@Tony Forpus Δεν έχεις άδικο... Υποθέτω μόλις προστέθηκα κι εγώ στο ποσοστό αυτό.
@Φοίβος Εννοώ τα τμήματα της οροφής του κλουβιού που εξέχουν, το γκουγκλάρισα, μάλλον λέγονται μαρκίζα? Ντροπή, είμαι και εγγονή αρχιτέκτονα.
@MarynJuan Τέλεια! Συχνά στα πετσοπ δεν έχουν παιχνίδια ή κάτι να τα απασχολεί πέραν των άλλων παπαγάλων στο κλουβί, οπότε τώρα που είναι πρώτη φορά μόνη της δεν ξέρει ακριβώς τι να κάνει. Είναι και φόβος φυσικά. Δύσκολα θα βγει και θα έχει μια ευχάριστη εμπειρία εκτός κλουβιού αν δεν υπάρχει μέρος φιλικό προς ένα παπαγαλάκι. Επίσης, διστάζουν να βγουν αν μπροστα από το κλουβί υπάρχει απλώς το κενό, ακόμα κι αν πετούν εξαιρετικά. Για να πείσω την Ίριδα, που πρέπει να προήλθε από πετσόπ και την είχαν μονίιμως σε κλουβί οι αχαρακτηριστοι πρωην ιδιοκτήτες της, όχι μόνο έφτιαξα σύνθετη πρόσβαση στο πάρκο, αλλά της έβαζα και λιχουδιές για να βγει στην αρχή. Δεν ξέρω αν φαίνεται καλά στην φωτογραφία, αλλά τα πορτάκια του κλουβιου κανονικά πέφτουν προς τα μέσα και φτιάχνουν μια πλατφορμα. Αφήνω το 'ενα έτσι, ώστε ο έξω κόσμος να μπαίνει στο κλουβί κατά μία εννοία, ενώ το άλλο το στηρίζω σαν καστρόπορτα προς τα έξω ώστε να μπορεί να μπει έυκολα. Επίσης συνδέεται με σκαλίτσα με το πάρκο. Και μετά εχει πάρκα ψηλά, όπου τους αρέσει να απίζουν. Φαίνονται δύο, αλλά έχω και μια κατασκευη μπορστά από το παράθυρο για να παιρνουν ήλιο και άλλο ένα παρκάκι στην απέναντι βιβλιοθήκη, αν και δεν πάνε συχνά εκεί. Το υπολοιπο δωμάτιο αρχισαν να το εξερευνούν μόλις πρόσφατα, μετά από 5 μήνες για τη Αυγή και κοντά 10 για την Ίριδα. Τώρα παίζουν με τα σπιραλ τετράδια, κάθονται στην λάμπα του γραφίου κλπ. Βασικά όσο λιγότερα πράγματα υπάρχουν στα ράφια πλην βιβλίων, τόσο έχουν επεκταθεί! Αχχχχ, κάποτε είχα χόμπι, τώρα εχω πράγματα σε ντουλάπια!
Για να μην υπερπολυλογώ, θέλει θαρρος για να βγουν από το κλουβί, και πάλι, όπως βλέπεις στην φωτογραφία, συχνά είναι και μέσα. Τις έπιασα την ώρα που η Αυγή ετρωγε την πέτρα και καθαριζόταν από τις σκόνες και η Ίρις ως συνήθως τραγουδά σε ό,τι βρει, στην προκειμένη στην κούνια. Τώρα έχουν βγει και μαδούν το πάρκο. Τρέχα γύρευε τι συμβαίνει με΄σα στα πουπουλένια μυαλουδάκια τους!