Ασθένειες Το καναρίνι μου ξαφνικά αρρώστησε

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης RENOU
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Να πω και εγώ, πως έχω ένα πουλάκι με παρόμοιο πρόβλημα. Κάθε φορά που κατεβάζω το κλουβί για να το καθαρίσω, ακινητοποιήται, κατεβάζει τις φτερούγες, ανοίγει το ράμφος του, και βγάζει έναν τσιριχτό θόρυβο. Μετά από 10 λέπρα επανέρχεται. Αυτό που κάνω εγώ είναι όσο μπορώ να μην το στρεσάρω, αποφεύγω δηλαδή τις απότομες κινήσεις, και όλα τα παρελκόμενά του, έχουν τοποθετηθεί εξωτερικά, για να μην βάζω το χέρι μου μέσα. Όπως εξήγησε και ο Πατρίκιος στην αρχή, το κάνουν πολλά πουλάκια αυτό λόγο υπερβολικού φόβου. Μπορείς είτε να το αποδεχτείς, είτε όπως σου είπαν τα παιδιά, να προσπαθήσεις να το εξοικειώσεις, αλλά προσωπικά πιστεύω πως δύσκολα θα γίνει κάτι τέτοιο.
 
@Liakos18 καλημέρα. Νομίζω ότι χρειάζεται υπομονή κ επιμονή. Λίγη ώρα κάθε μέρα κοντά στο κλουβί του. Όταν συνηθίσει την παρουσία σου κ πια πλησιάζει την μεριά του κλουβιού που είναι κοντά σου, τότε κ μόνο τότε πας πιο κοντά κ όταν το συνηθίσει κ αυτό, μετά δοκιμάζεις να του δώσεις φαγητό με ένα καλαμάκι (το δικό μου στον Θεμιστοκλή ήταν του φραπέ). Σίγουρα δεν είναι εύκολο γιατί θέλει χρόνο κ υπομονή.
 
Σίγουρα δεν είναι εύκολο γιατί θέλει χρόνο κ υπομονή.
Ειδικά με ένα πουλάκι που έχει είδη περισσότερο φόβο από τον "συνηθισμένο". Μακάρι όμως να διαψευστώ.
 
@Liakos18 ξεκίνα από σήμερα κ πιστεύω ότι θα σε διαψεύσει ο φοβιτσιαρης σου! Όταν είχα τον Θεμιστοκλή μου, υπήρχαν φορές που είχα απελπιστεί. Το βράδυ μέσα μου χτυπιομουν γιατί δεν καταλαβαίνει ότι τον λατρεύω κ δεν θέλω να του κάνω κακό. Καθόμουν δίπλα του κ φρόντιζα με την υπερβολή που έχω, να του τα παρέχω ολα. Την ησυχία του, την διατροφή κ την καθαριότητα του. Σιγά σιγά κ με τους δικούς του ρυθμούς, αυτό το πουλάκι κοιμόταν στην παλάμη μου! Γι'αυτό μην τα παρατάς. Μπορεί να πάρει περισσότερο χρόνο αλλά θα σε συνηθίσει κ δεν θα φοβάται.
 
@Liakos18 όπως κατάλαβα καθαρίζει το κλουβί με το πουλάκι μέσα και αυτό είναι ότι χειρότερο για ένα πουλάκι που έτσι κι αλλιώς είναι φοβικό.
@RENOU οπότε για αρχή το πιο σημαντικό είναι να έχεις ένα κλουβί άλλο να το μεταφέρεις για όταν έχεις καθαριότητα (μπορείς επίσης να ενώσεις τα κλουβιά με ανοιχτές πόρτες να περνάει μόνο του) και σιγά σιγά θα γίνουν και τα άλλα!
 
καλησπερα παιδια εχω ενα κλοστερ με σκουφακι τον εχω απο το 2012 τον πηρα 6 μηνων.απο την κυριακη δεν ειναι καλα καθοταν κατω και απο εχθες το βραδυ και σημερα δεν τρωει φαινεται πολυ αδυναμος δεν μπορει να σταθει στα ποδια του ειναι ζαλισμενος καποιες φορες εχει το ραμφος κατω ακουγεται να εχει βαριες αναπνοες,του δινω νερο με συριγγα,παρακαλω καποια συμβουλη.
 
Καλημερα. Τελικα, ακολουθησα αλλη τακτικη.Δεν μεταφερω το κλουβι σε εσωτερικο χωρο, οπως συνηθιζα να καθαριζω τα κλουβια ,για λογους ασφαλειας.Το καθαριζω εξω με προσοχη και λιγο λιγο. Ετσι τα" βρηκαμε". Και ανακαλυψα οτι αλλο ενα καναρινακι εχει την ιδια αντιδραση στο καθαρισμα αλλα οχι παντα.
 
Back
Top