Ασθένειες Το καναρίνι μου είναι ξαπλωμένο

Πόλη
Αθήνα
Παιδια γεια σας. Χαρηκα πολυ που σας ανακαλυψα ψαχνοντας να βρω πληροφοριες για τον "Κιτσο μου"!

Ο Κιτσος λοιπον ειναι ενα περσινο αρσενικο καναρινι δικης μου εκτροφης ο οποιος περισυ χαλαγε τον κοσμο με το κελαιδημα του!φετος ομως απο τοτε που γυρισα απ΄τις διακοπες,τελος αυγουστου, ο κιτσος αρχισε σταδιακα να μην μπορει να πεταει και συντομα να ξαπλωνει ανασκελα! Ετσι εφτασε με ραγδαια επιδεινωση τωρα να ειναι συνεχως στον πατω του κλουβιου του να μην παταει καθολου στα ποδια του, να μην πεταει και να ειναι ξαπλωμενος πανω στη μια η στην αλλη φτερουγα! Τον ταιζω και τον ποτιζω με το χερι αλλα το θεαμα ειναι πολυ θλιβερο! Εχει ελπιδες να γινει καλα;ασε που φοβαμαι μην κολησει και τα αλλα πουλια που εχω. Πτηνιατρο δεν εχω βρει στη γειτονια μου και δυστυχως δεν προλαβαινω να ψαξω και σε αλλες γειτονιες!

Αφου δεν προλαβαινεις να βρεις γιατρο τι θα κανεις, θα το κοιτας να αργοπεθαινει; Εδω μονο συμβουλες μπορουμε να δωσουμε και αυτες οχι ιατρικες. Το πουλακι χρειαζεται επειγοντως γιατρο!

Εχεις τοσες επιλογες στην Αθηνα. Αλοιμονο αν καθε γειτονια ειχε και πτηνιατρο.

Εαν θελεις εδω θα βρεις κι αλλους γιατρους παντως. https://community.petbirds.gr/threads/Πτηνίατροι-Ειδικευμένοι-στα-Πτηνά-Κτηνίατροι.1091/

Νομίζω ότι ο Φοίβος έχει δίκιο, ακούγεται σοβαρή η κατάσταση και μόνο ένας γιατρός θα μπορεί να δώσει λύση.
Χωρίς να ξέρω, ωστόσο, πληροφοριακά και για να βοηθήσω τη συζήτηση να ρωτήσω, τα ποδαράκια του σε τι κατάσταση είναι; Μήπως έχεουν κάτι που τον εμποδίζει να πατήσει;

Νομίζω πως απο την περιγραφή πρέπει να είναι κάτι πολύ σοβαρό, αν αγαπάς το πουλάκι (είμαι σίγουρος για αυτό) θα πρέπει οπωσδήποτε να το δει κάποιος κτηνίατρος πρίν είναι πολύ αργά, μακάρι το επόμενο σου πόστ να αφορά την καλυτέρευση του Κίτσου και όχι "έχασα τον Κίτσο μου", η τελική επιλογή είναι δική σου, απο εμένα περαστικά στο πουλάκι!

Σε ένα βιβλίο που έχω τα συμπτώματα οδηγούν σε 2 περιπτώσεις:
* Διαστολή αδενώδους στομάχου, όπου προσβάλει συνήθως παπαγάλους και η διάγνωση γίνεται ακτινογραφικά, ή υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα πάλι στο στομάχι.
* Έλλειψη βιταμίνης Β2, όπου προέρχεται συνήθως από αλλόγιστη χορήγηση φαρμάκων.
Θα πρότεινα ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ να χορηγήσεις πολυβιταμίνες σε συνδιασμό με δεξτρόζη (αν έχει χάσει βάρος) αν δίνεις αντιβοίωση να την κόψεις και επίσκεψη στο γιατρό...χθές.

• Like
Αντιδράσεις: Sissy
απ αυτα που περιγραφεις,
εχει καταρρευσει απο αδυναμια ☹
μπορει να εχει πχ κοκκιδια η σκουληκια, που ειναι πολυ συνηθισμενα σε πουλια ή κ ακομα κατι πιο σπανιο ή πιο σοβαρο..😕
επρεπε εγκαιρως να εχεις παρει δειγματα κουτσουλιας [σε μη απορροφητικο χαρτι.
ιλουστρε απο εξωφυλλα περιοδικων κλπ-ή αλουμινοχαρτο ]
κ να τα εχεις δωσει για εξεταση [στο μικροσκοπιο] σε κτηνιατρο.

