Γενικά Το καινουριο μου μωρο lovebird

Έχουμε ένα πρόβλημα.. από κει που δε δαγκωνε καθόλου τώρα όταν είναι κάπου και πάω να την πιασω δαγκώνει και δαγκώνει δυνατοτατα τι μπορώ να κάνω;
χμμμμμμ... Θεματάκι...
θέλει η μικρή να είναι κολλητή σου, αλλά θέλει να κάνει απολύτως ότι θέλει, να πάει όπου θέλει κλπ κλπ κλπ.
Αμφισβητείται η θέση σου ως Alpha
Και βέβαια δε μπορείς να την πλακώσεις στο ξύλο όπως θα γινόταν μεταξύ ατόμων του ίδιου είδους, διότι εδώ θα είχαμε το μάτς Γκοτζίλα εναντίον μυρμηγκι.
Αυτό που μπορεις να κάνεις είναι να αντέξεις το τσίμπημα και να επιβάλλεις τη θέλησή σου.. Θα την αφήνεις να σε τσιμπάει και δε θα μορφάζεις κάν (θα καταλάβει ότι πονάς) σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Και θα την πιάνεις. Ετσι θα καταλάβει ότι πρέπει να δέχεται τις επιλογές σου αφού ο τρόπος της να περάσει το "δικό ωτης" (ο πόνος σου στο τσίμπημά της) δεν έχει αντίκτυπο. Αλλά φυσικά πάντα χωρίς βία έτσι (θυμίσου Γκοτζίλα εναντίον μηρμήγκι).
Ευκαιριακά και που η σχέση σας θα δοκιμάζεται κατ' αυτόν τον τρόπο, θα δοκιμάζει η μικρή τα όρια της, οπότε ευκαιριακά...

Ολα αυτά φυσικά με την προυπόθεση ότι δεν την έχεις "ταράξει" στο πιάσιμο...Αλλά και γενικά γιαυτό μας έδωσεο καλός θεός τα δάκτυλα, για να ανεβαίνουν τα πουλιά σε αυτά και να μην τα πολυπιάνουμε 😉
 
Μαρια μηπως λεω αλλαξες τιποτα πανω στο χερι σου;(βραχιολι, χρωμα νυχιων 😉Aν ναι ''επανεφερε'' το χερι σου οπως πριν.
 
χαχα όχι.. αποτι Κατάλαβα αν είμαι απιφασισμενη δε δαγκώνει


Λάθος κατάλαβες, θα προσπαθήσω να στο κάνω πιο λιανά..

Η βίβλος λέει "Αγάπα τον πλησίον σου σαν τον εαυτό σου" (είμαι εβραίος)
Το ευαγγέλιο λέει "Ο συ μισείς, εταίρω μή ποιήσεις" (για όλους του υπόλοιπους που είναι χριστιανοί.

Οι ταινίες του Hollywood λενε "With great power come great responsibilities" (για τους σινεφίλ ανάμεσά μας.. :) )

Θυμήσου επίσης τη γνωστή έκφραση "Power corrupts and absolute power corrupts absolutely"

Είναι γεγονός ότι η σχέση σου με τη sunny είναι κάτι σαν τον King Kong και την ξανθιά κοπελιά στην ταινία. Είσαι 3.000 φορές πιο βαριά από αυτήν, 1500 φορές πιο ψηλή από αυτήν (για σύγκριση δύναμης δεν ξέρω..) κλπ κλπ κλπ.
Σε μία ΥΓΙΗ ΣΧΕΣΗ ΑΓΑΠΗΣ, αυτό δε σου δίνει το δικαίωμα να της κάνεις ότι θέλεις (εκτός από το να κάνεις ότι θέλεις με αυτήν..)
Απλά σε φορτώνει με ένα σωρό υποχρεώσεις (υγεία βιολογική, ψυχική, εξασφάλιση κλπ κλπ) και μέσα από αυτές την έγνοια του να γίνονται (ή να μη γίνονται) κάποια πράγματα (θερμοκρασία χώρου π.χ., βιταμίνες-διατροφή, φαρμακευτική αγωγή, εκπαίδευση κλπ) ή όπως το να μη μπλέκεται σε δραστηριότητες που ενέχουν κίνδυνο για την ζωή και την ακεραιότητα..). Η σε κάθε περίπτωση, εάν αυτό που (θέλει να) κάνει δημιουργεί πρόβλημα στην οικογένεια (κάποιος π.χ. τη φοβάται για οποιοδήποτε λόγο ή χρειάζεται κάτι που αυτή κατέχει) τότε ναι, επεμβαίνεις.
Κατά τις προηγούμενες ρήσεις όμως η ωμή βία δεν είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος να κάνεις με (σε) αυτή οτιδήποτε.
Θα πρέπει να ανακαλύψεις άλλους τρόπους για να γίνεται κάτι που πρέπει και σε καμμία περίπτωση ότι "γουστάρεις" γιατί είσαι ο King Kong
Εγώ στην αρχή δοκίμασα την πειθώ αλλά αλήθεια, πόση πειθώ μπορεί να έχει σε ένα παγαλάκι το να του εξηγείς (κυριολεκτικά!).. Είναι σαν να εξηγείς κάτι σε ένα παιδί 2 χρόνων περίπου (έχει νόημα ο τρόπος που το θέτω).
Ετσι κατέληξα σε άλλες μεθόδους π.χ. Να βρίσκω εντελώς μή βίαιους τρόπους να κάνω ότι χρειάζεται, να είμαι preemptive κλπ.
Και κράτησα το τσίμπημα σαν ένα "βαρόμετρο" της θέλησης του πουλιού μου. Για τα πουλιά το τσίμπημα είναι εκτός του φαγητού και η αφή του. Χρησιμοποίησέ το και συ με την ίδιο τρόπο αντιλαμβανόμενη με την ισχύ της τσιμπιάς της το πόσο δε θέλει (ή θέλει) κάτι, για να την καταλάβεις και να ζυγίσεις τις επιλογές της συμπεριφοράς σου απέναντί της.

Από την άλλη, με τη δική σου λογική απλά θα εφαρμόσες μία παλαιομοδίτικη γονεϊκή στο πουλί (ότι κάναν οι γονείς μας με όλους μας).

Θα σου πρότεινα να δεις τη σχέση σου με τη sunny σαν τη σχέση μίας μάνας με το μωρό της (εγώ αυτό έκανα με τη μικρή μου μπίλο) και να προπονηθείς στη γονεϊκή με αυτήν, είναι μίας πρώτης τ'άξεως ευκαιρία!

Βέβαια, το Holywood λέει επίσης "opinions are like assholes, everybody's got one". Στο χέρι σου λοιπόν είναι να αποφασίσεις ποια θέλεις να είσαι απέναντι στη sunny σου.
 
4μηνων το μωρό μου μεγαλωνουν τόσο γρηγορα.. Το μαχαίρι απομακρυνθηκε αμέσως μέρα τη φ ω😛received_741249135986651.webp το 😳 ειχαμε κόψει μπανανα 😛
 
Πόσο όμορφο και λαμπερό φτέρωμα! Να τη χαίρεσαι την μικρή σου!
 
Μήπως είναι ώρα σιγά-σιγά να γνωρίσεις στη "μικρή" μνηστήρες; Λέω τώρα... Νωρίς είναι ακόμα, αλλά όχι και τόσο...
 
Σας ευχαριστώ πολύ
:D Η αλήθεια ειναι οτι δε θελω να τη ζευγαρώσω
 
Back
Top