Γενικά Τι πιστεύεις για το κυνήγι πουλιών και ζώων;

Σοφία μάλλον παρεξήγησες. Ξαναδιάβασε την πρώτη παράγραφο, στο πόστ Νο 34 και θα καταλάβεις αν μπορώ ή όχι να ακούσω την άποψη κάποιου. Διάλογος γίνεται και ακούγονται όλες οι απόψεις είτε μας αρέσουν είτε όχι. Το αν μου αρέσουν ή όχι οι απαντήσεις που δίνει ο καθένας, είναι δικό μου πρόβλημα και θα το διαχειριστώ με το δικό μου τρόπο, χρησιμοποιώντας λιγο χιούμορ, και όχι με αυταρχικό τρόπο αφαιρώντας από τον συνομιλητή το δικαίωμα των ερωτήσεων. Ευχαριστώ και συγνώμη αν σας κούρασα.:)
 
πολυ πιθανον να ξαναδημοσιευτηκε καποια στιγμη στο φορουμ...
αλλα ας πιασει κ εδω λιγο χωρο... Μεσα σ ολα τ αλλα 🙄
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

'Αρθρο 1
Όλα τα ζώα γεννιούνται με ίσα δικαιώματα στη ζωή και στη δυνατότητα ύπαρξης.
'Αρθρο 2
Ο άνθρωπος οφείλει να σέβεται τη ζωή κάθε ζώου. Ο άνθρωπος ανήκει στο ζωικό βασίλειο και δεν μπορεί να εξοντώνει ή να εκμεταλλεύεται τα άλλα είδη του ζωικού βασιλείου. Αντίθετα, οφείλει να χρησιμοποιεί τις γνώσεις για το καλό των ζώων. Κάθε ζώο δικαιούται φροντίδας, προσοχής και προστασίας από τον άνθρωπο.
'Αρθρο 3
Κανένα ζώο δεν πρέπει να υποβάλλεται σε κακομεταχείριση ή απάνθρωπη συμπεριφορά. Αν η θανάτωση ενός ζώου θεωρηθεί υποχρεωτική πρέπει να γίνεις στιγμιαία, ανώδυνα και χωρίς καμιά πρόκληση αγωνίας του ζώου.
'Αρθρο 4
Κάθε ζώο δικαιούται να ζήσει στο φυσικό του χώρο (γη, θάλασσα, αέρας) και να αναπαράγεται σύμφωνα με τους φυσικούς νόμους. Η στέρηση ελευθερίας του ζώου ακόμη κι αν γίνεται για μορφωτικούς σκοπούς είναι αντίθετη προς τη διακήρυξη δικαιωμάτων αυτού.
'Αρθρο 5
Κάθε ζώο που από παράδοση θεωρείται κατοικίδιο δικαιούται να ζήσει με το ρυθμό και τις συνθήκες ζωής και ελευθερίας που αντιστοιχούν στο είδος του. Η διαφοροποίηση αυτών των συνθηκών από τον άνθρωπο έχει σκοπούς κερδοσκοπικούς και είναι αντίθετη προς τη διακήρυξη.
'Αρθρο 6
Κάθε ζώο που αποτελεί σύντροφο του ανθρώπου έχει δικαίωμα διάρκειας ζωής ανάλογης με τη φυσική του μακροβιότητα. Η εγκατάλειψη ενός ζώου θεωρείται πράξη απάνθρωπη και εξευτελιστική.
'Αρθρο 7
Αναφορικά με τα ζώα που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον άνθρωπο, η διάρκεια και η ένταση δουλειάς πρέπει να είναι σε λογικά πλαίσια, η διατροφή τους ικανοποιητική και η ανάπαυσή τους υποχρεωτική.
'Αρθρο 8
Οποιοσδήποτε πειραματισμός πάνω στα ζώα, ιατρικός, επιστημονικός, κ.λπ. αντιτίθεται προς τα δικαιώματα των ζώων, εφόσον προκαλεί πόνο σωματικό ή ψυχικό. Πρέπει να επιδιώκεται η αντικατάσταση του πειραματισμού πάνω στα ζώα, από άλλες υπάρχουσες τεχνικές.
'Αρθρο 9

