ε λοιπον
βρεθηκε μια απαντηση ανοιχτη κ απροκαλυπτα ειλικρινης!
ποστ Νο 36...
δινουν αδειες κυνηγιου μονο για οικονομικους λογους.στην
Γερμανια-Γαλλια για να σου δοσουν αδεια πρεπη να παρακολουθησεις ειδικα σεμιναρια
επιμορφωσης συμπεριφορας νοοτροπιας.
... Πραγματι δεν ειναι οτι καλυτερο το να αφαιρεις μια ζωη απο τη φυση, νομιζω οτι θα ελεγε ψεμματα αυτος που λεει οτι δεν νιωθει ικανοποιιση οταν σκοτωνει ενα θηραμα....
.
τουλαχιστον οι ευρωπαιοι το αναλυουν κ λιγο παραπανω!
αντε κ στα δικα μας...
για οσο δεν μπορουμε ν αποφυγουμε αυτο το σπορ...
μπραβο,
απο μενα τoυλαχιστον,
στον boys.
τα πιο πολλα, απο τα προειπωμενα, ειναι μεταθεσεις του προβληματος...
("δεν σας ενοχλει εκεινο η το αλλο;"... Κλπ)
ας κανουμε λοιπον εναν καταλογο απ οτι μας ενοχλει κ ας το συζητησουμε ενα-ενα σε ξεχωριστο καθε φορα ποστ.
εδω ομως
η αντιπαραθεση πρεπει να ναι εποικοδομητικη (να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους) κ πανω στο θεμα κ μονο.
-πιστευω εγω.
,
για να καταληξουμε κ καπου...
αλλιως για ποιο λογο να υπαρχει;
για να χαλαμε τα πληκτρα απ το πληκτρολογιο;
το να κατονομαζουμε αλλες 40 φρικες, κακα συναπαντηματα κ λυπηρες ανθρωπινες συμπεριφορες... Οπως
η σοφια αναφερει..
.. Εμενα προσωπικα πιο πολυ με ενοχλει και θεωρω κτηνωδες το να αμολυσω ενα ζωο που εχει μαθει στα σαλονια στην εθνικη.. Παρα να το πετυχω στο δασος.. Και να προσπαθησω να το σκοτωσω (που ειμαι και ψιλοστραβαδι)..στα πλαισια κυνηγιου..συγκεκριμενη περιοδο.. Περιοχη.. Και με τις αναλογες συνθηκες.
δεν αναιρει το οτι στο κυνηγι πας- εκτος των αλλων φυσιολατρικων πλευρων που δεν αρνουμαι-
- με οπλο(=φονικο οργανο)
- πυροβολεις (=το αν ειναι μια φορα ή το κανεις συνεχως κ αδιαλλειπτως, για μενα τουλαχιστον δεν εχει κ δραματικη διαφορα)
- κ το αποτελεσμα ειναι οτι εχεις σκοτωσει καποια στιγμη, εστω μια φορα, ενα ον, που δεν σου εχει κανει κανενα κακο, εκτος απο το να υπαρχει, κ για καποιο λογο εσυ το βλεπεις για στοχο.
[να ΤΟΝΙΣΩ οτι με το εσυ δεν απευθυνομαι σε κανεναν προσωπικα... ]
για να το θεσω ακομα πιο συγκεκριμενα αν δεν ειναι μπεκατσα κ ειναι ανθρωπος, γιατι ο φονος θα εχει μεγαλυτερη σημασια;
κ που γραφει τελοσπαντων, οτι η αξια της ζωης ενος πτηνου η οποιου αλλου οντος, ειναι ανυπαρκτη η αμελητεα;
συναγεται απ το οτι τα τρωμε; οποτε..."ας σκοτωσουμε κ για σπορ?"
το οτι επιτρεπεται το κυνηγι ειναι κατα τη γνωμη μου αναγκαστικο, διοτι ειναι μαλλον αδυνατον να απαγορευτει. (αρχαιοτατη συνηθεια...)
