Γενικά Το νέο μου μπάτζι είναι πολύ ήσυχο

MarynJuan

PB New Member
Εγγραφή
14 Ιουν 2021
Μηνύματα
119
Πόλη
Ξάνθη
Καλημέρα σε όλους , αποφάσισα και πήρα ένα ακόμα παπαγαλακι Μπάτζι για να έχει κάποια παρέα ο Χουάν μου κυρίως όταν λείπω .Το παπαγαλακι είναι κορίτσι και σκοπεύω όταν τελειώσει η καραντίνα να τα έχω στον ίδιο χώρο αλλά σε διαφορετικά κλουβιά .Θα ήθελα την γνώμη σας σχετικά με το ότι το νέο παπαγαλακι κάθεται συνεχώς πάρα πολύ ήσυχο και ακίνητο .Ο Χουάν όταν τον είχα πάρει δεν ήταν έτσι.Αν πλησιάσω το κλουβί της μερικές φορές δείχνει ακόμα και σαν να τρέμει ωστόσο αν βάλω τα χέρια μου μέσα να αλλάξω πχ τροφή κλπ κάθεται ήσυχη ούτε πετάει γύρω γύρω ούτε τίποτα .Όταν την πήρα απ' το πετσοπ έδειχνε αρκετά δραστήριο πουλάκι.Αυτι συμβαίνει λόγο της προσαρμογής;μπορώ να κάνω κάτι για να την βοηθήσω;επίσης έχω παρατηρήσει ότι δεν τρώει πολύ και ξεδιαλεγει τους σπόρους.Δεν ζήτησα να μου δώσουν το μείγμα που τους έδινε τόσο καιρό της εβαλα κατευθείαν από τη δική μου τροφή μήπως φταίει αυτό;
 
Θα χρειαστεί χρόνο ώστε να προσαρμοστεί,αυτό που πρέπει να κάνεις για να την βοηθήσεις είναι να ασχολείσαι όσο το δυνατόν λιγότερο για τις πρώτες μέρες και το κλουβακι να είναι σε ένα σταθερό και ήσυχο μέρος.
 
Παντως εγω οταν ειχα τα μπατζι (4 ολα μαζι) το ενα τις πρωτες μερες ηταν παρα πολυ ησυχο ενω μετα απο λιγες μερες εγινε το πιο ζωηρο απο ολα. Ενα αλλο ηταν ησυχο γιατι ετσι ηταν ο χαρακτηρας του. Αλλα οπως και να εχει δωσε της λιγο χρονο.
 
Εμένα δε βάζει γλώσσα μέσα θες να ανταλλάξουμε; 😂
Πέρα απ' τη πλάκα το ίδιο έλεγα για τη δικιά μου τις πρώτες μέρες που την πήρα - αγρια- κ μόλις συνήθισε το κλουβί της και μετά ξεκίνησα να αναπολώ τις ήσυχες πρώτες μέρες. 😂 Δεν είμαι σε καμία των περιπτώσεων ειδικός αλλά μου φαίνεται λογικό αφού είναι αρχή ακόμα.
 
Καλημέρα, να την χαίρεσαι την κουκλίτσα κι εσύ και ο Χουάν! Είναι yellowface και πεθαίνω! Έχει όνομα?

Μπορεί αν είναι οποιοσδήποτε συνδυασμός των παραπάνω. Σίγουρα βρίσκεται σε σοκ, άλλωστε, σε συγκριση με τον Χουαν είναι ένα μεγάλο παπαγαλάκι, ενώ εκείνος ήταν μωρό, είχε λιγότερες εμπειρίες να ξεσυνηθίσει. Ποιος ξέρει σε τι κατάσταση την είχαν στο κατάστημα. Πήγα προχθες σε πετσόπ για πρώτη φορά και όλα τα πτηνά του ήταν σε άθλια κατάσταση, με πρώτα και χειρότερα τα μπάτζι, που τα είχαν στο επίπεδο δαπέδου, σε κλούβες με 30 μέσα, να τσακωνόνται για σπόρους. Υπήρχε ένα κλουβί με 3 κοκατίλ τόσο κοντά στον απέναντι τοίχο που κάθε φορά που περνούσα, η τσάντα μου, τύπου σακιδίου σχολικής, σχεδόν τα άγγιζε και φρίκαραν. Ποιος ξέρει τι έχει δει το καημένο. Θα χρειαστεί καιρός για να πειστεί ότι ούτε τρίχρονο που θέλεις να την ζουλήξεις είσαι, ούτε προκειται να γίνει πρωινό.

