Ασθένειες Το Parrotlet μου μάλλον είναι άρρωστο και έχω απορίες

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης greinder
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Παντός έχω παρατηρήσει ότι το βράδυ έχει πολλές κουτσουλιές απο κάτω εκεί που κοιματε δηλαδή το βράδυ κάνει πολλές κουτσουλιές γιατί αυτό;
Να δούμε μια φωτογραφία τους; Γενικά φυσιολογικό είναι εκεί που κοιμάται ή συνήθως κάθεται να έχει μεγαλύτερη συγκέντρωση κουτσουλιών. Το θέμα είναι πως είναι οι κουτσουλιές.
 
Μου την έδωσε ο γιατρός την αντιβίωση για5 μέρες με είπε δυο σταγόνες κάθε πρωί τον δίνω πριν πάω στην δουλειά και το ultra levure το έδωσα εγώ κςι ενημέρωσα τον γιατρό! Θα τον έβαζα και στην ποτίστρα ρίγα όνειρο άλλαξε είπαν αφού βάζεις το ultra levure καλύτερα μην το βάζεις
 

Συνημμένα

  • image.webp
    image.webp
    46,6 KB · Προβολές: 0
Δεν διακρίνω κάτι ιδιαίτερα ανησυχητικό στις κουτσουλιές. Λογικό είναι να υπάρχει μια συγκέντρωση κενώσεων στο ίδιο σημείο δεδομένου οτι την νύχτα δεν αλλάζει συχνά θέση λόγου του ύπνου, ενώ την ημέρα διασπείρονται σε όλο το κλουβί. Αν σκεφτείς οτι μπορεί να κάνει μια κένωση κάθε δυο ώρες.. Φαντάσου ένας όγκος με κακάκια σαν λοφάκι είναι αναμενόμενος.
 
Συμφωνώ με την Τζωρτζίνα πως δεν υπάρχει κάτι ανησυχητικό εκ πρώτης όψεως.
Σίγουρα όμως υπάρχει λάθος τοποθέτηση των πατήθρων. Δεν πρέπει να είναι οι πάνω σε σημείο που να λερώνουν τις κάτω. Τροποποίησέ τις λίγο. Αν βάλεις φωτογραφία όλο το κλουβί, μπορούμε να σου πούμε γνώμες. Αλλιώς θα είσαι συνέχεια στον νιπτήρα και πάλι καθαρές δεν θα είναι.
 
Θα σας στείλω το απογευμα γιατί τωρα έφυγα! Θα σας στείλω να δείτε γενικά το στηςιμο του κλουβίου και τα παιχνίδια του και να με πείτε και εσείς την γνώμη σας για καμοια. Τροποποίηση!
 
Κι εγώ δεν βλέπω κάτι ανησυχητικό από τις φωτογραφίες που έβαλες.
:)Παρατήρηση πρώτη, βγάλε αυτές τις πλαστικές πατήθρες και βάλε ξύλινες.
 
Να η φότο απο το κλουβί και τον Φοίβο
 

Συνημμένα

  • image.webp
    image.webp
    146,7 KB · Προβολές: 1
  • image-(1).webp
    image-(1).webp
    104,9 KB · Προβολές: 0
  • image-(2).webp
    image-(2).webp
    136,5 KB · Προβολές: 0
  • image-(1).webp
    image-(1).webp
    34,2 KB · Προβολές: 0
Το βασικό ελάττωμα που δεν διορθώνεται είναι που το κλουβί δεν έχει σχάρα στον πάτο.
Για τις πατήθρες το καλύτερο είναι μια ξύλινη μέτριας προς μεγάλη διάμετρο στο κάτω επίπεδο απ' άκρης σ' άκρη και στο πάνω μία μισή. Και κάποια επιπλέον παιχνιδάκια καλό θα ήταν να υπάρχουν, περισσότερο αυτοσχέδια παρά ογκώδη ετοιματζίδικα.
 
Βασικά το βράδυ τον σκεπάζω με μαύρο πανί επειδη τον έχω στο σαλόνι και καμοια φορά μιλάμε βλέπουμε τηλεόραση για να ηρεμήσει αλλά μόλις το βάζω τρελενετε ανεβεί επάνω στην κούνια τραβάει τς σχοινιά και γενικά δείχνει σαν να μην το θέλει τη να κάνω;και έχω παρατηρήσει ότι δεν κοιματε εύκολα κοιματε ψιλό αργά σχεδόν καθε μέρα
 
Σ' αυτή την ηλικία αργά και στο σαλόνι; Όχι μεγάλο λάθος, ειδικά αν καπνίζετε κιόλας. Σε δωμάτιο με ησυχία από την δύση του ήλιου και μετά, θα χαλαρώνει με το σούρουπο και θα κοιμάται φυσιολογικά χωρίς να χρειάζεται να το σκεπάζεις.
 