Τα ζώα που εκτρέφονται για τη διατροφή του ανθρώπου πρέπει να στεγάζονται, να τρέφονται, να μετακινούνται και να θανατώνονται χωρίς πρόκληση πόνου και αγωνίας.
'Αρθρο 10
Απαγορεύεται η εκμετάλλευση των ζώων για τη διασκέδαση των ανθρώπων. Η έκθεση ζώου και τα θεάματα που χρησιμοποιούν ζώα αποτελούν καταστρατήγηση της αξιοπρέπειας και του σεβασμού προς τη ζωή του ζώου.
'Αρθρο 11
Κάθε πράξη που χωρίς λόγο προκαλεί θάνατο ζώου είναι βιοκτονία, είναι έγκλημα απέναντι στη ζωή.
'Αρθρο 12
Κάθε πράξη που προκαλεί θάνατο μεγάλου αριθμού άγριων ζώων αποτελεί γενοκτονία, έγκλημα απέναντι στο είδος. Η μόλυνση και οποιαδήποτε καταστροφή του φυσικού μας περιβάλλοντος οδηγούν στη γενοκτονία.

'Αρθρο 13
Σεβασμός επιβάλλεται ακόμη και στο νεκρό ζώο. Κάθε σκηνή βίας στην τηλεόραση και το σινεμά, με θύματα ζώα πρέπει να απαγορευτεί και μόνο οι σκηνές που έχουν σκοπό να ενημερώσουν για τα δικαιώματα των ζώων οφείλουν να προβάλλονται
'Αρθρο 14
Οι οργανισμοί προστασίας και προάσπισης των ζώων πρέπει να αντιπροσωπεύονται από κάθε κυβέρνηση. Τα δικαιώματα του ζώου πρέπει να κατοχυρωθούν απ' τους νόμους, όπως ακριβώς και τα δικαιώματα του ανθρώπου.
Διεθνής Ένωση Δικαιωμάτων των Ζώων Παρίσι 1978
 
σου ευχομαι...
αν προκειται να εισαι κουραστικη 😛
να γινεσαι παντα με τετοιο τροπο κουραστικη
καλη μου georgina :)
 
Δεν θα υπάρξει άλλη προειδοποίηση

Επεξεργάστηκε από: Stavros

Κανόνες Λειτουργίας είπε:
Παράγραφος 6η
Απαγορεύετε να βρίζετε ή να χρησιμοποιείτε λέξεις και φράσεις σε ύφος και τόνο που προσβάλλει τα άλλα μέλη. Απαγορεύεται επίσης η δημόσια προσωπική αντιπαράθεση μεταξύ των μελών για λόγους που αφορούν τα ίδια. Το PetBirds δεν πρόκειται να γίνει μέσον έκφρασης εμπαθών ή άλλου είδους επιθέσεων για κανέναν.
Παρακαλώ θεωρήστε το ως τελευταία προειδοποίηση. Αν δεν μπορείτε να συμμετέχετε σε έναν πολιτισμένο διάλογο θυμηθείτε ότι δεν σας ανάγκασε κανείς να το κάνετε 😡
 
Λευτέρη με στεναχώρησες...☹ Για να συνεχιστεί ο εποικοδομιτικός διάλογος και να μπορέσουν όλοι να εκφράσουν την γνώμη τους όποια και αν είναι αυτή, ασχετα από το άν μας αρέσει ή όχι, οφείλεις μια συγνώμη στην Ευα γιατι της μίλησες λιγο άπρεπα. Κανείς δεν ξέρει ποιός είναι ο συνομηλιτής του και τί προσωπικό αγώνα έχει κάνει για τα παιδιά της Αφρικής, της Ελλάδας, για τα παιδιά των Ιδρυμάτων, για τα παιδια της γειτονιάς του. Ο καθένας ξέρει τι έχει κάνει και θα κάνει την αυτοκριτική του μέρες που έρχονται. Το άν και πόσο πονάει ο καθένας για τα πουλάκια τα ξένα ή τα δικά του είναι επίσης προσωπική του υπόθεση και δεν το θεωρώ πρέπον να θίγουμε τον συνομιλητή μας με εκφράσεις του τύπου: αντε τράβα...

Ξέρω οτι ξεφύγαμε από το θέμα και ζητώ συγνώμη, αλλά ας είμαστε ευγενής με τους συνομιλητές μας εστω κι αν δεν μας αρέσουν αυτά που υποστηρίζει.
 
