Γενικά Το lovebird μου ο Νούλης

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης valjean
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
το μεσημερι όταν γυρισαμε από την δουλεια ο νουλης ηταν εξω από το κλουβι... Τα καταφερε ο ατιμος και σηκωσε την πορτα. ηταν μες την τρελη χαρα αφου μολις με ειδε ηρθε πανω μου. το θεμα είναι όμως ότι αρχισε να κανει τσαμπουκα και να ριχνει δαγκωματακια όχι πολύ δυνατα αλλα ενοχλητικα. τον μιλαω αλλα τεντώνεται και χτυπάει τα φτερα του σαν να μου λεει εγω είμαι το αφεντικο.
 
Να μην του επιτρέπεις να κάθεται στον ώμο σου, στο κεφάλι σου και γενικότερα πιο ψηλά από το ύψος των ματιών σου. Δεν εννοούμε όταν πετάει, όταν αλληλεπιδρά μαζί σου.
 
Να μην του επιτρέπεις να κάθεται στον ώμο σου, στο κεφάλι σου και γενικότερα πιο ψηλά από το ύψος των ματιών σου. Δεν εννοούμε όταν πετάει, όταν αλληλεπιδρά μαζί σου.



γεια σου μαρια, αυτό δεν το ηξερα γιατι δεν κανει να καθεται στο ομο μου;
 
Στην γλώσσα του σώματος, νοιώθει υπεροχή αφού είναι πιο πάνω σου.



δηλαδή να μην τον αφηνω να πηγαινει ψηλα στα ντουλάπια της κουζινας; μηπως θα ηταν καλυτερα αν του εκαβα τα φτερα πτησης;
 
Όχι μην του κόψεις τα φτερά εκτός αν υπάρχει περίπτωση κανένα πιτσιρίκι να τον αφήσει να βγει από κανένα παράθυρο. Στα ντουλάπια ας πηγαίνει (πρόσεχε τηγάνια και κατσαρόλες όταν είναι ελεύθερος). Όταν παίζετε να μην είναι ψηλότερα από σένα.
 
και φυσικα μην τον μαλωνεις. Θα του επιβαλεσε με ομορφο τροπο ηρεμο και σθνεχη. Δεν μου αρεσε που συκωνει την πορτα για μενα προσεχε το βαλε ενα μανταλακι στην πορτα γιατι δεν ξερεις ποτε φα το ξανακανει και που θα παει την αλλη φωρα. Φτερα θα ελεγα να μην του κοψεις δεν το βρισκω ιδεολογικα σωστο.:)
 
Γεια σας παιδιά ο Νούλης αρχισε να γίνεται επιθετικός στιμπαει συνέχεια ενω έρχεται στο χερι μου απο μόνος του μόλις κουνησω τα δάκτυλα με τσιμπάει. Και πονάει κιόλας τι να κάνω; Προς το παρών τον έχω τιμωρία στο κλουβί δεν τον αφήνω εξω
 
Ενδέχεται να είναι θέμα οίστρου αυτή την εποχή. Δούλεψε σαν να ξεκινάς από την αρχή. Κλουβί και σιγά σιγά εκπαίδευση.
 
μιλησα με φιλο που εχει χρονια παπαγαλουσ μου ειπε να κοψω τα φτερα πτησης για να ηρεμησει το πουλι αλλιως θα εχω πρόβλημα για παντα.

πριν από λιγο δαγκωσε και τον γιο μου και ποσεσε το παιδι αρκετα και το θεμα είναι ότι από μονος του πηγε σε κεινον.
 
με συνχωρεις αλλα το οτι εχει παπαγαλακια δεν συμενει πως γνωριζει και απο παπαγαλακια απο ποτε το κοψημο των φτερων λειτουργει σαν φαρμακο για να ηρεμησει ενα πουλακι. Ας πουν και την γνωμη τους και τα αλλα παιδια που γνωριζουν αρκετα.
 
με συνχωρεις αλλα το οτι εχει παπαγαλακια δεν συμενει πως γνωριζει και απο παπαγαλακια απο ποτε το κοψημο των φτερων λειτουργει σαν φαρμακο για να ηρεμησει ενα πουλακι. Ας πουν και την γνωμη τους και τα αλλα παιδια που γνωριζουν αρκετα.



σε πολλα σαιτ διαβασα ότι το κοψιμο φτερων προτείνεται για να ηρεμησει το αγριο πουλι... Μονο για μια φορα και μετα όταν μας
γνωρισει δεν τα ξανακοβουμε.
 