οπως απαγορευτεται κ η κλοπη [κ οτι αλλο καταπαταει, ανθρωπινα στην προκειμενη περιπτωση, δικαιωματα] αλλα ο τοπος βριθει απο κλεφτες.
περιμενα αρκετα πριν ξανακανω post , κ οχι γιατι βαριομουν η δεν ειχα χρονο.
περιμενα να δω μια ανοιχτη απαντηση.
το θεμα της αντιμετωπισης των ζωων απ τους ανθρωπους, ειναι για μενα μειζονος σημασιας.
κ για πολλους εδω ευτυχως...
τωρα το "κτηνωδες" που ανεφερα, δεν ειναι υβριστικο
(
δεν αποκαλεις τον αλλον "κτηνος")
-αλλα οπωσδηποτε δεν ανηκει κ στα κολακευτικα!-
αλλα αναφορικο σε ενστικτα ανθρωπων αλλα κ ζωων.
χονδρικα θα επρεπε να παει στην κατηγορια των ενστικτων της επιβιωσης.
αλλα εκει εχουμε:
σκοτωνω,ή για να φαω ή για να επιβιωσω απο επιθεση.
στη φυση κανενα ον δεν σκοτωνει για ευχαριστηση.
MONON
ο ανθρωπος!
=
το μονο μεσα στο βασιλειο των ζωων ον, που αγωνιζεται να θεσει υπο ελεγχο τις ορμες του, για να μπορει να ζει ειρηνικα με τους ομοιους του κ να ξοδευει την δραστηριοτητα του στην επιδιωξη ανωτερων πνευματικων σκοπων.
φυσιολογικα...
παραπερα ας αναρωτηθει ο καθενας μας...
το θεμα των ενστικτων εχω χρονια που το ψαχνω, με αφορμη τη συζητηση αυτη το εψαξα κ παλι, κ θα συνεχισω,
ομως θα πρεπει να συμπληρωσω οτι : μαλλον
λαθος προσεγγιση εκανα στην αρχη
γιατι
τα ενστικτα αφορουν το
συνολο.
εδω ομως δεν προκειται για το συνολο.
δεν ειμαστε ολοι κυνηγοι.
ουτε ολοι σκοτωνουμε για ευχαριστηση.
το θετικο κομματι της δρασης των κυνηγων, που αφορα τις καλλιεργειες χωραφιων κ τις απελευθερωσεις πουλιων, το προσπερναω γιατι αυτο δεν ποναει.
κ εννοειται οτι αξιζει ενα μεγαλο μπραβο.
αν και δεν κανουμε διαγωνισμο, ουτε κανεις κατακρινει κανεναν.
το οτι ακομα μια φορα ειπα τη γνωμη μου, ειναι γιατι αισθανθηκα την αναγκη να συμπληρωσω πραγματα, να προβληματισω -με την καλη εννοια- τους κυνηγους της παρεας αλλα κ να διορθωσω κατι που ανεφερα.. (στα 2 προηγουμενα μου post)
τωρα το οτι καποιοι ευρωπαιοι ειναι προνοητικοτεροι κ διασφαλιζουν την εκδοση αδειας κυνηγου με προηγουμενα επιμορφωτικα σεμιναρια ειναι μια καλη αρχη.
οσο για ανωδυνη (χωρις σφενδονες οπλα κλπ)
φυσιολατρεια... Μπορω ωρες να μιλαω...
κ σπορ με αυξημενη αδρεναλινη..., εχω τη γνωμη οτι υπαρχουν κ αλλα..., για αυτους που θα εχουν τη διαθεση να αφησουν την πλευρα του θυτη κ να μπουν για 2-3 δευτερολεπτα στη θεση του θυματος.
μονο την τρομαρα που παιρνει το ερμο το ζωντανο απ τον πυροβολισμο...
κριμα ειναι.
ελπιζω καποτε, να ερθει εποχη, που δεν θα χρειαζεται να...χαιρομαι που δεν γεννηθηκα μπεκατσα!
.
επισης ζητώ απ ολους συγνωμη για το τεραστιο (κ κουραστικο για μερικους ισως),
αυτο post.