ελπιζω να μπορεσεις να το σωσεις :)

οταν ειναι τοσο εξασθενημενος ο οργανισμος ακομα κ η ληψη των σωστων φαρμακων μπορει να μην ειναι αποτελεσματικη.
[κ γω εχασα παλιοτερα, ενα πολυ αγαπημενο μου πουλακι, καπως ετσι...☹]
τουλαχιστον εχεις πολυβιταμινες να του δωσεις;

Ελπιδες...

Τελικα βρηκα μια κτηνιατρο-πτηνιατρο; Στο κουκακι και μου ειπε οτι μαλλον ειναι ογκοσ στο κεφαλι. Του εδωσε αντιβιωση+βιταμινες σε σκονη και μου ειπε θεραπεια για 5 ημερες. Η αληθεια ειναι οτι ο Κιτσος μου ειναι αρκετα ζωηρος αλλα εξακολουθει να ειναι ανασκελα!

σου εξηγησε για την αντιβιωση...
τι εξυπηρετει για την περιπτωση του ογκου; 😕
αν θες γραφεις κ το ονομα της αντιβιωσης;:)
κ τον ογκο ... Με τι εξεταση τον διεγνωσε;

Την αντιβιωση μαζι με τη βιταμινη μου την εδωσε η ιδια σε χωνακι και μου ειπε να τη δωσω για 5μερες. Οσο για τις διαγνωστικες εξετασεις κατεληξε σάυτο το συμπερασμα μετα απο επισκοπησηκαι ψηλαφηση του πουλιου. Τι να πω δεν ξερω! Παντως ο Κιτσος μου εξακολουθει να ειναι ανασκελα με αρκετα καλη διαθεση!

-Σε παρακαλώ, για να καταλάβω. Τα πόδια του πουλιού είναι
σε καλή κατάσταση, δεν πάσχουν απο κάτι, και αυτό αρνείται να τα πατήσει και πέφτει ανάσκελα; 😕Η μήπως αντίθετα τα πόδια του είναι σε κακή κατάσταση και αυτός είναι ο λόγος που δεν στέκεται κανονικά, αλλά "ξαπλώνει"; (μήπως θα μπορούσες να ανεβάσεις μια καθαρή φωτό;)

Που είναι η φωτό; 😕

Μήπως ξέχασες να την βάλεις ή δεν ξέρεις; Αν συμβαίνει το δεύτερο κοίταξε εδω:
.https://community.petbirds.gr/threads/Δημιουργία-ενός-Νέου-Θέματος-και-Απάντηση-σε-ένα-Μήνυμα.5087/ post#4

Ο ΚΙΤΣΟΣ ΑΝΑΣΚΕΛΑ...

Η θεραπεια συνεχιζεται αλλα η κατασταση παραμενει ιδια! Και η φωτογραφια που πρασπαθω να αναβεσω ειναι 3ΜΒ και δεν τα καταφερνω.

Συνημμένα

• Εικόνα 018.webp
    Εικόνα 018.webp
    43,7 KB · Προβολές: 183
Το πουλάκι είναι σε άθλια κατάσταση... Και πολύ άρρωστο... Ο γιατρός που το παρακολουθεί τι λέει;

Χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω, νομίζω πως η κατάσταση είναι μή αναστρέψιμη...☹ Συνέχισε την προσπάθεια με την αγωγή που σου σύστησε ο γιατρός και μακάρι να τα καταφέρει..

Και γω το ευχομαι! Παρολο που εχω αλλα 16 καναρινια, ο Κιτσος ειναι το αγαπημενο μου πουλι!

Θα σου πρότεινα να πετάξεις τα φύλλα απο τα περιοδικά που έχεις στον πάτο του κλουβιού και να τα αντικαταστήσεις με λευκά ή χαρτί κουζίνας ειδικά τώρα που το πουλάκι είναι συνέχεια ξαπλωμένο, ελπίζω να πάνε όλα καλά !

Και γω το ευχομαι! Παρολο που εχω αλλα 16 καναρινια, ο Κιτσος ειναι το αγαπημενο μου πουλι!

-Θα ήθελα να σε παρακαλέσω, στην επίσκεψη που σχεδιάζεις στο γιατρό, να ρωτήσεις αν οι όγκοι(κύστες) έχουν σχέση με
Τoxoplasma godii και σε ποια φάρμακα(ονομασίες εταιρειών) βρήσκονται οι δραστικές ουσίες trimethoprin and sulfadiazine.
Επειδή αν πρόκειται για κάτι τέτοιο, υπάρχει οριστική θεραπεία με αυτές της φαρμακευτικές ουσίες.
- Ελπίζω να μη παρεξηγηθεί και να σου δώσει μιαν απάντηση.:)
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

• Like
Αντιδράσεις: Sissy
Back