ναι γεωργια εχεις δικιο αλλα μην το παρακανουμε με τα δικαιωματα των ζωων και των πτηνων και δεν ξερω τι αλλο φτανει πια πως μπορουμε να μιλαμε για δικαιωματα στα ζωα οταν ουτε τα δικα μας ξερουμε αλλα και το κυριοτερο δεν σεβομαστε τα δικαιωματα του αλλου που το πιο πολυτιμο αγαθο την ελευθερια και την τροφη και το νερο τα στερουμε συνεχως απο αλλους για να τα εχουμε
 
Θα πρότεινα να περιοριστούμε στο θέμα και να μην παρασυρόμαστε σε συγκρίσεις εκτός θέματος προσπαθώντας να ενισχύσουμε την επιχειρηματολογία μας.

Θυμηθείτε ότι όλοι έχουν δικαίωμα στην αντίθετη άποψη, οπότε αν ακούτε κάτι που δε συμφωνεί με τις απόψεις σας, μην παρασύρεστε σε προσωπικές επιθέσεις, διότι σε καμία περίπτωση δεν προάγουν τη συζήτηση.
 
https://www.hamogelo.gr/
μολις πριν λιγο μου το στειλανε...

ο λευτερης κ μενα με στεναχωρησε αλλα δεν πειραζει.
δεν ειναι η πρωτη φορα που εισπρατω την αδικια αναφεροντας τα πιστευω μου.
εδω ειναι ενα φορουμ για πουλια κυριως.
το τι αντιμετωπιση εχω στα αλλα καιρια θεματα του πλανητη, να μου επιτρεψετε να το γνωριζω μονο εγω, εως τη στιγμη που θα τυχει να αναφερθει συγκεκριμενα.
κ με τον "αναλογο" τροπο να υπαρξουν συζητησεις.

η φωτο για να ηρεμησουν τα πνευματα :)
 
Λευτέρη μου πάλι ξεφέυγεις από το θέμα.☹

Θα ήταν πολύ ευχάριστο αν το πρώτο πράγμα που διάβαζα στο πόστ σου ήταν μια συγνώμη στην Ευα την οποία και έθιξες προσωπικά, πράγμα που δεν έγινε, αλλά δεν χάνω την ελπίδα.:)

Μου θύμισες ένα ρητό που λέει : Τα ελλατώματά μας μοιάζουν με τους προβολείς των αυτοκινήτων. Μόνο των άλλων μας ενοχλούν!:D

Νομίζω πως η γνώμη του καθενός μας στο συγκεκριμένο ερώτημα του Χρήστου, έγινε κατανοητή. Ας αφήσουμε και τους υπόλοιπους να καταθέσουν την άποψή τους!
 
ευα συγγνωμη και το εννοω δεν κανω προσωπικη επιθεση σε σενα μιας και δε νσε ξερω καθολου αλλα στην αποψη αυτη τελος παντων να σαι καλα
 
να στε ολοι καλα,
και να πολεματε γι αυτα που πιστευετε.

ευχαριστω κ τον astrapogianno για την ευγενεια του. 🙂
 
Έχω αφήσει αρκετό χρόνο να περάσει προκειμένου να είμαι σε θέση να συντάξω ένα πιο ψύχραιμο μήνυμα…

Επειδή λοιπόν αν ζητήσω συγνώμη και πάλι θα θεωρηθώ γραφικός, θα ήθελα να πω μονάχα ότι η δημοσίευση μηνυμάτων σαν αυτό που διαγράφηκε, βλάπτει σοβαρά όχι μόνο την προσωπικότητα των ανθρώπων που είχαν την ατυχία να συμμετάσχουν σε μια δημόσια συζήτηση, αλλά και τη δυνατότητα συμμετοχής αυτών που προκαλούν τις παρεμβάσεις μου, οι οποίοι δεν έχουν καν τη στοιχειώδη ικανότητα να συζητούν.
 
Όταν ξεκίνησα το θέμα, πίστευα πως θα ήταν ένα καλό θέμα που ο κάθε ένας, ακόμη κι αν ήταν νέος στο Site και με λίγες ειδικές γνώσεις, θα μπορούσε να εκφράσει την άποψή του ελεύθερα.
Δεν μετάνιωσα για τη δημοσίευσή του, γιατί το θέμα αυτό το γυροφέρναμε και κάποια στιγμή θα έπρεπε να συζητήσουμε κι αυτό, αλλά κάπου ξεφύγαμε και δεν αφήσαμε χώρο να εκφραστούν όλοι άσχετα με το τι πιστεύει ο καθένας.
Ελπίζω από εδώ και πέρα να αποφύγουμε αντιπαραθέσεις και να ακούσουμε απόψεις, ίσως και να δούμε το θέμα από μια διαφορετική οπτική γωνία πιο δημοκρατική και με σεβασμό στους άλλους.
 
