Αναπαραγωγή Το καναρίνι μου γέννησε ένα αυγό, τι να κάνω;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης IrisJul
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

IrisJul

PB New Member
Εγγραφή
5 Μαρ 2021
Μηνύματα
29
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα παιδιά είμαι σε απόγνωση. Πήγα σε ένα pet shop και πήρα ένα αρσενικό καναρίνι η τουλάχιστον έτσι νόμιζα. Τελικά το καναρίνι ήταν θυληκο και μάλιστα έγκυος, είδα το αυγό στον πάτο και το κατάλαβα αύριο μάλλον θα γεννήσει και άλλο αυγό δεν ξέρω είμαι άσχετη τι πρέπει να κάνω σας παρακαλώ βοηθήστε με!
 
Δεν είναι και τόσο ασύνηθες αυτό που μας περιγράφεις. Έχει συμβεί σε πολύ κόσμο, καθώς είναι συχνά τα λάθη που γίνονται ως προς τον προσδιορισμό του φύλου των καναρινιών.
1.Αν λοιπόν το πουλάκι είναι μόνο του στο κλουβί και το έχεις αρκετές ημέρες στην κατοχή σου, τότε το πιθανότερο είναι ότι το αυγό είναι άσπορο, δλδ, δεν περιέχει μέσα του έμβρυο, οπότε το πετάς.
2.Αν το καναρίνι διαβιώνει με άλλο στο ίδιο κλουβί, και το άλλο είναι αρσενικό, τότε του βάζεις φωλιά και νήμα (από πετσοπ τα αγοράζεις) και περιμένεις να φτιάξει τη φωλιά του (να την στρώσει δλδ) και να ολοκληρώσει την ωοτοκία του, να κλωσσήσει κλπ και θα έχεις πολλά πουλάκια.
3.Αν το πουλάκι το πήρες εχθές/ προχθές από το μαγαζί, και ήταν σε κλούβα με άλλα, τότε υπάρχει βάσιμη πιθανότητα το αυγό να είναι ένσπορο, οπότε ακολουθείς το 2.
Γενικά φροντίζεις τη διατροφή του...αγοράζεις οπωσδήποτε κόκκαλο σουπιάς (όχι πέτρα ασβεστίου) ώστε να αναπληρώσει το ασβέστιο που έχασε / θα χάσει στη δημιουργία των αυγών.
4. Εάν έχεις αρσενικό καναρίνι, τα βάζεις μαζί (εφόσον έχουν περάσει 30-40 ημέρες που έχεις το πουλί στην κατοχή σου και έχεις διαπιστώσει ότι είναι υγιές), με φωλιά και νήμα άμεσα, ώστε κάποια αυγά από τη σειρά που θα κάνει να προλάβουν να γονιμοποιηθούν.
5. Εάν δεν σκοπεύεις σε αναπαραγωγή, τότε την αφήνεις με φωλιά και νήμα να ολοκήρώσει γέννα και κλώσσημα ώστε να ξεπυρώσει
Διαβάζεις και το άρθρο που σου επισυνάπτω
 
@IrisJul καλημέρα, μην ανχωνεσε τα θηλυκα καναρίνια θα κάνουν αυγά αλλά θα είναι ασπορα από την στιγμη που δεν είναι με αρσενικο μαζί , οι επιλογές σου είναι Α) να της παίρνεις τα αυγά να τα πετάς, β) να της βάλεις φωλιά και νήμα και να την αφήσεις να κλωσσαει απλα Για να το κάνει και γ) να πάρεις ένα αρσενικο να της βάλεις μαζί και να κανείς από την αρχή την διαδικασία για να γεννήσει σποριασμενα αυγά . Ότι βοήθεια θες εδώ είμαστε να βοηθήσουμε
 
Παιδιά καλημέρα ευχαριστώ που μου απαντήσατε διάβαζα διαφορά πράγματα από το ίντερνετ από την αγωνία μου και έχω μια τεράστια απορία. Γεννάνε αυγά και τα αρσενικά καναρίνια η μόνο τα θυληκα. Εγώ έγραψα χθες ότι είναι θυληκο μόνο και μόνο επειση είδα ότι γέννησε αυγό...
 
