Γενικά Το πρωτο μου LOVEBIRD!

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης epo
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

epo

PB Member
Εγγραφή
3 Μαϊ 2007
Μηνύματα
720
[PHOTOB][/PHOTOB]Αγαπητοι φιλοι σημερα τελικα απεκτησα το Lovebird που ειχα αναφερει κ σε αλλο post!
φυλο δε γνωριζω! Ηταν μονο του στο pet shop !
το μονο που με προβληματιζει τωρα που το εφερα σπιτι ειναι η ηλικια του αν κρινω καλα απο το δαχτυλιδι του! Γραφει 03">μηπως ειναι πολυ; Μεγαλο κ αδυνατο να εξημερωθει;
 

Συνημμένα

  • P2020036.webp
    P2020036.webp
    4,7 KB · Προβολές: 170
ακλοριζικο να το χερεσε! Για να το εξημεροσεις σε τετοια υλικια ειναι παρα πολυ δησκολο εως ακατορθοτο! Να ξερουμε ολοι οσου θελουμε να εχουμε εναν παπαγαλο εξημερομενο οτι πρεπει να τον εχουμε οπο μωρο και αν ειναι δηνατον να τον ταιζουμε οστε να παρει την μηροδια μας και να μας νιοθει οτι ειμαστε της οικογενιας του
 
ελα ρε γιωργο ωραιος, να σου ζησει!
αμα θες εσυ και το βαλεις στοχο θα τον εξημερωσεις! Μπορει οχι σε σημειο να ερχεται μονο του σε σενα αλλα να βαζεις χερι μεσα στο κλουβι και να καθετε να σε βλεπει! Κ να μπορεις να το βγαζεισ στο δωματιο ανετα.

υπομονη και επιμονη και ολα γινοντε!
 
ευχαριστω πολυ παιδια!
νασο, ηδη ειναι αρκετα ημερο! Δεν πιανεται βεβαια ακομη.. Αλλα θα τα καταφερω νομιζω! Εχει πολυ πλακα! Ολο φωναζει!
το εχω βαλει διπλα απο τα καναρινια για να εχει παρεα!
οπως ειπα κ πριν ΔΕΝ μου αρεσε το οτι ειναι αρκετα μεγαλο σε ηλικια, αλλα i'ts ok!
λετε να μην μπορει πλεον να ζευγαρωσει;δεν ξερω κ αν ειναι θηλ η αρσενικο;λογικα τα αρσενικα ειναι γονιμα περισσοτερα χρονια...
 
Na το χαιρεσαι! Αλλα να του παρεις μωρε ενα ταιρι...
Γι'αυτο τα λενε Love-birds
Oι αγκαλιες και τα φιλια που θα δεις θα σε αποζημιωσουν!
 
ευχαριστω κ σενα pigaki! Θα του παρω, απλα ειπα να ακολουθησω τη συμβουλη του νασου!
να τα παρω ενα ενα για να ημερεψουν!
αυτη η λυση εφαρμοζεται απο πολλους!
εξαλλου το πουλουσαν μονο του..στο πετ
 
Γιώργο μου να σου ζήσει το καινούριο σου φιλαράκι και να περάσετε μαζί πολλές όμορφες στιγμές!

Αν μου επιτρέπεις τί μεγεθος έχει το κλουβί; Με μια ματια μου φάνηκε λίγο μικρό... Μακαρι να κανω λάθος...🙄 Αν σκέφτεσαι αργότερα να του πάρεις ένα σύντροφο, να διαλέξεις μεγαλύτερο κλουβί και ορθογώνιο χωρίς καμπύλες.
Υπάρχουν ειδικά κλουβια για παπαγαλάκια, ανάλογα με το είδος τους. Αν δεν του εχεις πάρει παιχνιδάκι, υπαρχει επίσης μεγάλη ποικιλία για να ασχολειται όταν θα είναι μόνο του για να μην νιώθει μοναξιά. Τους αρέσει να βρίσκονται μαζί με πουλιά του ίδιου είδους και να δείχνουν τρυφερότητα μεταξύ τους.

Για το μόνο που επιφυλλάσσομαι είναι μιας και όπως είπες έχεις και καναρίνια, αν αποκτήσεις μωρα καναρινάκια, μην ακούνε τις φωνές του παπαγαλου και τις "κλέψουν". (Οπότε μερίμνησε τι θα κανεις σε περίπτωση αναπαραγωγής των καναρινιών σου)

Απ την άλλη για το θέμα της ηλικίας, πολλοί υποστηρίζουν οτι ζουν μεχρι και 20 χρόνια. Οποτε αν ειναι 4-5 ετών ειναι ακόμα νέος. Ευχομαι να αναπτυχθεί μια μεγάλη φιλία!
 
Γιωργο να προσεχεις πολυ μην σταματησουν να κελαιδανε τα καναρινια με της φωνες του LOVEBIRD! Στο λεω αυτο γιατι περση που ειχα και εγω LOVEBIRD και το ειχα βαλει δηπλα στα καναρινια οταν φωναζανε τα Παπαγαλακια τα καναρινια ηταν μουγκα και κελαιδαγανε οταν κοιμοντουσαν τα παπαγαλακια
 
εξαλλου το πουλουσαν μονο του..στο πετ
Αυτο το κανουν καθαρα ως εμποριο. Αν ο πελατης (που συνηθως δεν ξερει οτι θελουν ταιρι ή που τα 2 του φαινονται πολυ ακριβα) ζητησει ενα, ενα θα του δωσουν. Το εχω συζητησει με πετσοπ-α και μου το εχει παραδεχθει.

