Ασθένειες Το καναρίνι μου ξαφνικά αρρώστησε

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης RENOU
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

RENOU

PB New Member
Εγγραφή
1 Ιουν 2021
Μηνύματα
185
Πόλη
Βάρη
Καλημέρα! Ξαφνικά ένα καναρίνι ενός έτους, ίσως από φόβο, έχει σηκώσει το κεφάλι ψηλά, έχει κατεβάσει φτερά και κλείνει ματιά. Τι μπορώ να κανω??
[automerge]1653720033[/automerge]
Το κσθαριζα, ήταν μια χαρά. Μπορεί να τρόμαξε?
 

Συνημμένα

  • Screenshot_20220528_093814_com.android.gallery3d.webp
    Screenshot_20220528_093814_com.android.gallery3d.webp
    87,6 KB · Προβολές: 53
Λήξη συναγερμού..συνήλθε. Το γυσηξα λίγο στο κεφαλάκι του, το χάιδεψα. Ωχ Χριστέ μου! Του είχα βάλει μπανακι και το πήρα μέσα για να το καθαρισω. Στα καλά καθούμενα, κυριολεκτικά όμως, μου εκανε αυτή τη συμπεριφορά.
 
Κάποια αντιδρούν έτσι όταν τρομάζουν, συνήθως αφού τα πιάσουμε.

Κάθονται ακίνητα και με μισόκλειστα ματιά για κάποιο διάστημα και μετά επανέρχονται.

Σίγουρα υπάρχει κάποια παθοφυσιολογια που το εξηγεί και ίσως δεν είναι ίδιες όλες οι περιπτώσεις αλλά γενικά δεν έχω δει ή ακούσει να μην επανέλθουν.
 
Δεν το είχα πιάσει, πάντως. Η αλήθεια πως αυτό το καναρινακι έχει μια περίεργη φωνούλα, σαν συναγερμός. Δεν έχω ακουσει ποτέ ξανα τέτοια φωνή. Πραγματικά, σαν συναγερμός. Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις άμεσες απαντήσεις!
 
Η αλήθεια πως αυτό το καναρινακι έχει μια περίεργη φωνούλα, σαν συναγερμός. Δεν έχω ακουσει ποτέ ξανα τέτοια φωνή. Πραγματικά, σαν συναγερμός.
Αν καταφέρεις βάλε μας ένα ηχητικό αρχείο που να ακούγεται η φωνή αυτή.
Έχεις παρατηρήσει αν η φωνούλα αυτή εκφωνείται από το πουλάκι όταν συμβαίνει κάποια αλλαγή στον χώρο γύρω από το κλουβί του; Με άλλα λόγια αν κάνει τη φωνή όταν κάτι το φοβίσει, π.χ. η είσοδός σου στο οπτικό του πεδίο;
 
Καλημέρα! Παρατήρησα το καναρινακι, το οποίο σημειωτέον χαίρει άκρας υγειας, κελαηδάει κανονικότατα άρα, όντως όταν κάτι το τρομάζει βγάζει τέτοιο ήχο. Οταν το καθαρισω θα προσπαθήσω να το ηχογραφήσω.
 
Καλημερα,καλο μηνα και απο εδω.Το μικρο μου ,τελικα ψυχακιας, καναρινακι , συνεχιζει τα καψόνια με το που παω να το πλησιασω. Αφου δεν θελω να το καθαρζω,ειλικρινα! Αρχιζει τις περιεργες κραυγες, χαμηλωνει τα ματακια του και γενικως "πεφτει του θανατα" που λενε, το οποιο σε ενα τεταρτακι, περιπου, συνερχεται.Τι να κανω με αυτο? Θα προσπαθησω να ανεβασω video με τη φωνουλα του...
 
@RENOU το κλουβί του είναι μικρό; Σε ένα μεγάλο κλουβί θα νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια. Επίσης για να καθαρίσουμε το κλουβί καλύτερα το καναρίνι να βρίσκεται σε ένα άλλο κλουβί. Έτσι δεν θα τρομάζει!
 