Σαφώς είναι πολύ νωρίς ακόμα για να αποφανθεί κανείς για προσωπικότητα. Πάντως τα θηλυκά γενικά είναι πιο στρυφνά, δέχονται πιο δύσκολα τις αλλαγές και δεν τραγουδούν ούτε παίζουν όσο τα αρσενικά μπάτζι, πλην του να μασούν ό,τι μοιάζει ξύλινο. Για 1-3 εβδομάδες είναι απολύτως φυσιολογικό να είναι μαζεμένη. Και βέβαια το τρέμουλο το πιο πιθανό να είναι φόβος (η Ίρις έτρεμε μέχρι πριν δυο μήνες συχνά-πυκνά), αλλά μιας και έχει αρχίσει να κρυώνει ο καιρός βεβαιώσου ότι ο χώρος είναι επαρκώς ζεστός - η μικρούλα είναι ενήλικη και θα έπρεπε να μπορεί να ελέγχει την θερμοκρασία σώματος μόνη της, αλλά καμιά φορά το στρες παίζει άσχημα παιχνίδια στις άμυνες του οργανισμού. Είναι και πυρωμένη οπότε τηε καημενούλας της έπεσαν όλα μαζί.

Δεν υπάρχει λόγος να πάρεις την τροφή του καταστήματος για δύο λόγους. Πρώτον και σημαντικότερον, χωρίς να θέλω να κάνω υποθέσεις για το πετσόπ, τα περισσότερα δίνουν την φθηνότερη λύση στα ζώα τους, που είναι χύμα ή μια φθηνή μάρκα, γιατί απλώς δεν βγαινουν οικονομικά αν ταϊζουν 20 παπαγαλάκια Versele-Laga ή Vitakraft, ακόμα κι αν εμπορεύονται τέτοιες μαρκες. Επιπλέον, πολλά παπαγαλάκια κάνουν αυτήν την επιλογή σπόρων ανεξαρτήτως τροφής, γιαυτό θέλει και λίγη προσοχή σε βάθος χρόνου. Με επιμονή και υπομονή θα μάθει να τρώει όλο το μιξ, συν λαχανικά, πέλλετ και ό,τι άλλο κρίνεις ότι χρειάζεται. Σίγουρα δεν θα πάθει τίποτα αν για μερικές εβδομάδες τρώει μόνο 4 είδη σπόρων αντί 14. Να φανταστείς, η Ίρις, που δεν ξέρω πού και πώς την είχαν πριν, τις πρώτες δύο μέρες έτρωγε μόνο στικ λιχουδιές, παρόλο που είχε ξέχυλο μπωλ με σπόρους. Αλλά με λίγη προσεκτική νηστεία τους έφαγε τους σπόρους, και τώρα είναι η πρώτη που δοκιμάζει καινούργια φαγητά και μπουκώνεται μέχρι σκασμού με πέλλετ. Αργά αργά. Όλα αυτά τα τρομακτικά περί ποιότητας και ποσότητας φαγητού δύσκολα είναι επικίνδυνα από την μία μέρα στην άλλη, αφορούν ιδιοκτήτες που ταϊζουν τα μπάτζι τους μόνο κεχρί για 5 χρόνια και μετά αναρωτιούνται γιατί πέθανε το πουλάκι. Άφησέ την να φάει ό,τι νοιώθει για λίγες μέρες και μετά αρχίζεις την πιο προσεκτική διατροφή. Μια χαρά θα τα πάει, είναι πανέμορφη και το μάτι της γυαλίζει από εξυπνάδα!
 
Καλησπέρα σε όλους και ευχάριστω για τα βοηθητικά σχόλια.Οσο περνάνε οι μέρες βλέπω πως τρώει περισσότερο αν και μερικές φορές κάθεται στο πατηρακι της τροφής και μένει εκεί για ώρες ακόμα και αφού φάει .

Φανή την βγάλαμε γιατί όσο σκεφτόμασταν ονόματα άρχισε να φωνάζει όταν αναφέραμε το όνομα Φανή!χαχαχα

Ήταν μαζί με άλλα τέσσερα στο μαγαζάκι διάλεξα από εκεί γιατι φαίνονταν όλα σε καλή κατάσταση.Οταν ρώτησα για επιβεβαίωση αν είναι κοριτσάκι μου είπε η κοπελίτσα ότι μάλλον ναι αλλά είναι μωρό ακόμη (δεν ξέρω γιατί ).Σας ευχαριστώ όλους και πάλι πολύ♥️
 
κάθεται στο πατηρακι της τροφής και μένει εκεί για ώρες ακόμα και αφού φάε
Απολύτως λογικό, το βλέπει ως άλλη πατήθρα και ξεκουράζεται εκεί, το έκανε και η Αυγή όταν είχε τέτοιο δοχείο φαγητού. Το σοκ κουράζει, οπότε λογικό να λαγοκοιμάται συχνά.
μου είπε η κοπελίτσα ότι μάλλον ναι αλλά είναι μωρό ακόμη (δεν ξέρω γιατί )
Γιατί οι υπάλληλοι δεν ξέρουν πολλά για το θέμα, μιας και οι περισσότεροι βρισκονται εκεί για βιοποριστικούς λόγους, όχι επειδή είναι γκουρού των παπαγάλων. Η κοπέλα είπε αυτό που θέλει να ακουσει ο μέσος πελάτης, ότι αγοράζει δλδ ένα νεαρό ζωο.
 
