Γενικά Το νέο μου μπάτζι είναι πολύ ήσυχο

Ανεκαθεν οι αυγοτροφες για καναρινια και ιθαγενη ειναι πιο προσεγμενες.
Ουδέν σχόλιο...
[automerge]1639745616[/automerge]
@ianos Μόνο η Αυγή τρώει το σουπιοκόκκαλο, κοντά ένα χρόνο έχω την Ίριδα και δεν το αγγίζει. Έχει μάθει ένα σωρό πράγματα αό την Αυγή, αλλά το κόκκαλο δεν θέλει να το βλέπει. Τώρα περιμένω να έρθει ένα ειδικό θηκάκι, μήπως και την εμπνεύσει, αλλά δεν ε΄χω και πολλές ελπίδες. Δεν ξέρω τι την ενοχλεί, την πέτρα την χρησιμοποιεί κανονικά, δεν είναι το ξύσιμο που δεν της αρέσει. Αναρωτιέμαι μήπως της μυρίζει ψαρίλα? Δοκιμάσαμε διάφορες μαρκες, όλες αποτυχία, γιαυτό ψάχνω καλή αυγοτροφή, άλλωστε τους έχει τελειώσει η πτερόρροια επιτέλους.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
@Tony Forpus γιατί εχουμε πολλούς καναρινάδες εδώ, συμπεριλαμβανομένου του διαχειριστή, και δεν θέλω να με δείρουν! Σοβαρά πάντως, γιατί η διάκριση? Περισσότερα χρόνια εμπειρίας με ενδημικά στην Ευρώπη είδη ή λόγω των διαγωνισμών με καναρίνια?
 
Ακολούθησα τις συμβουλές σας.σημερα η πόρτα της είναι ανοιχτή από το πρωί σε περίπτωση που θελήσει να βγει αλλά κάθεται απλά και μετακινείται για να φάει μονάχα.Ωστοσο κελαηδαει πολύ δυνατά όταν ακούει μουσική ή τηλεόραση
 
@MarynJuan Συγγνώμη αν το έχω ξαναπροτείνει, ξεχνάω, αλλά έχει κάπου να πάει πέρα από τις άκρες της παγόδας? Κάποιο πάρκο ή σταντ πχ? Γιατί ένα δωμάτιο έχει τεράστιες διαστάσεις για ενα τρομαγμένο πουλάκι. Νομίζω θα αισθανόταν πιο άνετα προς το παρόν αν η πόρτα ήταν κλειστή.
 
@Nausicaa

Γιατι στα καναρινια υπαρχουν διαφοροποιησεις σε σχεση με τις χρωστικες πχ.
Οπως και στα ιθαγενη μεγαλες απαιτησεις σε πρωτεινες.

Στους παπαγαλους δεν υπαρχουν τετοιες απαιτησεις και ετσι δεν υπαρχει μεγαλη ποικιλια.
 
@Tony Forpus Το καταλαβαίνω ότι ι κόσμος θέλει τα καναρίνια του να δείχνουν κάπως και αυτό προέρχεται από την τροφή, αλλά η ποιότητα είναι ποιότητα, 'αλλο η ποικιλία. Περί χρώματος πάντως κάποιος πρόσφατα ρωτούσε αν τα πέλλετ της VL που έχουν και κόκκινο θα βάψουν ροζ την ουρά του ασπρομπλε μπάτζι του 😂
 
Η ποικιλια φερνει και την ποιοτητα στην συγκεκριμενη περιπτωση γιατι ασχολουνται οι μεγαλυτερες εταιριες του χωρου.
Γενικα παντως εδω στο forum θα ελεγα οτι το 95% των κατοχων παπαγαλων δινουν καποιο προιον που προοριζεται εμπορικα για καναρινια.
 
Η αλήθεια είναι πως δεν διαθετω κάποιο πάρκο ή Σταντ μονάχα μια κούνια που έχω κρεμάστε η από ένα φως γραφειου και κάθονται κάποιες φορές .Εμένα κυρίως μενού κάνει περίεργο το ότι ακόμα και μέσα στο κλουβί είναι τόσο ακίνητη
 
ΣΟΚ πρώτη φορά περιεργάζεται έστω λίγο το παιχνιδάκι της!Πόση χαρά μου δίνει !το πλησίασε δειλά δειλά και το κοίταξε και μετά χτύπησε ένα κουδουνάκι του !και τώρα έχει ανέβει πάνω του και κάθεται !
 
@Tony Forpus Δεν έχεις άδικο... Υποθέτω μόλις προστέθηκα κι εγώ στο ποσοστό αυτό.

@Φοίβος Εννοώ τα τμήματα της οροφής του κλουβιού που εξέχουν, το γκουγκλάρισα, μάλλον λέγονται μαρκίζα? Ντροπή, είμαι και εγγονή αρχιτέκτονα.