@giannisvlg Ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση απάντηση, παίζει να υπάρχει έτοιμη φωλια να της αγοράσω η σχεδόν έτοιμη να της πάρω κ νήμα μπας και πάει κ γεννήσει εκεί τα άλλα αυγά;
 
Μπορεις να παρεις μια φωλια οπως αυτη που μπαινει εξωτερικα στο κλουβι

photo_2.jpg
Η αυτη που μπαινει εσωτερικα

large_20170309114812_folia_plastiki.jpeg
Θα παρεις και νημα απο το πετ σοπ και θα το βαλεις μεσα στο κλουβι,και αυτη θα χτισει την φωλια της!
Δες εδω περισσότερα: https://community.petbirds.gr/threads/Φωλιές-καναρινιών-και-υλικά-επίστρωσης.25499/
Σουπιοκόκαλο και υγρο ασβεστιο μη ξεχασεις γιατι μπορει να εχεις θεμα με δυστοκία.
Δες εδω: https://community.petbirds.gr/threads/Δυστοκία-των-πτηνών.2759/
 
Παιδιά ευχαριστώ πάρα πάρα πάρα πολύ αλήθεια ήταν πολύ σημαντικές οι απαντήσεις σας για εμένα να είστε καλά. Τελευταία απορία έχω παίζει να κάνει μόνο ένα αυγό αυτό που είδα χθες η στάνταρ κάνει πάνω από ένα δηλαδή να περιμένω να δω κι άλλο; Συγγνώμη αν σας κούρασα αλλά αλήθεια δεν ξέρω τίποτα και πρέπει να περιμένω να σχολασω από την δουλειά για να πάω στο καταραμένο το Pet shop
 
@IrisJul αφού έχει μπει σε φάση αναπαραγωγής μπορεί να σου κάνει και άλλα αυγά,συνήθως γεννά μέρα παρά μέρα τέσσερα με έξι αυγά.Τα αρσενικά καναρίνια δεν κάνουν αυγά μόνο τα θηλυκά.Υπάρχουν όμως και πολύ σπάνιες εξαιρέσεις, ερμαφρόδιτα πουλιά αποτέλεσμα γενετικής ανωμαλίας που μπορείς να δεις εδώ: Thread 'Half sider birds' https://community.petbirds.gr/threads/half-sider-birds.21558/ Δεν νομίζω να έχεις τέτοιο καναρίνι.
 
Ποσες μερες ειναι που αγορασες το πουλακι;Εαν το πηρες προσφατα α)το ειχαν σε κλουβα μαζι με αλλα πολλα πουλια; Εαν ναι ισως εχει ζευγαρωσει και τα αυγα ειναι ενσπορα (γονιμα) β)εαν οντως το χεις λιγες μερες και στο δωσαν για αρσενικο μιλα με το πετσοπ να στο αντικαταστησουν με αρσενικο.Φανταζομαι θα χε και αλλη τιμη ως αρσενικο.Εαν δεν το εχεις παρει τωρα κοντα,τοτε τα αυγα ειναι ασπορα .
 
Τελευταία επεξεργασία:
Καλημέρα.
συνήθως γεννά μέρα παρά μέρα
Το φυσιολογικό είναι να γεννά κάθε μέρα ένα αυγό.
Όταν δεν συμβαίνει αυτό κάτι φταίει στην διατροφική προετοιμασία ή υπάρχει κάποιος άλλος λόγος.
 
Καλημέρα @IrisJul .
Πας στο μαγαζί που το αγόρασες και τους λες ότι ή θαύμα έγινε ή είσαστε άσχετοι και δεν πρέπει να πουλάτε πουλιά στο κατάστημα σας.
Παρόλα αυτά επειδή αισθάνομαι ότι είσαι υπεύθυνο άτομο και θες να βοηθήσεις το καναρίνι
ακολούθα αυτά που σου πρότεινε ο ianos και ιδιαίτερα (εάν δεν έχεις αρσενικό καναρίνι) το 5.
5. Εάν δεν σκοπεύεις σε αναπαραγωγή, τότε την αφήνεις με φωλιά και νήμα να ολοκήρώσει γέννα και κλώσσημα ώστε να ξεπυρώσει
Όλα καλά θα πάνε.Μην ανγχώνεσε.
 
