Φροντίδα Το κοκατίλ θα είναι καλά μόνο του ή θέλει και δεύτερο;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Giopant
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Giopant

PB New Member
Εγγραφή
30 Αυγ 2020
Μηνύματα
239
Πόλη
Αθήνα
Καλησπερα ειμαι νεος εδω και θελω την βοηθεια σας. Εχω δυο budgie και σκεφτομαι να παρω ένα κοκατιλ. Οπως ειδατε και απο τον τιτλο ενδοιαφερομαι να παρω ενα κοκατιλ αλλα σε ξεχωριστό κλουβι απο τα budgie. Αμα τα βγαζω εξω μαζι θα τα πανε καλα μεταξυ τους? Η κυρια ερώτηση μου ειναι η εξης :το κοκατιλ θα ειναι καλα μονο του ή θελει και δευτερο? Ευχαριστω για τον χρόνο σας😀
 
@Giopant άμα πάρεις κοκατηλ σε αυτήν την φάση θα δεθεί με τα παπαγαλάκια μπατζι και θα είναι συνεχια μαζί τους και εσενα θα σε αγνωει να ξέρεις! Αν βέβαια δεν σε "νιαζει" η εκπεδευση και απλά θες να είναι χαρούμενο το πουλί τότε οκευ...
[automerge]1603313552[/automerge]
Επησης δώσε μας λίγες ακόμα πληροφορίες πχ διαστάσεις κλουβιου, πόσες ώρες θα είναι ελεφθερο, πωση ώρα μπορείς εσύ να αφιερώσεις...Καθώς όπως και από που θα πάρεις το κοκατηλ...θα είναι ταισμενο στο χέρι? Τότε αλλάζουν τα πράγματα!
 
@Xrhstosk εγώ πάλι δεν συμφωνω με αυτήν την άποψη, το ζευγαράκι είναι ζευγαράκι και τρίτος δεν χωράει. Μπορεί να υπάρχει μια συμπάθεια και άλλο να δεθούν μεταξύ τους.

@Giopant προφανώς και θα μένουν ξεχωριστά, αυτό δεν μπορεί να στο εγγυηθεί κανένας (το αν θα τα πηγαίνουν καλά όταν είναι έξω) θα πρέπει να παρατηρήσεις πως τα πάνε και ύστερα να τα βγάλεις έξω. Και πάλι εξαρτάται από το ποσο χρόνο θα έχεις μαζί του. Αν είσαι εσυ η συντροφιά του δεν χρειάζεται άλλη παρέα, αν πάλι δεν υπάρχει χρόνος για να ασχοληθείτε καλό θα ήταν να έχει μια παρέα.
 
@Xrhstosk προφανως και με ενδιαφέρει η εκπαίδευση. Τις καθημερινες 1 με 2 ωρες μπορώ να ασχολουμε και τα σαββατοκυριακα περισσότερο. Επισης ελεγα τα το ειχα το κοκατιλ σε διαφορετικο κλουβι. Τωρα ελεγα να το παρω απο pet shop αλλα θελω να ακουσω και την δικια σας γνωμη. Οι διαστασεις του κλουβιου ειναι 62×45.Να δημειωθει οτι μετα απο ενα διαστημα μπορω να παρω και ενα δευτερο κοκατιλ.
@christina07 σε ευχαριστω πολυ εσυ τι αποψη εχεις για την αγορά στο pet shop? (ακουω γενικα κακα σχολια αλλα εγω προσοπικα δεν είχα καποια κακη εμπειρια.
 
@Xrhstosk τα δικά σου αν θυμάμαι καλά μοιραζόντουσαν και το ίδιο κλουβι.. όποτε ναι λογικό είναι.

@Giopant για αγορά παπαγάλου από πετ σοπ; Μακρυά, τρέχα να κρυφτείς, ο μικρός μου είναι από πετ σοπ (βέβαια στα χέρια μου ήρθε πιο μετά). Παρα πολύ δύσκολο, πολλοί οι κίνδυνοι, αρρώστιες, φοβισμένα πουλιά. Το καλύτερο που έχεις να κανεις είναι να πάρεις ένα πουλάκι από εκτροφέα ΦΥΣΙΚΑ απογαλακτισμενο, εδώ πέρα μπορείς να βρεις τον «σωστό» εκτροφέα. Γιατί και από εκτροφείς ακούμε διαφορα πράγματα! Πάντως από την στιγμή που σκέφτεσαι για δυο (γιατί ενταξει οι ώρες που μπορείς να ασχοληθείς είναι στο τσακ) γιατί δεν παίρνεις από την αρχή δυο αδερφάκια ας πούμε; Ή ένα θηλυκό, ένα αρσενικό ή και του ίδιου φύλου;
 
@christina07 τι εννοεις "απογαλακτισμενο". Επισης εχεις καποιον καλο να μου προτεινεις αθηνα? Πόσο περιπου θα κοστισουν οι δυο απο εκτροφεα? Περιπου τι διασταση κλουβιου χρειαζομαι?
Ευχαριστώ για τον χρονο σου🙂
 
Απογαλακτισμενο ενοει να εχει ανεξαρτητοποιηθεί...δηλαδή να τρώει μόνο του κλπ κλπ και να μην χρειαζετε τους γωνεις του να το παίζουν τα κοκατιλ κοστίζουν γύρω στα 40-80€ βέβαια αναλογα τα χρώματα και τις ρατσες
 
@Giopant με πρόλαβε ο Χρήστος, αυτό θέλω να πω, να είναι ανεξάρτητο και να μην μπλέξεις με φαγητό, κρέμες και σύριγγες, εκτροφέα δεν γνωριζω (είμαι και πολύ μακρυά) , θα το δει κάποιος το θέμα και ελπίζω να βοηθήσουν τα παιδιά. Για κλουβι όσο μεγαλύτερο τόσο το καλύτερο (να προσέξεις το διάκενο στα κάγκελα), ιδανική είναι μια ζευγαρωστρα 76x46x46 αν αποφασίσεις να πάρεις δυο θα πρότεινα να πας σε κάτι μεγαλύτερο πάντως.
 
@Giopant , μέλη του φόρουμ που θεωρείται ότι έχουν καταπληκτικά και πολύ προσεγμένα κοκατίλ, μεταξύ άλλων είναι οι @zack27 και @vagelis76 , οι οποίοι βρίσκονται στην Κρήτη, αλλά έχω την εντύπωση, ότι παλαιότερα τουλάχιστον είχαν δώσει κοκατιλάκια σε μέλη από Αθήνα.
 
Back
Top