Γενικά Τι πιστεύεις για το κυνήγι πουλιών και ζώων;

δεν ξερω απο που θα φυγει οποτε ειμαστε σε μειονεκτικη θεση εμεις οι ανθρωποι εστω και με τουφεκι
Μάλλον δεν έγινε κατανοητή η Γεωργία...

Μήπως αν η μπεκάτσα δεν πεταγόταν με 90 χλμ/ω αλλά με 7 χλμ/ω και με μια γεμάτη luigi franchi, θα μπορούσαμε να μιλάμε με σοβαρότητα για "μειονεκτικές θέσεις"; Γιατί διαφορετικά και με 1000 χλμ/ω να πεταγόταν, πάλι αυτή θα ήταν το θήραμα - θύμα.

Edit: Δεν εκφράζω θέση με αυτό το ποστ σχετικά με το θέμα, αλλά προσπαθώ να τονίσω το σημείο που προκαλεί την ασυνεννοησία μεταξύ των πέντε παραπάνω ποστ.

Ενα πράγμα είναι αλήθεια. Το πρώτο πράγμα για να οικοπεδοποιηθή
μια περιοχή, για να αποχαρακτηριστεί ένα δάσος, είναι να απαγορευτεί
στο συγκεκριμένο μέρος το κυνήγι. Ολα τα άλλα έπονται.
-Γι αυτό θάπρεπε όλες οι οργανώσεις που ενδιαφέρονται για την ΦΥΣΗ
να βλέπουν το θέμα κυνήγι με ΑΝΟΙΚΤΑ μάτια.
Σίγουρα, έχουν περάσει οι εποχές που μπορούσες να αφαιρέσεις απο την
μάνα γή το "περίσευμα" και να συμβάλλεις στην ισοροπία της. Τώρα πλέον
δεν "περισεύει" τίποτα. ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ. Τα καταφέραμε!
Αλλά προσωπικά δεν ξέρω αν φταίει το κυνήγι ή το ότι δεν έχουμε αφήσει
μέρος σ' αυτήν την χώρα που να μην έχουμε κάνει αισθητή την παρουσία μας.
Πώς γίνεται 10.000.000 άνθρωποι να θέλουμε 20.000.000 σπίτια;
Πώς γίνεται οι μεγαλύτερες πεδιάδες μας σε βάθος δεκάδων μέτρων να
στραγγίζουν δηλητήρια απ' τα φυτοφάρμακα;
Ποιός κυνηγός σκότωσε τα χελιδόνια;
Γι' αυτό λέω, φταίω κι εγώ, κι εσύ κι' ο άλλος...
ΟΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ, ΚΥΤΤΑΕΙ ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ
ΝΑ ΒΓΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ!

Τι πιστευω για το κυνηγι πουλιων και ζωων; Απο ηθικης αποψης; απο οικολογικης;απο τι; Προσωπικα δεν με ενοχλει (εχω μεγαλωσει σε περιβαλλον κυνηγων, εχω παρει μερος πολλες φορες).. Αρκει να ισχυει το "παν μετρον αριστον". Ποιο πολυ με ενοχλει η λαθροθηρια... (σε περιοδους αναπαραγωγης των ζωων,θηλειες δολωματα και αλλα τετοια). Και γιατι θα επρεπε να σας απασχολει-ενοχλει τοσο το κυνηγι.. Και οχι το ψαρεμα;Επειδη δηλαδη τα ψαρια δεν τα ακουμε.. Δεν τα "βλεπουμε".. Δεν ειναι χαριτωμενα.. Και μυριζουν;Ψυχουλες δεν ειναι και αυτες;

Λεύτερη δεν νομίζω ότι αν δεν φέρεις κάτι σπίτι δεν μπορεί να έχεις σκοτώσει κάτι και να μην το βρήκες η να το τραυμάτισες και να ψόφησε μετά.

Θα προσπαθήσω να είμαι συνοπτικός, μιας και θα μπορούσα να γραψω βιβλίο για το θέμα άνθρωπος και καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος.

Προσωπικά πιστεύω ότι ο άνθρωπος έχει αφήσει ανεξίτηλα σημάδια στη φύση.
Εχω προτρέψει σε παλιότερες δημοσιεύσεις μου στο φόρουμ, να εγκαταλείψουμε πρακτικές βλαπτικές για τη φύση, διότι ακόμα και αν έχουν παράδοση και ιστορία, πλέον είναι ανεπίκαιρες διότι η κατάσταση του πλανήτη έχει φτάσει στο απροχώρητο.
Σήμερα, είναι χρέος όλων μας (όσο γρηγορότερα το καταλάβουμε τόσο το καλύτερο) να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε τη φύση να γιατρέψει τις πληγές της.

