Ασθένειες Το καναρίνι κάθεται στο ένα πόδι

alexisthes

PB New Member
Εγγραφή
30 Ιουν 2021
Μηνύματα
293
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα, από χθες πρόσεξα ότι το καναρίνι κάθετε στο δεξί πόδι τ και όταν το πλησιάζω κατεβάζει και το αριστερό και στέκεται και στα δύο, το κοίταξα όπως ειναι μέσα στο κλουβί και δεν είδα να έχει αίμα κάπου ή να κρέμεται το πόδι σαν να έχει σπάσει.
 

Συνημμένα

  • IMG_20210825_143753.webp
    IMG_20210825_143753.webp
    74,3 KB · Προβολές: 33
  • IMG_20210825_143819.webp
    IMG_20210825_143819.webp
    34,6 KB · Προβολές: 32
  • IMG_20210825_143833.webp
    IMG_20210825_143833.webp
    18,3 KB · Προβολές: 32
  • IMG_20210825_143737.webp
    IMG_20210825_143737.webp
    42,4 KB · Προβολές: 32
Καλησπέρα! Το κάνουν αυτό μερικές φορές τα καναρίνια μέσα στη μέρα, δεν είναι απαραίτητο ότι έχει κάτι. Τα πιο έμπειρα μέλη ίσως μπορούν να διακρίνουν κάτι και να βοηθήσουν. Παρατήρησέ το να δεις αν το κάνει συνέχεια. Αν μπορείς ανέβασε και μια φωτογραφία ώστε να φαίνεται ολόκληρο το κλουβί και η διάταξη των πατήθρων.
 
Μιλάς για το άσπρο πουλάκι σωστά? Στις φωτογραφίες δεν διακρίνεται ξεκάθαρα κάτι σχετικά με κάποιο πόδι αλλά η αμάρα του πουλιού είναι κάπως φουσκωμένη. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο το χρώμα του και μου φαίνεται εμένα έτσι. Ας περιμένουμε τους καναρινάδες για περισσότερα.
 
@pns καλησπερα, το έχω ενάμιση χρόνο και άρχισε να το κάνει τώρα, παλιά μπορεί τ μεσημέρι να αραζε στην άκρη να λαγοκοιματε αλλά τώρα σηκώνει και το ποδαράκι και μ κάνε εντύπωση. δεν μπορώ να στείλω όλο γτ μ λεει είναι μεγάλη η φώτο γ αυτό και αυτές τις φώτο τις έκοψα.
 
  • Like
Αντιδράσεις: pns
@alexisthes Όπως το περιγράφεις δε φαίνεται να είναι κάτι σοβαρό. Είναι σύνηθες να σηκώνουν το ένα ποδαράκι τα καναρίνια όταν κουρνιάζουν. Και το δικό μου το κάνει. Γενικά έχεις δει κάτι διαφορετικό στη συμπεριφορά του; Τρώει-πίνει νερό κανονικά; Είναι ζωηρό; Πτερόρροια έχει ξεκινήσει; Πάντως για να σου φύγει η ιδέα θα μπορούσες να το πας σε έναν εξειδικευμένο πτηνίατρο προληπτικά για να είσαι και σίγουρος. Σου παραθέτω τη σχετική λίστα ανά γεωγραφική περιφέρεια https://community.petbirds.gr/threads/Πτηνίατροι-Ειδικευμένοι-στα-Πτηνά-Κτηνίατροι.1091/

Ρίξε και μια ματιά σχετικά με την τοποθέτηση των πατήθρων γιατί δε φαίνονται πολύ σωστά τοποθετημένες απ' όσο μπορώ να διακρίνω στις φωτογραφίες
 
@alexisthes Καλησπερα!Το κλουβι ποσο επι ποσο ειναι; Υπαρχει χωρος να πετανε τα καναρινακια; Γιατι στην φωτογραφια βλεπω αλλο ενα καναρινακι! Ειναι αγορι και κοριτσι; Επισης τα βλεπω πολυ στριμωγμενα, εννοω δεν εχουν χωρο να πεταξουν, πατηθρες καθετες και οριζοντιες (διαβασε αν θελεις το αρθρο για την σωστη τοποθετηση που πρεπει να εχουν οι πατηθρες)! Μπορει να το στριμωξε καπου γι αυτο σηκωνει το ποδαρακι του! Παρατηρησε το για 1 - 2 μερες! Εχεις πιασει το καναρινακι σου, να δεις αν εχει λιπος στο στηθος ή στην κοιλια που πρεπει αμεσα ν' αντιμετωπιστει; Αν οντως υπαρχει λιπος (που ισως επιβαρυνει το ποδι του), πρεπει να κανει διαιτα το καναρινακι και να υπαρχει χωρος στο κλουβι για να πεταει (στο κλουβι μονο 2 πατηθρες και σε διαφορετικο υψος για ασκηση)