@MarynJuan Τέλεια! Συχνά στα πετσοπ δεν έχουν παιχνίδια ή κάτι να τα απασχολεί πέραν των άλλων παπαγάλων στο κλουβί, οπότε τώρα που είναι πρώτη φορά μόνη της δεν ξέρει ακριβώς τι να κάνει. Είναι και φόβος φυσικά. Δύσκολα θα βγει και θα έχει μια ευχάριστη εμπειρία εκτός κλουβιού αν δεν υπάρχει μέρος φιλικό προς ένα παπαγαλάκι. Επίσης, διστάζουν να βγουν αν μπροστα από το κλουβί υπάρχει απλώς το κενό, ακόμα κι αν πετούν εξαιρετικά. Για να πείσω την Ίριδα, που πρέπει να προήλθε από πετσόπ και την είχαν μονίιμως σε κλουβί οι αχαρακτηριστοι πρωην ιδιοκτήτες της, όχι μόνο έφτιαξα σύνθετη πρόσβαση στο πάρκο, αλλά της έβαζα και λιχουδιές για να βγει στην αρχή. Δεν ξέρω αν φαίνεται καλά στην φωτογραφία, αλλά τα πορτάκια του κλουβιου κανονικά πέφτουν προς τα μέσα και φτιάχνουν μια πλατφορμα. Αφήνω το 'ενα έτσι, ώστε ο έξω κόσμος να μπαίνει στο κλουβί κατά μία εννοία, ενώ το άλλο το στηρίζω σαν καστρόπορτα προς τα έξω ώστε να μπορεί να μπει έυκολα. Επίσης συνδέεται με σκαλίτσα με το πάρκο. Και μετά εχει πάρκα ψηλά, όπου τους αρέσει να απίζουν. Φαίνονται δύο, αλλά έχω και μια κατασκευη μπορστά από το παράθυρο για να παιρνουν ήλιο και άλλο ένα παρκάκι στην απέναντι βιβλιοθήκη, αν και δεν πάνε συχνά εκεί. Το υπολοιπο δωμάτιο αρχισαν να το εξερευνούν μόλις πρόσφατα, μετά από 5 μήνες για τη Αυγή και κοντά 10 για την Ίριδα. Τώρα παίζουν με τα σπιραλ τετράδια, κάθονται στην λάμπα του γραφίου κλπ. Βασικά όσο λιγότερα πράγματα υπάρχουν στα ράφια πλην βιβλίων, τόσο έχουν επεκταθεί! Αχχχχ, κάποτε είχα χόμπι, τώρα εχω πράγματα σε ντουλάπια!

Για να μην υπερπολυλογώ, θέλει θαρρος για να βγουν από το κλουβί, και πάλι, όπως βλέπεις στην φωτογραφία, συχνά είναι και μέσα. Τις έπιασα την ώρα που η Αυγή ετρωγε την πέτρα και καθαριζόταν από τις σκόνες και η Ίρις ως συνήθως τραγουδά σε ό,τι βρει, στην προκειμένη στην κούνια. Τώρα έχουν βγει και μαδούν το πάρκο. Τρέχα γύρευε τι συμβαίνει με΄σα στα πουπουλένια μυαλουδάκια τους!

IMG_20211219_122039.webp
 
Πάλι καλά που έβγαλα αυτήν την φωτογραφία, η Ίρις τσάκησε την σκαλίτσα, εσκαψε το ξυλο τόσο βαθιά που έπεσε ο γάντζος! 🤣
 
@Nausicaa αχ τι ωραία που έχεις φτιάξει το κλουβί είναι τελειο !θα ήθελα και εγώ να εμπλουτίσω του Χουάν με κάποια πράγματα αλλά επειδή γενικά μασάει πάρα πολύ έντονα τα πάντα κάθε τρεις και λίγο θέλουν αλλαγή τα παιχνίδια του και όλο ψάχνω καινούργια !

Επισης μια γενικά ερώτηση .Όταν ακούνε τρεχούμενο νερό και τα δύο τρελαίνονται.Εχουν πάντα νεράκι φρέσκο στο κλουβί τους οπότε φαντάζομαι δεν είναι λόγο δίψας ο Χουάν απ' όσο έχω καταλάβει τσιριζει γιατί θέλει να κάνει μπάνιο .Αλλά σήμερα και η Φανουλα που άκουγε τρεχούμενο νερό φώναζε σαν τρελή ενώ το φοβάται το μπάνιο ακόμα.υπαρχει περίπτωση να φωνάζουν για κάποιον άλλο λόγο όταν ακούνε νερό να τρέχει;
 
@MarynJuan
Οι περισσότεροι παπαγάλοι όταν ακούνε το νερό που τρέχει από την βρύση αρχίζουν να σφυρίζουν και να φωνάζουν.
Δεν γνωρίζω γιατί το κάνουν αυτό, πιθανολογώ ότι τα ξεσηκώνει ο ήχος που αντιλαμβάνονται.
Παρόμοιες αντιδράσεις έχουν και στον ήχο της ηλεκτρικής σκούπας.
Τα πουλιά επικοινωνούν μεταξύ τους με ήχους, και ίσως ο ήχος του νερού που τρέχει να σημαίνει κάτι γι'αυτά.
 
Kαλησπερα σε όλους
( βοηθητικά για όποιον παρατηρεί κάτι παρόμοιο )
Τελικά την πήγα στο γιατρό ο οποίος την εξέτασε και με μικροβιολογική εξέταση μου είπε πως έχει πολλά σκουλίκια.Αυτο είχε και ως αποτέλεσμα να είναι λίγα κιλά και να έχει αδύναμο οργανισμό για αυτό κιόλας δεν πετάει καλά.Επισης μου είπε ότι η κυρία που μου πούλησες το πουλάκι και μου είπε ότι το πουλάκι ήταν μωρό έκανε σίγουρα λάθος διότι το πουλάκι είναι τουλάχιστον 1χρονων (πράγμα που είχα υποψιαστεί έτσι κ αλλιώς αλλά παρόλα αυτα την είχα πάρει γιατί ήταν ομορφούλα).
 
@HxC Ναι μου είπε αρχικά ότι βλέπει πολλά σκουλίκια και αυξημένος πληθυσμούς από βακτήρια .Θεραπεία με ακαριν για τα σκουλίκια και αβιομισιν για τα βακτήρια
 
  • Like
Αντιδράσεις: HxC
Πωπω το καημένο! Είδε τα σκουλίκια στα περιττώματά της? Πολλά περαστικά! (και μακριά από τον Χουάν, φυσικά)
 
Back
Top