Οι κυνηγοί κάθε χρόνο απελευθερώνουν πουλιά για να εμπλουτιστεί ένα δάσος (έτσι αποκομίζουν και οι ίδιοι όφελος από τα περισσότερα θηράματα).
Τη σήμερον (για να μείνω στο ίδιο παραδειγμα) θα επρεπε κάθε χρόνο να προσθέτουμε πουλάκια στη φύση και να μην τα κυνηγάμε μετά, μπας και συμπληρωθεί σωστή αναλογία πουλιών - δασους.
-Την ίδια επιχειρηματολογία χρησιμοποίησα και όταν μιλούσαμε για ξόβεργες.

Δεν αμφισβητώ σε καμιά περίπτωση το οικολογικό αίσθημα των κυνηγών -αποκαλώ έτσι μόνο εκείνους που αξίζουν τον τίτλο και όχι τους παρανόμους-
Ομως εκεί που έχει φτάσει η φθορά του πλανήτη, πρέπει όλοι μας να προσπαθήσουμε με κάθε μέσον να αποκαταστήσουμε τις βλάβες.

Είναι πάγια αρχή μου να μην περιμένω από το Κράτος να κινητοποιηθεί ή να με εξαναγκάσει σε κινητοποίηση. Αλλάζω εγώ συνήθειες, προσπαθώ να μοιραστώ τις ιδέες μου με τον κοινωνικό μου περίγυρο (ο οποίος πλέον περιλαμβάνει και όλους εσας, μιας που ακόμα και χωρίς να με γνωρίζετε προσωπικά διαβάζετε τις απόψεις μου) και ευελπιστώ ότι όλοι μας μπορούμε να καταφέρουμε πολλά.
Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να κάνει ο καθένας μας για τον πλανήτη, σας παραπέμπω στη Georgina για οδηγίες!

Θα κλείσω λέγοντας σας κάτι που μου συνέβη πολλά χρόνια πρίν
ήμουν παιδί και είχα πάει στην Πάρνηθα με οδηγό έναν ορειβάτη (το σκύλο του και τα παιδιά του), στο μονοπάτι μας λοιπόν βρέθηκε μια οχιά μικρή. Εγώ δεν την είδα καν, το κουτάβι παραξενεύτηκε γιατί δεν είχε ξαναδεί, ο ορειβάτης πήρε ένα ξύλο και πολύ απλά την έβγαλε από το μονοπάτι μας. Μέχρι τότε πίστευα ότι τα φίδια όταν τα συναντάμε, επειδή είναι φοβερά και τρομερά, τα σκοτώνουμε.
Το μάθημα που πήρα εκείνη την ημέρα ήταν ότι τα ζωα μενουν στο δάσος και δεν μας επιτρέπεται να τα σκοτώνουμε επειδή είχαν την ατυχία να βρεθούν στο δρόμο μας.

Ας πορευτούμε με γνώμονα τέτοια διδάγματα...

Ευχαριστώ που με ακούσατε.

• Like
Αντιδράσεις: Heroic
Αγαπητοί φίλοι,
Το ότι και ο διπλανός κλέβει δεν σημαίνει ότι νομιμοποιούμαι να κλέψω και εγώ. Έτσι το ότι μολύνει ο Α ή κτίζει και μπαζώνει παράνομα ο Β δεν σημαίνει πως και εγώ πρέπει να αφαιρώ (έστω και κατά λίγο) από τη φύση ότι έχει απομείνει.
Θα ήθελα τους οδηγούς περιπατητές και εξερευνητές της φύσης, παρατηρητές της άγριας ζωής και όχι κουρσάρους.
Θα ήθελα τους συλλόγους των κυνηγών εκτροφείς πτηνών και ζώων επειδή αγαπούν τα ζώα και τα πτηνά και όχι για να υπάρχουν θηράματα για να σκοτώνουν.
Θα ήθελα τον κάθε ένα μας πριν κάνει κάτι να σκέφτεται τον αντίκτυπο της κάθε πράξης του στη φύση και το ήδη ασθενές περιβάλλον μας.
Θα ήθελα όλοι μας και το κράτος πρώτα, να είμαστε ζωντανά παραδείγματα της προστασίας της φυσικής μας κληρονομιάς.
Θα ήθελα τα παιδιά μου να μπορέσουν να δουν τα πουλιά να πετούν στον ουρανό όπως τα έβλεπα εγώ όταν ήμουν μικρός.
Μερικοί θα με λένε ονειροπόλο...