Thread 'Ειδική δίαιτα για παχουλά καναρίνια' https://community.petbirds.gr/threads/Ειδική-δίαιτα-για-παχουλά-καναρίνια.17747/

Ευχομαι γρηγορα περαστικα🙂
 
@alexisthes Επισης βαλε μας αν θελεις, τις φωτογραφιες που θα τραβηξεις (στηθος - κοιλια), για να δουμε αν οντως υπαρχει παραπανω λιπος στο καναρινακι!
Ακολουθησε τις οδηγιες εδω:
Thread 'Φωτογραφίες κοιλιάς και περιττωμάτων πουλιού' https://community.petbirds.gr/threads/Φωτογραφίες-κοιλιάς-και-περιττωμάτων-πουλιού.41907/
 
@Elli καλησπέρα, το κλουβί είναι 40*24*26, είναι ζευγάρι, έχουν χώρο απλά ίσως έκανα βλακια γτ έφτιαξα ένα σαν "τ" πατήθρα δεν ξέρω αν κάπου εκεί χτύπησε, το πέταξα και έβαλα πλαστική πατήθρα πάντως σμρα που το πήρα στο χέρι δεν είχε κανένα σπάσιμο, γρατσουνιά/σκίσιμο στο ποδαράκι. Δεν είδα κάτι ανησυχητικό, ούτε στο ουροπηγιο είχε πριξιμο...
 

Συνημμένα

  • IMG_20210827_174658.webp
    IMG_20210827_174658.webp
    9,9 KB · Προβολές: 15
  • IMG_20210827_174640.webp
    IMG_20210827_174640.webp
    9,8 KB · Προβολές: 15
@alexisthes Καλησπερα! Τα ζευγαρακια τα χωριζουμε τωρα (βασικα επρεπε να ειναι ηδη χωρισμενα) 😏! Η 40αρα ζευγαρωστρα ειναι μικρη για 2 καναρινακια!Και χωρισμα να εχει η ζευγαρωστρα παλι ειναι μικρος ο χωρος!
Γνωμη μου ειναι, αν υπαρχει ο χωρος, να μπει το καθενα μονο του! Ωστε το καθε καναρινακι να εχει τον χωρο του για να πεταει και να γυμναζεται!

Για να μην εχει το ποδαρακι του κατι, καπου θα το ξαφνιασε ή το μαγκωσε ετσι οπως ηταν πριν οι πατηθρες! Οποτε θα χρειαστει καποιες μερες μεχρι ν' αρχισει να παταει το ποδαρακι του!

Οι κουτσουλιες του αρσενικου ειναι κανονικες;εχεις παρατηρησει;
Επισης εχεις παρατηρησει αν αναπνεει πιο γρηγορα απ' το κανονικο;
 
@Elli το λευκό της φώτο είναι θηλυκό, ναι οι κουτσουλιές είναι νορμάλ. Απλά πρπει να έγινε καμία στραβή με τις προηγούμενες πατήθρες.
 
Στις φωτογραφίες δεν διακρίνεται ξεκάθαρα κάτι σχετικά με κάποιο πόδι αλλά η αμάρα του πουλιού είναι κάπως φουσκωμένη. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο το χρώμα του και μου φαίνεται εμένα έτσι.
To πουλάκι φαίνεται σαν να έχει δώσει αυγά. Οχι μόνο απο την αμάρα αλλά και απο τις ζάρες στην κοιλιά. Αν εξαιρέσει κανείς την αδυναμία του, μια χαρά φαίνεται. Πολλές φορές τα θηλυκά που έχουν κάποιου είδους ανωμαλίες στις γέννες, σηκώνουν το αριστερό πόδι (Ισως υπάρχει πόνος.)
 
To πουλάκι φαίνεται σαν να έχει δώσει αυγά. Οχι μόνο απο την αμάρα αλλά και απο τις ζάρες στην κοιλιά.
Εάν κατάλαβα σωστά, ναι έχει γέννες, είναι περσινό.
Πολλές φορές τα θηλυκά που έχουν κάποιου είδους ανωμαλίες στις γέννες, σηκώνουν το αριστερό πόδι
Τι είδους ανωμαλίες στην γέννα? Ο πόνος αυτός είναι παροδικος? Θα έχει πόνους γ όσο ζήσει? Σας ευχαριστώ, οι γνώσεις είναι απίστευτες..
 
  • Like
Αντιδράσεις: Elli
Back
Top