Καλησπέρα σε όλους σας πήγα στο Pet Shop τους είπα τι συνέβη μου είπαν να μου το αλλάξουν αλλά προφανώς δεν το άλλαξα της πήρα φωλιτσα, νήμα, ostex και αυτό το σάπιο κόκκαλο που μου προτείνατε της βάζω και αυγό και ελπίζω να ανακουφιστεί να κάνει την φωλιά της να ησυχάσει... Δεν έχει καιρό που την πήρα νομίζω κάνα μήνα ένα μισή το πολύ... Όταν πήγα στο Pet Shop την είχαν μόνη της.. Σας ευχαριστώ όλους θερμά για ακόμα μια φορά
 
Να αλλάξεις σχέδια και να πας είτε σε αναπαραγωγή ή σε αντικατάσταση του πουλιού . Ότι αποφασίσεις αυτό να κάνεις αλλά σύντομα . Τα θηλυκά είναι για αναπαραγωγή , οτιδήποτε διαφορετικό είναι λάθος στην φύση του . Τώρα είναι η εποχή που μπορείς να κάνεις κάτι , αργότερα δεν μπορείς να κάνεις τίποτα . Καλή συνέχεια .
 
Θα χρειαστεί για 40 μερες να ειναι σε αλλο χωρο απο το ηδη υπαρχον πουλι για την λεγόμενη καραντινα!
Δες εδω: https://community.petbirds.gr/threads/Καραντίνα-στα-πτηνά.17677/
Μολις αυτο το χρονικο περιθωριο των 40 ημερων τελειωσει μπορεις να προχωρήσεις σε αναπαραγωγη, αφου παράλληλα ενισχύσεις την διατροφη τους με λαχανικα,φρουτα κλπ
 
Ασφαλώς και προλαβαίνεις να πας σε μία ασφαλή γέννα, ανάλογα έτσι τις συνθήκες . Σε κάθε περίπτωση όμως εσύ πρέπει , όπως προανέφερα, να βάλεις στόχους . Ίσως δεν θες να έχεις πολλά πουλάκια για να προσέχεις , θα μπορείς μετά να τα αποχωριστείς ; κλπ , κλπ . Όλα αυτά θα τα σκεφτείς , σε σύντομο χρόνο . Διαφορετικά πας πίσω το πουλάκι , παίρνεις ένα αγοράκι και κάνεις το χάζι σου . Αυτή την περίοδο ένα θηλυκούλι θα βρει γρήγορα τον δρόμο του, μετά θα γίνει ... πακέτο σε αποθήκευση . Καλή συνέχεια .
 
και αυτό το σάπιο κόκκαλο που μου προτείνατε
Ελπίζω να πήρες σουπιοκόκκαλο 😆
Ανέβασε φωτογραφία (εως 768Kb) του κλουβιού και της Κανάρας να την καμαρώσουμε και να δούμε πως κατάφερε και μπέρδεψε όλο τον κόσμο.
 
@lrisJul θα σε βοηθήσει πολύ εσένα και το καναρίνι σου να ανεβάσεις μια φωτογραφία με το κλουβί από την βοήθεια που θα λάβεις από τα μέλη εδώ μέσα.
Αν πάρω τώρα αρσενικό καναρίνι και τα έχω έτσι με αυτό το διαχωριστικό προλαβαίνω;
Η γνώμη μου είναι όχι βιαστικές κινήσεις.
Μάθε αρκετά χρήσιμα πράγματα εδώ μέσα, φρόντισε για ένα διάστημα σωστά το πουλί και όταν νιώσεις σίγουρη για αυτά που ξέρεις, προχώρα.
Το πρώτο λόγο βέβαια τον έχεις εσύ και ότι αποφασίσεις θα σε στηρίξουμε.
 
Back
Top