Εάν είχες Ζευγαρώστρα θα μπορούσες να βάλεις το χώρισμα κ εσύ θα έκανες δουλειά κ εκείνο θα ήταν στο μισο μέρος που δεν θα έβλεπε τα χέρια σου. Για την ιδέα αυτή ξέρει περισσότερα η @ΜΑΡΙΑαα που το μοιράστηκε με όλους μας κ μπορεί να σου πει. Επειδή μάλλον δεν έχεις, μήπως να είχες;🤗
 
@ΜΑΡΙΑαα ζευγαρωστρα μεγαλη εχω αλλα θελω να την αποσύρω (ηδη εχω ενα μικρο μεσα ,οχι το συγκεκριμενο,και θα το βαλω,αμεσα, σε κανονικο κλουβι) γιατι ειναι μεγαλη και δυσκολευομαι να την καθαριζω. Ειχα ελπιδα να την χρειαστω παλι του χρονου!Τωρα που το λες ομως....Παντως το κανει και μονο που το κατεβαζω για να το καθαρισω, πριν καν βαλω τα χερια μου.Βρε τι επαθα!Και κελαιδαει υπεροχα...δεν ειναι οτι εχει αλλο προβλημα υγειας!
 
@RENOU επειδή ξέρει τι το περιμένει!😁 Ο δικός μου με το που με βλέπει φουντώνει! Εκείνος είναι τρομοκράτης! Η μόνη λύση είναι να έχει χώρο και το διαχωριστικό για να νιώθει ασφάλεια! Ίσα ίσα που η ζευγαρωστρα καθαρίζεται πιο εύκολα γιατί έχει αποσπώμενη σχάρα! Μια φορά την εβδομάδα τη σχαρα και το κλουβί μια φορά το μήνα καθάρισμα. Για ένα πουλάκι δεν χρειάζεται πιο συχνά. Η σχαρα επειδή βγαίνει εύκολα πλένεται και κάθε 3-4 μέρες αν είσαι πιο σχολαστική! Θα συνηθίσει και απλά θα σε κοιτάει σε λίγο καιρό. Δε νομίζω να υπάρχει άλλη λύση!😉
 
@RENOU θα σου έλεγα να κάθεσαι λίγο μαζί του, κοντά στο κλουβί κ να του μιλάς σιγανά κ σιγά σιγά θα σε συνηθίσει! Ένα τέταρτο κάθε μέρα ή τουλάχιστον συχνά κ θα πάνε όλα καλά.
 
@mpalitsas δηλαδη? Σημειωση εχω 18 καναρινακια,τα δυο, μονο, αγορασμενα.!
Εννοώ αν έχετε δοκιμάσει να τα μάθετε τουλάχιστον να τρώνε πράγματα από το χέρι. Να χτίσετε μια άλφα εμπιστοσύνη.
Βέβαια με 18 καναρινάκια, καταλαβαίνω πως είναι δύσκολο να ασχοληθείς με το ένα
 
@MARY58 απιθανο!
[automerge]1659347196[/automerge]
@mpalitsas με αυτο το ενα ,ομως, πρεπει να ασχοληθω!Μηπως και το πεισω οτι δεν κινδυνευει.Και να πω οτι απο την αρχη που γεννηθηκε δεν ημουν ,τουλαχιστον,2 φορες την ημερα κοντα του! Τα καθαριζα, (2 φορες την ημερα!) τα ταιζα, καμια φορα....
 
@RENOU σ'ευχαριστώ. Για να μην τον αδικώ, συνήθως είναι καλός μαζί μου κ παίζει μαζί μου κ με αφήνει να του χαϊδεύω τα φτεράκια. Απλά τώρα με την πτερόροια έχει τα νεύρα του. Είναι βασικό να κάθεσαι δίπλα του κ να συνηθίσει την παρουσία σου. Με τόσα καναρινάκια σίγουρα δεν εύκολο. Εγώ τον έχω ένα κ μονάκριβο κ είμαι σε πλεονεκτική θέση.
 
Back
Top