Κοίτα μπορείς να του κόψεις τα φτερά δεν είναι και αμάρτημα ούτε έγκλημα. Αν έχεις πρόβλημα να τα κόψεις. Αλλά ποιος θα τα κόψει για να γίνει σωστά η δουλειά και να μην δημιουργηθεί αναπηρία στο πουλί; Αν κοπούν σωστά ξαναβγαίνουν μετά την πτερόρροια.
Πάντως δεν ξέρω αν θα ηρεμήσει με αυτόν τον τρόπο. Δεν είναι σίγουρο.
Γιατί εσάς σας τσιμπάει την ώρα που κάθεται στο χέρι σας και παίζετε. Έτσι δεν είναι; Ψυχολογικά δεν ηρεμούν τα πουλιά με το κόψιμο. Απλά νοιώθουν πιο ανήμπορα αφού στην φύση τους είναι να πετάνε.
 
οκ αυριο θα παω σε ένα κτηνιατρο να του τα κοψει με τροπο. ελπιζω να δω διαφορα.
 
Κόψιμο φτερών

Καμία φορά, χρειάζεστε να περιορίσουμε τη δυνατότητα του παπαγάλου μας να πετάει... καμία φορά λόγο αρρώστιας ή τραυματισμού όμως πιο συχνά για τη εκπαίδευση... Πολλοί άνθρωποι είναι κατά του κ όψιμου των φτερών... Οι άλλοι το βλέπουνε σαν ανάγκη... Εγώ θα πω τη γνώμη μου εδώ κι εσείς θα αποφασίσετε να συμφωνήσετε μαζί μου η όχι.Άμα έχετε μια μεγάλη κλούβα και μπορείτε να προσφέρετε στον παπαγάλο σας τη δυνατότητα να πετάει δεν το συζητάμε καν για κόψιμο των φτερών. 1) Αυστηρό κόψιμο - όταν κόβουμε τα πρώτα 6-12 φτερά πτήσεις (primary flights).2) Μη αυστηρό κόψιμο - όταν κόβουμε τα πρώτα 4-5 φτερά πτήσεις.3) Εκθεσιακό κόψιμο (Show Clip) - όταν αφήσουμε τα 3 πρώτα φτερά και κόβουμε τα επόμενα 5-9 φτερά πτήσεις.4) Αραίωμα φτερών - όταν κόβουμε ένα πάρα ένα τα φτερά primary και Secondary. Μικρά πουλάκια:Η γνώμη μου είναι ότι το κόψιμο φτερών στα μικρά παπαγαλάκια όπως Lovebird, Budgie, Parrotlet, Cockatiels δεν χρειάζεται καθόλου άμα είναι ήμερο το πουλάκι. Για ένα καινούριο πουλί που δεν είναι ακόμα ήμερο μπορείτε να κόψετε τα φτερά μόνο μια φορά.. Τα φτερά θα μεγαλώσουν ξανά μόνο στην επόμενη πτερόροια του πουλιού, έτσι το πουλάκι σας μπορεί να ΜΗ πετάει μέχρι και 6 μήνες... είναι πολύ καιρό... σκεφθείτε το πριν να πάρετε τη τελική απόφαση... μετά όταν θα πέσουν τα κομμένα φτερά και θα βγουν τα καινούρια πρέπει να του αφήσεις τη δυνατότητα να πετάει (υποτίθεται ότι 2-6 μίνες θα σας φτάνει για να ημερώσετε έναν παπαγάλο).

Για ένα καινούριο πουλί που δεν είναι ακόμα ήμερο μπορείτε να κόψετε τα φτερά μόνο μια φορά..
 
Κοψαμε τα φτερά το πρωι... Το απόγευμα θα δουμε την συμπεριφορα του. Ο γιατρός είπε οτι θα ηρεμήσει και είναι κάτι προσωρινό.
 
καλησπέρα το πουλι εχει ηρεμησει πολύ δεν δαγκωνει σχεδόν καθολου είναι προθημοσ να ανεβει στο χερι μου και σημερα εφαγε αυγο βραστο με το τσοφλι.
 
Το πουλί ηρέμησε πολυ σε σημειο που ερχεται και τριβεται στο χερι μου να τον χαιδεψω . βεβαια εχει και τις στραβες του 😀 , αυτο που παρατηρω ειναι οτι του αρεσει η ζεστη τωρα ειναι στο λαπτοπ επανω που γραφω και εχει κουρνιασει σε ενα σημειο που ειναι πολυ ζεστο απο κατω. Α και κατι ακομη πολυ πιτυριδα( οταν καλλοπιζεται) βρε παιδι μου μηπως πρεπει να κανει μπανιο καθε μερα;
 
Back
Top