Δεν καπνίζει κανεις αν τον βάλουμε στο άλλο το δωματειο πρότον το έχουμε κλειστό το δωματειο δλδ δεν ανάβουμε καθόλου καλοριφέρ εκεί έχει κρύο και δεν πάμε και εμείς εκεί λογικό να τον πάω εκεί μόνο δεν γίνεται και αναγκάστηκα τον έχουμε σαλόνι! Εχουμε ακόμη ενα δωματειο με μια ντουλάπα αλλά και εκεί το ίδιο επειδή το σπίτι είναι πολύ μεγάλο τα δυο δωματεία δεν τα λειτουργούμε. Τη άλλο να κανω,;το πρωί επειδή δουλεύω και εγώ και η γυναίκα μου ο Φοίβος είναι μόνος μέχρι το μεςημερι. ΤΑ Σαββατοκύριακα όμως είμαστε όλη μέρα
 
Αφού είναι μεγάλο το σπίτι, κάπου θα βρεις έναν χώρο θερμαινόμενο για τον απρόσκοπτο ύπνο του από δύση έως ανατολή. Διαφορετικά το πουλάκι θα υποφέρει και αυτό θα έχει επιπτώσεις στην υγεία του. Μπορείς ίσως να του έχεις και δύο κλουβιά.
 
Δηλαδή λέτε να το βάζω στο άλλο το δωματειο όταν βραδιάζει και το πρωί που θα ξημερωνει να το φέρνω στο σαλόνι!
 
Δηλαδή λέτε να το βάζω στο άλλο το δωματειο όταν βραδιάζει και το πρωί που θα ξημερωνει να το φέρνω στο σαλόνι!
Πριν το σούρουπο θα το μεταφέρεις και ναι το πρωί στο σαλόνι.
 
Δεν υπάρχει πρόβλημα να συρεσαριστει το πουλί επειδη το αλλάζουμε μέρος συνέχεια;
 
Όχι θα μάθει όλο το σπίτι σιγά σιγά.
Πάντως το βράδυ πρέπει να κοιμάται ήσυχο.
Και αν καταφέρεις βάλε και μια σχάρα στο πάτο του κλουβιούκαι ας είναι και αυτοσχέδια.
 
Δεν υπάρχει πρόβλημα να συρεσαριστει το πουλί επειδη το αλλάζουμε μέρος συνέχεια;
Συμφωνώ με τον Γιάννη.
Δεν είναι η άριστη λύση αλλά είναι προτιμότερη από το να ξενυχτάει το πουλάκι, ούτε κι εσείς γίνεται να καταργείτε το σαλόνι σας τις ώρες ύπνου του πουλιού. Κάποια στιγμή θα έρθουν φίλοι, θα γίνει φασαρία, θα καπνίζουν, θα ξενυχτήσετε. Το πουλί πρέπει να κοιμάται αλλού.
Ίσως στην αρχή χρειάζεται μια μεθόδευση. Δεν θα το παίρνεις ξαφνικά στις 6-7 το απόγευμα, όποια ώρα σε βολεύει εσένα να το πας για ύπνο.
Στον χώρο του ύπνου θα πηγαίνει πριν αρχίσει να σουρουπώνει, όσο είναι ακόμα μέρα. Στην αρχή μπορεί να χρειαστεί να μένεις για λίγο μαζί του. Θα γίνεται η εναλλαγή της μέρας σε νύχτα στον ίδιο χώρο και το πουλί θα παίρνει το μήνυμα και θα κοιμάται. Επειδή είναι μωρό ακόμα, πρέπει να υπάρχει θέρμανση στον χώρο οπωσδήποτε.
 
Οκ θα το πηγαίνω στο άλλο δωματειο πριν το σούρουπο αν είναι για να κοιματε! Σημερα το πρωί που σηκώθηκα είχα αυτά τα κίτρινα στο Ράμφος του και γενικά είχε αρκετά τέτοια τα και σκούπιζε το Ράμφος του για να τα βγάλει στο κλαδί !
 

Συνημμένα

  • 01image.webp
    01image.webp
    101,5 KB · Προβολές: 0
  • 02image.webp
    02image.webp
    62,2 KB · Προβολές: 0
Ωπ τι είναι αυτά; Μήπως έχει κάνει εμετό; Για κοίτα στον πάτο αν έχει αχώνευτη τροφή.
 
Back
Top