Γενικά Το καναρίνι μου ο Σοφοκλής

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης MARY58
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

MARY58

PB Known Member
Εγγραφή
29 Αυγ 2021
Μηνύματα
3.783
Καλημέρα σε όλους σας. Είναι μια δροσερή ημέρα κ εύχομαι να την περνάτε υπέροχα. Εγώ σίγουρα ναι. Σας το γράφω κ λυπάμαι που λείπει η ανηψοβαπτιστήρα μου να το γράψει σε βίντεο. Μακάρι να είχα αυτά τα καπέλα/ κορδέλες που έχουν κάμερα! Σήμερα ο Σοφοκλινιος μου πέταξε από το τρόλεϊ του κ ήρθε στο κρεβάτι μου. Για λίγο κ μετά έφυγε. Το έκανε όμως τρεις φορές. Μου έχουν έρθει δάκρυα! Αν μου το έλεγαν δεν θα το πίστευα. Τώρα τελευταία, είναι πολύ καλός μαζί μου. Κρεμάω το κλουβί του στην ντουλάπα μου κ αδειάζω το τρόλεϊ από ότι έχει από πάνω, ετσι ώστε να έχει playground! Είναι έξω κ όταν κρατάω σπόρους αυτήν την φορά πηδάει μόνος του στην πατηθρα που έχω πλησιάσει το χέρι μου με τον σπόρο κ τον τρώει. Του αρέσει να τον ταιζω στο στόμα. Δε πάω εγώ σε εκείνον ούτε τον πιέζω. Πάντα του άρεσε να τον ταιζω στο στόμα κ με απλούς σπόρους από την ταιστρα του. Τεμπέλη θα τον κάνεις λέει η μάνα μου. Πασά μου, λέω εγώ 🤭🥰. Τώρα τελευταία όλο κ πιο πολύ με αφήνει να τον έχω πάνω στο δάκτυλο μου κ τον κρατάω κοντά στο τζάμι για να βλέπουμε μαζί έξω κ με αφήνει να του χαϊδεύω λαιμό κ ράχη. Όχι ακόμα κεφαλάκι. Με αγριευει όταν παίζουμε αλλά δεν με τσιμπάει με δύναμη. Όταν ξυπνάει αυτές τις μέρες βέβαια είναι σαν τον Φωτάκο της @ΜΑΡΙΑαα! Για λίγο, μετά ηρεμεί. Το καλύτερο μου ήταν το σημερινό που ήρθε δίπλα μου. Δεν είμαστε οπως ο Θεμιστοκλής μου αλλά καλά πάμε! Επίσης όταν χώνεται πάνω στην ντουλάπα ή στο κάτω μέρος του τρόλεϊ του φωνάζω Σοφοκλή επανειλημμένα κ μετά από λίγο εμφανίζεται το κεφαλάκι του! Μπορεί κ ναναι σύμπτωση, τι να πω.
Υπόσχομαι βίντεο, όταν θα έχω βοήθεια από το κοριτσάκι μου την ανηψοβαπτιστήρα μου. Ο λόγος που σας το λέω είναι εάν έχετε καμμιά συμβουλή καλοδεχούμενη κ για να μοιραστώ την χαρά μου μαζί σας. 😊
 
εάν έχετε καμμιά συμβουλή καλοδεχούμενη
Εσείς δεν χρειάζεστε συμβουλές, μάλλον πρέπει να δίνετε συμβουλές στους υπόλοιπους, έχετε φτιάξει μια υπέροχη σχέση.

Να τον χαίρεσαι και να περνάτε πάντα καλά !
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ Δεύτερη φορά μέσα στην ημέρα να συγκινηθώ;😍 Σ'ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια αλλά το ξέρεις εάν δεν είχα τις συμβουλές σας κ τα άρθρα σας, ο Σοφοκλινιος μου στην καλύτερη περίπτωση να μου κράταγε μούρη! Την χειρότερη δεν θέλω να την σκέφτομαι!
 
Δεν ξέρω, αυτό μου ήρθε στο μυαλό.τι ανθρώπινα που τα λέει. Και το διάβασα αργότερα και πάλι το ίδιο ήρθε στον νου μου, τι ανθρώπινα που τα λέει και πόσο ανθρώπινα είναι τελικά, πόσο πιο αντίστοιχα από ό,τι μέχρι σήμερα τα είχα φανταστεί. Μπράβο Μαίρη! που τα λες και που τα πράττεις.
 
