Ασθένειες Το θηλυκό budgie μου έγινε ξαφνικά υποτονικό

Χαρηςbudgie13

PB New Member
Εγγραφή
16 Απρ 2016
Μηνύματα
118
Πόλη
Αθήνα
Καλησπερα, μετα το βατεμα εχω παρατηρησει πως η Φιονα εχει αλλαξει συμπεριφορα. Απο ζωηρη που ηταν και πηγαινε απο εδω και απο εκει τωρα καθεται στο κατω κλαρι μονη της, κνεβαινει λιγο στην κουνια για να κοιμηθει και μπαινει στην φωλια και βγαινει. Τι να κάνω; Να την βγαλω την φωλια μηπως ειναι απο αυτο;
 
Της εχω απλως απο ζωηρη που ηταν τωρα ειναι ηρεμη και καθεται στο κατω κλαδι και μπαινει στην φωλια και ξαναβγαινει

Παρατηρω οτι τι αλλες φορες εμπαινε στην φωλια και δαγκωνε το ξυλο για να κανει κατι σαν επιστρωση. Τωρα που βλεπω ξανα ειναι αρκετη ωρα στην φωλια και καθεται και γενικα εχει αλλαξει η συμπεριφορα της οποτε πιστευω οτι ετοιμαζεται να κανει αυγα!
 
Μακάρι, το εύχομαι! Οι κινήσεις είναι φυσιολογικές σε σχέση με την φωλιά.
Την ατονία να παρατηρήσεις λίγο περισσότερο. Ασβέστιο έδωσες; Σουπιοκόκκαλο βασικά προς το παρόν και λίγο σουσαμάκι. Από διατροφή πως τα πάει;
 
Απο διατροφη μια χαρα σπορους, αυγοτροφη, σουπιοκοκκαλο και μαρουλακι! Ασβεστιο εννοεις αυτο που βαζουμε στο νερο;
 
Πηρα και αυτες τις σταγονες για το νερο για το ζευγαρωμα και την αναπαραγωγη των πουλιων
 

Συνημμένα

  • rsz_dsc_1807.webp
    rsz_dsc_1807.webp
    7,9 KB · Προβολές: 6
Δεν φαίνεται το όνομα, τουλάχιστον με τα 4 μάτια μου :) πάντως τα ζουμιά εντάξει, αλλά... Πάντα καλύτερα η διαρκής προσεγμένη διατροφή που δημιουργεί έναν δυνατό οργανισμό. Τι να κάνεις ένα ζουμί να δημιουργήσει ερωτική διάθεση στο πουλί, αν υποθέσουμε πως μπορεί να το κάνει, αν δεν έχει την υγεία να ανταπεξέλθει στις ανάγκες μιας αναπαραγωγής; Δεν νομίζω πως καλύπτεις κάποιο στόχο με τέτοια πρακτική.
 
Ειναι oleovita

Επισης μου φαινεται η φιονα λιγο πιο χοντρη και δεν ειναι υπερκινητικη που ηταν ολο καθεται σε ενα κλαδι, κοιμαται και μπαινει στην φωλια.
 
Πρόσεξε μήπως ασθενεί το πουλί και είναι φουσκωμένο. Δεν εγκυμονούν τα πουλιά και δεν παίρνουν βάρος κατά την ωοτοκία.
 
Θα βγαλω αυριο φωτογραφια να δειτε. Δεν ξερω μπορει να μου φαινεται κιολλας παντως δεν εχει καθολου ενεργεια που ειχε.
 
Στενή παρακολούθηση, αγόρασε ασβέστιο και να εντοπίσεις γιατρό κοντά σου μήπως χρειαστεί.
15 του μηνος ειχα δει βατεμα. Τωρα δεν ξερω τι επαθε. Κοιμαται πολυ και δεν εχει την ενεργεια που ειχε. Δηλαδη οταν ηταν καλα φωναζε επαιζε πηγαινε πανω κατω φιλιοταν με τον αρσενικο και ετρωγε πολυ τωρα τρωει λιγο. Θα την παω στον γιατρο αν συνεχισει ετσι. Μενω Πετρουπολη υπαρχει κανας πτηνιατρος εδω κοντα αν ξερεις ή αν εχεις ενα λινκ να δω! Σε ευχαριστω πολυ!
 
Μενω Πετρουπολη υπαρχει κανας πτηνιατρος εδω κοντα αν ξερεις ή αν εχεις ενα λινκ να δω! Σε ευχαριστω πολυ!
Ρίξε μια ματιά στην λίστα, https://community.petbirds.gr/threads/Πτηνίατροι-Ειδικευμένοι-στα-Πτηνά-Κτηνίατροι.1091/.
Υπάρχει στο Περιστέρι ο κ. Δουκάκη.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Παιδια η φιονα εχει γινει πολυ φουσκωτη και καθςται σς ενα κλαδι συνεχεια την παρασκευη θα την παω στον κυριο Ακριβο στο Περιστερι μακαρι να ζησει δεν μπορω δυστηχως να την παω καθολου☹
 
Τρώει τα ίδια πράγματα με το αρσενικό; Υπάρχει περίπτωση δηλητηρίασης; Έχεις υγρό ασβέστιο; Έχει πρήξιμο στην αμάρα; Μόνο υποθέσεις κάνουμε, όπως καταλαβαίνεις, δύσκολα ερασιτέχνες να πούμε τεκμηριωμένη άποψη και μάλιστα με αυτά τα στοιχεία που είναι ελλιπή. Πάντως ο ύπνος είναι άσχημο σύμπτωμα.
Βάλε την στα ζεστά @Χαρηςbudgie13
 
Back
Top