Γεια σας .Γράφω πάλι γιατί με ανησυχεί κάπως το ποσό ήσυχο είναι το δεύτερο μου παπαγαλακι .Δεν δείχνει σημάδια αρρώστιας απλά κάθεται όλη μέρα ακίνητη και κουνιέται μονάχα για να φάει Όταν ακούει μουσική κελαηδαει και μιλάει και με τον Χουάν αλλά γενικά ούτε παίζει ούτε τίποτα.Επισης την έχω βγάλει από το κλουβί και δέχεται να ανεβαίνει πάνω μας .Έχω παρατηρήσει ότι δεν πετάει καλά και σαν να πέφτει κάπως.Εχετε κάποια ιδέα για το τι μπορεί να συμβαίνει;
 
Το γεγονός ότι δεν πετάει καλα και πέφτει ίσως να είναι σημάδι αρρώστιας. Είναι ακίνητη ακόμα και όταν υπάρχει κόσμος στο δωμάτιο που βρίσκεται; Τα δικά μου όταν λείπω απτό σπίτι είναι την περισσότερη ώρα είναι ακίνητα , αλλά όταν γυρίσω γίνεται χαμός. Παιχνίδια έχει να ασχολείται;
 
Δειχνει να έχει αστάθεια στο πώς πετάει .Φυσικά ίσως έχει να κάνει και με το ότι πρώτη φορά πετάει σε ανοιχτό χώρο .Όταν είμαστε στο δωμάτιο δεν αντιδράει κάθεται ακίνητη και μερικές φορές τρέμει αν φοβηθεί .Ναι της έχω παιχνίδι αλλά δείχνει να το φοβάται και δεν παίζει μαζί του
Να συμπληρώσω ότι περνάει και πτεροροια.
 
Να συμπληρώσω ότι περνάει και πτεροροια.
Αυτό από μόνο του είναι ένας λόγος που μπορεί να συμβαίνουν αυτά που περιγράφεις. Που δεν είναι ενεργητική δηλαδή , για το πέταγμα δεν ξέρω να σου απαντήσω τι μπορεί να συμβαίνει.
 
Είχα ρωτήσει και γιατρό για αυτό λόγο του ότι και το άλλο μου Μπατσί πέρασε πτεροροια και μου απάντησε ότι είναι πιθανόν λόγο της χρήσησ του καλοριφέρ .Γενικά δείχνει φοβισμένο ακόμα απλά μου κάνει εντύπωση που δεν είναι κινητική και φοβάται αλλά Παρ όλα αυτά δέχεται να την αγγίζουμε
 
Ναι φυσικά δείτε.Και τώρα που ήταν έξω μαζί μας όταν πετούσε δυσκολευόταν κυρίως στο να προσγειωθεί σωστά .και τώρα γύρισε στο κλουβί της και κάθεται πάλι ακίνητη παρόλο που είναι ανοιχτό .IMG_20211208_172022_789x1024.webpIMG_20211208_164329_1024x768.webp
 
Η καημενουλα φαίνεται να έχει πτερορροια. Αυτό από μόνο του επαρκεί για να στέκεται στήλη άλατος. Τρώει καλά?

Όταν η Αυγή άρχισε να πρωτοβγεί φτερά πτήσης και αντελήφθη ότι μπορεί να πετάξει, αντί να πέτα, κρατιόταν από ένα κλαδί στο κλουβί και χτυπούσε τα φτερά της με μανία για να χτίσει μυς. Επίσης μπουκωνοταν αυγοτροφη για την πρωτεΐνη. Έχεις παρατηρήσει κάτι τέτοιο?
 
Δείχνει γενικά να μην έχει καλό έλεγχο των φτερών σαν να είναι κάπως ατσαλη .Αν πάει από ένα μέρος στο άλλο δεν είναι ότι θα πέσει στη διαδρομή αλλά κάνει πολύ ατσαλες προσγειώσεις.Τρωει κανονικά απ' όσο έχω παρατηρήσει.
Αυγοτροφη δεν τους δίνω δεν είχα βρει κάποια συσκευασμένη που να γνωρίζω αν είναι καλή ή όχι (κάντε μου κάποιες προτάσεις αν θέλετε )
 
Αν το φαγητό της δεν περιέχει υψηλό ποσοστό πρωτεΐνης, τότε δεν μπορεί να χτίσει σωστούς μυς. Πολυ καλή αυγοτροφή είναι η απλή της Orlux, και έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για την απλή της DeliNature, αλλά μέχρι πρόσφατα ήταν σε έλλειψη, δεν ξέρω αν την έχουν ξαναφέρει.
 
Η orlux είναι όντως μια καλή λύση για generic χρήση,για τα δικά μου γούστα το ισοζύγιο πρωτεϊνης-λίπους θα το προτιμουσα πιο ισορροπημένο ειδικότερα σε είδη που παίρνουν βάρος εύκολα.

Αν ο στόχος μας είναι η πρωτεΐνη μπορούμε να πάμε σε ποσοστά 16-18% με λίπη κάτω του 10%.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Vada
Back
Top