρίς καμία οικονομική βοήθεια απο την πολιτεία. Όμως όπως σε κάθε κανόνα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, έτσι και στους κυνηγούς υπάρχουν αυτές. Οι λαθροθήρες που θέλουν να λέγονται ''κυνηγοί'' οργιάζουν εκμεταλευόμενοι την ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού και όπως καταλαβαίνουμε αν στους εκατό κυνηγούς υπαρχουν 30 σωστοί και σεβόμενοι τους κανόνες και οι 30 θα κατηγορηθούν. Δεν είμαι κατά του κυνηγίου γιατί ποτέ δεν το είδα σαν αριθμό κάρπωσης. Πάντα το έβλεπα σαν μια άθληση για μένα και τα σκυλάκια μου. Πάντα το έβλεπα σαν έναν τρόπο να ξεσκάσω απο την καθημερινότητα και την μονοτονία. Πάντα το έβλεπα σαν ένα μέσο που θα με φέρει πιο κοντά στην φύση, τις μυρωδιές του δάσους και τους ήχους του. Όμως είμαι και κατά του κυνηγίου όταν αυτό δεν υπόκειτε στις ετήσιες ρυθμιστικές αποφάσεις, όταν διαπράτεται με σκοπό και μόνο την εξώντωση των θηραμάτων, όταν διεξάγεται κάτω απο τεχνητά και φυσικά μέσα. Και τέλος όταν το γίνεται για έναν μεγάλο αριθμό καρπώσεως. Σας παραθέτω μερικά links απο τον κυνηγετικό σύλλογο στον οποίο είμαι μέλος και απο την προσπάθεια που κάνω εγώ εδώ και 6 χρόνια σαν άνθρωπος.

ALOP.gr Forums-viewtopic-Πέρδικα (Alectoris graeca)
ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Φιλικά
Γρηγόρης Αγγέλης
ΠΟΟ ΑΛ 66
 
Δεν διαφωνω με αυτα που γραφεις Astrapogianne Δεν ετυχε μεχρι σημερα να εκφρασω την γνωμη μου και δεν καταλαβα να υπαρχουν τα θεματα που θιγεις σε καποια κατηγορια για να τοποθετιθω. Ειπα την αποψη μου για την συγκεκριμενη ερωτηση οπως ολοι εχουμε δικαιωμα
 
δεν επιτεθηκα σε σενα προσωπικα σισσι αλλα σε μια αποψη σαν την δικη σου που ειναι λαθος μιας και σωνεται το δεντρο και χανεται οχι ενα δασος αλλα ο αμαζονιος τελος παντων η μοιρα του κυνηγιου ειναι σε μια 10 ετια το πολυ να τελειωσει αλλα μετα να δω ποιος θα ενδιαφερεται και θα φυλαει τα δαση μιας και οι κυνηγοι ειναι και φυλακες στο δασος
 
Θα ήθελα να τοποθετηθώ και εγώ πάνω στο συγκεκριμένο ερώτημα, τονίζοντας εξαρχής πως αναφέρω απλά και μόνο την προσωπική μου άποψη επί του συγκεκριμένου θέματος.

Καταρχήν δεν πιστεύω πως οι κυνηγοί είναι κακοί ανθρωποι, ούτε πως ευθύνονται εκείνοι για την μείωση της πανίδας και ειδικότερα της ορνιθοπανίδας. Ολοι μας έχουμε συμβάλει θελημένα ή αθέλητα με διάφορους τρόπους στην μείωση της. Βεβαίως και οι σωστοί κυνηγοί είνα καθ' όλα νόμιμοι. Κυνηγούν στο σωστό μέρος, τον σωστό χρόνο, με τα σωστά βόλια και ισως να είναι περισσότερο οικολόγοι από καποιους που θέλουν να λέγονται έτσι.

Εκείνο που εχει μείνει ανεξίτηλα στην μνήμη μου απο τα παιδικά μου χρόνια, είναι οι ιστορίες του αναγνωστικού που αναφέρονται στο κυνήγι της πέρδικας. Διαβάζοντας τες ένιωθα τόση συγκίνηση και ανατριχίλα ( μιας και υποτίθεται οτι τα διηγηματα ήταν γραμένα μέσα από τα ματια των πουλιών),όταν η μάνα πέρδικα μετρούσε τα τραυματισμένα απο τα βόλια περδικόπουλά της και οι κυνηγοί με τα σκυλια να αλυχτουν τριγύρω μάζευαντας τα σκοτωμένα παιδιά της. Ετσι λοιπόν θα ήθελα να θέσω ένα μόνο ερώτημα: Τι είδους συναισθήματα ικανοποίησης και ενθουσιασμού μπορόυν να κατακλύσουν εναν άνθρωπο σημαδεύντας και σκοτώνοντας απροστατευτα πλάσματα;

