Γενικά Το νέο μου φιλαράκι ένα μωρό ringneck

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Anemos84
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Στο κλουβί μπαίνει και βγαίνει πάντα πάνω στο χέρι μου. Δεν έχει πρόβλημα να ανέβει. Μπορεί να με δαγκώσει και να ανέβει αμέσως πάνω. Μόνο το πρωί γίνεται αυτό. Για το συγκεκριμένο είδος πάντως όπως θα διάβασες στο λινκ είναι κάτι αναμενόμενο και ειδικά αν είναι θυληκό! Λες να είναι Η Μάνι;:) Ίσως να του κάνω DNA τεστ κάποια στιγμή γιατί θέλω αργότερα να πάρω κι ένα lutino για να είναι ζευγάρι.
Για να μην λέω όμως μόνο τα αρνητικά πρέπει να πω ότι είναι απίστευτος τύπος! Τον κάνω χάζι συνέχεια. Ειδικά τώρα που άρχισε να χρησιμοποεί το πόδι του για να φάει και χάνει μερικές φορές την ισορροπία του πεθαίνω στα γέλια. Πεινάλας πάντως! Μόλις κάτσουμε να φάμε πηδάει αμέσως από το σταντ και έρχεται δίπλα στα πιάτα. Απίστευτη περιέργεια! Δυστυχώς τα περισσότερα δεν κάνει να τα φάει αλλά κάτι θα βρει!
 
Ξερω οτι ειναι τελειος και τον συμπαθω απιστευτα! 🙂 Απλα καταλαβα απο αυτα που εγραψες οτι προσπαθει να επιβληθει καποιες φορες με το δαγκωμα. Οταν δαγκωνει και ανεβαινει να τον κατεβαζεις και να τον αφηνεις μεσα πεντε λεπτα ειναι η γνωμη μου. Μετα απο πεντε λεπτα να του ξαναζητας να ανεβει και αν δε δαγκωσει τοτε να τον βγαζεις εξω αλλιως παλι το ιδιο μεχρι να ανεβει ειρηνικα. 😉 Ισως να ειναι και θηλυκο ισως να ειναι απλα λιγο τσαμπουκας. Το DNA μπορεις να το κανεις οποτε θελεις. Μη βιαστεις να παρεις αλλο πουλι, ας μεγαλωσει αυτος πρωτα λιγο και αργοτερα το σκεφτεσαι.
 
Αλίμονο Ανέστη δεν είπα ποτέ ότι δεν τον συμπαθείς! Έχεις απόλυτο δίκιο ότι είναι κυριαρχικός. Το έχω πει εξάλλου πολλές φορές. Δεν με δαγκώνει όταν θέλω ν' ανέβει στο χέρι μου. Αυτό γίνεται όταν πάω να τον χαϊδέψω το πρωί όταν είναι ήδη μέσα στο κλουβί. Επειδή όμως όπως είχες πει παλιότερα δεν θέλω να θεωρεί το κλουβί του τιμωρία αποφεύγω πλέον να τον βάζω μέσα χωρίς σοβαρό λόγο. Απλά τον απομακρύνω και αδιαφορώ και υπάρχει μια βελτίωση. Εξαρτάται και από τη μέρα του που λέμε μιας και είναι και μικρός. Τσαμπουκάς είναι πάρα πολύ! Μεγάλο μαγκάκι! Για άλλο πουλί που είπα εννοώ σε 1 ή 2 χρόνια. Το DNA θα ήθελα να μάθω αν γίνεται κάπου στην Ελλάδα γιατί από εξωτερικό δεν πολυεμπιστεύομαι. Εννοώ ότι θα ήθελα να ξέρω το μέρος που το κάνουν για να είμαι σίγουρος ότι θα στέκει.
 
Μανο απο οσο ξερω δεν γινεται καπου στη Ελλαδα. Ο Αλεξανδρος ξερει περισσοτερα, αν δεις και στο αναλογο θεμα θα καταλαβεις. 😉

Καλα κανεις και δεν κανεις να φαινεται το κλουβι του σαν τιμωρια, εγω δεν ειπα να τον βαζεις μεσα αν ειναι εξω και δαγκωσει, απλα να τον αφησεις εκει αν ειναι μεσα και δαγκωσει γιατι απαιτει να βγει. 😉
 
Ναι αυτό το κάνω. Μόνο όταν είναι καλός θα βγει έξω.
 
Back
Top