Βρίσκεσαι σε χώρο που αποδεδειγμένα δέχεται το νέο... Δεν πατρονάρεται από κανέναν έμπορο ή εταιρεία, απέχει από συμπάθειες ειδημόνων και κυρίως έχει ανοιχτά τα μέσα του σε κάθε "νέο"... ακόμη και στα ανατρεπτικά.
Αν σεβόμαστε τους κανόνες στο petbirds τότε ο χρόνος δεν αποτελεί πρόβλημα και προσωπικά θα χαρώ να "σπάσεις" αυτά που θεωρείς ως κακώς κείμενα...
Θα περιμένουμε.
Στον παρακάτω υπερσύνδεσμο παρουσιάζονται σχόλια αναφορικά με το "Poultry Rations and Feeding Methods" που δημοσιεύτηκε το 1945 και εφαρμόζεται μέχρι σήμερα, με τις κατάλληλες βελτιώσεις φυσικά στο πέρασμα των χρόνων.
Αν και η αρθρογραφία για την πτηνοτροφία είναι τεράστια, δυστυχώς δε βρίσκω εύκολα βιβλιογραφία, νομοθεσία και σχετικές μελέτες αναφορικά με τη σίτιση καναρινιών. Προσωπική μου άποψη είναι ότι επειδή δεν προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση όπως τα πουλερικά, η υγεία των πτηνών μας που θα τα καταναλώσουν έρχεται σε δεύτερη μοίρα μπροστά στο κέρδος των εταιριών. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κατάλληλες τροφές του εμπορίου για τα πτηνά μας – ποτέ δεν έβαλα όλες τις έτοιμες αυγοτροφές στο ίδιο τσουβάλι – αλλά δε μπορώ να τις χαρακτηρίσω όλες «ισορροπημένες», όπως απευθύνθηκα στον
@misalouris σε σχετικό ποστ μου. Για το λόγο αυτό είχα αναφέρει στη συνέχεια και το παράδειγμα με τα πράσινα και κόκκινα bakery products στην κελαϊδινη που χρησιμοποιούν ακόμη και σήμερα οι εταιρίες και νομίζω ότι συμφωνούμε όλοι μας ότι όχι μόνο δεν προσφέρουν διατροφικά τίποτα στα πτηνά μας, αλλά είναι και βλαβερά για την υγεία τους.
Όπως θα δείτε στο
https://www.gov.mb.ca/agriculture/l...ents-poultry-rations-and-feeding-methods.html μεταξύ των συστατικών που χρησιμοποιούνται για τη σίτιση των πουλερικών
είναι και το γάλα. Αναφέρει ότι επειδή δεν ήταν διαθέσιμα τα προμίγματα βιταμινών,
το γάλα ήταν χρήσιμη αν και ατελής πηγή βιταμινών για τα πουλερικά. Το χαρακτηρίζει
μέτρια πηγή πρωτεΐνης και για το λόγο αυτό προστέθηκε η σόγια τα τελευταία χρόνια στο σιτηρέσιο τους. Επίσης, αναφέρεται ότι τα υψηλά επίπεδα γάλακτος μπορεί να προκαλέσουν
διάρροια επειδή τα πουλιά παράγουν χαμηλές ποσότητες ενζύμου που χρειάζονται για την πέψη γαλακτικών σακχάρων.
Στην περίπτωση της σπιτικής αυγοτροφής μου αντί για σόγια ως έξτρα πρωτεΐνη χρησιμοποιώ αλμπουμίνη. Διάρροια δεν έχω παρατηρήσει στα πτηνά μου με τη χορήγηση της συγκεκριμένης αυγοτροφής – μπορώ να παραθέσω και φωτογραφίες από τις κουτσουλιές τους. Σχετικά με σχόλια για θάνατο πτηνών μου από εντερικά και τις νεκροψίες σε ζωντανά πουλιά νομίζω δε χρειάζεται να ξανά αναφερθούμε και έχει λήξει αυτό το θέμα.
Παράκληση, όποιο μέλος έχει βρει σχετική νομοθεσία με τις απαιτήσεις, όρια, μελέτες (πέρα από τις μελέτες των εταιριών) κλπ για συσκευασμένες τροφές, όπως είναι οι αυγοτροφές θα ήθελα να τα αναφέρει για να τα μελετήσουμε και να συζητήσουμε σχετικά.