Ασθένειες Το θηλυκό budgie μου έγινε ξαφνικά υποτονικό

Εκοψα ενα παλιο παντελονι μαυρο και εβαλα στο κλουβι αλλα δεν μου φαινεται να περναει η θερμοκρασια στο πουλι
 

Συνημμένα

  • rsz_img_20170428_194224.webp
    rsz_img_20170428_194224.webp
    46 KB · Προβολές: 10
Χάρη, μέτρα τη θερμοκρασια με ενα θερμόμετρο που θα βάλεις οσο πιο κοντά στο πουλακι. Ανάλογα αυξομειώσεις την απόσταση του πορτατίφ. Πρόσεξε μην η θερμοκρασια αυξηθεί υπέρ του δέοντος. Εννοειται οτι χρησιμοποιείς λάμπα πυρακτώσεως, έτσι δεν ειναι;
 
Οπως χθες ειναι. Παει και κοιμαται μεσα σε χαρτοπετσετες και βγαζει εναν ηχο. Πορτατιφ δεν εχω. Μου ειπε να βαλω απο τις παλιες λαμπες οχι τις οικονομικες. Το θερμομετρο πως θα το βαλω; Εχω παλιο θερμομετρο με υδραργυρο
 
Δεν ξέρω αν κάνει αυτό το θερμόμετρο. Τέλος πάντων, δοκίμασέ το. Βάλε το κοντά στο πουλί, μόνο όμως αν δεν υπάρχει καμία περίπτωση να το σπάσει, διότι ο υδράργυρος είναι εξαιρετικά τοξικός. Κανονικά χρειάζεται θερμόμετρο χώρου.
 
Το θερμομετρο πως θα το βαλω; Εχω παλιο θερμομετρο με υδραργυρο

Μακαρι να τα καταφερει Χαρη! Αν το θερμομετρο ειναι αυτο που χρησιμοποιουμε εμεις, δεν κανει δεν θα δειξει τιποτα! Μην το βαλεις καν! Χωρου οπως λεει και ο ιανος χρειαζεται! αν εχεις απο τα παλια χωρου με υδραργυρο που βαζαμε στον τοιχο κρεμασε το μεσα στο κλουβι! Ετσι κι αλλιως στν κατασταση που ειναι το πουλι, ειναι το τελευταιο με το οποιο θα ασχοληθει!
 
Λυπάμαι πάρα πολύ και έκανες τόσες προσπάθειες, κρίμα...
Πάρε τον γιατρό και ρώτησε μήπως πρέπει να δώσεις κάτι στο αρσενικό της. Γιατί δεν ξέρουμε τι πιστεύει πως είχε το πουλάκι.
 
Κρίμα... Εξακολουθώ και νομίζω ότι το πουλί είχε δυστοκία.
Δεν ειχε. Μου εβαλε το δαχτυλο ο γιατρος στην κοιλια της και ηταν πετσι και κοκκαλο επειδη δεν ετρωγε.

Λυπάμαι πάρα πολύ και έκανες τόσες προσπάθειες, κρίμα...
Πάρε τον γιατρό και ρώτησε μήπως πρέπει να δώσεις κάτι στο αρσενικό της. Γιατί δεν ξέρουμε τι πιστεύει πως είχε το πουλάκι.
Θα του βαλω απο το φαρμακο μια σταγονα στο νερο του. Αλλα δεν νομιζω να εχει κατι διοτι ειναι υγιεστατος και ολη την ωρα κελαηδαει. Πηγα και την εθαψα πριν λιγο στο βουνο. Απλως ο αρσενικος ειναι σαν να ψαχνει την φιονα.

rsz_received_1939490976286600.webp
 
Καλησπερα, απο σημερα ο γυπας που ηταν ζωηρος πολυ εχει φουσκωσει πολυ αλλα κοιμαται λιγο δεν ηταν το χαλι που ηταν η φιονα. Θα του βαλω τις σταγονες που εβαζα και στην φιονα και θα τους βαλω στα ζεστα. Δεν ξερω τι φταιει.. Τους βαζω σπορους vitakraft, αυγοτροφη, μαρουλακι, αντιδια που και που, μηλο. Δεν ξερω γιατι παλι..

Του εβαλα σταγονες στο νερο. Τωρα παει και τρωει. Δεν ειναι τοσο χαλια. Καθαριζεται, τρωει, δεν κοιμαται πολυ αλλα ειναι φουσκωμενος. Αν ειναι να παω να τους παρω ενα καρβουνακι;
 
Χάρη, προφανώς ή μάλλον ίσως κάτι συμβαίνει. Είτε μολυσματικός παράγοντας ας πούμε βραδείας καύσης είτε κάτι στο περιβάλλον τους. Είχες πάει στο γιατρό, είχε κάνει τελικά διάγνωση;
 
Όταν πήρες καινούργιο πουλάκι το κράτησες καραντίνα για ένα μήνα;
Τους βαζω σπορους vitakraft, αυγοτροφη, μαρουλακι, αντιδια που και που, μηλο.
Τόσα χόρτα, λαχανικά και φρούτα υπάρχουν. Γιατί προσφέρεις μόνο αυτά;https://community.petbirds.gr/threads/Ασφαλή-και-τοξικά-φυτά-και-καρποί-για-τα-πουλιά.26454/
Μπορείς να δίνεις και βότανα αποξηραμένα και μη.
καρβουνακι κανονικά θα έπρεπε να έχεις στο σπίτι.
Στη Φιονα θυμάμαι έδινες ασβέστιο.. Του έδωσες ασβέστιο; Το πουλάκι μπορεί να έχει το οτιδήποτε και χρειάζεται γιατρό.
 
@ianos, Η διαγνωση του ειναι οτι ειχε εντερικα προβληματα.

@eva vrs, Προσφερω οτι μπορω να προσφερω. Δεν εχω και τοσα λευτα μην τρελαθουμε τελειως.
 
Η διαγνωση του ειναι οτι ειχε εντερικα προβληματα.
Κοίταξε στην λίστα μας για έναν καλό εξειδικευμένο στα πτηνά κτηνίατρο της περιοχής σου, ρώτα μας για αυτόν, μήπως και έχουμε άποψη και πήγαινε.
 
Κοψε το μαρουλι και τα αντιδια για αρχη και δωσε μπροκολο καλα πλυμενο καροτο και θα παρεις βιολογικο Γκοτζυ μπερυ να δωσεις κομμενο σε κοματακια και θα στρωσει το πουλακι το μαρουλι τους φερνει διαρροια πολλες φορες.
και ενημερωσε μας.
Επισης μπορεις να δωσεις και τσουκνιδα που ειναι πολυ καλη
 
Ντξ δεν ειχε τιποτα. Του εβαλα καρβουνακι και ειναι μια χαρα τωρα.
Ντξ :D Χάρη κάτι είχε που το παρακράτησε το καρβουνάκι. Γι' αυτό πρέπει να κάνεις σχολαστικό έλεγχο τι ταΐζεις τα πουλάκια σου ή μήπως κυκλοφορούν τίποτα μαμούνια, μυρμήγκια κτλ κοντά στο κλουβί.
Μην ησυχάσεις και ξεχάσεις τα περιστατικά. Τώρα έχεις και απόδειξη ότι κάτι που ταΐζεις φταίει.
 
Back
Top