@ianos σ'ευχαριστώ πάρα πολύ. Θα κοκκινησω! 🤭 Μου κάνει εντύπωση που σας κάνουν τα λόγια μου εντύπωση! Έτσι είστε κ εσείς κ είναι ένας από τους λόγους που εκτιμώ αυτό το όμορφο παρεάκι! Υγ. Νομίζω ότι κλέβω τα εύσημα που ανηκουν στον Σοφοκλή! 😉
 
@MARY58 Υπέροχα νέα! ❤️ Είναι μια σχέση από της σπάνιες και τις όμορφες όμως! Εύχομαι όλο και καλύτερα και να του γίνει συνήθεια να σε καλημερίζει έτσι!
ΥΓ γέλασα πολύ που ο Φώτης έχει γίνει το παράδειγμα πλέον στην ομάδα ενός θυμωμένου πουλιού! Ο τρομοκράτης μου! 🥰😁
 
@ΜΑΡΙΑαα ο Φωτάκος είναι μορφή που δεν επαναλαμβάνεται! Δεν είναι τρομοκράτης, ούτε θυμωμένος, είναι μάγκας που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του! Ο γλυκός μας μονομάχος Φερμπι!
 
Βουαλά! σε άπταιστα γαλλικά! Μερικά βιντεάκια κ φωτό χθεσινά με την βοήθεια της λατρεμένης μου πνευματικής θυγατέρας /ανιψιάς💖 που μπόρεσα να μετατρέψω!. ΥΓ. Δηλώνω ότι πιο πολύ με κούρασε να μετατρέψω τα βίντεο σε αποδεκτό μέγεθος παρά να κάνω τον Σοφοκλή φιλαράκι μου🤪🤪🤪🤪!
Ελπίζω με την σειρά μου να μην σας ζάλισα!
 

Συνημμένα

@Anna Maria Mp σ'ευχαριστώ πολύ. Εχθές μάλιστα βρήκα ένα φτερό ουράς στο τρόλεϊ! Λέτε να περνά πτερόροια; Γεννημένος Φλεβάρη του 2021 (σύμφωνα με το πετ σοπ που τον πήρα τον Ιούλιο του 2021 ήταν τεσσάρων μηνων).
 
@MARY58 Για την Πτεροροια στα καναρινακια θα σου πουν οι ειδικοί.Στον δικό μου μια φορά είχε συμβεί πρωτα στις φτερουγες και μετά λίγο στην ουρά.
Νομίζω παντως πως κάπου τώρα είναι η εποχή που μπορεί να συμβαίνει αυτό.
Ωστόσο αν παιρνει τις βιταμίνες του και τρέφεται σωστά (που είμαι σίγουρη) δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα! 😉
 
@Anna Maria Mp θα τον αρχίσω πιο φουλ λαχανικά κ βότανα κ πιο συχνά αυγό ή αυγοτροφή. Εάν έχει όσο το δυνατόν πλήρη τροφή, το σκέφτομαι λίγο να του βάλω κ βιταμίνες. Έχω για καλό κ για κακό. Αλλά το σκέφτομαι μην του κάνω κακό παρά καλό. Βλακείες σας λέω. Εάν τον Ιούλιο ήταν τεσσάρων μηνών, είναι γεννημένος Μάρτιο του 2021.
 
Λαχανικά να του βαλεις ναι! Προτίμησε αυτά που έχουν τις πιο πολλες βιταμίνες και είναι κατάλληλες για καναρινάκια ξέρεις εσυ🙂
Το αυγό η η αυγό τροφή από όσο ξέρω ειναι πλουσια πηγή πρωτεινης αλλά έχω την αίσθηση ότι παχαίνει οπότε μάλλον θέλει με μέτρο.
Για τα βότανα εγώ ένα τσάι φυτικό του είχα πάρει το οποίο δεν το έπινε κιόλας ,οπότε δεν ξέρω τι να σου πω.
Σίγουρα και λίγο ασβέστιο σουπιοκόκκαλο η κοχυλακι καλό θα ήταν να υπάρχει.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Ledagcc και @ckdodis σας ευχαριστώ πολύ! Έχει πλάκα ο μπαγασας. Δυστυχώς βιντεάκια που μου κάνει τον άγριο κ που τον τάιζα δεν μπορώ να τα μετατρέψω. Αλλά σας ζάλισα με τον έρωτα μου τον αγιάτρευτο!🤪😍😄
 
Back
Top