Αλλα εμεις που ξερουμε θα κανουμε το σωστο για το πουλακι κι οχι για μας ε;:103:
 
το εχω υποψιν μου αυτο με τις φωνες παιδια! Θα δω... Ισως τον μεταφερω σε αλλο μερος! Ευχαριστω για τη συμβουλη παντως!

georgina σε ευχαριστω... Το κλουβι ειναι σχετικα μικρο αλλα σκεφτηκα για αρχη να μην το αφησω σε μεγαλο για να γινει πιο ημερο... Με το πεταγμα αγριευουν.. Ασφαλως κ οταν παρω κ αλλο θα του αγορασω κ αναλογο κλουβι... Τωρα πως θα καταλαβω τι γενους ειναι ειναι μια αλλη ιστορια! 😀! Μαλλον θα περιμενω να δω αυγο...😀!

pigaki εχεις απολυτο δικιο... Κ θα σου πω μονο το εξης...
στο πετ που αγορασα τον μικρο... Πριν μια βδομαδα ηταν με ενα αλλο... Που προφανως το πουλησαν σε καποιον αλλο.. Που ισως ειχε ζευγαρι κ εχασε το ενα κ θελησε να το αντικ ταστησει χαλωντας ετσι ενα αλλο ζευγαρι; Μαλλον ετσι το φανταζομαι...
 
Καλορίζικο κι από μένα!
Έχω ακούσει πως τα Lovebirds όταν είναι μόνα τους, παθαίνουν μελαγχολία. Δεν ξέρω αν ισχύει. Πάντως καλό είναι να του πάρεις και ταίρι. Όσο για το φύλο του, πρέπει να υπάρχει τρόπος να το καταλάβεις, πχ στα παπαγαλάκια φαίνεται από το ράμφος. Μπορείς να ρωτήσεις κάποιον ειδικό ή να κάνεις μια έρευνα στο ίντερνετ.
 
paidia apo oso rotisa kai ematha (apo atoma pou exoun pet shop) ta Lovebird ta katalabaineis an einai arsenika i thilika me enan tropo!bazeis ton deikth tou xeriou sou anamesa apo to podia tous,tha aisthantheis oti exei 2 kokalakia ekei!ama h apostash metaksy tous einai megalh tote einai thyliko!ama i apostasi metaksy tous einai mikri tote einai arseniko!ayto mou eipan..kai ayto diapistwsa kai apo monos mou! :D elpizo na boithisa!
ante kai me ena kalo tiari gia to Lovebird sou epo!:D
 
Καλοριζικο. εχω και εγω ενα και το πηρα μωρο, ειναι πολυ χαδιαρικο και σιγουρα σε αποζημειωνει με τα καμωματα του
 
  • Like
Αντιδράσεις: epo
paidia apo oso rotisa kai ematha (apo atoma pou exoun pet shop) ta Lovebird ta katalabaineis an einai arsenika i thilika me enan tropo!bazeis ton deikth tou xeriou sou anamesa apo to podia tous,tha aisthantheis oti exei 2 kokalakia ekei!ama h apostash metaksy tous einai megalh tote einai thyliko!ama i apostasi metaksy tous einai mikri tote einai arseniko!ayto mou eipan..kai ayto diapistwsa kai apo monos mou! :D elpizo na boithisa!
ante kai me ena kalo tiari gia to Lovebird sou epo!:D
Αυτός ο τρόπος ισχύει αλλά πολύ δύσκολο να καταλάβεις αν δεν έχεις μέτρο σύγκρισης. Είναι πολύ μικρή η διαφορά και πολλές φορές κάνουν λάθος και έμπειροι εκτροφείς. Ένας άλλος τρόπος είναι όταν κάνουν φωλιά (Αυτό δεν το έχω παρατηρήσει αλλά το διάβασα στο Internet) το θυληκό κουβαλάει περισσότερα υλικά και πολλές φορές τα κουβαλάει κάτω από τα φτερά του. Ο μόνος σίγουρος (αλλά και ακριβός από όσο ξέρω) τρόπος να βρεις το φύλλο είναι με τεστ dna. Πάντως αν ο σκοπός είναι να πάρεις ένα δεύτερο πουλί για συντροφιά και όχι για αναπαραγωγή το φύλλο δεν παίζει κανένα ρόλο. Και τα δύο φύλλα τα πάνε καλά μεταξύ τους στο ίδιο κλουβί και δεν παρουσιάζουν προβλήματα (όπως τα καναρίνια που τα αρσενικά συνήθως μαλλάνουν μεταξύ τους)
 
Καλοριζικο και απο εμενα. Αν και δεν ξερω απο παπαγαλους πιστευω οτι καθε συμβουλη που σου δωσανε ολοι οι αλλοι να τις μελετησεις καλα και να τις εφαρμοσεις αναλογα. κατι αλλο που λετε για το αν εχετε παπαγαλακια μαζι με καναρινια το εχω ακουσει και εγω απο εμπειρα ατομα δεν κανει να ειναι μαζι γιατι τα καναρινια δεν κελαηδανε (αν και εγω που φιλοξενουσα ενα παπαγαλακι 2εβδομαδες και τα ειχα μαζι το καναρινι μου και η καρδερινα δεν καταλαβενα τιποτα. Αντιθετως κελαηδουσανε ποιο πολυ:D)..
 
Back
Top