Μήπως χρειαζόμαστε μόνο ονειροπόλους τώρα πια;

Αγαπητοί φίλοι,
Το ότι και ο διπλανός κλέβει δεν σημαίνει ότι νομιμοποιούμαι να κλέψω και εγώ. Έτσι το ότι μολύνει ο Α ή κτίζει και μπαζώνει παράνομα ο Β δεν σημαίνει πως και εγώ πρέπει να αφαιρώ (έστω και κατά λίγο) από τη φύση ότι έχει απομείνει.
Θα ήθελα τους οδηγούς περιπατητές και εξερευνητές της φύσης, παρατηρητές της άγριας ζωής και όχι κουρσάρους.
Θα ήθελα τους συλλόγους των κυνηγών εκτροφείς πτηνών και ζώων επειδή αγαπούν τα ζώα και τα πτηνά και όχι για να υπάρχουν θηράματα για να σκοτώνουν.
Θα ήθελα τον κάθε ένα μας πριν κάνει κάτι να σκέφτεται τον αντίκτυπο της κάθε πράξης του στη φύση και το ήδη ασθενές περιβάλλον μας.
Θα ήθελα όλοι μας και το κράτος πρώτα, να είμαστε ζωντανά παραδείγματα της προστασίας της φυσικής μας κληρονομιάς.
Θα ήθελα τα παιδιά μου να μπορέσουν να δουν τα πουλιά να πετούν στον ουρανό όπως τα έβλεπα εγώ όταν ήμουν μικρός.
Μερικοί θα με λένε ονειροπόλο...

Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω με το παραπάνω. Οι εκάστοτε κυνηγετικοί σύλλογοι δεν εκτρέφουν θηράματα με σκοπό την εξόντωσή τους αργότερα. Ο εμπλοτισμός θηραμάτων γίνεται μόνο και μόνο για την ενίσχυση της πανίδας. Αυτό σημαίνει οτι αγαπούνε τα πουλιά και τα θηλαστικά. Επίσης να επισημάνω οτι τα εκτρεφόμενα είδη (πουλιά - θηλαστικά) απελευθερώνοντε μόνο σε ειδικές περιοχές και σε κατάλληλο βιότοπο (με νερό και τροφή) που το κυνήγι απαγορεύεται. Ας δούμε πρώτα τι μπορούμε εμείς και οι συλλογοι που ανήκουμε να κάνουμε σχετικά με τον εμπλουτισμό και ας μιλήσουμε για τους κυνηγετικούς συλλόγους αργότερα. Για να μην παρεξηγηθώ το μύνημα μου δεν είναι επιθετικό, απλά επισημένω κάποια πράγματα.
Φιλικά
Γρηγόρης Αγγέλης
ΠΟΟ ΑΛ 66
Ιωάννινα

Φίλε Γρηγόρη πολύ καλά κάνεις και επισημαίνεις κάποια πράγματα. Συγχώρεσέ μου όμως το γεγονός ότι δεν μπορώ να κατανοήσω πως είναι δυνατόν οι ίδιοι άνθρωποι που λές οτι αγαπούν τα πουλιά και τα θηλαστικά, πώς έχουν μετά την δύναμη και τα σκοτώνουν με τα όπλα τους...☹ Είναι περίπου το ίδιο ερώτημα που έθεσα με διαφορετικό τρόπο, δηλαδή, τί νιώθουν οι κυνηγοί οταν σηκώνουν το όπλα και πυροβολούν το θήραμά τους; Αισθάνονται ανωτερότητα και υπεροψία που καταφερνουν και τα τα βάζουν πάνοπλοι με πλάσματα μικρότερά τους; Μάλλον με την απορία θα μείνω...☹

Ούτε εγώ μαλώνω κανέναν, απλά θα ήθελα μια ειλικρινή απάντηση από κάποιον που μπορεί.

• Like
Αντιδράσεις: Heroic
Αισθανονται... Οπως αισθανονται και αυτοι που λατρευουν τα πουλια.. Και τα θελουν να τα εχουν παγιδευμενα στο κλουβι.. Πουλια που εχουν μαθει να πετουν αγρια ελευθερα...

Σοφία μου θα μπορούσες ποτέ τα πουλάκια που λες οτι λατρεύεις να φτάσεις στο σημείο να τα σκοτώσεις; Πιστεύω ακράδαντα πως όχι! Εστω κι αν είναι αγριοπούλια και έφτασαν στα χέρια σου με καποιο τρόπο, μπορεί να μην έχεις το σθένος να τα ελευθερώσεις, να τα σκοτώσεις όμως το αποκλέιω. Πιστεύω μάλιστα πως έχουν την καλύτερη δυνατή φροντίδα ακόμα και στην περίπτωση που ασθενήσουν. Αλλο λοιπόν το ένα και αλλο το άλλο, να μην μπερδεύουμε τα πράγματα.

Αν τεθεί ερώτημα σχετικά με το ψάρεμα ή το πως νιώθει κανεις που κρατάει σκλαβωμένατα αγριοπούλια, ας καταθεσει ο καθένας την απόψή του. Προς το παρών μια ειλικρινή απάντηση, γυρω από το ερώτημα που τεθηκε, χωρίς υπεκφυγές δεν εχω λαβει ακόμα. Ευχαριστώ!

Από αρχαιότατους χρόνους ο άνθρωπος κυνήγαγε για να ζήση για να επιβίωση.
Σήμερα δεν χρειάζεται αυτό το πράγμα δηλαδή να σκοτώσεις για να ζήσης.
Αλλά με την πάροδο του χρόνου πες το από συνήθεια (παππούδες, πατεράδες) πες το σαν χόμπι πες το σαν κάτι διαφορετικό έχουμε αυτό το χόμπι, το να βγαίνουμε και να κυνιγαμε ζώα και πούλια.
Δεν είδα καμιά οικολογογικη οργάνωση να πηγαίνει στο βουνό και να ταΐζει τις κρύες μέρες τα πουλιά και τα ζώα, δεν είδα κανέναν οικολόγο να πηγαίνει να ελευθερώνει πουλιά χρήσιμα στην ελληνική πανίδα και αυτά σε ρεζέρβες που απαγορεύεται το κυνήγι δεν είδα κανένα τους να σπέρνει στην Ελλάδα χωράφια για να βρουν τα μεταναστευτικά πουλιά τροφή, παρά μόνο λύκος και φίδια.
Το κυνήγι είναι κακό έχετε δίκιο το ψάρεμα δεν σας πειράζει που μπαίνεις στο ξένο στοιχείο με όπλο (ψαροντουφεκο ) και σκοτώνεις τα ψαριά;

Δεν σας πειράζει που η πλειοψηφία από εμάς έχει και από ένα το λιγότερο άγριο πουλί στο σπίτι του κλεισμένο σε ένα κλουβί.

Μια σκέψη έκανα μην το παρεξηγήσετε και τα βάλετε μαζί μου.

Σοφία μου θα μπορούσες ποτέ τα πουλάκια που λες οτι λατρεύεις να φτάσεις στο σημείο να τα σκοτώσεις; Πιστεύω ακράδαντα πως όχι! Εστω κι αν είναι αγριοπούλια και έφτασαν στα χέρια σου με καποιο τρόπο, μπορεί να μην έχεις το σθένος να τα ελευθερώσεις, να τα σκοτώσεις όμως το αποκλέιω. Πιστεύω μάλιστα πως έχουν την καλύτερη δυνατή φροντίδα ακόμα και στην περίπτωση που ασθενήσουν. Αλλο λοιπόν το ένα και αλλο το άλλο, να μην μπερδεύουμε τα πράγματα.

Αν τεθεί ερώτημα σχετικά με το ψάρεμα ή το πως νιώθει κανεις που κρατάει σκλαβωμένατα αγριοπούλια, ας καταθεσει ο καθένας την απόψή του. Προς το παρών μια ειλικρινή απάντηση, γυρω από το ερώτημα που τεθηκε, χωρίς υπεκφυγές δεν εχω λαβει ακόμα. Ευχαριστώ!!

Αγαπητή Γεωργία, να σου πώ εγώ προσωπικά πως νοιώθω, αλλά μπορώ να σου εξηγήσω μόνο την στιγμή που το πουλί ξεπετάγεται. Αδρεναλίνη στα ύψη, φόβος, υπέρενταση, ικανοποίηση και χαρά για τους κόπους και τον χρόνο που σπατάλησες για την εκπαίδευση του φίλου - σκύλου σου. Την στιγμή που το θήραμα ''πέφτει'', αν θα ''πέσει'' (γιατί προσωπικά πάντα βγάζω φωτογραφίες και χαζεύω τα σκυλιά μου), τα συναισθήματα δεν περιγράφονται πιστευώ με λόγια. Ίσως μερικοί να σκέφτονται '' Ωραία χτυπήσαμε το πρώτο πάμε για το δεύτερο'' ίσως '' Ωραίο πουλί μεγάλο - καλός μεζές'' ίσως '' κρίμα το καημένο το σκότωσα''. Δεν πιστεύω οτι αισθανόμαστε ανωτερότητα και υπεροψία όπως ανέφερες. Ειλικρινά δεν μπορώ να το περιγράψω το συναίσθημα. Και συγνώμη που μένεις με αυτή την απορία αλλά το ερώτημά σου είναι το πιο δύσκολο και πιο σωστό που έχει γίνει.