Αν καποιος σίγουρα ήθελε να εξασκηθεί στο σημάδι υπάρχουν πιστεύω λιγότερο βαρβαροι τρόποι. Τα αισθήματα φιλίας ανάμεσα σε ανθρώπους επιτυγχάνονται και μεσα από πιο ευγενικά αθλήματα. Σε επαφή με την φύση και το περιβάλλον έρχεται κανείς και με μια φυσιολατρική εκδρομή... Εν πάση περιπτώση εγω προσωπικά δεν ειμαι κυνηγός ούτε θα γινω ποτέ για να μπορέσω να κατανοήσω τα συναισθήματα που νιώθει ένας κυνηγός. Θα με ενδιέφερε όμως πολύ να μαθω πως νιώθει ένας κυνηγός την ώρα που πυροβολεί το θηραμά του...
 
δεν ειναι ΜΟΝΟ ο πυροβολισμος στο "θυμα" ειναι η διαδικαδια της θηρευσης του "θυματος" και επειδη διαβασες γεωργια παπαδιαμαντη ή βαρναλη 'η καζαντζακη που περιγραφουν με την πενα τους{αλλο φοβερο και τρομερο οπλο}τη διαδικασια με γλαφυρα λογια δεν σημαινει οτι οι κυνηγοι κανουν μπαμ και σκοτωνουν πουλι. Να ξερες μονο ποσες φορες εχουμε γυρισει σπιτι χωρις πουπουλο για διαφορους λογους κα ιενας απο αυτους ειναι η ικανοτητα των πουλιων {μπεκατσα, περδικα ορτυκι}ειδικοτερα να μπερδευουν και τον κυνηγο και τον σκυλο οποτε ΚΑΝΕΙΣ δεν θα μπορεσει να σου περιγραψει τα συναισθηματα του την ωρα του κυνηγιου ουτε την ωρα του "μπαμ"
 
Αχ! βρε Λευτέρη! Ειδες τί πονηρά πλάσματα είναι τα πουλάκια!:D Η μόνη ομως φυσική άμυνα που διαθέτουν είναι τα φτερά τους για να μπορουν να σωθούν από τους εχθρούς τους! Θα ήταν πολύ πιο δίκαιο όμως σε ένα τετοιο "παιχνίδι κυνηγιου" , θηρευτή και θηράματος να έχουν και οι δύο πλευρές τα ιδια όπλα για να πολεμήσουν! Θα τα έβαζε αλήθεια ποτέ κανείς με ένα θήραμα πενήντα φορές μεγαλύτερο σε όγκο από τον ίδιο και θα ένιωθε το ίδιο; 🙄

Μάλλον θα μεινω με την απορία οσον αφορά την ερώτηση μου. Ομως όπως έχω αναφέρει ξανά σε παλιότερο πόστ , αγαπώ τα πουλιά δεν σημαίνει, αγαπώ ΜΟΝΟ τα δικά μου πουλιά, αλλά τα όλα τα πουλάκια του κόσμου. Γιατί αλλιώς πού ειναι το μεγαλείο της αγάπης;
 
γεωργια ενας νομος κυνηγετικος λεει πως τα οπλα τα κυνηγετικα πρεπει να εχουν μεχρι 3 φυσιγγια η μπεκατσα π.χ. απογειωνεται με 90 χμ την ωρα δηλαδη περιπου με 150 μετρα στα 30 δευτερολεπτα ποσο χρονο πιστευεις εχω για να το τουφεκισω στην εμβελεια του οπου που ειναι το πολυ 25 μετρα; ασε που παιζω σαν κυνηγος εκτος εδρας μιας και το δασος ειναι σπιτι τους και οχι δικο μου δεν ειμαι ολη μερα εκει δεν ξερω απο που θα φυγει οποτε ειμαστε σε μειονεκτικη θεση εμεις οι ανθρωποι εστω και με τουφεκι
 
Λευτέρη, έτσι όπως το θέτεις, αντί να λυπηθώ τα καημένα τα πουλάκια, θα αρχίσω να λυπάμαι τους δύστυχους κυνηγούς!:D Πρέπει να ψηφιστεί ενας νόμος που να απαγορεύει στις μπεκάτσες να πετούν με τα συγκεκριμένα χιλιόμετρα προκειμένου να σημαδευουν με περισσότερη άνεση οι καημένοι οι κυνηγοί! Αμάν πια! Απαράδεκτα έχουν γίνει τα σημερινά πουλιά απαπαπα! 😛

Λευτέρη μου συγνώμη που σε πειράζω λίγο. Δεν τα έχω προσωπικά μαζί σου. Με στεναχωρεί απλώς η όλη ιδέα και δεν με βρισκει σύμφωνη. Ομως ο καθένας μας έχει δικαιωμα να πράτει και να ενεργει σύμφωνα με τα πιστέυω του και τις ηθικές του αξίες.
 
Back
Top