Φροντίδα Τραυματισμένο περιστέρι

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης emmily
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Καλημέρα σε όλους/όλες!Πριν μια εβδομάδα έσωσε η κόρη μου στο κεντρο της Θεσσαλονίκης ένα περιστερακι από του χάρου(γατας) τα δόντια.Έχει χτυπημενη φτερούγα. Το πήγε εκεί δίπλα σε έναν κτηνίατρο που το εξέτασε της εδωσε αντιβίωση και βιταμινες και είπε ότι θα χρειαστεί λίγο καιρό να ξαναπετάξει.Το έφερε στο σπιτι και απευθυνθηκαμε στην κτηνιατρικη κλινικη του απθ και στη Δράση για αγρια ζώα που αρνηθηκαν να το περιθάλψουν. Επικοινωνησα με ΑΝΙΜΑ στην Αθηνα που μου έδωσαν κάποιες συμβουλές, αλλά μου είπαν ότι δεν υπάρχει στη Θεσσαλονίκη κάποια δομή Το ταλαίπωρο το έχω κλεισμένο μια εβδομάδα στο κλουβί μεταφοράς της γάτας και θεωρώ ότι ατροφεί περισσότερο η φτερούγα του.Το βγάζω λίγο να "ξεπιαστεί" αλλά δεν μπορεί να πετάξει και σύμφωνα με τον γιατρό αν μένει κλεισμένο θα γίνεται χειρότερα.Ο πτηνίατρος που επικοινώνησα μου είπε ότι δεν πρόκειται να πετάξει αν η φτερούγα του είναι πεσμένη και θα πρέπει να το πάω σε ένα προστατευμένο μέρος.Έχω 3 γάτες μέσα στο σπίτι και ταίζω άλλες 6 έξω.Για να δει λίγο φως το βγάζω (μεσα το κλουβί πάντα) στο παράθυρο, που είναι το μόνο σημείο που μπορώ να απομονώσω από τις γάτες. Ήδη, από λάθος χειρισμό ήρθε αντιμέτωπο με μια γάτα και κατατρόμαξε.Υπάρχει κάποιος που ξέρει κάποιο μέρος στη Θεσσαλονίκη που θα μπορούσα να το πάω και να είναι ασφαλές; Κάποιον περιστερώνα ίσως;

@emmily πρώτα από όλα είσαι ψυχάρα κ μπράβο σου που το έσωσες. Για την φροντίδα του μήπως μπορεί να βοηθήσει με κάποια συμβουλή ο @gianniskilkis .
Πάντως από αυτό το θέμα, βρέθηκε περιστερώνας. Με ψάξιμο ίσως βρεθεί κ για αυτό το περιστερακι.

Μήπως να ρωτήσεις κ εκεί; Αυτό το είχα δει στο διαδίκτυο.
Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία – Παράρτημα Βόρειας Ελλάδας

📍 Λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου / Δέλτα Αξιού

📞 210 8228704 (Αθήνα), αλλά ζητήστε μεταφορά στην ομάδα Β. Ελλάδας

🌐 www.ornithologiki.gr

Τελευταία επεξεργασία:
Μήπως, επίσης, να ρωτούσες κ τα τοπικά πετ σοπ για περιστερώνες που μπορούν να το πάρουν.

Καλημέρα , η Θεσ/κη έχει πολλούς περιστεράδες , δύσκολα παίρνει κάποιος ένα ΄αλητάκι΄ . Βρες κάποιον με κότες να το βάλεις μαζί . Καλή Ανάσταση να χεις .

• Χρήσιμο
Αντιδράσεις: MARY58
Back