Φιλικά πάντα,
Γρηγόρης Αγγέλης
ΠΟΟ ΑΛ 66
Ιωάννινα

Εδώ δεν κάνουμε λαικό δικαστήριο για να δικάσουμε τους κυνηγούς. Μια συζήτηση γίνεται και ο καθένας έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να καταθέσει την άποψή του. Δεν κατηγορείται κανείς για τις απόψεις του.

Θα ήθελα μόνο να κάνω μια επισήμανση: Ας ανοιχτεί θέμα με το ψάρεμα σε αλλο πόστ και όποιος θέλει ας καταθέσει εκεί την αποψή του.

Επίσης νομίζω πως είναι τελείως άλλο θέμα να κρατάς σε αιχμαλωσία ένα πουλί ή ένα ζώο και άλλο να το σκοτώνεις. Στην αιχμαλωσία τα πουλιά και τα ζώα φροντίζονται από τους κατόχους τους και σε καμία περίπτωση δεν σκοτώνονται.

Ακόμα θα ήθελα να πώ πώς είναι αξιοθαύμαστο που οι κυνηγοι φροντίζουν να ελευθερώνουν πουλιά και να φυτεύουν χωράφια για να βρούν τα μεταναστευτικά τροφή. Ας μην κλείνουμε όμως τα ματια και στις τόσες οικολογικές οργανώσεις και στους ανθρώπους που θυσιάζουν τον ελευθερο χρόνο τους για την σωτηρία τόσων ειδών υπο εξαφάνιση. Δεν θά ήθελα να αναφέρω τα ονόματα των οργανώσεων, αλλά όπου έχω ψάξει στο διαδίκτυο έχω βρεί αρκετές από αυτές τις οργανώσεις που και συστηματικές ελευθερώσεις πουλιών πραγματοποιούν αλλά και πουλιά που έχουν τραυματιστεί (απο ποιούς άραγε;) τα γιατρευουν και τα ελευθερώνουν να ζήσουν στο φυσικό τους περιβάλλον.

Οπως επίσης υπάρχουν πολλοί απλοι άνθρωποι που χωρίς να ανήκουν σε καμιά οργάνωση, απλά είναι ακόμα ρομαντικοι, φροντίζουν για τα αγριοπούλια βάζοντας ταίστρες κήπου στην αυλή τους. Και είμαι απολύτως βέβαιη πως δεν περιμένουν στην γωνία με το δίκανο για να τα πυροβολήσουν και να τα ψήσουν σε καμιά ψησταριά...☹

Γρηγόρη σε ευχαριστώ ειλικρινά για την προσπάθειά σου να απαντήσεις στο ερώτημά μου. Ξερω πως ειναι δύσκολο ερώτημα και δεν περιμένω απάντηση. Απλά την επόμενη φορά που καποιος κυνηγός σηκώσει το όπλο του ας προβληματιστεί για τα συναισθήματα που του γεννιόνται.

Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποιες προσωπικές εμπειρίες: Είχα πολλές φορές την ευτυχία στο υπέροχο δάσος που βρίσκεται η δουλειά μου, να βρεθούν στα χερια μου πουλάκια τα οποία έχαναν τον προσανατολισμό τους για διάφορους λόγους. Χελιδόνια, σπουργίτια, μπεκάτσες ήταν μερικά από τα τυχερά πουλάκια που περασαν απότα χερια μου. Ποτέ μα ποτέ δεν σκεφτηκα, "τι ωραίο μεζεδάκι", αλλά περισσότερο σκεφτόμουν πόσο θα ανησυχούν τα υπόλοιπα μελη της οικογένειάς τους από την απουσία τους. Ερχονταν βλέπεις πάντα στο μυαλό μου οι ιστορίες που διάβαζα μικρή. Ετσι μετά το σχετικό χαιδεμα και τις αναμνηστικές φωτογραφιες, τα ελευθερωνα ξανά στο δάσος. Ισως λειτουργούσε το μητρικό ένστικτο αλλά εκέινο που ήταν απερίγραπτο, ήταν η ικανοποιηση που ένιωθα όταν τα έβλεπα να φτερουγίζουν ελεύθερα και να επιστρέφουν εκεί που ανήκουν... Συγνώμη αν σας ζαλισα...

