Μανο φαινεται τελειο! ανυπομονω να το δω τελειωμενο! :D
Ευχαριστώ Ανέστη! Είναι ψηλό ακόμα γύρω στα 2 και κάτι μέτρα αλλά θα το πάω κοντά στο 1,80. Το θέμα είναι αν θα το εκτιμήσει ο Μάνι. Δεν ξέρω αν είναι έμφυτο σε όλους τους παπαγάλους αλλά ο Μάνι θέλει να κάθεται όσο πιο ψηλά γίνεται. Αν τον βάλω στο πάτωμα τρελαίνεται! Οπότε και στο σταντ πήγε και έκατσε στη κορυφή και δεν κούναγε. Πάντως τα φτερά του είναι μια χαρά. Του έκοψα 5 από την άκρη κάθε πλευράς για να μην είναι ανομοιόμορφα και φαίνονται πολύ ωραία. Δεν μπορεί να πάρει ύψος αλλά προσγειώνεται πολύ ομαλά και πετάει σε πολύ μικρή απόσταση.
Πολύ καλό φαίνεται. Να πλύνεις τα ξύλα με χλωρίνη και μετά να τα βάλεις τέσσερις ημέρες στον ήλιο. Να τον μάθεις να τρώει κροκέτες(pellets) και μια φορά την εβδομάδα να τρώει σποράκια.Kαι ο δικός μου τρώει τη φλούδα και είναι εντάξει, κάποιο από τα παιδιά μπορεί να ξέρει περισσότερα.
Κώστα γιατί να βάλω χλωρίνη; Τη θεωρώ πάρα πολύ επικίνδυνη και δεν το ρισκάρω. Το δέντρο είναι χλωρό και δεν χρειάζεται παραπάνω καθαρισμό νομίζω. Αν το αφήσω πολύ στον ήλιο είναι επικίνδυνο να σκάσει. Τώρα που έβγαλα τον φλοιό αποκλείεται να υπάρχει πρόβλημα. Επίσης τα χλωρά δέντρα δεν πιάνουν σαράκια και άλλα τέτοια έντομα άρα δεν χρειάζονται τοξικά σκευάσματα που μπορεί να αφήσουν κατάλοιπα.
Καλύτερα να αποφεύγεις τη χλωρίνη. Όσο και να το αφήσεις στον ήλιο μπορεί να μείνει σε καμιά χαραμάδα και μόλις το σηκώσεις να βγει. Προτίμησε βραστό νερό για τα έντομα αφού τα ξύλα είναι ξερά και θα υπάρχουν και κάποια οικολογικά προϊόντα λογικά.
Όταν βάζω στον Μάνι πορτοκάλι στο κλουβί αντί να τρώει το εσωτερικό τρώει την φλούδα! Είναι φυσιολογικό αυτό; Το πλύνω καλά βέβαια αλλά νομίζω ότι είναι βαριά για το στομάχι.
Το κόψιμο των φτερών τον επηρέασε πολύ μάλλον. Σήμερα δεν θέλει να ανέβει στο χέρι μου... Τον απογαλακτίζω σιγά σιγά μιας και δεν τον ταΐζω πια με τη σύριγγα. Κάνω τη φόρμουλα αρκετά πηχτή και την βάζω σε ένα πιατάκι ή στην ταΐστρα του κλουβιού του και τρώει μόνος του και με το πάσο του. Σποράκια όμως σπάνια τρώει ακόμα.
Σωστή η μέθοδος σου Ανέστη! Αλλά σε μένα δύσκολα θα πιάσει ακόμα γιατί δεν δελεάζεται εύκολα μιας και δεν τρώει ακόμα τίποτα. Πολλά τα μασάει και τα σπάει όπως το καρότο αλλά δεν τα τρώει. Θα τον εκπαιδεύσω όμως. Εν τω μεταξύ αναγκάστηκα να του κόψω κι άλλα φτερά μιας και πετούσε ακόμα. 6 από κάθε πλευρά τώρα!
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας