Ασθένειες Το Ρίνκνεκ μου βγάζει αίμα

Πριν μια εβδομάδα βρήκα αίμα και το ποπουδακι του ελαυρος λερωμενο αλλά χωρίς κουτσουλιές. Σήμερα βρήκα αρκετό αίμα χωρίς κουτσουλιές πάλι επίσης ξύνεται σε όλο το σώμα και ποιο έντονα κοντά στο ποπό. Γενικά είναι ορεξάτο και τρώει καλά. Έχω την εντύπωση ότι φταίει η αυγοτροφη... Δε φαίνεται η πληγή δε θα δεις τπτ στη φωτογραφία.
[automerge]1552208064[/automerge]
Πριν 3 μήνες που μετακόμισα ξενέρωσε και έκοψε τα φτερά της κουτσουρεψε και την ουρά της και πριν 20 μέρες της πήρα και ένα αρσενικό. Ξεκίνησα διατροφή. Λαχανικά φρούτα βότανα αυγοτροφη.
[automerge]1552209396[/automerge]
Από που βγάζει αίμα; Είναι πολύ; Τραυματιστηκε κάπου; Μπορείς να ανεβάσεις φωτογραφία;
Έβαλα και φωτογραφία
 

Συνημμένα

  • IMG_20190310_111045.webp
    IMG_20190310_111045.webp
    56,6 KB · Προβολές: 34
Τελευταία επεξεργασία:
Τάσο από εδώ και πέρα δεν μπορώ να σε βοηθήσω άλλο (δεν ασχολούμαι με παπαγάλους) παρόλα αυτά εγώ βλέπω εμφανή σημάδια στρεσαρισματος στο πουλί! Κάνε λίγο υπομονή μέχρι να σου απαντήσουν τα έμπειρα μέλη...
 
Ηθελε καραντινα σε αλλο δωματιο για 40 ημερες και σιγα σιγα κανουν την γνωριμια ακουγοντας τις φωνες τους μετα πλησιαζοντας τα κλουβια τους! Τωρα το αιμα μηπως εχει αυγο μεσα του; κ δεν μπορεί να το βγαλει; Ενας πτηνιατρος θα σε βοηθουσε γιατι το πουλι μπορει να πεθανει διαφιρετικα
 
Τα έχεις δει να τσακώνονται;
Όταν αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα απευθυνόμαστε σε πτηνιατρο και δεν παίρνουμε δεύτερο πτηνό γιατί αυτό κάνει τα πράγματα χειρότερα.
Εάν όντως βλέπεις αίμα και δεν προέρχεται από τραυματισμό τότε πρέπει άμεσα να επισκεφτείς γιατρό. Εννοείται ότι δεν οφείλεται το αιμα στην αυγοτροφη.

Αν υπάρχει υπόνοια ότι το άλλο πουλάκι την τραυμάτισε τότε πρέπει να πάρεις τα κατάλληλα μέτρα. Έτσι κι αλλιώς είναι λάθος να είναι ο αρσενικός όλη την ημέρα ελεύθερος και να μπορεί όποτε θέλει να πηγαίνει στο θηλυκό.
 
Τον αρσενικό τον πείρα πριν 20 μέρες προληπτικά έδωσα αντιβίωση όπως μου είπε κτηνίατρος για να αποφύγω τη καραντίνα. Πριν από λίγο βρήκα τη πληγή κοντά στο ποπό ξύνεται ασταμάτητα. Την έκανα μπάνιο στη μπανιέρα και σταμάτησε για τώρα. Με τον αρσενικό δείχνει να τα πάνε καλά αλλά γενικά δεν τον αφήνει να κάνει βόλτες στο κλουβί της για πολύ ώρα και ειδικά να φάει από τη ταιστρα της. Δίνουν φιλάκια κάθε μέρα και πολλές φορές καθοντε μαζί.
 
Κτηνίατρος σου ειπε προληπτικα να δωσεις αντιβιωση σε υγειες πτηνο; Οταν πηγες στο ιατρειο του/της, ειδες καπου αναρτημενα διπλωματα και αδεια επαγγελματος;
Τι εννοεις την εκανες μπανιο;
 
Κτηνίατρος σου ειπε προληπτικα να δωσεις αντιβιωση σε υγειες πτηνο; Οταν πηγες στο ιατρειο του/της, ειδες καπου αναρτημενα διπλωματα και αδεια επαγγελματος;
Τι εννοεις την εκανες μπανιο;
Ναι έχει πτυχίο. Την έβρεξα παντού τρόμαξε λίγο αλλά σταμάτησε δε ξύνεται. Δε μπορούσα να τη βλέπω να ξύνει τη πληγή.
[automerge]1552216514[/automerge]
Την ίδια αντιβιωση πείρε και ο αρσενικός.
 
Το θεωρώ απίθανο κτηνιατρος να έδωσε αντιβίωση σε υγιές πτηνό και μάλιστα για να αποφύγεις έτσι την καραντίνα 🙄
Και αν το έκανε πρέπει να του πάρουν την άδεια εξάσκησης επαγγέλματος. Για όνομα του Θεού.
Πρέπει οπωσδήποτε να δει πτηνιατρος το πουλάκι. Όχι "κτηνιατρος" όπως τον προηγούμενο αλλά πτηνιατρος που γνωρίζει από πουλιά.
[automerge]1552216843[/automerge]
τρόμαξε λίγο αλλά σταμάτησε δε ξύνεται. Δε μπορούσα να τη βλέπω να ξύνει τη
Σταμάτα να την τρομάζεις με οποιονδήποτε τρόπο.
 
Εσύ πιστεύεις ότι η πληγή δημιουργήθηκε επειδή τραβάει τα πούπουλα της;
Όταν τραβούσε τα πούπουλα της πριν 3 μήνες, τα αφαιρούσε ολόκληρα από τη ρίζα ή τα εκοβε;
 
Δε μπορούσα να την αφήσω να ξύνεται μέσα σε λίγα λεπτά έβγαλε πόσα πούπουλα και φάνηκε η πληγή. Τώρα δε ξύνεται άλλο...

Αν δεν ξυνεται αλλο ειναι λογω του φοβου και του στρες που την εκανες με το ζορυ μπανιο. Ουτε η φαγουρα σταματα με το νερο, αλλα ουτε και η πληγη κλεινει, αμεσα ασε το ιντερνετ και παρε τηλ εναν κανονικο πτηνιατρο, πες του για την πληγη και για καλο και για κακο, πες του και το ονομα του προηγουμενου κτηνιατρου και τι σου προτεινε αντι για καραντινα, μπας και του παρουν την αδεια.

Για να σου δωσω χονδρικα τι εχει γινει με την αντιβιωση : Ερχομαι επισκεψη σπιτι σου, μου ανοιγεις την πορτα, πριν σε χαιρετησω σου ανοιγω το στομα και σου δινω αντιβιωση, το ιδιο κανω και εγω, και ολα αυτα για να μην κολλησω κατι απο σενα, η να μην κολλησεις εσυ κατι απο μενα, αλλα φαινομενικα και οι 2 δεν εχουμε ουτε καν συναχι.
Εχεις ταλαιπωρησει το ανοσοποιητικό συτημα των πτηνων σου, χωρις να χρειαζεται.
 
@tasioskis, Ακριβώς! Πέρα από την άσκοπη επιβάρυνση του οργανισμού επιπλέον η αντιβίωση δεν μπορεί να καλύπτει οποιαδήποτε ασθένεια άρα εκ των πραγμάτων δεν την εξισώνουμε με την καραντίνα.
 
Back
Top