Θελω να πω και εγω κατι αφου ενα απο τα χομπυ μου εδω και εικοσι χρονια ειναι το κυνηγι που το κανω με παθος. Πρωτα απ'ολα το επιπεδο των κυνηγων εχει ανεβει παρα πολυ χαρη στους κατα τοπους συλλογους του καθε νομου, απο την πολιτεια
καμια μα καμια βοηθεια δινουν αδειες κυνηγιου μονο για οικονομικους λογους.στην
Γερμανια-Γαλλια για να σου δοσουν αδεια πρεπη να παρακολουθησεις ειδικα σεμιναρια
επιμορφωσης συμπεριφορας νοοτροπιας. Δεν κανουμε αυτο το σπορ ουτε για εμποριο
ουτε για την επιβιωση μας, πραγματι δεν ειναι οτι καλυτερο το να αφαιρεις μια ζωη απο τη φυση, νομιζω οτι θα ελεγε ψεμματα αυτος που λεει οτι δεν νιωθει ικανοποιιση οταν σκοτωνει ενα θηραμακαι παρ'ολα αυτα το μεγαλυτερο ποσοστο των κυνηγων ειναι φυσιολατρες δεν ειναι μονο οι κυνηγοι υπευθηνοι για το καταντημα της φυσης

[κανω κυνηγι μονο αγριοχοιρου στα υπεροχα βουνα της Δραμας στο δασος της ελατιας που νομιζω οτι ειναι απο τα καλυτερα της χωρας μας]

Λοιπον θα περιγραψω.. Με οσο λιγοτερα λογια μπορω τις δικες μου εμπειριες απο το εν λογο χομπι. Σαν παιδακι.. Με ξυπνουσαν οι φωνες του πατερα μου.. Του παππου μου.. Τα σκυλια που ανυπομονα γαυγιζαν σε παροξυσμο. Σηκωνομουν με χαρα.. Να δω τους κυνηγους..φιλοι, συγγενεις, γνωστοι. Ολοι ενθουσιασμενοι. Οταν τελικα γυρνουσαν συχνα με τα χερια αδεια.. (δεν ηταν τοσο λυπημενοι γιαυτο)χαρουμενοι ηταν μαλλον γιατι απλα ηταν μια ευκαιρια να βρεθουν ολοι μαζι. Να φωναξουν, να μιλησουν, να καυγαδισουν... (εσυ φταις, δεν ησουν στο καρτερι κ. Α.).. Και την αλλη μερα παλι απο την αρχη.
Οταν δε. Γυρνουσαν και με θηραμα. Γινοταν γλεντι. Μεγαλωνοντας μπηκα και εγω στο ''τρυπακι'' αυτο. Ρωτας ποιο ειναι το συναισθημα; Χαρα ειναι... Και οχι γιατι σκοτωνεις.. Αλλα γιατι βρισκεσαι με την παρεα σου στην φυση.. Εχεις εναν στοχο... Το ψαχνεις.. Το αναζητας... Και οταν τον πετυχαινεις χαιρεσαι.
Το κυνηγι δεν εχει σχεση με τον κοιλιοδουλισμο.. Δεν κυνηγαει κανεις για να φαει.. (μεζεδες). Ουτε οποιος συμμετεχει σε αυτο σημαινει οτι εχει κτηνωδη αισθηματα.. Δεν αγαπαει τα ζωα.. Και οτι αλλο. Ειναι απλα ενα χομπι.Ζινακι.. Και λοιπα μελη.. Εμενα προσωπικα πιο πολυ με ενοχλει και θεωρω κτηνωδες το να αμολυσω ενα ζωο που εχει μαθει στα σαλονια στην εθνικη.. Παρα να το πετυχω στο δασος.. Και να προσπαθησω να το σκοτωσω (που ειμαι και ψιλοστραβαδι)..στα πλαισια κυνηγιου..συγκεκριμενη περιοδο.. Περιοχη.. Και με τις αναλογες συνθηκες.

ε λοιπον
βρεθηκε μια απαντηση ανοιχτη κ απροκαλυπτα ειλικρινης!
ποστ Νο 36...

δινουν αδειες κυνηγιου μονο για οικονομικους λογους.στην
Γερμανια-Γαλλια για να σου δοσουν αδεια πρεπη να παρακολουθησεις ειδικα σεμιναρια
επιμορφωσης συμπεριφορας νοοτροπιας.