καλισπερα σε ολουs μια και εχω λιγο χρονο αs πω και γω κατι. ημουν και γω κυνηγοs πριν μερικα χρονια. Για μενα το κυνηγι ηταν εναs τροποs να βρεθω κοντα στην φυση εναs τροποs να μπορεσω να ξεφηγω απο τα καθημερινα προβληματα. Πιστευω πωs αν οχι ολοι οι πιο πολυ οπωs και γω δεν τουs ενδιαφερη αν χτυπησουν καποιο θυραμα τουs ενδιαφερη να βρεθουν κοντα στην φυση να αναπνευσουν καθαρο αερα και αν τυχον βρουν και καποια φορα καποιο θυραμα να το χτυπησουν(αν φυσικα μπορεσουν). Πιστεψτε με πωs αν πηγενανε για τα θυραματα θα το ειχαν σταματησει ολοι μιαs και ειναι μετρημενεs στα δακτυλα του ενοs χεριου οι μερεs που θα γυρησειs με καποιο θυραμα.
 
πρώτα από όλα θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβω στον Σταυρο που έχει φτιάξει αυτην την σελίδα που αναφέρεται σε διάφορα θέματα. Το κυνήγι για πολλούς ανθρώπους και απο την εποχή των πρώτων ανθρώπων που εμφανίστηκαν στη γη ήταν καθαρά για να μπορούν να επιβιώσουν, σιγά σιγά όμως ο ανθρωπος άρχισε να εξελίσεται με αποτέλεσμα να εμφανίζονται και τα πρωτα κρούσματα λαθροθηρίας. Εγώ είμαι κυνηγός απο τα 15 μου οπου και επιασα το πρωτο μου όπλο στα χερια και το οποιο εχω εδω και 15 χρόνια. Το κυνήγι κατα την γνώμη μου ειναι οτι ένας κυνηγος ερχεται ποιο κοντα στην φυση. το να σκοτωσεις καποιο ζώω ή καποιο είδος απο πουλια πολλες φορες δεν σου προσφέρει τίπότα όμως το να πας για κυνήγι με το αγαπημένο σου σκυλί και να χαρεις τηνν φύση έιναι κατι διαφορετικο. Ετσι λοιπον το κυνηγι ειτε για πουλια αλλα ειτε για ζωα θα πρεπει περισσοτερο να ειναι διασκεδαση και αθλητισμός και οχι ενας αγώνας μεταξυ των ανθρωπων για το ποιος θα πιασει τα περισσοτερα π.χ. τρυγωνια ή το μεγαλυτρο αγριογουρουνο στην περιοχη. το κυνηγι ζωων και πουλιων στην εποχη που ζουμε ειναι μόνο για μερικους ανθρωπους να κανουν επίδειξη σε αυτο το πράγμα εγω ειμαι κατά. Το κυνήγι ειναι για να βρισκεσαι ποιο κοντα στην φυση και να κυνηγαμε παντα σύμφωνα με τις υπουργικες διατάξεις και οχι στην ΛΑΘΡΟΘΗΡΙΑ.
 
Όχι πολλά χρόνια πριν, περιδιάβαινα τα μονοπάτια της ευρύτερης περιοχής του χωριού μου. Χίλια, και βάλε, μέτρα υψόμετρο, ένα μέρος μαγευτικό, μέσα στις καρυδιές και τα ελατοδάση. Χωρίς υπερβολή, κάθε δέκα μέτρα διαδρομής, τα βήματά μου τρόμαζαν κι από ένα κοτσύφι. Πάνω από το κεφάλι μου τα πουλιά ακούγονταν ασταμάτητα, γεμίζοντας με τις φωνές τους το υπέροχο τοπίο.
Και τώρα, τίποτα... Η απόλυτη σιγή! Σαν κάποιος να πέρασε και με ένα μαγικό χέρι ν' αφάνησε το καθετί. Πιο πολλά κοτσύφια συναντώ στην ταράτσα μου, στη Νέα Ιωνία παρά στο χωριό μου, στην Ήπειρο, ψηλά, στα "απάτητα" βουνά!