... Πραγματι δεν ειναι οτι καλυτερο το να αφαιρεις μια ζωη απο τη φυση, νομιζω οτι θα ελεγε ψεμματα αυτος που λεει οτι δεν νιωθει ικανοποιιση οταν σκοτωνει ενα θηραμα....
.
τουλαχιστον οι ευρωπαιοι το αναλυουν κ λιγο παραπανω!

αντε κ στα δικα μας...
για οσο δεν μπορουμε ν αποφυγουμε αυτο το σπορ...

μπραβο,
απο μενα τoυλαχιστον,
στον boys.

τα πιο πολλα, απο τα προειπωμενα, ειναι μεταθεσεις του προβληματος...
("δεν σας ενοχλει εκεινο η το αλλο;"... Κλπ)

ας κανουμε λοιπον εναν καταλογο απ οτι μας ενοχλει κ ας το συζητησουμε ενα-ενα σε ξεχωριστο καθε φορα ποστ.

εδω ομως
η αντιπαραθεση πρεπει να ναι εποικοδομητικη (να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους) κ πανω στο θεμα κ μονο.
-πιστευω εγω. 🙂 ,

για να καταληξουμε κ καπου...🙄

αλλιως για ποιο λογο να υπαρχει;
για να χαλαμε τα πληκτρα απ το πληκτρολογιο;

το να κατονομαζουμε αλλες 40 φρικες, κακα συναπαντηματα κ λυπηρες ανθρωπινες συμπεριφορες... Οπως

η σοφια αναφερει..
.. Εμενα προσωπικα πιο πολυ με ενοχλει και θεωρω κτηνωδες το να αμολυσω ενα ζωο που εχει μαθει στα σαλονια στην εθνικη.. Παρα να το πετυχω στο δασος.. Και να προσπαθησω να το σκοτωσω (που ειμαι και ψιλοστραβαδι)..στα πλαισια κυνηγιου..συγκεκριμενη περιοδο.. Περιοχη.. Και με τις αναλογες συνθηκες.
δεν αναιρει το οτι στο κυνηγι πας- εκτος των αλλων φυσιολατρικων πλευρων που δεν αρνουμαι-
  • με οπλο(=φονικο οργανο)
  • πυροβολεις (=το αν ειναι μια φορα ή το κανεις συνεχως κ αδιαλλειπτως, για μενα τουλαχιστον δεν εχει κ δραματικη διαφορα)
  • κ το αποτελεσμα ειναι οτι εχεις σκοτωσει καποια στιγμη, εστω μια φορα, ενα ον, που δεν σου εχει κανει κανενα κακο, εκτος απο το να υπαρχει, κ για καποιο λογο εσυ το βλεπεις για στοχο.
[να ΤΟΝΙΣΩ οτι με το εσυ δεν απευθυνομαι σε κανεναν προσωπικα... ]

για να το θεσω ακομα πιο συγκεκριμενα αν δεν ειναι μπεκατσα κ ειναι ανθρωπος, γιατι ο φονος θα εχει μεγαλυτερη σημασια;

κ που γραφει τελοσπαντων, οτι η αξια της ζωης ενος πτηνου η οποιου αλλου οντος, ειναι ανυπαρκτη η αμελητεα;
συναγεται απ το οτι τα τρωμε; οποτε..."ας σκοτωσουμε κ για σπορ?"

το οτι επιτρεπεται το κυνηγι ειναι κατα τη γνωμη μου αναγκαστικο, διοτι ειναι μαλλον αδυνατον να απαγορευτει. (αρχαιοτατη συνηθεια...)

οπως απαγορευτεται κ η κλοπη [κ οτι αλλο καταπαταει, ανθρωπινα στην προκειμενη περιπτωση, δικαιωματα] αλλα ο τοπος βριθει απο κλεφτες.

περιμενα αρκετα πριν ξανακανω post , κ οχι γιατι βαριομουν η δεν ειχα χρονο.
περιμενα να δω μια ανοιχτη απαντηση.

το θεμα της αντιμετωπισης των ζωων απ τους ανθρωπους, ειναι για μενα μειζονος σημασιας.
κ για πολλους εδω ευτυχως...

τωρα το "κτηνωδες" που ανεφερα, δεν ειναι υβριστικο
(δεν αποκαλεις τον αλλον "κτηνος")
-αλλα οπωσδηποτε δεν ανηκει κ στα κολακευτικα!-
αλλα αναφορικο σε ενστικτα ανθρωπων αλλα κ ζωων.
χονδρικα θα επρεπε να παει στην κατηγορια των ενστικτων της επιβιωσης.
αλλα εκει εχουμε:
σκοτωνω,ή για να φαω ή για να επιβιωσω απο επιθεση.
στη φυση κανενα ον δεν σκοτωνει για ευχαριστηση.