Πριν ένα χρόνο, τέτοια εποχή, θέλησα με την παρέα μου να βρεθούμε "κοντά στη φύση". Ήταν Σάββατο, θυμάμαι, φθάσαμε το βραδάκι στο εξοχικό καλυβάκι ενός φίλου, στη Μαρώνεια της Ροδόπης. Αφού καταλύσαμε εκεί, αναμέναμε με πλήρη ανυπομονησία το επόμενο πρωινό. Όμως, το ξημέρωμα μας επιφύλασσε μια δυσάρεστη εμπειρία... Σχεδόν, πριν ακόμα χαράξει ακούσαμε τους πρώτους πυροβολισμούς! Λίγο μετά, ακολούθησε η... Κόλαση! Σφαίρες από παντού και προς όλες τις κατευθύνσεις και τα σκάγια να πέφτουν βροχή στην τσίγκινη οροφή της καλύβας! Πού να διανοηθούμε να ξεμυτίσουμε;! Μείναμε εκεί για αρκετές ώρες περιμένοντας να περάσει το κακό...
 
Πρωτα απο ολους ενα μεγαλο μπραβο στον kristhegreek που ειχε το θαρρος να θεσει ενα τετοιο θεμα, πιστευω οτι ηξερε τι εκανε. Δευτερονστον Σταυρο. Με εντυπωσιασε ιδιαιτερα η φραση και μονον οτι αφησε χρονο και μετα σχολιασε. Τριτον στον Αστραπογιαννο που τελικα βρηκε το θαρρος να ζητησει συγνωμη για τον απαραδεχτο τροπο του απεναντι στην Ευα. Οσο για την Ευα... Τι να πω ενα υπεροχο πλασμα :) με καλυπτει απολυτα.ΑΝ μπορουσαν να εχουν το θαρρος να κοιταξουν τα ματια του πλασματος που σκοτωνουν αυτοι οι ανθρωποι θα καταλαβαιναν μονοι τους τι κανουν. Ολα τα υπολοιπα περι αριθμων που μιλανε, υπεκφυγες θεματος με αναφορα στα ψαρια το μονο που δειχνουν ειναι καλα κρυμμενο αισθημα ενοχης. Τοσο κρυμμενο που δεν μπορουν να το δουν ουτε αυτοι οι ιδιοι. Αλλιως δεν θα θυμωναν, ουτε θα προσπαθουσαν τοσο να πεισουν... λυπαμαι δεν ειχα προθεση νακρινω κανεναν αλλα εχω την υποχρεωση να πω την αληθειαγια αυτα που αισθανομαι.
 
η μητερα μου δουλευε σε πτηνοτροφικο συναιτερισμο, στα σφαγεια. με ολα αυτα που διαβασα θα αρχισω να πιστευω πως ειναι δολοφονος κατα συρροη και πως εγω ειμαι ενας κανιβαλος διοτι τρωω κοτοπουλο χωρις να το κανω απο αναγκη για επιβιωση αφου θα μπορουσα αντι για κοτοπουλο να τρωω φασολια. Δεν ειμαι εναντια στους σωστους, νομιμους και ευσυνειδητους κυνηγους. Προσωπικη μου αποψη ειναι οτι εγω ειμαι πιο πολυ υπευθυνος για την εξαφανιση-μειωση διαφορων ζωων επειδη για να παω στο περιπτερο χρησιμοποιω το αυτοκινητο μου.
 
γιασας και απο εμενα. Εμενα δεν μου αρεσει το κυνηγη, ομως εγω ψαρευω, πως θα μπορουσα να κατηγορησω εναν κυνηγω, ασχετως την γνωμη μου για αυτο. Καλο θα ειναι, οποιος απανταει σε αυτο το θεμα, να σκεφτεται πρωτα τη κανει αυτος με την φυση και μετα να απανταει, παντως ο μεγαλος αριθμος κυνηγων ψαραδων ειτε ειναι προσεκτικοι ειτε οχι ειναι προβλημα. Οποιων γνωριζω σχεδον η ψαρευει η κυνηγαει, καπου πρεπει να σταματηση, να μπει ενα οριο.
 
Συμφωνω με τον andrews69 αλλα οι κυνηγοι εφοσων το κανουν απο χομπυ και δεν τους ενδιαφερουν τα θηραματα και μεχρι προχθες φωναζαν γιατι τους υποχρεωσαν να εχουν ολοι 3 σφαιρες στα οπλα τους, προσωπικα προτεινω, αφου αγαπαν το χομπυ τους να κυνηγανε με τοξα-βαλιστρες. Σκεφτειτε εναν ψαροντουφεκα με μια μπουκαλα να αντεχει 8 ωρες μεσα στο νερο και να εχει μια καραμπινα με 5 σφαιρες. Δεν ειναι αυτο αδικια;
 
Back
Top