MONON
ο ανθρωπος!

=το μονο μεσα στο βασιλειο των ζωων ον, που αγωνιζεται να θεσει υπο ελεγχο τις ορμες του, για να μπορει να ζει ειρηνικα με τους ομοιους του κ να ξοδευει την δραστηριοτητα του στην επιδιωξη ανωτερων πνευματικων σκοπων.

φυσιολογικα...

παραπερα ας αναρωτηθει ο καθενας μας...

το θεμα των ενστικτων εχω χρονια που το ψαχνω, με αφορμη τη συζητηση αυτη το εψαξα κ παλι, κ θα συνεχισω,
ομως θα πρεπει να συμπληρωσω οτι : μαλλον λαθος προσεγγιση εκανα στην αρχη
γιατι
τα ενστικτα αφορουν το συνολο.
εδω ομως δεν προκειται για το συνολο.
δεν ειμαστε ολοι κυνηγοι.
ουτε ολοι σκοτωνουμε για ευχαριστηση.

το θετικο κομματι της δρασης των κυνηγων, που αφορα τις καλλιεργειες χωραφιων κ τις απελευθερωσεις πουλιων, το προσπερναω γιατι αυτο δεν ποναει.
κ εννοειται οτι αξιζει ενα μεγαλο μπραβο.
αν και δεν κανουμε διαγωνισμο, ουτε κανεις κατακρινει κανεναν.

το οτι ακομα μια φορα ειπα τη γνωμη μου, ειναι γιατι αισθανθηκα την αναγκη να συμπληρωσω πραγματα, να προβληματισω -με την καλη εννοια- τους κυνηγους της παρεας αλλα κ να διορθωσω κατι που ανεφερα.. (στα 2 προηγουμενα μου post)

τωρα το οτι καποιοι ευρωπαιοι ειναι προνοητικοτεροι κ διασφαλιζουν την εκδοση αδειας κυνηγου με προηγουμενα επιμορφωτικα σεμιναρια ειναι μια καλη αρχη.
οσο για ανωδυνη (χωρις σφενδονες οπλα κλπ)
φυσιολατρεια... Μπορω ωρες να μιλαω...
κ σπορ με αυξημενη αδρεναλινη..., εχω τη γνωμη οτι υπαρχουν κ αλλα..., για αυτους που θα εχουν τη διαθεση να αφησουν την πλευρα του θυτη κ να μπουν για 2-3 δευτερολεπτα στη θεση του θυματος.
μονο την τρομαρα που παιρνει το ερμο το ζωντανο απ τον πυροβολισμο... κριμα ειναι.
ελπιζω καποτε, να ερθει εποχη, που δεν θα χρειαζεται να...χαιρομαι που δεν γεννηθηκα μπεκατσα! 🙄.

επισης ζητώ απ ολους συγνωμη για το τεραστιο (κ κουραστικο για μερικους ισως),
αυτο post.

Σοφία, ότι περιγράφεις στις δύο πρώτες παραγράφους μου θυμίζει κάτι σαν... εκδρομή του Δημοτικού Σχολείου!:D

Εχω λοιπόν να κάνω μια πρόταση: Ας οργανωθεί ένα " κυνήγι κρυμμένου θησαυρού" , σαν αυτά που παίζουν οι πρόσκοποι, ας πάρει ο κάθε συμμετέχοντας ένα πλαστικό πιστολάκι ή ένα βελάκι με βεντούζα, ας οριστεί και ένα τρόπαιο, οπως πχ ένα κουκούτσι από δαμάσκηνο, ή ένα ξυλάκι παγωτού ( όπως θα έλεγε και ο φίλτατος Ε. Τριβιζάς), να φέρουμε και τα μπωλάκια με τους κεφτέδες, (να μην μείνουμε και νηστικοί), και ας πάμε να χαρούμε όλοι τις ομορφιές του δάσους, να πούμε τα αστειάκια μας, να πειραχτούμε, να γελάσουμε, να μαλώσουμε. Σίγουρα θα μας μείνει αξέχαστη σαν εμπειρία και δεν θα έχουμε βλάψει σε τίποτα το γύρω φυσικό περιβάλλον... 😉

Αν δεν σου αρεσει η αποψη καποιου που του αρεσει το κυνηγι... Και δεν μπορεις να την ακουσεις.. Απλα μην ρωτας.

Back